e 5200 voltaj ayarı

MF32

New member
Reaction score
0
arklar işlemciye voltaj vermeden en son 300x12.5=3750mhz de donuyo

Anakart Gigabyte GA-G31M-ES2L
Işlemci e 5200
Soğutucu stok fan
Ram 2gb kngstn ddr2 800mhz

ddr2 overvoltage control....=
fsb overvoltage control....=
fsb deovervoltage control...=
cpu GTLREF voltage ratio...=
cpu voltage control...=

bu değerleri ne yapmam gerekiyo şuanda auto konumunda

şimdiden tşkklr

bende daha önce p4 2.26 ghz vardı onu cıkardım ustune p4 3.00 ghz koydum biosdan ayar gerekırmı bu soruya tam cevap verecek arkadasa soruyorum :D

Selamlar ;
cpu ya 1.4v civari ver bakalim. ayrica sicaklik kac derecede gorunuyor.

Gurcan herhangi bir ayar yapmana gerek yok sadece bios update yaparsan saglama alirsin isini.

Selamlar ;
cpu ya 1.4v civari ver bakalim. ayrica sicaklik kac derecede gorunuyor.

öncelikle ilgilendiğin için tşşkr ederim

şimdi 3.75 de auto konumunda sistem işlemciye 1.280 voltage veriyo.bn bunu 1.312 ye çıkarttım fakat yine aynı pc açılıyo 5 dakka snra fln ekran donuyo kesik kesik çizgiler oluşuyo.açıkcası 1.4 e daha çıkmadım

sıcaklık değerleri ise 40-44 arası boşta yüklennce 60 a kadar çıkıyo ama pc donduğunda sıcaklık 43 dereceydi.

Selamlar ;

Donma isinmadan degil voltajdan gorunuyor oncelikle 1.35 civarina cikarip tekrar deneyin sonra 1.4 volta cikarin bakalim sonuc olarak ne gorecegiz.

Kolay gelsin.

Selamlar ;

Donma isinmadan degil voltajdan gorunuyor oncelikle 1.35 civarina cikarip tekrar deneyin sonra 1.4 volta cikarin bakalim sonuc olarak ne gorecegiz.

Kolay gelsin.

1.45 voltage kadar çıktım fakat yine donuyo ekran kesik kesik oluyo sanırım fsb ye voltaj vermek gerekicek

yok arkş herşeyi denedim heryere voltage verdim yinede tık yok fsb 300 olnca pc kafayı yiyo bnde 290 da kullanıorm voltage vermeden ve harika stabil

bi anlamadığım nokta var voltagelar autoda iken ramlara 2.1 v veriyo snce bunda bi sorunmu var?

ramlara verilen voltaj bana fazla geldi acikcasi. az degil fazla sasirilacak durum

bende 4gb ddr 2 800 var ve o.c lu haldeyken 1.8 v veriyorum sorunsuz calisiyor. fsb voltajinin suanki durumu nedir?

ramlara verilen voltaj bana fazla geldi acikcasi. az degil fazla sasirilacak durum

bende 4gb ddr 2 800 var ve o.c lu haldeyken 1.8 v veriyorum sorunsuz calisiyor. fsb voltajinin suanki durumu nedir?

fsb voltajını bilmiorm voltage değerlerinn hepsi auto da

ddr2 overvoltage control....= ( +0.1 +0.2 +0.3 +0.4)
fsb overvoltage control....= ( +0.1 +0.2 +0.3 )
fsb deovervoltage control...= (-0.05 -0.1 -0.15)

bu seçenekler var

şaşkınlık içerisindeyim tüm ayarları default yaptım ve ramlere giden voltaj 1.9
anakarttamı bi sorun var

Geri