dwd-cd writer okumuyor ?

snıper

New member
Reaction score
0
beyler yaklaşık 1 aydır dwd-cd writer'larda sorun var cd veya dvd leri okumuyor formatta atamıyorum pc ye bir tek bir tane flim dvd si var onu okuyor oda rast gelirse neden olabilir nasıl çözebilirim bu durumu ?:001_huh:

ömrünü tamamlamış olabilir. Lens değişimi "0" CD-DVD Rom parasına geliyor hemen hemen. Düğmesine bas kapağını açtığında kuvvetlice içeriye üfle. düşük bir ihtimal ama belki yardımcı olabilir. Sorunun asıl çözümü ise değişim :D

üflemek yerine lens temizleme cdsi alabilirsin yanlız bir şey soracağım cd yi taktın dönmüyor sen içini açmak isteyince dönüyorsa dvd okuyucun biraz sorunludur bendede oluyodu format attım geçti kaspersky yaptı heralde güvenlik için çok kasınca kaldırdım olmadı formatladım oldu

ömrünü tamamlamış olabilir. Lens değişimi "0" CD-DVD Rom parasına geliyor hemen hemen. Düğmesine bas kapağını açtığında kuvvetlice içeriye üfle. düşük bir ihtimal ama belki yardımcı olabilir. Sorunun asıl çözümü ise değişim :D

tamam hani cd-rw belki de dwd-rw olamaz ya hani çok eski değil sonradan aldım

üflemek yerine lens temizleme cdsi alabilirsin yanlız bir şey soracağım cd yi taktın dönmüyor sen içini açmak isteyince dönüyorsa dvd okuyucun biraz sorunludur bendede oluyodu format attım geçti kaspersky yaptı heralde güvenlik için çok kasınca kaldırdım olmadı formatladım oldu

valla kardeşim temizleme cdsini bi denerim alırım bakarım..soruna cevap olarakta dwd ye dvd yi veya cd farketmez takıyorum dönüyor bir süre bi kaç dk sonra duruyo aniden okumaya çalışırken farenin yanında ise cd simgesi geldio gidio arada ama okumuyor..

Madem eski değil bir kaç yol önereyim dostum. Öncelikle Cd-Dvd Rom'un içerisine söylediğim gibi kuvvetli bir şekilde üfle. Arkadaşın dediği gibi lens temizleme cd'si de yardımcı olacaktır. Bilgisayarını kapat Pc kasasını aç ve arabirim kablolarını kontrol et. Tahminim IDE'dir. Kablonun fiziksel olarak sağlamlığını kontrol et. Elinde mevcut ise yeni bir IDE kablosu tak. Deneme aşamasında iki Rom'u da birlikte takma. İlk DVD'yi bağla ve kontrol et. Aynı işlemi Cd-Rom içinde dene. Umarım sonuç alırsın.

Bu arada iyi bir antivirüs programı ile de pc'ni bir tarat.

İyi Günler Kardeşim...

temizleme cd si işe yaramazsa yapacağın iki şey var ya iyi bir bilgisayar tamircisi yada değişim

altını çizdğim yere dikkat et yoksa götürdüğünde içine ederler tek diyebileceğim bu

temizleme cd si işe yaramazsa yapacağın iki şey var ya iyi bir bilgisayar tamircisi yada değişim

Kardeşim 2006 dan bu yana Teknik Servislik yaptım. CD-DVD romların tamiri sıfırı fiyatına yakın geliyor. Tabi birazda soruna bağlı kapak takılıyor dese bedavaya yapılır ama sorun lenste ise pahalı olur sıfır rom fiyatına göre. Adam lense isteyecek 20-25 lira sıfır rom 30 lira :D

tamam kardeşim dediklerini bi uygulayayım ben bu IDE kablosundan şüpheleniyorum ama bakim sağolasın ..

Geri