dvd writer pci kasıyor

gorkem006

New member
Reaction score
0
iyi günler ocde gh22ns50 lg dvd writer var bazen pcı açtıgımda dvd writerdan hırt ırt yanı bişe surtuomuş gibi ses gelıp ışıgı yanıp yanıp sönuyor ama power dügmesıne basmamla beraber pcı açılıyor ben masaustundewn bılgısayarıma gırdıgımde cd rom olarak göruyor bazen hıç görmuyor bazende bılgısayarım çıft tıkladıgımda pc donmyaa geçiyor ve kapatıp kasanın içindenn sata kablosunu çıkarp takınca düzeliyor lutfen bır yardım edın lüfennnnn...:cursing::cursing::cursing:

intel i3 2,93 işlemcı
4 gb 1333 ddr3 ram
gts 250 palıt 1 gb ekran kartı gddr3 256 bit
500 gb hdd
asus p7h55-m anakart
dvd writer lg hh22ns50 lg dvd writer

400 watt cooler master kasa ama arada sırada donma yapıyor

sen o guzelim bilgisayara 400 watt kullanirsan yazik edersin en 500 watt olmasi gerekir elektrik yetmiyor da ondan gidiyor

Hayır yeterli 400watt kasaya sadece performans açısından sorun verebilir, gorkem093 dediği başka bir sorun gibi dvd ye giden kablo uçlarını bir kontrol et derim önce düzgün oturuyormu hatta hdd ye giren kabloların yerini değiştir anakarta giren sata data kablolarını da bi kontrol edersin ona göre sonucu yaz sonrasına bakarız.

İşlemci 70 watt
Ekran kartı 200 watt (tam yük)
Toplam 270 watt sadece 2 kalem 400 watt böyle bir sisteme muhtemelen darboğaz yaşatır.

dvd-romunu temızle arkadakı unuttum sımdı bak adı neydı kasayı ac dvd romun arkasındakı cıft dıslı ufak teller var onun ustunde bır tane sıyah bır ıkı tane dısın arasına gecen bı velet gorucen :D onu cıkar her yere tek tek tak dene hangısınde duzgun calısıyorsa brak oyle kalsn kolay gelsin

dvd-romunu temızle arkadakı unuttum sımdı bak adı neydı kasayı ac dvd romun arkasındakı cıft dıslı ufak teller var onun ustunde bır tane sıyah bır ıkı tane dısın arasına gecen bı velet gorucen :D onu cıkar her yere tek tek tak dene hangısınde duzgun calısıyorsa brak oyle kalsn kolay gelsin

Bahsettiğin şeyin adı Jumper fakat onunla ilgili olduğunu sanmıyorum. Sata ya da IDE hangi arabirim kablosunu kullanıyorsan değiştir. Power kablosunda ki 4 pin'in de sağlam olup olmadığını kontrol et.

bu arada sendeki İşlemci, Anakart,Ram, Ekran Kartı, HDD , DVD 'nin enerji ihtiyacını 400 Watt karşılamaz. Yükseltme imkanın varsa çok sağlıklı olur. Bu şekilde PSU'nu sürekli %100 baskı altında bırakıyorsun. Sorun değil diyorsan CPU'nun sürekli %100 de çalıştığını sana birşeyler yaptırmadığını düşün :) İleride pahalıya patlamasın .....

Geri