dtp meclise nasıl girdi

yaw feto sen beni anlamıyon galiba

rektör olayları ayrı olarak tartışılabilir .senin görüşün baska benim baskadır

ben devletin bütün bölücülüğe karsı olmasından yanayım ama suan ki akp iktidarından bunu beklemem saflık olur evet .zaten beklemiyorumda .

ben akp nin bastan bir an önce inmesi taraftarıyım .ondan sonra basa gelen daha devletçi yada milli bir iktidar gelirse senin yakındığım ve benim yakındığım şeyler halledilebilir .

diyarbakırda kürt sorunu var diyen bi başbakandan fazlasını beklemek saflık olur devletin üniter yapısına düşman bunlar ha dtp ha akp al birini vur ötekine

Yani Kafanıza Uymuyan Herkes Atatürk Düşmanı Bi Siz Atatürkü Seviosunuz Ak Partiyle De Dtp Yi Bir Tutuyorsunuz Ya Başka Diecek Bişe Yok Yazıklar Olsun

haklısın kardes ikisini bir tutmamak lazım ...akp daha beter...dtp enazından amacını acık secık soluyo ama akp gizli gizli yapıyo tabıkıde fitneci daha tehlıkelıdır...ikisinede lanet olsun

Bence parti kapatılması büyük bir sorun olmamalı. Yanlış durumlarla ilişkilendirilen her parti kapatılmalı. Evet ben herkesten farklı bir şeyi savunuyorum. Parti kapatmak çözüm. Herkes devlete sırtını dayıyor ve sömürüyor. Parti kurmaya engeller getirilmeli. Bir de böyle denemeli.

% 100 haklısın. Bence de önüne gelen parti kurmamalı. Ve bir parti eğer devletimizi tehlikeye sokuyorsa kapatılmalıdır. Bir de kurulan partilerin ideolojileri dikkate alınmalı, ileri uçta olanlara kesinlikle izin verilmemelidir. Ayrıca bu kadar çok partiyle seçimlere gidilmesini de tasvip etmiyorum.

%6,14 Oy Oranı 1.933.680 ToplamOy

Dtp nin 2002 seçimlerinde aldığı oy oranı ve sayısı,2007 seçimlerinde oy oranı düşmedi esasında,adaylar seçime bağımsız girdikleri için farklı bir matematiksel tablo oluştu.

Yukarıda da görüldüğü üzre yaklaşık 2 milyon seçmenden almış oldukları oylarla meclise girmişlerdir

Bilindiği gibi G.Doğu Anadolu Bölgesinde daha doğrusu kürtlerde doğurganlık oranı batıya göre çok yüksek her ailenin ortalama 5 çocuklu olduğunu düşünürsek ve bu 5 kişiden en az 2 seçmen diyelim yani alınan oy 2 milyon çarpı 5birey = Türkiyede Pkk yanlısı yaklaşık 10 milyon yurttaşımız var

Adalet ve Kalkınma Partisi, 27.12.2002 tarih ve 4777 sayılı yasa ile Anayasa’nın 76 ncı maddesinde; 02.01.2003 tarih ve 4778 sayılı yasa ile SPY’nin 8 nci, 11 nci, 104 ncü ve Milletvekili Seçim Yasası’nın 11 nci maddelerinde değişiklik yapmış, ayrıca adli sicil kaydından kaynaklanan yasal engeli bertaraf etmek için (veto edilen 4779 sayılı yasa yerine) 4809 sayılı yasayı da çıkartmıştır. Yasalardaki ve Anayasa’daki bu değişikliklerle Recep Tayyip Erdoğan hakkında söz konusu olan mevzuat engelleri ortadan kaldırılmıştır. Açılan kapatma davasında karar halen açıklanmamış ise de, yasa değişikliği ile bu davaya konu SPY’nin 104 ncü maddesindeki yaptırım devlet yardımından yoksunluğa dönüştürülmüştür.

kaynak : akp kapatma davası iddianamesi

bu konuyu açmamın nedeni bazı arkadaslar neden dtp yi görmüyorsunuz da akp yi görüyorsunuz .adamlar diyarbakırda bölücü eylemler yapıyor .kongreler yapıyor bunları i yana bırakmışsınız akp nin üstüne gidiyorsunuz diyorlar .

yukarda gördüğünüz gibi tayyip bey hazretleri kendi önünü açmak için böyle bir yasa çıkarttırmış .kendi yasal engellerini bertaraf ettiği gibi ,kendi bozuk sicilini bu yasa sayesinde sorun teşkil etmekten çıkardığı gibi dtp lilerin de önünü açmıştır .cezaevinden çıkıpta şuan meclise giren dtp liler malesef başbakanın çıkardığı ve faydalandığı bu ve bunun gibi yasalardan faydalanıyorlar .kendisinin meclise girmesini sağlama pahasına dtp lilerinde önünü açan bu akp zihniyetini kınıyorum

ayrıca güneydoğuda olan dtp eylemleri ile ilgili devlet gereken tedbiri almadığı halde bazı arkadaslar anayasa mahkemesi neden bunları görmüyor diyor .siz emin olun dtp ninde zaten davası sürüyor ve bunlar da emin olun kayıt altına alınıyordur .anayasa mahkemesi hakkında atıp tutan arkadaslar önce güneydoğuda pkk yı bölücülüğü ve siyasi kanadı dtp yi o bölgede çıkardığı yasalarla meşru kılan akp zihniyetini görün önce .daha sonra yasal önlemleri alan bir iktidardan sonra anayasa mahkemesi bir şey yapmaz ise o zaman eleştrin .biraz objektif ve de daha akıllı siyaset yapmanızı rica ediyorum sizlerden

dtp nin önünü akp nin açtığının ispatıdır

DTP'nin siyasi olarak varlığını hala kabul etmek istemeyen insanlar var..Ama şunu bilmelilerki sorun aslında DTP değil,sorunun ben milleyetçi.laik,demokrat,cumhuriyetçiyim dien insanların siyaseti ve Türkiye'yi kendi etrafında döndüğünü sanan insanlarda olduğunu düşünüyorum.Neden tartışamıyoruz neden hazmedemiyorsunuz 2 milyon insanın fikirlerini dinlemek yerine neden hala bu serzenişleri ve ben insanım bana insanca muamele yapın dien halkın sesini bastırmaya çalışıyorsunuzki...??Bunların çözümü DTP mi diceksiniz;peki bize göre AKP mi yada size göre CHP mi soruyorum yada ben enbüyük milleyetçi vatanseverim naraları atan aslında bağlılık yeminine bile sadık kalmayan MHP mi?? herkes dileğini konuşmakta özgürdür eğer özgür olmasak ozaman "en iyi kürt ölü kürt" diyen benim soyuma hakaret eden insanları çoktan içeri tıkmamız gerekirdi diilmi bu bir örnekti sadece bunu başka konularlada çoğaltabilriz..siz;DTP kapatılınca herşey biticek sanıyosunuz.hayır;herşeyin bitmesi için 2 milyon insanı öldürmeniz gerekicek bunu artık kabul edin..

haklısın kardes ikisini bir tutmamak lazım ...akp daha beter...dtp enazından amacını acık secık soluyo ama akp gizli gizli yapıyo tabıkıde fitneci daha tehlıkelıdır...ikisinede lanet olsun

senin için lanet olmayan ne peqii;senin doğru bildiğin fakat yanlış olan olamazmı..??lanet okurken etrafına dön ve bak,faşist zihniyetin kurbanı..

diyarbakırda kürt sorunu var diyen bi başbakandan fazlasını beklemek saflık olur devletin üniter yapısına düşman bunlar ha dtp ha akp al birini vur ötekine

Ege'nin incisi yazmışsın kendine inkar insanın en büyük dostudur sen nerden biliceksinn Kürt sorunu sen takıl ege'nin mavi sularında..üniter yapı kavramın senin televizyondan yada türk dil kurumu sözlüklerinden ileriye gitmese gerek ki bunun ne demek olduğunu istersen biraz daha araştır kullandığın sözcükleri iyi seçmek gerekio sadece sallamakla olmuyoo..lütfen biraz daha siyaset bilgisi sizin düşünceleriniz altın değerinde ama bizim düşündüklerimiz sizn için teneke bile etmio bu yetmezmi...??

DTP'nin siyasi olarak varlığını hala kabul etmek istemeyen insanlar var..Ama şunu bilmelilerki sorun aslında DTP değil,sorunun ben milleyetçi.laik,demokrat,cumhuriyetçiyim dien insanların siyaseti ve Türkiye'yi kendi etrafında döndüğünü sanan insanlarda olduğunu düşünüyorum.Neden tartışamıyoruz neden hazmedemiyorsunuz 2 milyon insanın fikirlerini dinlemek yerine neden hala bu serzenişleri ve ben insanım bana insanca muamele yapın dien halkın sesini bastırmaya çalışıyorsunuzki...??Bunların çözümü DTP mi diceksiniz;peki bize göre AKP mi yada size göre CHP mi soruyorum yada ben enbüyük milleyetçi vatanseverim naraları atan aslında bağlılık yeminine bile sadık kalmayan MHP mi?? herkes dileğini konuşmakta özgürdür eğer özgür olmasak ozaman "en iyi kürt ölü kürt" diyen benim soyuma hakaret eden insanları çoktan içeri tıkmamız gerekirdi diilmi bu bir örnekti sadece bunu başka konularlada çoğaltabilriz..siz;DTP kapatılınca herşey biticek sanıyosunuz.hayır;herşeyin bitmesi için 2 milyon insanı öldürmeniz gerekicek bunu artık kabul edin..

senin için lanet olmayan ne peqii;senin doğru bildiğin fakat yanlış olan olamazmı..??lanet okurken etrafına dön ve bak,faşist zihniyetin kurbanı..

Ege'nin incisi yazmışsın kendine inkar insanın en büyük dostudur sen nerden biliceksinn Kürt sorunu sen takıl ege'nin mavi sularında..üniter yapı kavramın senin televizyondan yada türk dil kurumu sözlüklerinden ileriye gitmese gerek ki bunun ne demek olduğunu istersen biraz daha araştır kullandığın sözcükleri iyi seçmek gerekio sadece sallamakla olmuyoo..lütfen biraz daha siyaset bilgisi sizin düşünceleriniz altın değerinde ama bizim düşündüklerimiz sizn için teneke bile etmio bu yetmezmi...??

ÜNİTER YAPI DEĞİL ULUSAL YAPI :D:DAç tavuk kendini darı ambarında sanırmış.

senin dediğin üniter yapı ancak avrupa birliği uyum yasaları anayasamıza monte edilirse olabilir yani doğuda bir seçim yaparsınız kendinize özgü bir yönetim oluşturusunuz ister üniter yapıyla bağınız zayıfta olsa devam eder ister apayrı bir cumhuriyet kurarsınız.

ulusal yapıyı bırakıp yerine üniter yapıya geçeceğimize çok inanıyor olmalısın.
sosyolog efendi fazla hayalle yaşamak sağlığa zararlıdır p.s.ikolojin bozulur

boşuna hayal kurma avrupanın dayattığı yasaları avrupanın başına çalarız.

DTP'nin siyasi olarak varlığını hala kabul etmek istemeyen insanlar var..Ama şunu bilmelilerki sorun aslında DTP değil sorun dtp kardeşim .hiç kusura bakma .bölücülerin siyasi partisi olmak kolay bir iş değil hele hergün şehit verdiğimiz bir ülkede bunu yapabilmek mümkün bile olmaması gerekirken malesef iktidarın bazı çıkarları için bunlara yasal olarak hazırladığı ortamdan yararlandılar ve pkk nın sözcüsü olabilecek kadar ileri gittiler .vekillerin bir çoğu pkk kamplarında eğitim görmüş yada pkk ya canı gönülden bağlı kişilerdir .eskiden dep şimdi dtp .pkk nın sözcülüğünü böyle bir ülkede yapabiliyorlar .bunlara fırsat ve destek veren başka hükümet sonra millete ne desek az .o yüzden ileri gitmek istemiyorum.

,sorunun ben milleyetçi.laik,demokrat,cumhuriyetçiyim dien insanların siyaseti ve Türkiye'yi kendi etrafında döndüğünü sanan insanlarda olduğunu düşünüyorum.yanlış düşünüyorsun .bu ülkede zaten bu saydığın kesimlerden başka bir kesim olmamalı .bu ülkede herkes milliyetçi laik cumhuriyetçi olmak zorunda .olmayana bu ülkede yaşam hakkı tanınmamalı .bu saydığın kesimlerin dışındaki kesimler zaten kaale bile alınmamalı bu ülkede .o yüzden sorun yok sen rahat ol .türkiye ve siyaset bu kesimlerin elindedir ve olmaya devam edecektir .bu ülke ve siyaset kürçülerin ülkesi değildir .onlara yeri gelirse bu ülke mezar olacaktır .

Neden tartışamıyoruz neden hazmedemiyorsunuz 2 milyon insanın fikirlerini dinlemek yerine neden hala bu serzenişleri ve ben insanım bana insanca muamele yapın dien halkın sesini bastırmaya çalışıyorsunuzki...??insanım bana insanca muamele yapın diyen halk dağda hayvan gibi pis pis geziyor .askerimize kurşun sıkıyor .yada bir şekilde bu örgüte destek oluyor . bütün bunların dışında kalan insanımıza canımız feda .bende silopide onlar için askerlik yaptım zaten .

Bunların çözümü DTP mi diceksiniz;peki bize göre AKP mi yada size göre CHP mi soruyorum yada ben enbüyük milleyetçi vatanseverim naraları atan aslında bağlılık yeminine bile sadık kalmayan MHP mi?? herkes dileğini konuşmakta özgürdür eğer özgür olmasak ozaman "en iyi kürt ölü kürt" diyen benim soyuma hakaret eden insanları çoktan içeri tıkmamız gerekirdi diilmi bu bir örnekti sadece bunu başka konularlada çoğaltabilriz..siz;DTP kapatılınca herşey biticek sanıyosunuz.hayır;herşeyin bitmesi için 2 milyon insanı öldürmeniz gerekicek bunu artık kabul edin

başa sağlam bir lider gelse emin ol pkk ya bulaşan onu destekleyen kim varsa isterse 10 milyon olsun öldürmek için gönüllüyüm .bunu da siz bilin ve kabul edin .

dtp hiç bir zaman kürtleri temsil edemez .dtp bölücülerin partisidir .pkk nın sözcüsü olan bir partiye oy veren insanda bu vatana ihanet eder .bu ihanetin hesabı suan sorulmayabilir ama gün gelir sorulur .hepimiz sabırla o günü bekliyoruz .

kürtler bu ülkede 2. sınıf muamelesi falan görmüyor .kürtler kendileri o hale düşüyorlar .terör olaylarına destek verdikleri için o bölgeye ne yatırım oluyor nede öğretmen gidiyor . terör olaylarını bitirmek için devletle gereken işbirliğini yapsınlar kendileri de rahat etsinler .

evet haklısın bilmeyenler varrr ama asıl mesele bilip de işine gelmeyenler.
onlara ne anlatırsan anlat ne söylersen söyle körü körüne bir yanılgı içindeler zatennnnnnn
hiç konuştuğun yada tartıştığın insanların
sanki bu ülkenin bu toprakların değil de
bambaşka bir ülke vatandaşıymışcasına düşünüp yorum yaptıklarını
düşündüğün oldumuuuu

bu öyle birşey işte. kimi kime anlatacaksın,kime ne öğreteceksin, ne görebilmelerini sağlayayabileceksinnnn

o zaman işte benim aklıma gelen; aslen yanılgıda oldukları değil bambaşka birşey
ama telaffuz etmek istemiyorum anlamışsındır sen ne demek istediğimi

evet haklısın bilmeyenler varrr ama asıl mesele bilip de işine gelmeyenler.
onlara ne anlatırsan anlat ne söylersen söyle körü körüne bir yanılgı içindeler zatennnnnnn
hiç konuştuğun yada tartıştığın insanların
sanki bu ülkenin bu toprakların değil de
bambaşka bir ülke vatandaşıymışcasına düşünüp yorum yaptıklarını
düşündüğün oldumuuuu

bu öyle birşey işte. kimi kime anlatacaksın,kime ne öğreteceksin, ne görebilmelerini sağlayayabileceksinnnn

o zaman işte benim aklıma gelen; aslen yanılgıda oldukları değil bambaşka birşey
ama telaffuz etmek istemiyorum anlamışsındır sen ne demek istediğimi

ben seni çok iyi anlıyorum .ancak benim hedefim o insanlar değil .benim hedefimde benim gibi düşünen insanların bilgi sahibi olmasını sağlamak var . tabi onun dışında konu herkese açık . ben bu yazıyı buraya kapak gibi koydum .şimdi diğer dtp ile ilgili konularda yeri geldimi akp mi bunlara böyle yaptı diyenlere şak diye veriyorum ve veriyoruz cevabı .yani konunun burda kaynak olarak bulunmasında fayda gördüm ve koydum .bence işede yaradı .seni de çok iyi anlıyorum kardes

Kaynak Olarak Elbette Katılıyorum
Benim Ilk Yorumumda Bahsettiğim şey;
Nasıl Girdiğini Biliyoruz Derkennn
Bu Konuda Ki Akp Savunucularınaydı Zaten.

Herkesin Bir Fikri , Hayat Görüşü Elbette Vardır Ama
Bunu Yaşarken Nerede Yaşadığına Bakmak Lazım,sahip çıkmak Lazım,korumak Lazım

Eline Sağlık

ellerini kollarını sallıyarak girdiler valla kimsede sesini cıkaramadı

sıkıntı zaten orda . yasal olarak koruma altına alınan bir şeye müdahele edemezsin .yasalar bunlara hak tanıyorsa kim ne diyecek .bir şey demeye kalksa bizim gibi milliyetçi insanlar bizler suçlu olucaz . kürtleri temsil ediyoruz diyerek aslında pkk nın sözcülüğünü yapan bu partiyi ve ona yasal zemin hazırlayan akp yi sindiremiyorum ..:vur

konuu up!!!!!!
görmeyen gözlere algılamayan beyinlere kömürcü zihniyet için up!!!

Geri