dtp meclise nasıl girdi

emrah1607

Banned
Reaction score
0
Adalet ve Kalkınma Partisi, 27.12.2002 tarih ve 4777 sayılı yasa ile Anayasa’nın 76 ncı maddesinde; 02.01.2003 tarih ve 4778 sayılı yasa ile SPY’nin 8 nci, 11 nci, 104 ncü ve Milletvekili Seçim Yasası’nın 11 nci maddelerinde değişiklik yapmış, ayrıca adli sicil kaydından kaynaklanan yasal engeli bertaraf etmek için (veto edilen 4779 sayılı yasa yerine) 4809 sayılı yasayı da çıkartmıştır. Yasalardaki ve Anayasa’daki bu değişikliklerle Recep Tayyip Erdoğan hakkında söz konusu olan mevzuat engelleri ortadan kaldırılmıştır. Açılan kapatma davasında karar halen açıklanmamış ise de, yasa değişikliği ile bu davaya konu SPY’nin 104 ncü maddesindeki yaptırım devlet yardımından yoksunluğa dönüştürülmüştür.

kaynak : akp kapatma davası iddianamesi

bu konuyu açmamın nedeni bazı arkadaslar neden dtp yi görmüyorsunuz da akp yi görüyorsunuz .adamlar diyarbakırda bölücü eylemler yapıyor .kongreler yapıyor bunları i yana bırakmışsınız akp nin üstüne gidiyorsunuz diyorlar .

yukarda gördüğünüz gibi tayyip bey hazretleri kendi önünü açmak için böyle bir yasa çıkarttırmış .kendi yasal engellerini bertaraf ettiği gibi ,kendi bozuk sicilini bu yasa sayesinde sorun teşkil etmekten çıkardığı gibi dtp lilerin de önünü açmıştır .cezaevinden çıkıpta şuan meclise giren dtp liler malesef başbakanın çıkardığı ve faydalandığı bu ve bunun gibi yasalardan faydalanıyorlar .kendisinin meclise girmesini sağlama pahasına dtp lilerinde önünü açan bu akp zihniyetini kınıyorum

ayrıca güneydoğuda olan dtp eylemleri ile ilgili devlet gereken tedbiri almadığı halde bazı arkadaslar anayasa mahkemesi neden bunları görmüyor diyor .siz emin olun dtp ninde zaten davası sürüyor ve bunlar da emin olun kayıt altına alınıyordur .anayasa mahkemesi hakkında atıp tutan arkadaslar önce güneydoğuda pkk yı bölücülüğü ve siyasi kanadı dtp yi o bölgede çıkardığı yasalarla meşru kılan akp zihniyetini görün önce .daha sonra yasal önlemleri alan bir iktidardan sonra anayasa mahkemesi bir şey yapmaz ise o zaman eleştrin .biraz objektif ve de daha akıllı siyaset yapmanızı rica ediyorum sizlerden

dtp nin önünü akp nin açtığının ispatıdır

akp dtp den fazla oy aldı dogu da.Üstelik orada aday gösterdigi adamların cogu eski dep li hadepli kişiler.

Bence dtp partiyi kapatıp topluca akp ye katılsın hem bu sayede daha rahat Atatürk ve cumhuriyet karşıtlıgı yapabilir hemde onlara kimse birşey diyemez...

toplami girdiler arabaylami bende bilemedim nasil girdiler

Oy veren Halka sormak lazim,kimseye çamur atmaya gerek yok

Yani Kafanıza Uymuyan Herkes Atatürk Düşmanı Bi Siz Atatürkü Seviosunuz Ak Partiyle De Dtp Yi Bir Tutuyorsunuz Ya Başka Diecek Bişe Yok Yazıklar Olsun

Evvet bu yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum olayların gelişimi bu noktaya gelişi sonuna kadar aynı .. Dtp ve yandaslarımı desem pkk mı desem neyse ne dünde yada yıllar önce dogunun tüm oylarını aşiretlerin oylarını chp veya sol partiler alırdı dün onlar sahip çıktılar bu gün akp fark yok..
Ortada bir grup akılsız akıllı var deli fişek gibi dolanıyor birileride hatta tutan kullanıyor..Onlarda kendi ideolojileri için veya dagda bayırda koşmakla alınamayan yolu siyasal yollar ve siyasal kimlikle alma yolunu seciyorlar..
Ha bu arada yabancı devletler,gizli servisler ,gizli kurumlar,sivil toplum örgütleri,yabancı sivil toplum örgütleri,dernekler,insan hakları dernekleri dtp ve yandaslarını kullanıyorlar ,onlarda kullanıldıklarını biliyorlar ve gayette memnunlar ..
çünki onlarında bi yerlere varmak ve seslerini çıkarmak için istedikleri bu zaten..
Bu gün dtp gecmişte hadep,dehap,dhkpc vs vs bir sürü kimlikle Ülkemizde henüz yeni yerleşmeye baslayan sivil toplum örgütleri eylemlerinde mitinglerinde tüm bu grupların propagandalarına sessiz kalıp göz yumdular...memur aş,iş,emek,sosyal hakkı için sokaga dökülüyordu ama daha eylem ve mitingin 1.km sinde yada 1.ci saatinde bir anda yasadısı gösteriler ve göstericiler çıkıyordu..
O sivil toplum örgütleri ve sendikalar o gün yaptıklarının yanlış oldugunu yanlış gruplara sahiplendiklerini anladıklarında iş işten gecmiş atı alan fıratı geçmişti..
Akp de bunu anlayacak ama iş işten gecti Dtp mecliste babalar gibi siyasi kimliği var ve avrupa ve dünya arkasında siyasi,ideolojik güçler,gizli servisler,iha,dernekler,insan hakları savunucuları arkasında..
Dedim ya iş işten gecti..Bu noktadan sonra Dtp yi kapatmaya kimsenin gücü yetmez.

Zaten son zamanlarda Cumhuriyet,sistem ve laikliği savunanlar yada savuncuusu oldugunu beyan edenler farkında olmadan sisteme ve rejime,Cumhuriyete zarar vermekteler.
İşte son alınan uyduruk karar..Madem elinizde somut delil yok..Ülkeyi neden karıstırdınız.
Aylardır milleti tv ve haber basında tuttunuz..100 lerce 1000 lerce sayfalarda iddianameler hazırladınız..Bu Ülkenin 3 ayını heba ettiniz..
Acaba savcı bilmiyormuydu bu uyduruk iddianamaden ve uyduruk kapatma davasından bişey çıkmayacağını dersiniz.Bence biliyordu..
Yazık bu ülkede vatandas artık neye kime inanacağını sasırdı ...İnsanların yargıyada sistemede rejimede inancı kalmadı..
İnancı kalmayan insanların hata yapması dogal ..Hata yapması dogalsa bence Akp ye % 53 oy vermeside dogal ..Milletimiz hata yapmaya alıştı bu gidişle gelecek secimde %75 i hata yapar gibi geliyor..Yada hiç umulmadık tabanı tavanı olmayan bir parti % 55 le gelebilir...

[COLOR="Black"Acaba savcı bilmiyormuydu bu uyduruk iddianamaden ve uyduruk kapatma davasından bişey çıkmayacağını dersiniz.Bence biliyordu..[/COLOR]

bisey çıkmıyacağını biliyormu bilmiyormu bilemeyiz ancak akp 6 ya 5 yani kıl payı kurtuldu bu ne demek .demekki biseyler var .ülkenin durumunu gözeterek belkide kapatmadılar onuda bilemeyiz ancak başsavcının dediği gibi laikliğin karsıtı olan eylemlerin partisi olduğu ortaya çıkmıstır .bassavcının sölediği doğrulanmış oldu

Dtp gibi bir partinin açılmasına izin verilmesi zaten skandaldır. Akp de kendi paçasını kurtarırken dtpnin de kurtarıcısı olmuştur. Bu arada dtp'ye oy verenleri eleştirdiğim zaman adım ırkçıya çıkıyor bunu da buradaki akp yandaşları yapıyor yani ne demek istediğim anlaşılıyordur sanırım. Zaten bazıları da seçimini çoktan yapmış ; pkk elebaşısına "sayın" diyene başbakanım diyen birisinden pkklıları kötülemelerini beklemiyorum. Siz kardeşçe geçinin ama ben karşımda bana, Türklere düşmanca bakan birisiyle arkadaşlık kuramam akp-dtp dostluğu gibi.

akp dtp den fazla oy aldı dogu da.Üstelik orada aday gösterdigi adamların cogu eski dep li hadepli kişiler.

Bence dtp partiyi kapatıp topluca akp ye katılsın hem bu sayede daha rahat Atatürk ve cumhuriyet karşıtlıgı yapabilir hemde onlara kimse birşey diyemez...

dtp nin parti olarak değilde bağımsız olarak seçime girmeleri akp ye kazandırdı bence

Oy veren Halka sormak lazim,kimseye çamur atmaya gerek yok

kimseye çamur atmaya gerek yok .çamur attığımızı iddia ettiğiniz parti zaten yazdığım düzenlemelerle zaten çmur bir partidir

Halkımızın çoğunluğunun oy verdiği akp sayesinde girdiler kimse terör saldırısını falan kınamasın bunun sorumlusu akp ye oy verenlerdir...

Yani Kafanıza Uymuyan Herkes Atatürk Düşmanı Bi Siz Atatürkü Seviosunuz Ak Partiyle De Dtp Yi Bir Tutuyorsunuz Ya Başka Diecek Bişe Yok Yazıklar Olsun

akp ile dtp yi bir tutuyorum .çünkü bu ülkenin sistemine düşmanlıktan sabıkası olan birisi milletvekili olamazdı eskiden .tayyip in de sicili bozuktu basbakan olamazdı .bu düzenlemeyi yaptı kendi basbakan olmak için ama arada onun sayesinde dtp nin sicili bozuk cezaevindeki terörist adaylarıda meclise girebildi akp nin yapmış olduğu bu düzenlemeyle .konuyu anlamadıysan tekrar oku hatta anlayana kadar 10 sefer oku .serbestsin

dtp bu toprakta yaşayıpta yediği tasa pisleyen şerefsizlerin verdiği oylar sayesinde meclise girmiştir..bunun da başka bir izah tarzı yoktur...

evet ama eski yasalarla sicili bozuk cezaevlerinden çıkan teröristler giremezdi eskiden .akp nin yaptığı bu düzenleme onların da sicili bozuk tayyibinde önünü açtı .

seçildi girdi değil seçilmelerine izin verildi seçildi girdi desek daha doğru olacak

Kapatma davası açılan partilerin öne çıkan özelliklerini incelersek daha sağlıklı sonuçlara ulaşabiliriz.

siyaseet beni aşar:):durdurun

Kapatma davası açılan partilerin öne çıkan özelliklerini incelersek daha sağlıklı sonuçlara ulaşabiliriz.

devletin laik üniter yapısına düşmanlık eden partiler kapanmıştır ve kapanması şarttır

tayyip erdeoğan gibi tiplerin laiklikle ve miilliyetle sorunları vardır .geçmişte bu fiillerinden dolayı mahkum olmus bir sistem düşmanı

dtp de bu ülkenin üniter yapısına düşman bir partidir .onlarında tayyip gibi bir çoğunun sicili bozuktur .konuda yazdığım düzenleme sayesinde bütün bu sicili bozuklar malesef mecliste ve basımızdalar

Bence parti kapatılması büyük bir sorun olmamalı. Yanlış durumlarla ilişkilendirilen her parti kapatılmalı. Evet ben herkesten farklı bir şeyi savunuyorum. Parti kapatmak çözüm. Herkes devlete sırtını dayıyor ve sömürüyor. Parti kurmaya engeller getirilmeli. Bir de böyle denemeli.

devletin laik üniter yapısına düşmanlık eden partiler kapanmıştır ve kapanması şarttır

tayyip erdeoğan gibi tiplerin laiklikle ve miilliyetle sorunları vardır .geçmişte bu fiillerinden dolayı mahkum olmus bir sistem düşmanı

dtp de bu ülkenin üniter yapısına düşman bir partidir .onlarında tayyip gibi bir çoğunun sicili bozuktur .konuda yazdığım düzenleme sayesinde bütün bu sicili bozuklar malesef mecliste ve basımızdalar

kişilere indirgemezsek daha doğru olmazmı menderes gider tayyip gelir tayyip gider müslo gelir ,böyle sinek kovalar gibi kişilerlemi uğraşalım.

partiler halkın zihinsel oluşumlarıdır yani belirli bir zihniyetin temsilidir. zihinlere hükmeden-hükmedebilen ideolojiler kendilerinden bekleneni yapması yapmaya çalışması kadar demokratik bir şey olabilirmi.

şimdi akp ne yaptı suç akp ninmi akp kapatılır yerine kakape gelir gene değişmez
şimdi dtp ne yaptı suç dtp ninmi dtp kapatılır yerine fetebe gelir gene değişmez
kendilerinden beklenildiği gibi hareket etmeleri kadar doğal ve bir okadarda demokrat olan ne var.
eğer sorun varsa bu sorun halkın kendisidir ne yapalım halkı kapatalımmı öldürelimmi

HAYIR

Halkımız Eğitilmiyor yada yanlış odaklar eğitiyor belkide Halkımız çok bilinçli eğitimli ne dersiniz.

kişilere indirgemezsek daha doğru olmazmı menderes gider tayyip gelir tayyip gider müslo gelir ,böyle sinek kovalar gibi kişilerlemi uğraşalım.

partiler halkın zihinsel oluşumlarıdır yani zihinlere hükmeden-hükmedebilen ideolojiler kendilerinden bekleneni yapması yapmaya çalışması kadar demokratik bir şey olabilirmi.

şimdi akp ne yaptı suç akp ninmi akp kapatılır yerine kakape gelir gene değişmez
şimdi dtp ne yaptı suç dtp ninmi dtp kapatılır yerine fetebe gelir gene değişmez
kendilerinden beklenildiği gibi hareket etmeleri kadar doğal ve bir okadarda demokrat olan ne var.
eğer sorun varsa bu sorun halkın kendisidir ne yapalım halkı kapatalımmı öldürelimmi

HAYIR

Halkımız Eğitilmiyor yada yanlış odaklar eğitiyor belkide Halkımız çok bilinçli eğitimli ne dersiniz.

suç devletin işte kardeş .sabahtan beri ben bunu anlatmaya çalışıyorum .yasal olarak bütün bölücülüklere devlet düşmanlarına demokrasi özgürlük kılıfı altında haklar tanınıyor .

sorun devlettedir ki kendi ülkesinde ki bu bölücülere gereken dersi verememiştir .

yapması gereken halkı yeterince bilgilendirmek halkı milli düşünme yoluna kanalize etmek .bunu yaparkende önüne çıkanları gerekiyorsa idam etmek .idam suç olmaktan çıktığına göre en ağır cezalara çarttırmak .devlet eğitimle ve gereken ağır cezalarla bu durumun önüne geçebilir ama durum o ki ne öyle bir devlet nede öyle bir lider gelmicek basımıza bu gidisle

suç devletin işte kardeş .sabahtan beri ben bunu anlatmaya çalışıyorum .yasal olarak bütün bölücülüklere devlet düşmanlarına demokrasi özgürlük kılıfı altında haklar tanınıyor .

sorun devlettedir ki kendi ülkesinde ki bu bölücülere gereken dersi verememiştir .

yapması gereken halkı yeterince bilgilendirmek halkı milli düşünme yoluna kanalize etmek .bunu yaparkende önüne çıkanları gerekiyorsa idam etmek .idam suç olmaktan çıktığına göre en ağır cezalara çarttırmak .devlet eğitimle ve gereken ağır cezalarla bu durumun önüne geçebilir ama durum o ki ne öyle bir devlet nede öyle bir lider gelmicek basımıza bu gidisle

devletin otoritesi olduğuna inanıyormusunki suçu devlete atıyorsun.devlet siyasilerin elinde şempanzeye dönmediğinimi düşünüyorsun.hiç şempanze ciddi bir kararlılık gösterebilirmi.
belki anlıyamıyacaksın bu sebeple güncel olarak örneklendiriyorum rektör atamaları yapıldı yapılan rektör atamalarının ölçüsü neydi ATATÜRKÇÜ olmalarımıydı yoksa bi takım siyasi görüşe yatkın yada işbirliği içinde olmalarımıydı ?Hangisine inanıyorsun
Atanan rektörleriin Atatürkçülükten taviz vermeyeceğine ne kadar inanıyorsun ne kadar ciddiyet bekliyorsun.

şempanzeden ciddilik kararlılık beklemek bana safça geliyor.
sen diyorsunki şempanze niye ayıyı boğmadı ,suç şempanzenin

devletimizi oyuncağa çeviren zihniyetler genelde demokrasi çığırtkanlığı yapıyorlar yani suçlarını yaygara yaparak bastırıyorlar.
Güçlü devlet her zaman kahpelerin korkulu rüyasıdır.kahpenin eline geçen devlet ilk fırsatta zayıf düşürülür...

Geri