donanımına güvenen arkadaşlara bir soru???

speedy.9

New member
Reaction score
0
arkadaşlar bendeki notebook normalde 1gb ram ve 256 mb ekran olması gerekiyomuş ama sistemde 128 mb ekran ve 896 mb ram gösteriodu,, fm 2010 acılmadığı için bios tan ekranı 256 mb ye cıkardım ,, ram 768 e düştü ,,, şimdi sorum şu normalde 1gb ram 256 ekran kartı olan pc nası oluoda sanki tüm ekran kartı ramını normal ramdan çalıo ,, acaba ayarlarda falan bi sorun mu var ,, yani ekran kartımın hiç ramı yok gibi ,, acaba ekran kartım mı yok:D ,, ,, yardımcı olursanız beni bu cehaletten kurtarmıs olursunuz:durdurun

Bileşenleri ne ile görüntülüyorsun?
Ayrıca BIOS ta ekran kartının kullanabileceği sistem RAM miktarını 256 mb ye cıkardığında sistem RAM ini 256mb azaltmış olursun bu kadar basit. Senin BIOS ta gördüğün miktar sistemden ekran kartı için ayrılmış miktar.

Tahminim bilgisayarinizla ilgili yanlis bilgi edinmissiniz. Bilgisayariniz onboard bir ekran kartina sahip oldugu icin gereken bellek destegini bilgisayarin belleginden karsiliyor. Bilgisayarinizin marka/modelini buraya yazabilirseniz arastirip tekrar size donus yapabilirim.

peki sorumu değiştireyim o zaman ,, ben nasıl 256 ya cıkardığım halde ramı 1 gb de tutabilirim ,, normalde bende 1gb ram 256 mb ekran kartı var ,, yani nasıl pc direk bu özelliklerle çalışır ,, anlatabildim mi? 256 ya cıkarınca 1gb düşüo ama zaten ikiside bu değerlerde ,, nie düşme oluyor...

ha zeytin kardes yazayım ,,, exper karizma notebook 520-949 ,, saol kanka,, cehalet kötü yaaa:D

Klasik reklam oyunlarindan birinle karsi karsiyayiz. Bilgisayariniz 1 gb ram ile satilmis, fakat ekran kartinin paylasimli olmasindan dolayi alacagi ram hesaba katilmamis. Duzgun hali 256mb'a kadar yukseltilebilir bir ekran kartiniz var ama yukselttiginiz seviye kadar ram'dan kayip yasiyorsunuz.

Herhangi bir sorun yok yani sadece reklam oyunu :smile:

peki bi şekilde yükseltilebilirmi zeytin kardeş,,

son bir soru sorayım size iznizle ,, benm pc exper karizma 520-949 ,, ekran karının olduğu yerde sis307 elv ,, yazıo ,, ddr2 bellek dio ,, bana ucuz yollu bi 256 mb yada ram önerebilirmisiniz uyum sağladığını nası anlicam yani,, çok teşekkürler yardımlarınız için

Ram slotunu aç eğer 1 tane ram varsa aynı özellikte 2. bir tane al.
Yok 2 tane varsa malesef o iki ram yabana gider.
Aynı özelliklerde 1024 mb 2 tane alman gerekir.

Geri