Domuz gribi bilinen sayının on katı

KorsanhabeR

Editör
HH Üyesi
Reaction score
0
12112009121953.jpg

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer'den korkutan bir açıklama geldi....

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi ve Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlığı Derneği (EKMUD) Başkanı Prof. Dr. Gaye Usluer, domuz gribinde ülkedeki toplam olgu sayısının 3 bin civarında olduğunun söylendiğini, ancak tahminlerine göre gerçek rakamın bunun en az 10 katı düzeyinde bulunduğunu söyledi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Ana Bilim Dalı Başkanı da olan Prof. Dr. Usluer, Türkiye'de Domuz gribi olan hasta sayısının ne kadar olduğunun şu anda tam olarak bilinmediğini belirtti. Domuz gribine bağlı olarak yaşamını yitiren kişilerin sayısının 40 olduğunu ifade eden Prof. Dr. Usluer, şunları kaydetti:

"Bir hafta önce olgu sayısı çok arttığı için Sağlık Bakanlığı artık tek tek olgu bildiriminde bulunulmasının doğru olmadığı kanaatine vardı. Ancak geçen hafta ortalarında toplam olgu sayısı arttı. Domuz gribinde ülkedeki toplam olgu sayısının 3 bin civarında olduğu söyleniyor. Bizim tahminimize göre gerçek rakam bunun e...

Devami...

Ben Domuz Gribi Oldum Snadim - Gittim Doktora Sünisit Çiktim xD...

bu gün hastanedeydim ve 100 150 kişi ateşlerii var diye panikleyip hastaneye koşup gelmişti normal gribi bile domuz gribi die algılar olmuşuz bu sayede hastaneler para basar olmuş ve ticarete dökmüş bunu gözlerimle gördüm hiç alakasız insanlara serum takan hastaneler parayı koyucak yer aramaya başlamış durumda belirtileri iyi araştırmadan özel hastanelere gitmemek en mantıklı diye düşünüyorum..

Geri