Domuz Gribi Aşısı ..

ARCHANGEL!

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar Okulda Aşı için Form dağıttılar olacak mısınız olmicak mısınız diye Yarın götüreceğim Kararsız kaldım Çünkü Her aşının yan etkisi vardır ama Nadir Görülen etkiler çok ağır Nadir ler de zaten bizi bulur kararsız kaldım eminim ki Bugün Almış olanlar vardır Yorumlarını + Görüşlerinizi bekliyorum ..

Aşı olmalı mıyım olmamalı mıyım ?

Bize verilen lere Göre ;

a) Sık Görülen Yan Etkiler : Aşı uygulanan bölgede kızarıklık , şişlik serlik,morarma,ağrı,vücut kırıklığı , yorgunluk , baş ağrısı , terlemede artış , titreme , eklem ağrısı , kas ağrısı ( Bu durumlar genellikle aşıdan sonraki birkaç günde ortaya çıkabilir ve bir iki gün içerisinde kendiliğinden düzelir )

b) Yaygın olmayan yan etkiler : Yaygın Cilt Reaksiyonu (ürtiker / kurdeşen dahil )

c ) Nadir görülen Yan etkiler : Tansiyonda Düşme , Şok , Sinirlerin geçtiği yol boyunca ağrı , PIHTILAŞMA Hücrelerinde AZALMA NEDENİYLE KANAMA

d ( Çok Nadir Görülen Yan etkiler : Damar İstihabı , Sinir İltihabı , Beyin Dokusu iltihabo , Guiltain Bane Sendromu

Saygılarımla

Başbakan ben olmucaM diosa sende olma ;)

Senin sağlığın senin vücudun

ister ol ister olma. biz mi karar vercez senin hayatına?

sanırım zarar görmekten korkuyorsun ama oLabiLirsin,bize bugün bi konferans veriLdi hiç bir zararı yok..
ama oLmak zorunda değiLsin çünkü hastaLık abartıLdığı kadar da öLümcüL değiL..

yan etkilerini iyi arastirin arkadasLar

sadece Yan etkiLeri Var Oda Risk grubu içindekilere

NoT:11.10.2009 tarihi itibarıyla yaklaşık 200 bin sağlık çalışanı ve hacı adayı aşılanmış ve ciddi bir yan etki gözlenmemiştir

Kaynak : sağLık BakanLıgı

Bize verilen lere Göre ;

a) Sık Görülen Yan Etkiler : Aşı uygulanan bölgede kızarıklık , şişlik serlik,morarma,ağrı,vücut kırıklığı , yorgunluk , baş ağrısı , terlemede artış , titreme , eklem ağrısı , kas ağrısı ( Bu durumlar genellikle aşıdan sonraki birkaç günde ortaya çıkabilir ve bir iki gün içerisinde kendiliğinden düzelir )

b) Yaygın olmayan yan etkiler : Yaygın Cilt Reaksiyonu (ürtiker / kurdeşen dahil )

c ) Nadir görülen Yan etkiler : Tansiyonda Düşme , Şok , Sinirlerin geçtiği yol boyunca ağrı , PIHTILAŞMA Hücrelerinde AZALMA NEDENİYLE KANAMA

d ( Çok Nadir Görülen Yan etkiler : Damar İstihabı , Sinir İltihabı , Beyin Dokusu iltihabo , Guiltain Bane Sendromu

Saygılarımla

AiLene sor bence...

Senin sağlığın senin vücudun

ister ol ister olma. biz mi karar vercez senin hayatına?

Al işte,düşünce şekline bak
Arkadaş bir konuda karar verememiş ve bize danışmak istemiş.
Bu mudur senin vereceğin cevap.He bu diyosan bırak eksin olsun bari sus da moral de bozma :goz:

Kardeşim yan etkilerini güzelce araştırmadan karar verme derim ben de.

Neyse olmicam Kağıdı Verdik :D Bütün sınıf olmuyor Hayırlısı olsun :D

Ben başbakan olsam bende olmam çünkü onların beslenme programları profesyoneller tarafından yapılıyor ve günlük almaları gereken vitamin mineral vs hepsini alıyorlar.

Eğer beslendiğiniz gıdalar zengin değilse, günde en aşağı 2,5 litre su içmiyorsanız bağışıklık sisteminiz zayıf kalır bu da hastalığa kolay yakalanmanıza sebep olur.

Benim annem hemşire beraber çalıştığı doktorlar ilk başta kendi çocuklarına yaptırmayacaklarını söylüyorlardı, ta ki bir yakınlarının eşi h1n1 yüzünden vefat edince, şimdi yaptıracaklar.

Benim ufak kardeşim var ona yaptıracağız, yan etkileri olabilir her ilacın yan etkileri vardı kimi kısa dönemde kimi uzun dönemde çıkar ama hastalığa yakalanma riski yan etkide alacağınız riskden daha büyük.

Bence yaptırın

Geri