Domuz Eti Neden Biz Müslümanlara Yasaklanmıştır

hahaha olm ben oraya bi düşsem ne yiyeceğimi biliom.. baldan kaymaktan.. ehuehuee

ifrit' Alıntı:
islamdaki her yasagin cok gecerli bir nedeni mutlaka wardir,

domuz kendi pisligi ile beslenen igrenc bir haywan, birde domuz eti yiyenler eslerini kiskanmiyormus, bu yuzden yabancilar oyle oluyomus :)

ewet bunu bende
duymustum PALASIMIN için
saol dostum

arkadaslar midye olayinida soyliyeyim

midye deniz suyunu suzerek beslendigi icin, icinde denizin pisligini we bunun yaninda bircok agir elementi we mikrobu barindirir,
arastirdigim kitaplarda midye ile ilgili birsey bulamamistim

fakat insana zararli seylerin mekruh oldugu dusunulurse, midye yemekte mekruh sinifina giriyor

bir ayette, insanlarin helal kilinan seyleri haram kilmasi yasaklanmistir bu nedenle haram hukmu werilmesi tehlikelidir

Walla denizden babam çıksa yerim diye bi söze güvenip dalıyom ne çıkarsa bahtıma. Önceki akşam yengeç yakaladık bi tane.Tadıda bayaa iyiydi. :)

ifrit' Alıntı:
islamdaki her yasagin cok gecerli bir nedeni mutlaka wardir,

domuz kendi pisligi ile beslenen igrenc bir haywan, birde domuz eti yiyenler eslerini kiskanmiyormus, bu yuzden yabancilar oyle oluyomus :)

seninle herzmanaki gibi aynı fikirdeyim sadece ve sadece kendi pisliğini yiyen hayvanı yemek dince haram olduğunu biliyorum ve en pis hayvanda domuzdur..söylerken bile iğreniyorum..

yaa almanyadan bi arkadaş geldi bizim mahde pek samimi diilim zaten ...
markete girdiğinde domuz etini sormuştu gecenlerde şok oldum bizim türk gurbetcilerxde yiyomuş demekki ....kınıyorum ... domuz eti tamamen müslümanlşara haram kılınmıştır !!!

midye hakkında şunu duymuştum toplayıp kaynar suyun içine atıyorlarmış kabuklarının açılması için...canlı canlı

+ denizden balığın harici bişey yenmez diye biliyom ben.

ifrit' Alıntı:
yasam standartlarıyla alakalı olabılır belkı
+1 katılıyorum uzun yaşamı etkileyen binlerce faktör var ve domuzun yeri yok denecek kadar küçük bunların içinde

birse daha var domuz eti yiyen kılzarda taş gibi oluyo. Kız 14 -15 yasinda 23 yasinda gibi gorunuyo. :)

Midye yenmezmii yaa nefis bişi :) Denizden babam çıksa onuda yerim haram mı acaba :D

bi arkdaş balık yenir demiş sadece denizden istakoz var yengeç var kalamar var daha sayiimmi?

Geri