Dolmuş Anıları..

Ozzy666

New member
Reaction score
0
-Ankara'da, çok sıcak bir günde, dolmuştaki bir kokona yelpazesiyle;
"Şöfeer bey klimayı açar mısınız çok sıcak olduu!" demişti.

Pala bıyıklı şöfer amca teyzeyi bi süre süzdükten sonra, kapıyı açıp açıp kapatmaya başladı, ki ondan sonra dolmuşça yarıldık zaten.

-Sahil yolundan Bostancı istikametinde gitmekte olan dolmuşa yaşlı bir bayan biner. Bayan tam bir eski İstanbul hanımefendisidir. Gerek giyimi, gerek oturuşu, gerek konuşmasındaki kibarlık ile çevresindekilerin saygı ve ilgisini çeker. Teyzemiz gitmek istediği yer için parayı uzatır:
"Pardon beyfendi. Rahatsız ediyorum ama şuradan bir Suadiye uzatırsanız çok memnun olurum".

"Tabi hanfendi, ne rahatsızlığı".

Para şoföre uzatılır ve yolculuk devam eder. Yaşlı ve kibar teyzemizin kibarlığı, şık giyimi ve güler yüzü diğer yolcuların içini ısıtmıştır adeta. Suadiye'ye gelindiğinde teyzemiz inmek ister ve bunu şoföre yine o kibarlığı ile bildirir:

"Pardon şoför bey. Mümkünse müsait bir yerde indirir misiniz?"

Şoför sağa yanaşır ve kapıyı açar fakat araç hala yavaşça hareket halindedir. Teyzemiz yaşlı olması nedeniyle inemez ve dolmuşun tamamen durmasını bekler. Fakat şoför acelesi varmışçasına yavaşça ilerlemekte ve bayanın inmesini beklemektedir.

Dolmuşun bir türlü tamamen durmamasına kızan kibar teyzemiz şoföre seslenir:

"Ulan pezevenk paraşütle mi inicez!"

-Yolcu: "Mükemmel bir yerde inebilir miyim?"
( Yolcunun kafası karışık sanırım, kendisi de dolmuştakilerle güler söylediine ) şoför indirirken kadına:

"Buyrun size layık değil ama!"

-Yolcu müsait bi yerde inmek ister ama dili sürçer:
"Müsait bi yerde iner misiniz??"

Şoför : "Niye sen mi kullancan?!"

-Rumeli - Hisarüstü otobüsüyle Taksim 'e doğru gidiyoruz. Adamın biri Beşiktaş dolaylarında gayet aceleci bir tavırla;
"Kaptan orta kapıyı rica edebilir miyim??"

Bizim şoför olaya hakim:

"Tabi abi ayıp ettin. Al götür. Senden kıymetli mi?"

-( Mekan Bornova-Evka 4 otobüsü / İzmir) otobüs tıklım tıklımdır ve arka kapıya kadar ilerlemek imkansızdır. Şoförün insafına sığınıp ön kapıdan inmeye teşebbüs eder bir teyze...
"Şoför bey ön kapıyı açar mısınız?"

"Niye hava mı alcaanız?"

-Ankara'da otobüslerin kartlı değil biletli olduğu bir dönem. Good fellas ve ben sabaha kadar üniversitede gireceğimiz ilk sınava çalışmışız. Otobüse bir adam biner. Utangaç, sıkılgan bir tavırla şoföre;
"Afedersiniz şoför bey biletim yok, acaba ineceğim duraktan alabilir miyim?"

Şoför: "İstersen yolculara bir sor..."

Adam: "Afedersiniz yolcular biletim yok, acaba inmeğim duraktan alabilir miyim ?!"

not : alıntıdır.

Yaşlı teyse çok iyi ya (:)
bnde 1tane söLiim.ortaokuLdayken dersane dönüşü,çok konuşuo die soför arkadasımı otobusten atmıstı (((((((((((:)

-Ankara'da otobüslerin kartlı değil biletli olduğu bir dönem. Good fellas ve ben sabaha kadar üniversitede gireceğimiz ilk sınava çalışmışız. Otobüse bir adam biner. Utangaç, sıkılgan bir tavırla şoföre;
"Afedersiniz şoför bey biletim yok, acaba ineceğim duraktan alabilir miyim?"

Şoför: "İstersen yolculara bir sor..."

Adam: "Afedersiniz yolcular biletim yok, acaba inmeğim duraktan alabilir miyim ?!"

-Yolcu müsait bi yerde inmek ister ama dili sürçer:
"Müsait bi yerde iner misiniz??"

Şoför : "Niye sen mi kullancan?!"

-Rumeli - Hisarüstü otobüsüyle Taksim 'e doğru gidiyoruz. Adamın biri Beşiktaş dolaylarında gayet aceleci bir tavırla;
"Kaptan orta kapıyı rica edebilir miyim??"

Bizim şoför olaya hakim:

"Tabi abi ayıp ettin. Al götür. Senden kıymetli mi?"

ben bu üçüne koptum walla :D:D:D:):):)

yaslı teyzemde bile sabır kalmamıs..ii demiş valla :D

Geri