Doğum kontrol hapı hakkında sorum var ?

lepniss

New member
Reaction score
0
Dostlar merhaba,
21 yaşında bir gencim. Kız arkadaşımla yakın zamanda ilişkiye gireceğiz fakat doğum kontrol hapını ne zaman kullanmalı tam olarak, tam bilgili değilim. Doktora soramıyorum, utanıyorum. Bu yüzden buraya yazıyorum.

Doğum kontrol hapı ne zaman ve nasıl kullanılmalı ?
Cinsel ilişkiye girdiğimiz ilk gün mü ? Kullandıktan ertesi gün sonrada ilişkiye girebilirmiyiz ?
Ciddiyim, lütfen biri açıklayıcı anlatsın dostlar. Teşekkürler

bak doğum konrol hapları değilde eczanelerde ertesi gün hapları dersen orda sana verirler ilişkeye girdikten sonra 24 saat içinde alınan bi haptır olası bi gebeliği yüzde 99 oranında erteliyor benden söylemesi doğum kontrol hapına başlarsa 6 ay bırakamaz o yüzden her cinsel ilişkinin sabahına 2 tane ertesi gün hapı çakarsa bişeycikler olmaz en iyisi bu arada NORLEVO dur benden demesi

bak doğum konrol hapları değilde eczanelerde ertesi gün hapları dersen orda sana verirler ilişkeye girdikten sonra 24 saat içinde alınan bi haptır olası bi gebeliği yüzde 99 oranında erteliyor benden söylemesi doğum kontrol hapına başlarsa 6 ay bırakamaz o yüzden her cinsel ilişkinin sabahına 2 tane ertesi gün hapı çakarsa bişeycikler olmaz en iyisi bu arada NORLEVO dur benden demesi

Öncelikle ilgi ve alakan için teşekkür ederim yoldaş.
Sormam gereken bir soru var, yazmışsın 6 ay bırakamaz. Orada yazmak istediğini tam anlayamadım ??

Teşekkürler

gidip eczacıya yada doktora sorsaydın daha kolaydı
doğum kontrol hapıda ertesi gün hapıda tavsiye etmem
en iyisi prezervatif en sağlıklısı.

doğum kontrol hapları içinde 21 tane ilaç vardır.üzerinde haftanın günleri yazılıdır .ilk ilaç genelde adet kanamasının başladığı ilk gün alınır.yada doktorun belirlediği bir gün alınmaya başlanılır.ilacı hergün aynı saatte atlamadan devamlı kullanması gerekir.eğer 1 gün dahi unutursa riske girersiniz.sil baştan olur hepsi.ilaçları genelde tok karına almak daha iidir bulantı olmaması açısından.21 gün boyunca kullanılan haplar bittiğinde ilaca 7 gün ara verilir.8.gün tekrar yeni kutu ilaca başlanılır.ilaç alımından 3 4 gün sonra kanama gercekleşir gebelik olayı olmaz.

ben kesinlikle dr lardan daha ii bilemem.kendi başınıza yada kulaktan dolma şeylerle ilaç kullanmayın.bu ii bir ilaç değil .kilo yapar.ileriki zamanlarda gebe kalmanızı riske sokar ki çoğu tanıdığım bu yüzden bebek sahibi olamıyor.benden sölemesi kullanmayın.ben ölsem içmem o derece diyim.ve dr umda asla tavsiye etmiyor bana.hormon alıyosun sonuçta vücuduna :S

inş dalga amaçlı açmamışsındır bu konuyu çok kızarım.kimsede geyik yapmasın bu başlık altında.

Posta gazetesıne maıl at haydar dumene o yardımcı oLur cıddıyım bak .

yanlış yere açmışsın taşıdım konuyu.

doğum kontrol hapları içinde 21 tane ilaç vardır.üzerinde haftanın günleri yazılıdır .ilk ilaç genelde adet kanamasının başladığı ilk gün alınır.yada doktorun belirlediği bir gün alınmaya başlanılır.ilacı hergün aynı saatte atlamadan devamlı kullanması gerekir.eğer 1 gün dahi unutursa riske girersiniz.sil baştan olur hepsi.ilaçları genelde tok karına almak daha iidir bulantı olmaması açısından.21 gün boyunca kullanılan haplar bittiğinde ilaca 7 gün ara verilir.8.gün tekrar yeni kutu ilaca başlanılır.ilaç alımından 3 4 gün sonra kanama gercekleşir gebelik olayı olmaz.

ben kesinlikle dr lardan daha ii bilemem.kendi başınıza yada kulaktan dolma şeylerle ilaç kullanmayın.bu ii bir ilaç değil .kilo yapar.ileriki zamanlarda gebe kalmanızı riske sokar ki çoğu tanıdığım bu yüzden bebek sahibi olamıyor.benden sölemesi kullanmayın.ben ölsem içmem o derece diyim.ve dr umda asla tavsiye etmiyor bana.hormon alıyosun sonuçta vücuduna :S

inş dalga amaçlı açmamışsındır bu konuyu çok kızarım.kimsede geyik yapmasın bu başlık altında.

Teşekkür ederim ilgi alaka için herkese,
Dalga amaçlı değildir, cidden çok önemli bir konu olduğu için açtım. Cidden fazlasıyla bilgisizim bu konularda.
Birşey soracağım, 1 kutu kullanımlık nasıl etki eder ? Yani adet zamanından başlayarak, günlere göre düzenli olarak içmeye başladı. Bu sırada ilişkiye girersem, sonraki ayda gebe kalmış olabilirmi ?

Teşekkür ederim ilgi alaka için herkese,
Dalga amaçlı değildir, cidden çok önemli bir konu olduğu için açtım. Cidden fazlasıyla bilgisizim bu konularda.
Birşey soracağım, 1 kutu kullanımlık nasıl etki eder ? Yani adet zamanından başlayarak, günlere göre düzenli olarak içmeye başladı. Bu sırada ilişkiye girersem, sonraki ayda gebe kalmış olabilirmi ?

1 kutu ilaçla olmuyor malesef devamlı içmeli.baya riskli birgün içmese pufff uçuo hepsi.boşverin kullanmayın siz farklı korunun.yaşınızda küçük abla sözü dinleyin siz

BAK ARKADAŞ YAZMIŞ BİR AY BOYUNCA KESİN DEWAM ETMEN LAZIM DOĞUM KONTROL HAPLARINA AMA KANDAKİ ÖSTOROJEN DENGESİNİ BOZDUĞU İÇİN ADET DÜZENSİZLİĞİ OLCAĞINDAN DAHA FAZLA KULLANMASI GEREKEBİLİR oysa ertesi gün hapı dediğim hap eczanelerden 16-18 tl karşılğında bi paraya alınır mutlaka ama mutlaka ilişkiye girildikten 24 saat içerisinde kullanılmalıdır zzaten alırken eczaneden orada nasıl kullanılacağını biliyormusunuz diye sorarlar büyük ihtimal o da gerçi adet düzensizliği yaratır ama olsun sadece 1 ay dewam eder ama ilaçın içinde (norlevo) zaten 2 tane tablet var spermlerin rahim duvarına tutunmasını falan engellermiş olası bi gebeliği yüzde 99 önler doğum kontrol haplarından daha risksiz bence
neyse dostum sen yine bi sor soruştur bu arada teşekkür butonunu kullanırsan sevinirim:victory

Tamam, teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için gerçekten. Düzenli olarak kullanacak o zaman uzun bir müddet, ne yapalım. Teşekkür ederim.

arkadasım sen hapları bırak bu hiç sağlığınızı riske atmayın ne olucagı belli olmaz git eczaneye yada markete al bi kutu prezervatif bol bol kullan cesitleride var hem o haplardan daha ucuza gelir hemde farklı cinsel yoldan bulasan hastalıklardan kurtulursun risk almadan kafan rahat bir sekilde orgazm anını en üst seviyeye cıkarırsın bende senin yasındayım ama bu yasta alınacak en son risk ne kadar seversen sev korunmadan ilişkiye girmektir dediğim seyler aklında olsun

ha bu kadar aciklamadan sorna sunuda eklemekte fayda var arkadaslar 24 saat hapi var diye guvenmeyin ilacin 6 aydir ihtalatini durudurmuslar ve bulunmaz bir ilac haline gelmeye basladi onun icin dikkatli olun izmirde girmedik eczane birakmadim desem yeridir...
onun icin en iyi korunma yontemi prezervatif

Kardeşim sen kızı zora sokma o kadar ilaç kullandırtma, güzelce kondom kullan keyfine bak bence. Ne yaptı bu kondom sana da ilaç diye tutturmuşsun. Benden tavsiye bu ilaçlar iyi şeyler değil emin ol. Saygılarımla.

Arkadaşlar doğum kontrol hapı adetin 1. günü değil 3.günü başlanıyor 21 hap 21 gün boyunca kullanılıyor hapı hergün aynı saatlerde almak gerekiyor bulantı yapmaması için akşam yatmadan önce alınırsa daha iyi olur, yan etkileri çok özellikle kilo yapıyor ve kesinlikle sigara kullanan bayanların almaması gerekiyor, doğum kontrol hapları en çok önerilen korunma yöntemlerinden biri ama herkes de ayrı etki yapıyor mutlaka doktora danışılmalı ona göre kullanılmalı, ertesi gün hapını ise ayda en fazla 1 kez kullanabilirsin doğum kontrol hapından çok farklı.

kız arkadaşın koruncağına sen korun + doğum kontrol hapı doktor tarafından verilmedikçe kimse kullanmamalı vücutta kilo tüylenme gibi etkilerinin yanında kız arkadaşının adet dönemi düzenini de bozar ve doğum kontrol hapını illa alıcaksa da 1 ay önceden başlaması gerekiyo

Geri