Doğu Türkistan' da Zulüm: TERAVİH VE ORUÇ YASAK!!

€rd@ls10

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Doğu Türkistan’daki Uygur Türkleri’nin Ramazan’da Teravih kılması yasaklandı. Müslüman memurların oruç tutması da yasak!

Komünist Çin’in işgali altındaki Doğu Türkistan’daki Uygur Müslümanlarının Teravih kılmaları yasaklandı. Baskıcı Pekin yönetiminin insanlık dışı yeni uygulamaları arasında erkeklerin sakal bırakması ve kadınların başlarını örtmelerinin yasaklanması da var. Bu bağlamda Müslüman memurlarla öğretmenlerin oruç tutması yasaklanmakta, orucu teşvik eden vaizler hakkında soruşturma açılmakta.

İşgalin ardından Doğu Türkistan’a Sincan adını veren bölgesel Çin yönetiminin sitesinde, “Sosyal dengelere zarar verecek kalabalık katılımlı olayları engellemek için din inananlarını geniş kapsamlı ibadet planlamaktan ve organize etmekten zamanında uyarmak ve durdurmak zorundayız” denildi.

Uygur Müslümanlarını kutsal oruç ayındaki ibadetlerini engelleyecek emirler yerel hükümetler tarafından bu hafta şiddeti engelleme bahanesiyle yayınlandı. Ayrıca hükümet yetkilileri, Komünist Parti üyeleri, öğretmenler ve öğrencilerin Ramazan’ı idrak etmeleri de yasakladı.

Doğu Türkistan Zhasou web sitesinde, “Ramazan’ı idrak etmesi için zorlarken yakalanan biri cezalandırılacaktır” gibi ifadeler yer aldı. Bazı bölgelerde Müslüman erkeklerin sakal bırakmaları ve kadınların başlarını örtmeleri de yasaklar arasında dâhil edildi.

Shaya hükümeti, “Sakal bırakanlar ve yüzlerini kapatan kadınların yüzlerini açmaları ve sakalların kesilmesi için etkin önlemler almak zorundayız” dedi. İslam düşmanı politikalarıyla ünlenen Çin komünist hükümetinin bunu nasıl yapacağı ayrıntısı belirtilmedi.

İlçe hükümeti ayrıca bölgelerdeki camilere devriyeler gönderiyor. Shaya yerel hükümetinin diğer İslam düşmanı emirleriyse şöyle: “Kamuya açık alanlarda dini propagandanın birimler ya da bireyler tarafından yapılması yasaktır. Görsel-işitsel her tür kasetin çalınması, hoparlörlerden anons yapılmasını ve Ramazan festivalini aksatacak dini davul ritüellerini kesin olarak yasaklıyoruz.”

Bu bağlamda lokanta sahipleri ramazanda müşterilere kapılarını açık tutmak zorunda.

Yetkililer ayrıca sakallı erkeklere sakallarını kesmelerini, başını örten kadınlara başlarını açmalarını aksi durumda hükümetin bunu gerçekleştirmek için cebri yöntemlere başvuracağını söyledi. Ancak bildiri uygulanacak yöntemler hakkında herhangi bir bilgi vermedi.

Tüm dünyadaki Müslümanlar, İslami ay takviminin 9’ncu ayı Ramazan’ı bu ayın içinde idrake başladılar. Hasta ve yolcu olmayan yetişkin Müslümanlar Ramazan boyunca gün doğumundan batımına kadar yemekten, içmekten, sigaradan ve cinsellikten kaçınıyorlar. İnananlar kutsal ay boyunca, ibadet, nefis terbiyesi ve hayır işleriyle Allah’a yaklaşmaya çalışıyorlar.

ZALİMLİK

Komünist Çin hükümetinin Uygur Müslümanlarıyla ilgili insanlık dışı ve zalim din yasakları Müslüman Türklerin çoğunlukta olduğu bölgede tansiyonu yükselteceği uyarıları ve sert eleştirilere neden oldu.

Hong Kong’dan İnsan Hakları Gözlemcisi Phelim Kyne şöyle konuştu: “Sakal ve örtüyle ilgili bu tür yasakları duyduk. Hükümete giren Uygur parti üyeleri ve vatandaşların kültürel ve dini ifadeleri açıkça ifade etmekten uzak durmaları bekleniyor. Ancak hükümet web sitelerinde onları siyah ve beyaz olarak ikiye ayırarak, durumla ilgili endişelerinin arttığını ve yasakları sıkılaştırdıklarını ortaya koyuyor.”

Dünya Uygur Kongresi Sözcüsü Dilşat Raşit, yasakların Doğu Türkistan Müslüman toplumunda gerilimi artıracağı uyarısında bulunarak şu ifadeleri kullandı: “Uygurları Ramazan’ı idrak etmekten açıkça yasaklamak dindarların inançlarını ayaklar altına alacak ciddi bir harekettir. Aynı zamanda bu Doğu Türkistan’da çatışmayı körükleyecektir”.

Doğu Türkistan’da yaşayan Türkçe konuşan Müslüman Uygurlar uzun yıllardır Çin boyunduruğu altındalar. 1955’den beri özerk olan bölge Komünist ve İslam düşmanı Çin hükümetinin insanlık dışı yasaklarına maruz kalıyor. Pekin, Türklerin ata yurdu bölgeyi Orta Asya’ya yakın stratejik önemi ve büyük petrol ve doğal gaz kaynakları nedeniyle elinde tutmaya uğraşıyor.

Ucuz ve kalitesiz Çin malları tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de oldukça yaygın. İnsanlık dışı uygulamalarıyla ünlenen baskıcı Çin hükümeti, tüm dünyaya dağılan bu mallarıyla büyük bir ekonomik ivme yakaladı.

Çin, Sincan’daki İslami grupları, 19. Yüzyılda Çin’e ilhak edilen ve daha önce Doğu Türkistan İslam Devleti olarak bilinen devleti yeniden kurmaya çalışmakla itham ediyor. 1949 yılında Çin’de iktidara gelen Komünistler bölgeye Shinjang (Yeni Topraklar) adını vererek yaygın olan İslami kimlik yerine komünizm damgasını vurmaya çalışıyor.

CAMİLER KUŞATMA ALTINDA

Doğu Türkistan’daki Shaya bölgesinde güvenlik unsurları Ramazanda camilerin etrafında devriye gezerek çevrede herhangi bir olay meydana gelmemesi için tetikte bekliyor.

Shayalı yetkililer konuyla ilgili şu iddialarda bulunuyor: “Gruplar ya da bireyler tarafından halka açık yerlerde yapılan tüm propaganda ve dini uygulamalar kesinlikle yasaktır. Buna dini içerikli görsel ve işitsel kasetler, megafonlar ve ramazan etkinlikleri dâhil.”

Bu icraatlar akla Doğu Türkistan’ın Çin’in egemenliğine geçmesinden yetmişli yıllara kadar uygulanan geniş çaplı soykırım uygulamalarını akla getiriyor. Bu uygulamalara göre oruç tutmak, namaz kılmak, Kur’an-ı Kerim okumak ve hatta Kur’an-ı bulundurmak yasaktı. Bu “suçu” işledikleri gerekçesiyle binlerce Doğu Türkistanlı ya idam edildi ya da sürgüne gönderildi.

Son zamanlarda bu icraatlar azalsa da tamamen sona ermedi. Ancak Çin’in olimpiyatlara ev sahipliği yapması bu tür uygulamaların geri gelmesine neden oldu. Doğu Türkistan’da büyük bir tutuklama kampanyası başlatan Çin Hükümeti, Uygurluları Pekin Olimpiyatları esnasında terör eylemlerine teşebbüs etmekle suçlamıştı.

Polis merkezindeyken ölen Müslüman bir işadamı için yapılan barışçıl gösteriler Çin Hükümeti’ni kızdırmış bunun üzerine hükümet başörtüsünü yasaklayarak cami ve iş yerlerinde Müslümanlara baskı uygulamaya başlamıştı.

Doğu Türkistan Bölgesi 1955’ten bu yana özerk olmasına rağmen Çinliler bölgenin tam manasıyla bu hakkını kullanmasına izin vermedikleri gibi bölgede bulunan zengin doğal gaz ve petrol rezervlerini de istedikleri gibi kullanıyorlar. Bölgenin bir diğer önemli özelliği ise Çin’in Orta Asya’ya açılan kapısı olmasıdır.

Çin egemenliğine geçmeden önce nüfusun % 90’ı Müslüman iken Çin Hükümeti tarafından buraya yerleştirilen Hanlar (Çinliler) sayesinde Müslümanların nüfusu % 40’a kadar gerilemiştir. Böylece bölge gittikçe Çinli bir kimliğe bürünmektedir.

Timetürk

KAYNAK

Allah yar ve yardımcıları olsun..

Bu sistemi savunan arkadaşların uyanması dileğiyle.

Hür Gökbayrak!

Hür gökbayrak diyoruz demesine diyoruz da başımızdakileriN rotası çok açık...

Allah yar ve yardımcıları olsun..

Bu sistemi savunan arkadaşların uyanması dileğiyle.

Hür Gökbayrak!

Hür gökbayrak diyoruz demesine diyoruz da başımızdakileriN rotası çok açık...

Allah yardımcıları olsun .

gaflet uykusundan uyanmak kolay mı?

zjdzb9.jpg

Şu kızın bakışının güzelliğine kaç çinli Ocağı söndürülür ?

---------------------------------------

adamlar korkumuzdan çin seddini yapmış birde dünya harikası diye tanıtıyorlar.

çinlilerin sınırları çin seddinden yukarı olmamalıdır!!!!

-"Ben her seyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacagina inancim vardir. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyalari içinde kapayacağim. Türk birligine inaniyorum, onu görüyorum. Yarinin tarihi, yeni fasillarini Türk birliğiyle açacaktir. Dünya sükununu bu fasillar içinde bulacaktir. Türk'ün varligi bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, günes ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek." Atatürk

Türk birliği gerçekleşmelidir bir an önce.....

Çin komünistmi cahil adam ???

Çin liberal ekonomi ile yönetilen bir ülke.Daha bunun bile farkında olmadan gelmiş burda konu açıyorsun.

Yıllardır Irak'ta,Afganistan'da,Filistin'de Abd,İsrail milyonlarca müslümanı öldürdü halada öldürmeye devam ediyor ama onları eleştiriken neden liberal Abd ya da kapitalist İsrail demiyorsunda Çin konusunda böyle sallama bir haberi buraya koyuyorsun.

Sınavlamı alıyorlar sizi bu foruma.Arasan bulamazsın bu kadar cahili cidden ayıptır.Yanlıs yönlendirmeyin insanları

arkadasım çin komünist olmayabilirde sen üyeye cahil deme hakkını kendinde nasıl bulursun o konuyu aynen buraya taşımıs sen daha neyin neoldugunu bilmiyosun millete cahil diyosun

terbiyeni takın kimse kimseye cahil diyemez herkes aynaya baksın önce

arkadasım çin komünist olmayabilirde sen üyeye cahil deme hakkını kendinde nasıl bulursun o konuyu aynen buraya taşımıs sen daha neyin neoldugunu bilmiyosun millete cahil diyosun

terbiyeni takın kimse kimseye cahil diyemez herkes aynaya baksın önce

Sen mod olarak taraf olmamalısın ama sürekli taraf oluyorsun.

Bu haber baştan aşagıya yalan çünkü Çin komünizmle yönetilen bir ülke degil.Olmayan birşeyi buraya yazana kızacagına gelmiş bana kızıyorsun.

Ya mod olarak görevini yap ya da bende onlardanım istedigimizi yazarız de bizde kimin ne oldugunu bilelim.Ona göre hareket edelim.

Sen mod olarak taraf olmamalısın ama sürekli taraf oluyorsun.

Bu haber baştan aşagıya yalan çünkü Çin komünizmle yönetilen bir ülke degil.Olmayan birşeyi buraya yazana kızacagına gelmiş bana kızıyorsun.

Ya mod olarak görevini yap ya da bende onlardanım istedigimizi yazarız de bizde kimin ne oldugunu bilelim.Ona göre hareket edelim.

ya arkadasım nesin sen ya hakaret ediyosun bide gelmiş taraf tutuyo diyosun iyi madem sen istedigini yap biz seyredelim öylemi ben yazımın basındada dedim cin komünist olmayabilir haber yalanda olabilir ama bu sana üyelere cahil deme hakkı vermez bununda taraf tutmakla alaksı yok

iyi ya hakaretede kılıf buldular taraf tutyo kılıfı terbiyenizi takının forum burası sizin çiftliginiz degil kimsenın degil hakaret etmeden konusmayı bilmiyosan konusma

burda ne yalan haberler paylasıldı mudahale edilmedi buna mı edicez sadece kendinize özgür olmayın

seni bu seferlik uyarıyorum bir daha hiç bir üyemize cahil deme

burda ne yalan haberler paylasıldı mudahale edilmedi buna mı edicez sadece kendinize özgür olmayın

seni bu seferlik uyarıyorum bir daha hiç bir üyemize cahil deme

Hımm buda güzel.Yalan haber yapmak serbest yani.O zaman kaynak göstermeye ne gerek var ?
Herkes bişey sallasın bizde burada tartısalım.

Bence bir mod olarak tarafsız kalmaya çalış.Yalan söyleyene yalancı dediğim için beni uyaracagına bu yalan haberi yapan kişiyi uyar.
Yoksa sana şirin geliyor diye yalan haberlere müsamaha gösterirsen burada hiçbirşey tartısılamaz.

Hımm buda güzel.Yalan haber yapmak serbest yani.O zaman kaynak göstermeye ne gerek var ?
Herkes bişey sallasın bizde burada tartısalım.

Bence bir mod olarak tarafsız kalmaya çalış.Yalan söyleyene yalancı dediğim için beni uyaracagına bu yalan haberi yapan kişiyi uyar.
Yoksa sana şirin geliyor diye yalan haberlere müsamaha gösterirsen burada hiçbirşey tartısılamaz.

arkadasım anlamıyormusun sen o yazıyı yazanın fikri ayrıca benım orda söylemek istedigim daha ne oldugu kanıtlanmamıs bir sürü iddialar burda konu edildi hepsi sonra yalanlandı kastettiğim buydu ayrıca konunun bana şirin gelip gelmemsi öenmli degil eger senın dedigin gibi bana sirin gelmeyen konuları kapatsaydım ozaman görürdün surda bana şirin gelmeyen 100 lerce konu var hepside acık

ben senı üslubun için uyardım görüyorum ki uyarmakla hata etmişim

birdaha konuya mesaj atma silinecektir haberin olsun

sen onu bunu bırak raul_evs;

çinin bayrağı kızıl bayrak mı değil mi ?

çinliler ezeli düşmanımız mı değil mi ?

hala birde modları taraflılıkla suçluyorsun...

ne yani ekonomisi leberal oldu diye bin yıllık çine kızıl çin diyemeyecekmiyiz raul evs böle istiyor diye? adamlarım meydanı kızıl nehirleri kızıl yüzleri kızıl,mao su kızıl tüyneti kızıl,bin yıullık geçmişi kızıl bayrağı kızıl,..kominist değilmiymiş çin..mao hala meydanda put gibi heryerde.. inakarmı ediyorlarki çinliler savunmaya geçen şahıslar neden gocunmuş hakkaten komik yaa..töbe töbe..nerdeyse adamları övecekler..

bu arada çinde rusya gbi eskiden koministti şimdi deil
2. adamların bunu yapma sebeplerine hç değinilmemiş hatta silinmiş gayet taraflı bi yazı yazılmş

yapılanları bende desteklemiyorum sonuçta özgürlük ilkelerine aykırı ama şunuda düşünmüş olabilirler sapık din furyasının onlarıda sarmasından korkuyor olabilirler...

ikra kardeş anlamadığınz yada size yanlış anlatılan bişey var bizde en az sizin kadar müslümanız bunu artık kafanıza sokun ayrıca DOSTUNUDA DÜŞMANINIDA İYİ SEÇ
VATAN karış karış satılıyor şimdiden yakında dinimizi kullanrak siyaset yapmayı bilenler
DİNİMİZİ SATMAYIDA İYİ BİLİRLER!!!

bu arada çinde rusya gbi eskiden koministti şimdi deil
2. adamların bunu yapma sebeplerine hç değinilmemiş hatta silinmiş gayet taraflı bi yazı yazılmş yapılanları bende desteklemiyorum sonuçta özgürlük ilkelerine aykırı ama şunuda düşünmüş olabilirler sapık din furyasının onlarıda sarmasından korkuyor olabilirler...

bak bakalım kırmızı yerlere.. ikiside senin aynı gün içinde yazılmış mesajın...

birinde bizde müslümanız sizin kadar diyorsun...
diğerinde oruç ve namazı SAPIK DİN FURYASI olarak nitelendiriyorsun...

AL GÖR İŞTE....

MÜSLÜMAN DEDİĞİN ELİYLE, DİLİYLE VE HERŞEYİYLE ÖRNEK OLAN KİŞİDİR..

MÜSLÜMAN KİŞİNİN SÖZLERİ BİRBİRİYLE ÇELİŞMEMELİ...

BEN KAFİRDEN ÇEKİNMEM ZİRA O BENİM DÜŞMANIMDIR,
BEN MÜNAFIKTAN ÇEKİNİRİM, ZİRA O SİNSİ DÜŞMANDIR...

Saldırın saldırın bu konuda bile saLdırın ama şunun unutulmaması lazım;

Deden bile söndüremedi İslamiyet'in Nurunu,
Sen mi söndüreceksin ey Ebu Cehilin Torunu?

bizim gerçek dostlarımız rusya,çin,iran olmalıdır abd ve ab değil çünkü biz ezilen milletiz ve bu saydığım ülkelerle bir çok yönden ortak menfaatlerimiz var üstelik rusya ve iranla komşuyuz,çinin yaptıklarına gelince normal karşılıyorum kendi iç işleridir,zaten bunu sadece müslümanlara yapmıyorlar ortada kişisel bi problem yok onlar için.

Geri