Doğu Perinçek Değişti mi?

red eagle

Banned
Reaction score
0
Perinçek evini basına açtı. Hadis okudu, lavaş ekmeği ikram etti.

Gazetecileri evinde konuk edip ailesiyle tanıştıran İP lideri Perinçek, namaz kılmadığını,

cenaze namazlarında sadece durduğunu söylerken “Hz. Muhammed büyük devrim lideridir”

diye ekledi. Perinçek değişmediğini, sadece tecrübesinin arttığını kaydetti.

Basın mensuplarıyla sohbete Türk devriminin teorisyenlerinden Mahmut Esat

Bozkurt’un “Atatürk İhtilali” adlı kitabından bahsederek başlayan Perinçek, Bozkurt’un

Hazreti Muhammed’in “Yöneticileri fakir ölen milletler zengin olur, yöneticileri zenginleşen

milletler de fakirleşir” sözüne yer verdiğini anlattı. İşçi Partisi’nin Türkiye’ye şeffaf ve

saydam bir yönetim vaadettiğini kaydeden Perinçek, “Bizim kadrolarımızın en önemli

özelliği bilgi, tecrübe ve namus birikimidir” dedi.

Perinçek bu sözleri üzerine, “Değiştiniz mi, namaz kılıyor musunuz?” sorusuna şu karşılığı verdi:

“Namaz kılmıyorum. Halkımdan hiçbir zaman gerçekleri gizlemiyorum. Ben cenaze

namazlarına katılarak cemaatle birlikte duruyorum ve kaybedilen kişiye son görevimi

yapıyorum. Hazreti Muhammed çok büyük bir devrimcidir. Dünyanın en büyük

devrimcilerinden biridir. Bir kabile toplumundan çok büyük bir uygarlığa geçişe önderlik

etmiştir. Hazreti Muhammet yalnızca peygamber olarak değil, aynı zamanda büyük bir

devrim lideri olarak ele alınmalıdır. Doğu Perinçek’in değiştiği falan yok. Sadece tecrübemiz

artıyor. Hep emekçi halka, vatanımıza, Atatürk devrimine bağlı kalacağız. Marks, Engels ve

Hikmet Kıvılcımlı’dan öğrenmediyse sol da benden şunu öğrensin; Hazreti Muhammed

büyük bir devrim lideridir. Bu aynı zamanda Türkiye’de laiklik konusundaki yanlışları da

düzeltecektir. Laik, anti-laik kamplaşması ile ilgili bazı yapay, gerçeğe dayanmayan

nedenler var, o nedenleri de ortadan kaldıracaktır.”

“Siyasetten mal-mülk olarak bir beklentiniz olmadığını söylediniz. Siyaseti niye yapıyorsunuz?” şeklindeki bir soru üzerine de Perinçek, “Biz siyaseti halk için, bir dava için yapıyoruz. En büyük beklentimiz halkın mutluluğudur” dedi.

Kaynak:İnternethaber

Doğu Perinç nabza göre şerbet veren bir lider bence. Eskiden bir takım yanlışlıklar içinde olabilir. Fakat insanların içlerinin niyetlerini bilemeyiz. Dış güçlerin yönlendirdiği bir kişi olabilir. Örneğin BTP diye bir parti var. Haydar baş İslami kesimi temsil ettiğini idda ediyo.. Emekliye 2000ytl maaş gibi uçuk vaatlerde bulunuyo. Fazla uçuk insanların memleketin başına geçmesi tehlikeli bence ülkeyi kaosa sürükleme ihtimalleri yüksek. Bu bağlamda sonuç itaberiyle zaten halkımız böyle insanlara pirim vermiyor. Ama dünkü konuşmasında mazotun 1ytl olmasıyla ilgili açıklamasını çok beğendim.

Doğu Perinçek değişmedi, değişeceğinide zannetmiyorum . Davasına gönülden bağlı bir insan. İşçi partisindeki değişiklik milli hükümet programıdır.

Geri