''Doğuşumdaki Tek Olağanüstülük Türk Olarak Dünyaya Gelmemdedir.''

PePeSanceS

Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
Reaction score
0

Atatürk, kendisinin insanüstü bir varlık olduğunu söylemelerini hiç hoş karşılamazdı. Çocukluk arkadaşı Nuri Conker’in sert şakalarını büyük bir neşe ile dinler ve hepimizin önünde tekrarlatırdı.

Bir gün sofradakilerden biri:

- Paşam, demişti, kimbilir çocukluğunuzda ne müstesna bir insandınız. Kimbilir ne eşsiz anılarınız vardır.

Atatürk güldü ve Conker’e döndü:

- Nuri anlatsın, dedi.

Nuri Bey her zamanki şakacı diliyle:

- Bakla tarlasında karga çobanlığı ederdi, yanıtını verdi. Deminki soruyu soran kişi, sözün bu yola dökülmesinden fena halde ürktü. Soruyu ortaya attığına bin kez pişman oldu.

- Aman efendimiz, diyecek oldu, Atatürk hemen sözünü kesti:

- Bana, insanlar üstünde bir doğuş atfetmeye kalkışmayınız. Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdedir.”

irkciLik mi ? ya sabir !
arkadasLar yorumLariniza dikkat edin
burasi ATATÜRK böLümü

lütfen böLüm kurallarini okuyaLim

Ne MutLu TÜRK'ÜM Diyene !
Ne MutLu VATANseverim Diyene !

mesajLar siLindi

tekrari olmasin lütfen

Türkiyelilere inat

Ne Mutlu Türküm Diyene!

madem bu kadr ustun bi ırk bizim niye dunyayı biz yonetmiyoz yada niye sporda en basarılı biz deilz veya bilimde bu kafayı bırakın insanlar dogustan birbirinden farkı yoktur kimi ilerler ulkesini milletini ileri goturur kimi yerinde sayar kendini overek kendini tatmin eder........

Türklerin nasıl insanlar oldugunu herkes bilio senden ögrenmicez Türkleri... kendini basarısız buluyosan biz nabalım...Amma dert Ettin...

madem biliosun anlat bende bir turkum kendimi basarısz bulmuyorum ama ulkemin dunya siyasetindeki konumu bilim spor gibi konularda basarızlıgı beni uzuyor cunku ulkemi milletimi seviyorum ama birileri cıkıyor sadece turkler olagan ustu insanlarız biz falan die ovunuolar bu sler lafla olmz havlayan kopek ısırmaz bizede bu havlamaya alıstırdılar evet bekliyorum anlat biizim digerlerimizde ustunlugumuzu

Birileri dediğin Atatürk Dikkat et laflarına...Sen sadece üzülcek konuları Görüyorsun...Türklerin her alanda Önü kesiliyor Türkleri çogu ülkeler sevmiyor korkuyolar Ülkenin şuanki durumunu bende begenmiyorum ama Atatürk zamanında Türkler nasıl bi millet oldugunu ispatlamış bi millettir bunu kimse inkar edemez...

@desamo

bu bölüme ya adam gibi mesaj yaz yada sus

Bu sözde anlatmak istediği şey çok farklı. Anlayana tabi:goz:

insan sevgisi

Ne Mutlu Türk üm diyene

evet ne mutlu bize

övünc kaynagimiz yüregimizdeki insan sevgisi

kendimize yapilmasini istemedigimiz bir seyi bizimde baskalarina yapmamamiz..

Geri