Doğan Cüceloğlu

yamakası

New member
Reaction score
0
Doğan Cüceloğlu
ce="Verdana" size=1> Doğan Cüceloğlu Silifkede doğmuş ilk ve ortaokul öğrenimini orada yapmıştır. Silifke’de o yıllarda lise olmad5;ğı için lise eğitimini Ankara ve Kırklareli’ndeki ağabeyler i nin yanında tamamlamıştır. Daha sonra İsta nbul Üniversitesi Edebiya t Fakültesi Psikoloji Bölümü’nden lisans diplomasıyla mezun olmuş ve University of Illinois, Champaing-Urbana’da dil psikolojisi alanında doktora yapmıştır. Türkiye’de İstanbul Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim gör e vlisi olarak çalışmış ve bir yıl Fulbright araştırma bursuyla University of California, Berkeley’de bulunmuş tur. Doğan Cüceloğlu’nun uzmanlık alanı algılama, öğrenme ve dil psikolojisidir. Türkçe ve İngilizce yayınlar5;nın birçoğunu iletişim konusunda yapmıştır; bu yayınlar aynı toplumda yetişmiş insanlar arasındaki ilişkileri olduğu kadar, farklı toplum ve kültürlerde yetişmiş kişilerin iletişim ilişkilerini de kapsar. Doğan Cüceloğlu halen California State University’de (ABD) görevli olmasına rağmen kitaplarını Türkç;e yayınlamaya devam etmekt edir.

?K SATANLAR

BEN BU KADARINI BULDUM...

Doğan Cüceloğlu

İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun olduktan sonra ABD’de Illinois Üniversitesi’nde Bilişsel Psikoloji (algılama, düşünme, iletişim) alanında doktorasını yapmıştır. Daha sonra Türkiye’de Hacettepe ve Boğaziçi üniversitelerinde görev yapan Cüceloğlu, Fulbright bursuyla bir yıl süreyle Berkeley’deki Kaliforniya Üniversitesi’nde ziyaretçi öğretim üyesi olarak çalışmalarda bulunmuştur. 1980-1996 yılları arasında ABD Kaliforniya Eyalet Üniversitesi, Fullerton’da görev yapan Cüceloğlu’nun kırkı aşkın Türkçe ve ıngilizce bilimsel makalesi yayınlanmıştır. 1996 yılından bu yana Türkiye’de üniversite öğrencilerine, öğretmenlere, anababalara ve işadamlarına yönelik seminerlere, konferanslara ve atölye çalışmalarına ağırlık vermiştir. 1990’dan bu yana kitaplarını Türkçe olarak yayınlamaya özen gösteren Cüceloğlu, Türk insanının düşünce, duygu ve davranışlarını bilimsel psikoloji kavramları içinde inceleyen kitaplar yazmaktadır.

ESERLERİ

İçimizdeki Biz
İçimizdeki Çocuk
İnsan ve Davranışı
İyi Düşün Doğru Karar Ver
'Keşke'siz Bir Yaşam ıçin ıletişim
Savaşçı
Yeniden ınsan ınsana
Yetişkin Çocuklar

Konular Birleştirildi.

Geri