Diyanet: İçkiliyken namaz kılınır

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

İşte Din İşleri Yüksek Kurulu’nun en çok merak edilen sorular karşısındaki son kararı...

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın aylık olarak çıkardığı “Diyanet” Dergisi’nin son sayısının “Fıkıh Köşesi”nde Din İşleri Yüksek Kurulu’nun kararlarına yer verdi. İşte Din İşleri Yüksek Kurulu’nun en çok merak edilen sorular karşısındaki son kararı:

1. Cami yoksa sinagogda namaz kılınır mı?:

Başka yerde namaz kılma imkânı varsa, kilisede namaz kılmak mekruhtur. Ancak, kilise ve sinagogda namaz kılmak zorunda kalındığında imkân varsa resim ve heykellerin üzerinin örtülmesi gerekir.

2. İçkiliyken namaz kılınır mı?:
Reklam

Namaz kılacak, oruç tutacak ve dua edecek kimsenin ne dediğini, ne yaptığını bilecek kadar ayık olması, aklının başında olması gerekir. Bu itibarla, alkol alan kişi, ne dediğini bilecek kadar sarhoş değilse namazlarını kılması gerekir.

3. Köpek olan evde namaz kılmak caiz mi?

Namaz kılınacak yerlerin temiz olduğundan emin olunmak kaydıyla, köpek bulunan evin odalarında namaz kılmakta bir sakınca yoktur. Ancak ihtiyaten örtü veya seccade üzerinde kılınması gerekir.

habertürk

1. ve 2. Cevap Enteresan

Allah ın yasakladığı bir konu içki meselesi namaz kılan adamın içki ile ne işi olabilirki mantıklı değil bu

alkol kesin olarak yasaklandı hem içeçeksin hem namaz kılacaksın olmaz bu iş içkiyi bırak kardeşim Allah sana namazı emreti yapıyorsun o zaman yasakladığınıda yapma : )

ayasofya kilise ama islam dinin gereklerine göre ayarlanarak cami yapıldı türkiyede bir çok cami kliseden dönme namaz kılacak adam her şekilde namazını kılar yer sıkıntısı olmaz bu tamamen aldatmacadır

Diyanete değil bağlı olduğu makama siz bakın.Diyanetin haddine midir ki izin alınmadan çıkıp açıklama yapsın ? Laik bir ülkede mi yaşıyoruz ki bağımsız fetva verilsin ?

Ben 5 bardak rakı içtiğimde (alkol kullanmıyorum) ne yaptığını ve ne dediğini bilecek kadar bilincim yerinde.O halde ezan okunduğu vakit namazımı kılabilirim ;)

Ilımlı İslam (USA İslamcılığı) dedikleri bu olsa gerek.Esnet esnetebildiğin kadar...

alkol içenin 40 gün abdesti kabul olmaz deniliyor diyanet de bunları söylüyorsa vah bizim beyni bulanık genç arkadaşlarımıza.

ülen,

1 bira ile alkol sınırını aşıtın diye ceza yazan insanoğluna sesiniz çıkmaz,

YARADAN'ın huzuruna promilsiz çıkarsınız :)

LAİK devetin manasını hala anlayamayanlara sözüm olsun,

Din işleri yaptıracaksan,devletten bağımsız olacaksın arkadaş....

benim bildiğim kadarıyla; haram edilen ŞARAP'tır. ALKOL yada insanın ruh ve beden dengesini bozacak şeyler haramdır diye birşey yoktur.

Bu başlığa şaşıranlar kuran-ı kerimden ne kadar uzaksınız diyorum.

Geri