DiVX filmleri CD\DVD'ye nasıl yazarım?

Kaçan Aşık

Yönetmen
Katılım
16 Ara 2006
Mesajlar
7,939
Reaction score
0
Puanları
0
Merhaba arkadaşlar;

İhtiyacı olan arkadaşlarımıza elimden geldiğince ‘divx filmlerinizi en sağlıklı şekilde nasıl cd/dvd medyalara aktaracağınızı anlatacağım

Öncelikle elinizdeki yaklaşık 700 MB'lık bir divx’i divxplayerlarda sağlıklı bir şekilde izlemeniz için nasıl cd’ye yazacağınızdan bahsedeyim..

image001.jpg

Bugün hemen her player, cd içindeki filmin altyazısını, ‘sub’ dosyası film ile aynı uzantıda ise veya ilk birkaç harfi aynı ise tanıyor ..

Gelelim bunu nasıl yazacağımıza;

Genelde tercih edildiğini düşündüğüm Nero’dan faydalanacağız..

image002-1.jpg

Bundan sonra’da gelen ekranda browser’dan filmimizin olduğu dosyayı açıp içindekileri seçtikten sonra ekle diyoruz..

Şöyle;
image004-1.jpg

Nihayetinde işte son aşama;

image006-1.jpg

Nihayet Cd’nizi problemsiz bir şekilde hazırladınız.. Playerinizin sağladığı uygun codec, çöünürlük.. vs.. gibi problemleriniz yoksa filminizi rahatlıkla izleyebilirsiniz..

Şimdi de arayı soğutmadan filmlerinizi bize 4.5 gb gibi bir alan sağlayan dvd medyalara nasıl yazacağımıza bakalım ;

Bildiğimiz üzere genelde her bir divx film ortalama 700 mb yer kaplar.. Bu da bir dvd’ye sağlıklı bir şekilde 3 ila 6 arası film sığdırabilmemizi sağlar..

Dvd’lerde benim en çok dikkat ettiğim ve bence ideal olan olmazsa olmazlarım şunlardır, uygulayıp uygulamamak tamamı ile sizin inisiyatifinizdedir :)



Bir kere her film için filmin adını taşıyan bir klasör açılacak.. 3 film ise 3 klasör 6 film ise 6 klasör.. Her bir klasörün içindeki filmler ise Tablo1’de gösterdiğim gibi olacak..


image008-1.jpg

Bir de biri 2 cd diğerleri tek cd olan 5 klasörlü bir resim;

image010.jpg

Bir de Nero’da nasıl yazdığımıza ve nasıl göründüğüne bakalım;

image011.jpg

Sonrasında;

image013.jpg

En nihayetinde;

image015.jpg
[/CENTER

Sanırım temelde yardımcı olabilmişimdir.. Şimdi size aklıma gelen birkaç noktadan bahsetmek istiyorum;

Dvdlerinizi yazdırmadan önce playerinizin özelliklerini hatırlayın.. Örneğin Vestel’de film ile altyazının aynı uzantıda olmAsı şart değildir ama Philips playeriniz güncel bir mod yüklemediyseniz bu şartı arayacaktır..

Altyazıları Vestel ekranda bir kerede 27 kartakter gösteriyor, Philips’te biraz daha fazla.. Buna göre altyazıları uygun program ile optimize etmenizi öneririm..

Yine Vestel’de Q-pel codec sorunu vardır.. Q-pel kullanılarak riplenmiş filmleri göstermez. Avi-Check gibi bir program ile filminizin Q-pel’li olup olmadığını öğrenebilirsiniz.. Avi Check’ten filminizin çözünürlüğününde uygun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.. Bildiğiniz gibi Vestel 720 üstü çözünürlüklü filmlerde problem çıkartıyor.. Gerek Q-pel’li gerekse de çözünürlüğü Vestel’in standartlarının üzerinde olan filmlerinizi yine forumda aratarak ‘ re-encode ‘ yöntemi ile izlenebilir hale getirebilirsiniz.
 
hergün onlarca film yazdırıyorum :D yararlı bir bilgi olmuş bilmeyenler için güzel kaynak teşekkürler ..
 
güzel bir anlatım olmuş emeğine sağlık:D
 
Geri
Üst