Dinozorlar Neden Öldü?

Newwave

Altın Üye
Reaction score
0

i27fjd.jpg

Dinozorlar neden öldü?

Amerikalı bir yer bilimci, dinozorların yeryüzünden silinmesine meteor çarpmasının değil, Hindistan'daki volkanik patlamalardan kaynaklanan iklim değişikliğinin neden olduğunu ileri sürdü.

Ankara- ABD gazetelerinde yer alan habere göre, Princeton Üniversitesi'nden Gerta Keller, Ulusal Bilim Vakfı'ndan meslektaşlarıyla Hindistan ve Meksika'da yaptığı saha çalışmalarında kitlesel bir yok olmanın ve değişik zamanlarda meteor çarpmasının kanıtlarını bulduklarını belirterek, teorisini bu çalışmalara dayandırdığını kaydetti.

Meksika'nın Yucatan bölgesini etkileyen meteor çarpmasının, dinozorların ortadan yok olmasından yaklaşık 300 bin yıl önce meydana geldiğini belirten Keler, dinozorların kitlesel biçimde yok olmalarının Hindistan'daki Dekkan volkanik patlamalarına denk geldiğini, dolayısıyla dinozorların ölümüne bunun yol açtığını söyledi.

Keller ve meslektaşları, bulgularını Aralık 2009'da ABD'nin San Francisco kentinde düzenlenecek Amerikan Jeofizik Vakfı toplantısında sunacaklarını ve ayrıca çalışmalarının History Channel'da yakında yayımlanacak "Dinozorları Aslında Ne Öldürdü" programında tanıtılacağını belirttiler.

AA

Kaynak

Ben her ikisinede katılıyorum dinazorların ölmesine hem küresel iklim değişikliği hemde büyük meteor çarpmaları yol açmış
olabilir mantıklı diye düşünüyorum ama gün geçtikçe ortaya bu konu hakkında daha başka farklı varsayımlar da atılmıyo değil ?

O KÜÇÜk Olanlar YaŞasalardi KeŞke BahÇeye Alirdik Bİtane BÜyÜk Olanlardan İstemem Ama :)

ben ne kadar büyük olduklarını merak ediorum şahsen

ölmeselerdi biz kesin öldürürdük onları
en büyük katil insandır

Dinazorlar dünya üzerinden yok olmasalardı eğer insanoğlu onları şuan ki teknolojisi ile elbette yok edebilirdi yalnız bizler bu tarihsel dönemeçleri dönüp şu anki aşamaya gelmeden dinazorlar bizleri yok edebilirmiydi ? ateşi bile bulamamış bir neandertal için ne gibi büyük bir tehlike oluştururlardı dinazorlar ? yada ben bu yazıyı hiç yazamayabilirdim belkide : ) biliminsanlarının aydınlatabileceği gerçekten farklı bir tartışma konusu diye düşünüyorum.

şimdiki çoğu kaynakta dinozor diye birşey yok diyor.

Ölmeleri bizim için daha iyi çünkü dinazorla uğraşacak halimiz yok

Geri