Dilimizi, Türkçemizi Unutmayalım.. Unutturmayalım...!

böyle konular hep açılıyor fakat devam eden çok.

tikkat değil dikkat edelim :)

bende sonuna kadar katılıyorum ve dikkat de ederim yazarken ve konuşurken.

kardeşim çok güzel, çok faydalı bir konu. sonuna kadar katılıyorum ki ben zaten Türk dili öğretmeniyim. ancak uyarıda bulunduğun şu kelimeler "“gelcem, gitcem, gidiyom” denmez “geleceğim, gideceğim, gidiyorum” denir.
* “Herkez” denmez “herkes” denir." bunlar dilin yabancılaşması değildir. bizim dilimizin renkleridir. yani mahalli söyleyiş tarzıdır. herkesten İstanbul Türkçesi konuşmasını bekleyemezsin değil mi? ayrıca öz Türkçede q,w,x gibi harflerde mevcuttur. ancak dediğin gibi bunu günümüz Türkçesindeki kelimelerin içinde kullanmak son derece yanlış ve özentidir.

Zaten Türkçe Başlı başına Orjinal Bir Dil Değil. Bir Çok Kelime başka Dillerden Alındı ve Kendimize Göre Kurallarla Değiştirdik Ama Buna Rağmen Elbette Türkçemiz Bozulmaya Yüz Tutabilir Ama Buna da El Atılabilir. Bundan Dolayı Elimizden Geldiğince Türkçeyi Her Alanda Türkçe Konuşmaktır. Türkiyede Emo Saçmalığı Akımı Hard Rock Metal falan Salaklılarıyla Beraber Aşkım : Ashkum , Seviyorum : Sefiorum Demek Ve Bunun Ardından da Koşan o kadar Özenti Olunca Elbette Olacak. Ama Bu Dil Hepimizin ne Kadarda Resmi Dilim Olsa Buna sAHİP Çıkmak vATANDAŞLIK GereĞİDİR. Saygılarla :)

en sade dil en cahil kabilelerdedir.
ingilizcenin kelime haznesi ne kadar? 800 bin civarında. peki bu rakamın içinde öz be öz ingilizce olan kaç kelime var? en fazla 15 bin!!!

fransızcanın içinde bütün latince mevcut. ingilizcenin içinde de bütün fransızca mevcut. ingilizce içinde yine iskandinav dillerinin tamamı mevcut. yine ingilizcenin içinde çok miktarda arapa ve farsça kelime var. ayrıca ingilizcenin içinde almancanın yarısından fazlasını bulabilirsin. yunancayı da unutmamak lazım tabii! bir de ispanyolca var ki şu an olduğu gibi ingilizcenin içine giriyor.

tükçeye ait ilk yazılı eser bir mezar yazıtı olup milattan önce 3600 yıllarına ait. bu tarihe uzanan dünyada birkaç dil var. hatta onları da sayayım sana: arapça, latince, türkçe ve ibranice!

teşekkürler...harika bir konuya değinmişssin....saol

bu konu hep güncelliğini korumalı... ben dahil herkesi ikaz edelim arkadaşlar..

teşekkürler

güzel bir konuya değinmişsin ama türkçenin öneminden bahsedip nick olarak kendine fringe yi seçmek bir çelişki oluşturmuş

kesinlikle katılıyorum düzgün konuşduklarını zannederek türkçeyi katledenler çok fazla..elimizde kalan bir tek dilimiz kalmışken koruyalım onu..:goz::clap

böyle bir konuya değindiğin için teşekkürler.

harbiden ya artık türkçe yok gibi bişi....ben bile pekk dıkkat etmezz oldum...=S

2zipvfq.jpg

Bu konuyla ilgili arkadaslara Prof Dr. Oktay Sinanoğlu'nun kitaplarını tavsiye ederim.Kendisi 26 yaşında profesor olmus bir kimyacıdır.Türkce üzerine yaklasık 25 yıldır çalışmaları vardır.

Güzel Türkçe'mizi Güzel Kullanalım

utanmabynocturnalcharmrqg7-1.jpg

vxja8n-1.jpg

11tbz8y.gif

156fssi.jpg

1vk8.jpg

20061114.jpg

293y4pc.jpg

2bwl8z.jpg

2eqdyz8.png

2mo7.jpg

2r7lbsz.jpg

2s0uc.jpg

30t6wap.gif

57500058ub0.png

640485.jpg

9s72bm.jpg

dil-bilgisi.gif

dilfh7.jpg

fdhvt5.jpg

ix7610.png

sovo5vww7cl1.gif

turkcemizesahipcikalimqlf4.jpg

Türk milletinin dili Türkçedir. Türk dili dünyada en güzel, en zengin ve en kolay alabilecek bir dildir. Onun için her Türk, dilini çok sever ve onu yükseltmek için çalışır. Bir de Türk dili, Türk milleti için kutsal bir hazinedir. Çünkü Türk milleti geçirdiği nihayetsiz felâketler içinde ahlâkının, an'anelerinin, hatıralarının, menfaatlerinin, kısacası bugün kendi milliyetini yapan her şeyin dili sayesinde muhafaza olunduğunu görüyor. Türk dili Türk milletinin kalbidir, zihnidir."

"Türk demek dil demektir. Milliyetin çok bariz vasıflarından birisi dildir. Türk milletindenim diyen insanlar her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk harsına, camiasına mensubiyetini iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

Mustafa Kemal ATATÜRK

Özellikle şuan 20 yaşına kadar olan kitle gerçekten anlaşılmaz bir dil kullanıyor.
Şöyleki;
k=q
c=j
z=s
bunlar sadece bir örnek.

bu yaziyi turkiye'deki butun sehirlerin meydanlarina asmak lazim.gelen gecen herkes okusun ogrensin.zaten televizyonlar ve yeni nesil genclerin bazilari guzel turkcemizi rezil edip duruyorlar.

Geri