Dikkatlere !...

İlk başta şunu bilin; cübbe devrimi yapılmadı ve şapka devrimi yapıldı bunu bi iyiiiiice öğrenip aradaki farkı kendi içinizde sindirebilmeniz lazım.Ayrıca sen derslere şapkayla girebiliyormusun? bu ülkenin uyulması gereken belli başlı kuralları vardır ve bu kuralları laiklikle bağdaştıramazsınız.şunu geçenlerde yine yazdım ve tekrar yazmak zorunda hissediyorum kendimi:

Bu vatanın topraklarında bayrağı dalgalanıyorsa ve camisindede ezanı okunuyorsa, bunun tek sebebi Mustafa Kemal Atatürk'tür....

Çarpıtmayın olayları ve kendinize geliniz lütfen...

derse donlada girersin şapkayla da
yalnız başörtülü giremezsin bu ülkede onu bir kere geç

Ve bırakın artık Atatürkü ilah etmeyi
Hiç birşeyin tek sebebi tek başına Atatürk olamaz..
Kurtuluş Harbinde İstiklal Harbinde Çanakkalede
Atatürk ve diğer kıymetli paşalarımızın arkasında
Şanlı Müslüman Türk askeri değil
Iraklı peşmergeler arap bedeviler olsa
Sen hangi zaferden bahsedecektin bugün?

Hiç birşeyi tek başına zirveye oturtamazsın

çizgi film seyretmiyoruz burada.fikir tartışıyoruz
soru sorduk
ayni takiyyeyi sen yapıyorsun
kıvırtmadan cevap ver
neden?

nedeninin cevabı kuraldan dolayıdır. derste sakız çiynemek vb gibi şapka takmakta aynen boyledir. do you understand me? yapmaman gereken bişi varsa yapmayacaksın bu kadar.turbanda takılmaması gerekıyorsa takılmayacak.başka söze ne hacet?

derse donlada girersin şapkayla da
yalnız başörtülü giremezsin bu ülkede onu bir kere geç

Ve bırakın artık Atatürkü ilah etmeyi
Hiç birşeyin tek sebebi tek başına Atatürk olamaz..
Kurtuluş Harbinde İstiklal Harbinde Çanakkalede
Atatürk ve diğer kıymetli paşalarımızın arkasında
Şanlı Müslüman Türk askeri değil
Iraklı peşmergeler arap bedeviler olsa
Sen hangi zaferden bahsedecektin bugün?

Hiç birşeyi tek başına zirveye oturtamazsın

bak nasıl işinize geldiği gibi cevap verıyorsunuz. recep tayyip tek başına sizin lehinize yasa değiştirince onu onaylıyorsunuz, ama Ulu Önder'e laf gelince o hiç bişeyi tek başına yapmadı oluyor. size laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zor.

anlayış biraz kıt haklısın
malum ana okulunda buraya kadar öğretiyorlar
çünki orayada şapka ve türbanla almıyorlar ya?
biz de okuyamadık
ama
bilki
ben
f-16 motorlarını tamir edebilen bir adamım.
yakıt girişinden,atık ısının çıtığı noktaya kadar binlerce kontrol mekanizmasının karmaşıklığının nasıl tamir edileceğini
ana okulunda öğretmiyorlar canım.
kurallardan bahsediyorsun.
yasalardan yola çıkarsak
eğitim ve öğretim hakkının ayırtedilmeksizin bütün fertlere eşit şekilde verilmesi gerekliliği anayasada
nal gibi dururken
yasayı çiğnemek kimin tarafından işlenmiş bir suçtur?

anlayış biraz kıt haklısın
malum ana okulunda buraya kadar öğretiyorlar
çünki orayada şapka ve türbanla almıyorlar ya?
biz de okuyamadık
ama
bilki
ben
yakıt girişinden,atık ısının çıtığı noktaya kadar binlerce kontrol mekanizmasının karmaşıklığının nasıl tamir edileceğini
ana okulunda öğretmiyorlar canım.
kurallardan bahsediyorsun.
yasalardan yola çıkarsak
eğitim ve öğretim hakkının ayırtedilmeksizin bütün fertlere eşit şekilde verilmesi gerekliliği anayasada
nal gibi dururken
yasayı çiğnemek kimin tarafından işlenmiş bir suçtur?

F-16 deme şimdi meslektaş çıkarız.

bak nasıl işinize geldiği gibi cevap verıyorsunuz. recep tayyip tek başına sizin lehinize yasa değiştirince onu onaylıyorsunuz, ama Ulu Önder'e laf gelince o hiç bişeyi tek başına yapmadı oluyor. size laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zor.

Ben insan olduğumdan hiç bir hayvanata özenmedim
Avatarımdada kullanıcı adımda da pekişmiştir bu durum
Benim hakkım olan birşey vermiştir ama gene de bu onun her yaptığını onaylamam anlamına gelmez
İş eleştirmeye geldiğinde ilk eleştireceğimiz adamlar onlar olur kalbin rahat olsun
Hz. Peygamber peygamberken Uhudu Bedri Hendeği tek başına yapmadı
Sen hangi tek başınalıktan bahsedip duruyorsun?

F-16 deme şimdi meslektaş çıkarız.

çok zor bir ihtimal
biz f-16 ların arkasına bir de kocaman buhar kazanı bağlıyoruz
meslaktaş cümlesine gelince
hepimiz askerlik yaptık
ama burada kesmek kafi...
askerde her zaman ezilenin er olduğundan konuyu dağıtmanın mantığı yok
cevabım sadece arkadaşın küçümsemesine idi.

Ben insan olduğumdan hiç bir hayvanata özenmedim
Avatarımdada kullanıcı adımda da pekişmiştir bu durum
Benim hakkım olan birşey vermiştir ama gene de bu onun her yaptığını onaylamam anlamına gelmez
İş eleştirmeye geldiğinde ilk eleştireceğimiz adamlar onlar olur kalbin rahat olsun
Hz. Peygamber peygamberken Uhudu Bedri Hendeği tek başına yapmadı
Sen hangi tek başınalıktan bahsedip duruyorsun?

vala gerçekten tebrik ediyorum seni. hendekle peygamberi nasıl bağladın hayretler içindeyim. Liderlik sıfatı denilen birşey var.O da Ulu Önderde vardı.Anlatabildimmi tek başınalığı?

çok zor bir ihtimal
biz f-16 ların arkasına bir de kocaman buhar kazanı bağlıyoruz
meslaktaş cümlesine gelince
hepimiz askerlik yaptık
ama burada kesmek kafi...
askerde her zaman ezilenin er olduğundan konuyu dağıtmanın mantığı yok
cevabım sadece arkadaşın küçümsemesine idi.

Pes ya işte bir gerçek yüzünüz daha atmasyon."ben
ana okulunda öğretmiyorlar canım." diye sen söylemedinmi?Ben meslektaş çıkarız deyince kıvırdın er oluverdin.birde bölücülügüde ihmal etmedin orduda erin ezildigini söyledin.İşte sizlerin gerçek yüzleriniz.çıkarınıza geldimi her şey olabiliyorsunuz.Yazık.İşiniz gücünüz böyle işte bir de yalan söylemeye utanmıyorsun.

ana okulunda öğretmiyorlar canım." diye sen söylemedinmi?Ben meslektaş çıkarız deyince kıvırdın er oluverdin.birde bölücülügüde ihmal etmedin orduda erin ezildigini söyledin.İşte sizlerin gerçek yüzleriniz.çıkarınıza geldimi her şey olabiliyorsunuz.Yazık.İşiniz gücünüz böyle işte bir de yalan söylemeye utanmıyorsun.

Tokat gibi cevap böyle olur işte. İbret-i Alem olsun bu size ki bir daha yapmayın...

vala gerçekten tebrik ediyorum seni. hendekle peygamberi nasıl bağladın hayretler içindeyim. Liderlik sıfatı denilen birşey var.O da Ulu Önderde vardı.Anlatabildimmi tek başınalığı?

bu konuya fazla karışmak istemem ama
kaza ve kader diye bir şey vardır.Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk elbetteki yurdumuzu istila edenlere karşı savunmaya önderlik etmiştir.Lider olunmaz ve muhakkak doğulur.şte bu kısmı kaza ve kadere girer.
Ancak unutmayalım ki;
Kazım Karabekir Paşa,Fevzi Çakmak gibi (isimleri en çok duyulanlar olduğu için belirtiyorum) bir çok gazi ve şehidimizden bahsedilmeden yurdumuzun kurtuluş savaşını anlatmak doğru değildir.

ne diyon sen kardeşim
doğalgazla üretilen elektrik nasıl üretiliyor bilgisiz adam
seninle hiç bir zaman meslektaş çıkamayız.

yaz google amcaya
doğalgaz çevrim santrali diye
öğren elektrik nasıl üretiliyor

Tokat gibi cevap böyle olur işte. İbret-i Alem olsun bu size ki bir daha yapmayın...

sende başkası ile gerdeğe girmeye çalışma
söyleyeceğin var ise söyle
şıracı-bozacı oyunu oynamayın

Sen merak etme orasını.örneğin sarıkamış destanını bilmeyen yok ve 90bin şehidimiz her yıl anılıyor.bu sadece bi örnek...

bu konuya fazla karışmak istemem ama
kaza ve kader diye bir şey vardır.Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk elbetteki yurdumuzu istila edenlere karşı savunmaya önderlik etmiştir.Lider olunmaz ve muhakkak doğulur.şte bu kısmı kaza ve kadere girer.
Ancak unutmayalım ki;
Kazım Karabekir Paşa,Fevzi Çakmak gibi (isimleri en çok duyulanlar olduğu için belirtiyorum) bir çok gazi ve şehidimizden bahsedilmeden yurdumuzun kurtuluş savaşını anlatmak doğru değildir.

ne diyon sen kardeşim

yaz google amcaya

sende başkası ile gerdeğe girmeye çalışma
söyleyeceğin var ise söyle
şıracı-bozacı oyunu oynamayın

sen mesleğini yazarmısın bi? ilk önce uçak tamir ediyordun şimdide elektrik üretiminden bahsediyorsun. o gerdek olayı dediğin olaydada kısasa kısas yapıyorum.

2uytawz.jpg

resimde gördüğün müşterinin isteğine göre konulmuş bir uçak motorudur.Arkasından çıkan parlak bacanın nereye gittiğini farklı söylemek isterdim ama
bilgisiz kalma
buhar türbinine gider ki
açığa çıkan atık ısıdan daha fazla yararlanılarak elektrik üretebilsin ve maliyet düşsün diye.
yanlış adamla aşık atıyorsun general
eğer hakikaten genaral sen?

ne diyon sen kardeşim

yaz google amcaya

Terbiyesizlik yapma! O zaman F-16 sistemi ayagı falan yapma oradada benim arkadaşlarım çalışıyor.Konu F-16 olunca herşeyi bilirim.onları tamir edende bizzat benim arkadaşlarım.ordu mensubu olmadıgın anlaşılıyor.F-16 motorculardan kimleri tanıyorsun.Cemal Dinç'i falan tanıyormusun?O dogalgaz çevrim santralında şöförlük mü,güvenlik görevlisimisin?

Alinti:
gazap17´isimli üyeden Alinti

resimde gördüğün müşterinin isteğine göre konulmuş bir uçak motorudur.Arkasından çıkan parlak bacanın nereye gittiğini farklı söylemek isterdim ama
bilgisiz kalma
buhar türbinine gider ki
açığa çıkan atık ısıdan daha fazla yararlanılarak elektrik üretebilsin ve maliyet düşsün diye.
yanlış adamla aşık atıyorsun general
eğer hakikaten genaral sen?

Merak etme bu iş banada teklif edildi gitmedim bir çok arkadaşım o motorların tamirini yapıyor.

ağır geldi galiba
istersen dökümanları ayrı bir başlık açayım sizde öğreteyim elektrik nasıl üretiliyor diye
ikincisi
hala başkasınınkiyle yapmaya çalışıyorsun.
f-16 lar ve diğer uçak motorlarının sadece havada uçmadığını
yerde elektrik ürettiğini cümle alem bilirken
sizin geri kalmış,muaassır medeniyet seviyesini yakalayamamış olması üzücü
istersen yaz mail adresini
sana elektrik santrali kuracak kadar döküman göndereyim

bide komik olan bir çok arkadaşın o işi yaparken senin çok bilgili olman güzel bir şey.ama bilmediğin bir şeyi başkasına biliyormuş gibi göstermen ayıp doğrusu.yakıştıramadım.
benim bekçi yada mühendis olmamın ispatı
sizin dine inanan yada inanmayan birisi olduğunuzu sorgulamak gibi bir şey.

adam sana neler yaptığını sormadı. mesleğini bi yaz bakalım sen. işcimisin, mühendismisin, devlet memurumusun, mali müşavirmisin?

nesin sen ya
işçi bulma kurumumusun?

ağır geldi galiba
istersen dökümanları ayrı bir başlık açayım sizde öğreteyim elektrik nasıl üretiliyor diye
ikincisi

bide komik olan bir çok arkadaşın o işi yaparken senin çok bilgili olman güzel bir şey.ama bilmediğin bir şeyi başkasına biliyormuş gibi göstermen ayıp doğrusu.yakıştıramadım.

neden hala ne olduğunu yazmamakta ısrar ediyorsun? kendinle çelişmektenmi korkuyorsun? bende bilgisayar programcısıyım. ben sana 8086-8088 işlemcilerden bahsetsem sen anlayacakmısın? o zaman ben sana geri kalmış, muassır diyecekmiyim? herkes bildiği şey üzerinde konuşur.ben senin bildiklerini bilmek zorunda değilim ve bilmiyorum diyede geri kalmış olamam.yanılıyormuyum????

nesin sen ya
işçi bulma kurumumusun?

onun adı işçi bulma kurumu değil. iş ve işçi bulma kurumudur.kapiş?

ağır geldi galiba
ikincisi

nesin sen ya
işçi bulma kurumumusun?

Sıkışınca demogoji.Ya birader sen "ben elektrik santralında görevliyim" demedin.F-16 yakıt sistemini tamir ettigini söyledin.Sonra benim F-16'yla alakam oldugunu anlayınca işi çevirdin.O senin dedigin işi yapan insanları benim tanımamam mümkün degil ver ismini yada kimi tanıyorsun orada arkadaşlarıma sorayım.Belkide ziyaretine gelirim.

neden hala ne olduğunu yazmamakta ısrar ediyorsun? kendinle çelişmektenmi korkuyorsun? bende bilgisayar programcısıyım. ben sana 8086-8088 işlemcilerden bahsetsem sen anlayacakmısın? o zaman ben sana geri kalmış, muassır diyecekmiyim? herkes bildiği şey üzerinde konuşur.ben senin bildiklerini bilmek zorunda değilim ve bilmiyorum diyede geri kalmış olamam.yanılıyormuyum????

bak güzel kardeşim
her lafı üzerine alınıyorsun olmuyor
vatandaş meslektaşız dedi.sandı ki ben bir halt değilim.uçak motorları sadece askeriyede var.cevabımız ona idi.
sana gelince
beni ana okulundan terk diye nitelendirerek asıl tartışmayı sen başlattın.senin ne olduğun ne yaptığın beni ilgilendirmez.
işi bilen zaten anlardı.uçak motoru tamiri ile uçak tamirini karıştırmazdı.
ee vatandaşın arkadaşları oradaymış da kendisi yokmuş.bizde fazla rencide etmek istemedik.sonuçta emekli olmuş saygın bir kurumun üst düzey amiri.kendisine olmasada çıkardığı elbiseye saygımız vardır her zaman.
ne yani şimdi ben bir bekçi olsam ama bu işleri yapsam onurum mu zedelenir sen öğrenince
ama işin özünü kavrayamamanı foruma yabancılığına veriyorum sadece.

konuyu saptırmayalım ama asıl konu üzerinde yorum yapalım

bak güzel kardeşim
her lafı üzerine alınıyorsun olmuyor
vatandaş meslektaşız dedi.sandı ki ben bir halt değilim.uçak motorları sadece askeriyede var.cevabımız ona idi.
sana gelince
beni ana okulundan terk diye nitelendirerek asıl tartışmayı sen başlattın.senin ne olduğun ne yaptığın beni ilgilendirmez.
işi bilen zaten anlardı.uçak motoru tamiri ile uçak tamirini karıştırmazdı.
ee vatandaşın arkadaşları oradaymış da kendisi yokmuş.bizde fazla rencide etmek istemedik.sonuçta emekli olmuş saygın bir kurumun üst düzey amiri.kendisine olmasada çıkardığı elbiseye saygımız vardır her zaman.
ne yani şimdi ben bir bekçi olsam ama bu işleri yapsam onurum mu zedelenir sen öğrenince
ama işin özünü kavrayamamanı foruma yabancılığına veriyorum sadece.

konuyu saptırmayalım ama asıl konu üzerinde yorum yapalım

kesinlikle bekçide olsan başka bişide olsan yaptığın işe saygı duyarım asla mesleğinle ilgili laf etmem ama boyle lafları çevire çevire yazarsan bende ısrarla sorarım sana, çunku ben sana şapka olayında dedimki hiç gormedınmı okullarda diye sende bana dedin uçak tamiri falan fılan herneyse işte.yanı senın orda anlatmak istediğin: ben okudum, böyle böyle iş yapabildigim bi mesleğim var. ne iş yaptığını söyle kurtul, niye hala bu kadar ısrarcısın ben onu anlayamıyorum.neyden kimden çekiniyorsun? foruma yabancılık derkende yazdığım mesaj sayısını kendi yazdığın mesaj sayısıyla karşılaştır bi istersen...

Sıkışınca demogoji.Ya birader sen "ben elektrik santralında görevliyim" demedin.F-16 yakıt sistemini tamir ettigini söyledin.Sonra benim F-16'yla alakam oldugunu anlayınca işi çevirdin.O senin dedigin işi yapan insanları benim tanımamam mümkün degil ver ismini yada kimi tanıyorsun orada arkadaşlarıma sorayım.Belkide ziyaretine gelirim.

arkadaş hala ya anlamak istemiyorsun,yada işi yokuşa sürüyorsun
uçak motorları illa ki
nafta yakacak diye bir şey yoktur.diesel ile de çalışırlar doğalgaz ilede
elektrik üretimi bütündür.yakıt akışından ateşlemeye,oradan atık ısının çıkışından buhar elde edinceye kadar ayrılmaz bütündür.bu işi yapıyorsan hepsinden anlamak zorundasın.anlamazsan elektriksiz kalırsın.
senin alakan arkadaştan öteye gitmediği halde hala neyi nerede bulacağını kurcalıyorsun.
Türkiye de
Akenerji
Sabancı
Koç
Aksa ve bir çok elektrik üretim şirketi var.Türkiye nin en büyük doğalgaz çevrim istasyonları Enka şirketindedir ve tamamında çalışan personel bu türbinlerin arıza ve bakımlarını bilir.
Sen tahmin ettiğime göre Uşak'tasın.Eğer nickindeki yaşın değilse
git Uşak organize sanayi bölgesine
babalar gibi 3 tane uçak motoru ile çalışan türbin göreceksin.
Merakını giderdi isem ne mutlu bana

bunları bırakında konuya dönün

işçi çok iş yok olduğundan dedim
iş bulma kurumu diye

Geri