Dikkatlere !...

64general1

New member
Reaction score
0
Dikkatlere !... - H. Vural VURAL'dan

Değerli Okurlar,
Sayın Emekli Deniz Kurmay Kidemli Albay H. Vural VURAL'ın değerlendirmelerini paylaşalım.
" .............
Son karşılaştığımız Olaylara bakacak olursak ;

1 – IRAK’ a Yapılan KARA HAREKATI :
- “ABD – AB – İSRAİL ses çıkartmıyor. Her basit hadisede bile TÜRKİYE’ de soluğu alan, Kadın / Erkek bir takım temsilci bozuntuları gelmedi.
- Buna mukabil, ABD’ nin asker temsilcileri, Soros temsilcileri Harekattan önce Gelip – Gittiler , hafif tenkitli, tam destekliyorlar.
- Yahudi Lobileri desteğindeki , Görevliler , verilen taktiği güzel uygulayarak “TSK” ya bol bol övgüler yağdırdılar. Kati surette son derece CAHİL oldukları askeri konularda fikir öne sürdüler, hatta , Dış işleri görevli bakanımız, yanlışlık yapmamak için kağıttan okuyarak, Harekatla ilgili izlenimlerini kekeleyerek okudu.
- ABD’ nin ana hedefi olan IRAK’ taki KÜRT liderleri TALABANİ – BARZANİ ile fırsattan istifade konuşup, harekatın yapılacağını arz ettikten ve BUŞA gerekli arzlarını belirtmenin mutluluğu içinde TV lerin malum kanallarında boy gösterdiler. Ve bol bol ben şuyum – buyum deyip kendilerinin de hala inanamadıkları görevlerini açıkladılar.
- Her nekadar gerek Hava Harekatı esnasında , gerekse Kara Harekatı esnasında , gidilen yerlerde PKK militanları ve onlara destek veren Esas Kuvvetlere , insanlara ait bilgiler kalmadı ise de , BASKIN şeklinde yapılan harekat neticesinde hiç olmazsa , Lojistik ÜS ve Konaklama olarak kullanılan Mağara –Oyuk – Bina ne varsa gözle görülerek imha ve kullanılamaz hale getirilmiş olacaktır. Buda çok pahalı olmasına rağmen , Büyük bir Kazançtır.
- Bir zamanlar içerdeki az miktardaki PKK’lıyı hallettiniz de, IRAK’ a harekat istiyorsunuz diyen, Başbakan görevlisi, bu işe çok büyük istekle taraftar görünüyor. Bu konu iyi takip edilmeli ve kıymetlendirilmeli.

NETİCESİ – ÇAPANOĞLU OLABİLR.
- Tabii ABD’ nin işgalinde olan bir ÜLKE’ ye böyle kararlı bir harekatın yapılması “TSK” nın KARARLI TUTUMU neticesi olmuştur diyebiliriz.
- Yalnız UNTULMAMASI lazım gelen bir şey var. PKK Meclise girmiştir, her türlü Eylemi yapmakta, Beyanatlar vermektedirler. Gene AB ülkelerinde ki Destek ve PKK’ lılar dikkatle izlenmelidir.
- NETİCE OLARAK : ÜLKEMİZİ ( terk ederek gidecek başka bir yerimiz olmadığından ) tehdit eden Boşaltılmış – Terkedilmiş – İçindeki Önemli Malzeme – Silah Bilgiler kaçırılmış, ABD - İSRAİL – TALABANİ – BARZANİ destekli TERÖR ÖRGÜTÜ Üslerinin Tamamen imha Edilmesi – Edilecek olması BÜYÜK KAZANÇTIR.

Unutmayalım, Yıllarca , Ekonomimizi bozmuş, İnsanlarımızı tedirgin etmiş ,
Psikolojik olarak Milletimizi yıllarca meşgul Etmiş bir Konu, hiç olmazsa bir müddet
Veya Tamamen bitmiş olacaktır. Artık karşımızda “ABD – YAHUDİ LOBİLERİ” vardır.

2 – Yapılan Harekatın getirdiği şaşkınlıktan istifade ederek, Sıkma baş’ la ilgili ANAYASA değişikliği , Seçimlerdeki düzenbazlığa uygun olarak, Çankaya görevlisince
imzalanarak , Onaylanmıştır. Tam da kendisine yakışan şekilde. Ekseriyet’ in kabul ettiği neden olarak belirtilmiş. Yani AKP – DTP – MHP ( Hani şu KOCATEPE ile ANITTEPE ( Yani ÇANKAYA) arasına Çelik , Pardon Naylon Halat geren ) Partileri tarafından .

3 – EMPERYALİZM’ in İntikam ateşi ile yandığı, LOZAN Anlaşmasını delen “VAKIFLAR YASASININ” kabul edilmesi. Bu çıkarken , yırtınan MHP , herhalde parmak Kaldıran - İndiren bir GÜRUH’ la karşı karşıya olduğunu anlamıştır.

4 – OSMANLININ SON GÜNLERİNDE REJİ adı altında , Yabancıların elinde olan Kurum, gene ULUÖNDERİMİZ sayesinde TEKEL olarak sahiplenmişken. Her şeyi babalar gibi satan, Sırıtık bakan tarafından satılmış. Esas sahipleri olan TÜRK MİLLETİ temsilcileri İşçiler, gene bu Milletin içinden gelen , Polisler tarafından COP’ lanmış ve Su sıkılarak yerlerde sürünmelerine neden olmuşlardır. Bilmiyorum ama o işçiler gibi bir çok kişide herhalde Evde Yerleri – Masaları dövmüşlerdir. Çünkü ben öyle yaptım.

5 – Talim Terbiye Kurulu ( TTK ) Başkanı Prof. Dr. Sn. İrfan ERDOĞAN
Milli Eğitimde olan Gericiliğe – ATATÜRK Düşmanlığına daha fazla dayanamayarak istifa etmiştir. ( Gazetelerden ) Bu kıymetli arkadaşı, TESUD temsilcisi olarak Düzenlemiş olduğumuz bir Sempozyumda tanımıştım. Demek ki Haysiyetli – Gururlu bir arkadaşmış. Yeni görevinde ( esasında eski görevi ) Başarılar Dilerim.

6 – ERGENEKON Denilen uyduruk bir Provokasyon Operasyon , gördüğümüz kadarı ile Çankaya Görevlisi ile – Başbakan Görevlisi ve ABD – AB – Yahudi Lobilerinin seçtiği Güruha karşı tesirli Muhalefet yapanların susturulması Operasyonuna dönüşmüştür. Evvelce; Ergün POYRAZ – Av. Kemal KERİNÇSİZ – Sevgi ERENEROL – ve bazıları ile bu defa , Doç Dr. Emin GÜRSES – Ümit SAYIN – Vedat YENERER – Muammer KARABULUT – Orhan TUNÇ – Av. Fuat TURGUT göz altına alınmışlardır.

Ayrıca TGB ( Türk Gençlik Birliği ) Başkanı , Sn. Adnan TÜRKKAN ‘ da ATATÜRKÇÜ görüşte olduğundan Mahkemeye verilmiştir.

İŞTE TÜRKİYENİN BU HAFTAKİ ÖZET FOTOĞRAFI BENCE BUDUR.

H. Vural VURAL
( E ) Dz. Kur. Kd. Alb.

Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.

hala askerle sivil halkı karşı karşıya getirmeye yönelik yazılar ve yorumlar yapıyorsun.
Kökenin yada geçmişin kimseyi ilgilendirmez.Ama kimi,neye göre yönlendirme maceranız varsa
işte o zaman sizin demokrasinizde ses çıkartanlar elbet bulunur.
Bunlar yobaz olabilir,milliyetçi olabilir,komünist olabilir.Ama sırtındakini gardrobuna astıktan sonra halkın arasından olduğunu kimse unutmaz ve unutmamalıdır.
Devletin ve ordunun geniş imkanları ile ahkam kesmek güzel racondur.Çünki kimse orduyu ve silahlı kuvvetleri eleştiremez.
Orası bize göre peygamber ocağıdır
Size göre?

Askere dil uzatmayın .....!!!!!
Günah işlersiniz.
Onlar seçilmişler değildir.
Onlar bu işi severek yapanlardır. Gönüllüdürler.
Yazıktır..

Arkadaşım ALLAH size zihin vermiş el vermiş göz vermiş yazı yazma selayeti vermiş. Kendi iradenizle yazı yazamaz, araştırıp kendi bilginizi edinemez misiniz? Onun bunun yazısını alıp ısıtıp ısıtıp önümüze sürüyosunuz. Amacınızı biliyoruz tamam ama bunu kendi düşüncelerinizle yapsanızda sizinle muhatap olabilmemizi sağlasanız?

.

Ayrıca TGB ( Türk Gençlik Birliği ) Başkanı , Sn. Adnan TÜRKKAN ‘ da ATATÜRKÇÜ görüşte olduğundan Mahkemeye verilmiştir.

.

Diğerleri zaten hepsi çete kurmaktan yargılandı bilinen şeyler ama bu çok komik durmuş
ATATÜRKÇÜ görüşte olduğu için yargılanmış
Peh peh pehhh...
Nasılda Mazlum edebiyatları parçalarmış köşeye sıkışınca bu ulusalcı çete sempatizanları olağanüstü

Atatürkçü görüşte olduğu için değil Başbakana Hakaret ettiği için yargılanmaktadır Bu zatı muhterem olayları çarpıtmaya devam en iyisi belki inanan çıkar Atatürkçü görüşün Milletin tercihine hakaret emek olduğu safsatasına :goz:

Diğerleri zaten hepsi çete kurmaktan yargılandı bilinen şeyler ama bu çok komik durmuş
ATATÜRKÇÜ görüşte olduğu için yargılanmış
Peh peh pehhh...
Nasılda Mazlum edebiyatları parçalarmış köşeye sıkışınca bu ulusalcı çete sempatizanları olağanüstü

Atatürkçü görüşte olduğu için değil Başbakana Hakaret ettiği için yargılanmaktadır Bu zatı muhterem olayları çarpıtmaya devam en iyisi belki inanan çıkar Atatürkçü görüşün Milletin tercihine hakaret emek olduğu safsatasına :goz:

Yapmayın böyle! Yanlış zihniyeti savunmaya çalıştıkça batıyorsunuz.TGB Başkanı Adnan Türkkan başbakana hakaret ettigi için yargılanıyormuş.sana böyle mi söylediler.Bu insan Bir sivil oluşumun başkanı ve bir çok konuda sivil reaksiyonlar göstermiş,hani türbana özgürlük dersiniz ya onun gibi ama sizlerin gibi şeklen özgürlükçü degil inanarak özgürlükçü yerine göre abd yi yerine göre ab yi protesto gösterileri düzenlemiş tabi sizin zihniyetinizin iktidar uygulamalarınıda,işte onlardan birinde "Tayyip gibi Cumhuriyet yıkıcısından Cumhurbaşkanı olmaz" demiş çok özgürlükçü başbakan bu yüzden dava açmış ve dava sürüyor iyi bak sözde özgürlükçüler ergenekon kapsamında bir deli ve iki,üç eski mafya-milliyetçi geçinen dışında ya Erdogan-gül hakkında kitapları ve yazıları bulunan veya Fethullah Gülen konusunda milleti uyarmaya çalışan yada fethullaha dava açan kişiler tutuklanmaktadır ve 8 aydır bir iddianame bile yoktur ki aslında elle tutulabilir bir suç bile isnat edilememektedir.İsnat edilen suçlar ise çamur oldugundan genelde delil ortaya koyamamakta ve onun sıkntısını yaşamaktadırlar.Ülkenin bölünmesini isteyenler Camlı köşkte agırlanırken,Ülkenin askerine kurşun sıkan terörist ya serbest bırakılırken,kanıt yoksa iki gün üstünde gözaltında tutulamazken bu Vatanseverlerden 8 aydır tutuklu olanlar var işte sizin demokrasi ve özgürlük anlayışınız.işte sizin adaletiniz.İşte sizin degerleriniz...

İşte bu konudaki haber.

TGB Genel Başkanı Adnan Türkkan'ın mahkeme önünde yaptığı açıklama:

Bugün bir kez daha söylüyoruz;
"Türkiye, Cumhuriyet Yıkıcılarından Kurtulacaktır"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açtığı davalara bir yenisi daha eklendi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tartışılmaya başlamasıyla birlikte, 10 Mart 2007 günü Taksim'de Galatasaray Lisesi önünde kitlesel basın açıklaması yapan Türkiye Gençlik Birliği'ne Recep Tayyip Erdoğan'ı kastederek "Cumhuriyet yıkıcısından Cumhurbaşkanı olmaz" dedikleri gerekçesiyle, Başbakan'a hakaretten dava açıldı.

TGB Genel Başkanı Adnan Türkkan'a açılan davanın ilk duruşması bugün Beyoğlu 1. Sulh Ceza Mahkemesinde yapıldı. TGB Genel Başkanı Türkkan savunmasında o gün söylediklerinin arkasında olduklarını belirterek mahkeme önünde yaptığı açıklamada şunları kaydetti "Türk Gençliği olarak Mustafa Kemal Atatürk'ün vermiş olduğu görev neticesinde hareket ediyoruz. Yaptıklarımızın arkasındayız. Bugün bir kez daha tekrarlıyoruz 'Cumhuriyet yıkıcılarından bu ülke kurtulacaktır.' Bizler vatanımızın tam bağımsızlığını savunan gençler olarak her şart ve koşul altında mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu davayı açanlar kaybedecektir. Bu milletin evlatları olarak her dönemde vatanımızı savunduk. Türk Gençliğinin kitabında teslimiyetçilik yazmaz." dedi.

Türkkan açıklamasını şöyle sürdürdü "Bugün de türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasıyla Cumhuriyetimizin temellerine dinamit döşenmektedir. Ülkemizin milli serveti olan fabrikalarımız özelleştirilmekte hem de analarımız babalarımız işsiz bırakılmaktadır. Tayyip Erdoğanlar gözümüzün içine baka baka Amerika'nın Büyük Ortadoğu Projesinin görevlileri olduklarını itiraf etmektedirler. Şimdi ise en büyük hatayı yaptılar, sonu gelen her iktidar gibi gençliği karşılarına aldılar! Gençlik tarihin her döneminde, kaderini yabancıların emelleriyle birleştirenlerin karşısına dikilmiştir. Bugünde böyle olmaktadır. Türkiye Gençlik Birliği olarak görevimizin başındayız. Davamızın arkasındayız" dedi.

Duruşma 25 Nisan 2008 gününe ertelendi.

Eeee
General ilk msjında ATATÜRKÇÜ görüşe sahip olduğu için yargılanıyor demiştin
ATATÜRKÇÜ görüş sizin gözünüzde halkın seçimine halkın Başbakanına HAKARET etmekmi..!
Bumu sizin ATATÜRKçülükten anladığınız yere batsın böyle ATATÜRKÇÜ görüş böyle Atatürkçülük Kemik sızlatmaktan başka ne işe yararsınız..!

Kemik sızlatıyosunuz başka bişey değil
Atatürk'ki bu milletin seçimine en büyük değeri veren kişilerin başında geliyor
O Gazi ki
"Bu millet istedikten sonra beni bile kovar"
diyebilecek kadar milletine saygılı ve bu millete olan saygısından milletin seçimine duyduğu güvenden ötürü kimse Atatürkü kovmayada kalkmadı aksine böylesine muazzam bir devlet adamını sahiplendi
Ne zamanki birileri hatalarını Atatürk'ün arkasına saklamaya başladı o zaman işin rengi değişti
Siz yapılan yanlışlara Atatürkçülük adını verdiğiniz müddetçe sizin gibiler yüzünden bu millet Atatürk'ü asla layıkıyla tanıyamayacak.
Kemik sızlatmaktan başka ne işe yararsınız ..!

Eeee
General ilk msjında ATATÜRKÇÜ görüşe sahip olduğu için yargılanıyor demiştin
ATATÜRKÇÜ görüş sizin gözünüzde halkın seçimine halkın Başbakanına HAKARET etmekmi..!
Bumu sizin ATATÜRKçülükten anladığınız yere batsın böyle ATATÜRKÇÜ görüş böyle Atatürkçülük Kemik sızlatmaktan başka ne işe yararsınız..!

Kemik sızlatıyosunuz başka bişey değil
Atatürk'ki bu milletin seçimine en büyük değeri veren kişilerin başında geliyor
O Gazi ki
"Bu millet istedikten sonra beni bile kovar"
diyebilecek kadar milletine saygılı ve bu millete olan saygısından milletin seçimine duyduğu güvenden ötürü kimse Atatürkü kovmayada kalkmadı aksine böylesine muazzam bir devlet adamını sahiplendi
Ne zamanki birileri hatalarını Atatürk'ün arkasına saklamaya başladı o zaman işin rengi değişti
Siz yapılan yanlışlara Atatürkçülük adını verdiğiniz müddetçe sizin gibiler yüzünden bu millet Atatürk'ü asla layıkıyla tanıyamayacak.
Kemik sızlatmaktan başka ne işe yararsınız ..!

Bir laf vardır "dinime küfreden müslüman olsa" diye.Maaşallah sözde egitim yuvalarında Atatürk'e Beton Kemal,Deccal,diyebilen ve dedirtenler.Dün Atatürk'e ve onun Kurdugu Cumhuriyete,degerlere lanet okuyup,onu yıkacagına yemin edenleri başımıza seçenler bugün Atatürkü savunur görünebiliyorlar tıpkı senim gibi,Biliyorum takiyye yapıyorsunuz ama yemiyor be!Fethullahçıdan Atatürkçü çıkmaz.Hem onun kurdugu eserlere saldıracaksın.Sonra demogoji yapıp sahip çıkmaya çalışacaksın.İsterseniz yeniden başlıyayım.Gerçek yüzlerinizi önünüze dökmeye,ama o zamanda ortadan koyboluveriyorsunuz.Sahip çıkmanız gereken insanlara sahip çıkmamıyorsunuz.Ne dersin?

Bir laf vardır "dinime küfreden müslüman olsa" diye.Maaşallah sözde egitim yuvalarında Atatürk'e Beton Kemal,Deccal,diyebilen ve dedirtenler.Dün Atatürk'e ve onun Kurdugu Cumhuriyete,degerlere lanet okuyup,onu yıkacagına yemin edenleri başımıza seçenler bugün Atatürkü savunur görünebiliyorlar tıpkı senim gibi,Biliyorum takiyye yapıyorsunuz ama yemiyor be!Fethullahçıdan Atatürkçü çıkmaz.Hem onun kurdugu eserlere saldıracaksın.Sonra demogoji yapıp sahip çıkmaya çalışacaksın.İsterseniz yeniden başlıyayım.Gerçek yüzlerinizi önünüze dökmeye,ama o zamanda ortadan koyboluveriyorsunuz.Sahip çıkmanız gereken insanlara sahip çıkmamıyorsunuz.Ne dersin?

arkadaş;
Fetullahçıdan Atatürkçü çıkmaz
türbanı savunan gericidir,yobazdır
din dersini isteyen şeriatçinin önde gidenidir,
yukarıda sözde eğitim yuvalarından sonra gelen cümleyi sen kurmana rağmen hadi bunlarıda dinciler söylemiş olsun onada eyvallah da
bir tek sen ve senin gibiler mi doğru?
milleti bağnazlık ve tekdüzelikle suçlayıp,onlar gibi düşünmemek suç ise
siz bu suçun en büyüğünü işliyorsunuz.

madem bu kadar devrimlere saygılı ve sahip çıkıyorsun
Ulu önder Gazi Mustafa Kemal'in Kastamonu'da yaptığı babalar gibi bir devrim var.
Şapka Devrimi
Neden şimdi şapka takmıyoruz.Biliyorum cevap hazır:
-Zaman ne gerektiriyorsa ve yakışıyorsa onu giyeceksin.

Evet cevap bu olmalı kannatimce
farklısı var ise ....

arkadaş;
Fetullahçıdan Atatürkçü çıkmaz
türbanı savunan gericidir,yobazdır
din dersini isteyen şeriatçinin önde gidenidir,
yukarıda sözde eğitim yuvalarından sonra gelen cümleyi sen kurmana rağmen hadi bunlarıda dinciler söylemiş olsun onada eyvallah da
bir tek sen ve senin gibiler mi doğru?
milleti bağnazlık ve tekdüzelikle suçlayıp,onlar gibi düşünmemek suç ise
siz bu suçun en büyüğünü işliyorsunuz.

madem bu kadar devrimlere saygılı ve sahip çıkıyorsun
Ulu önder Gazi Mustafa Kemal'in Kastamonu'da yaptığı babalar gibi bir devrim var.
Şapka Devrimi
Neden şimdi şapka takmıyoruz.Biliyorum cevap hazır:
-Zaman ne gerektiriyorsa ve yakışıyorsa onu giyeceksin.

Evet cevap bu olmalı kannatimce
farklısı var ise ....

kendin sormuş kendin cevap vermişsin.Şapkam olmadıgını nerden biliyorsun.yada illa şekilci devrimci mi olalım istiyorsun biz şekilcilige önem vermiyoruz görünen o ki şekilcilige önem verdigini anlatıyorsun ve bunu eleştiri konusu yapabiliyorsun.Madem şapka devrimini kastederek Atatürk devrimlerininin geçersizligini anlatmaya çalışıyorsun ama dedigim gibi Müslüman olun da dinime küfredersiniz.Sizler gerçekten Atatürk'e ve onun eserlerine sahip çıkın takiyyesiz ben en kötü Atatürkçü Türk olmaya razıyım.Maaşallah hep "en" olmaya meraklısınız.en müslüman olmanız iddialarınızı biliyoruz ama Atatürk'e ve eserlerine düşman kişileri savunarak ta "en" Atatürkçü olunmaz hani,olsa olsa "en"büyük Atatürkçü düşmanı olunabilir ama...

madem şekile önem vermiyorsunuz
neden hala türbanı dert ediyorsunuz?

İlk başta şunu bilin; cübbe devrimi yapılmadı ve şapka devrimi yapıldı bunu bi iyiiiiice öğrenip aradaki farkı kendi içinizde sindirebilmeniz lazım.Ayrıca sen derslere şapkayla girebiliyormusun? bu ülkenin uyulması gereken belli başlı kuralları vardır ve bu kuralları laiklikle bağdaştıramazsınız.şunu geçenlerde yine yazdım ve tekrar yazmak zorunda hissediyorum kendimi:

Bu vatanın topraklarında bayrağı dalgalanıyorsa ve camisindede ezanı okunuyorsa, bunun tek sebebi Mustafa Kemal Atatürk'tür....

Çarpıtmayın olayları ve kendinize geliniz lütfen...

madem şekile önem vermiyorsunuz
neden hala türbanı dert ediyorsunuz?

Ya geç bunun cevabını sende,bende herkeste biliyor.Bunun ilgili konular var oralarda sordugun konular hakkında benim görüşlerimde var.Burda aynı şeyleri tekrar tekrar yazmıyayım.Yazsamda önemli degil zaten dedim ya sende sordugun sorunun nedenini biliyorsun ama takiyye işte rol yapmak,maduru oynamak zorundasınız.Üçüncü bir ihtimal daha var gerçekten ülke üzerine oynana oyunlar konusunda gerçekten bir haber olmalısınız.

İlk başta şunu bilin; cübbe devrimi yapılmadı ve şapka devrimi yapıldı bunu bi iyiiiiice öğrenip aradaki farkı kendi içinizde sindirebilmeniz lazım.Ayrıca sen derslere şapkayla girebiliyormusun? bu ülkenin uyulması gereken belli başlı kuralları vardır ve bu kuralları laiklikle bağdaştıramazsınız.şunu geçenlerde yine yazdım ve tekrar yazmak zorunda hissediyorum kendimi:

Bu vatanın topraklarında bayrağı dalgalanıyorsa ve camisindede ezanı okunuyorsa, bunun tek sebebi Mustafa Kemal Atatürk'tür....

Çarpıtmayın olayları ve kendinize geliniz lütfen...

onların işi çarpıtmak zaten dedigim gibi binkerede yazsan açıklasan,hep yine aynı soruyu soracaklar ve maduru oynayacaklar.

Ya geç bunun cevabını sende,bende herkeste biliyor.Bunun ilgili konular var oralarda sordugun konular hakkında benim görüşlerimde var.Burda aynı şeyleri tekrar tekrar yazmıyayım.Yazsamda önemli degil zaten dedim ya sende sordugun sorunun nedenini biliyorsun ama takiyye işte rol yapmak,maduru oynamak zorundasınız.Üçüncü bir ihtimal daha var gerçekten ülke üzerine oynana oyunlar konusunda gerçekten bir haber olmalısınız.

onların işi çarpıtmak zaten dedigim gibi binkerede yazsan açıklasan,hep yine aynı soruyu soracaklar ve maduru oynayacaklar.

mağduru biz mi oynuyoruz :)
yahu üniversiteLerde kötü örnek diye
mahaLLe baskısı kıL tüy diye haykıran bizLermiydik

ya siz demogoji yapmaya birebir insanlarsınız. Anaokul terk misin kardeşim sen? bugune kadar hiçmi gormedın duymadın? istiklal marşı okunurken bile kafandaki şapkayı çıkartırsın.sizden anlamanızı beklemek çok şey beklemek heralde.

çizgi film seyretmiyoruz burada.fikir tartışıyoruz
soru sorduk
ayni takiyyeyi sen yapıyorsun
kıvırtmadan cevap ver
neden?

Geri