Devamsızlar gidecek, türbanlı vekil gelecek

Cehennem_Zebanisi

Super Moderator
Süper Moderatör
Reaction score
0
Ad Caine vero et ad munera illuis non respexit ira
basbakan_devamsizlara_catti_turbanli_vekil_isareti_verdi.jpg

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerle sohbeti sırasında önümüzdeki dönemde türbanlı milletvekili olabileceği işaretine verdi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Hasziran ayında yapılacak seçimlerle ilgili önemli mesajlar verdi. Erdoğan, önümüzdeki dönem Meclis'te başörtülü milletvekili olabileceği işaretini verirken, 25-30 yaşları arasında da birkaç genci milletvekili yapmayı planladıklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, devamsız vekillerin 12 Haziran seçimindeki aday listelerinde yer almayacağı yönünde bir işarette verdiği Beyrut yolunda uçağına aldığı 10 gazeteci ile sohbet etti onların sorularını yanıtladı.

BAŞÖRTÜLÜ VEKİL OLABİLİR

Başbakan, “Başörtülü vekil olacak mı?” sorusuna, “Siyasette her şey olabilir” yanıtını verdi.
Açığa alınan 3 paşa için gerekirse yasa çıkartılacağını açıkladı. Erdoğan’a yöneltilen sorular ve yanıtları şöyle:

Acı çektirenle devam etmeyiz

- Haziran’da seçim için start verdiniz. Yeni isimler olacak mı?

VEKİL YAPMAK TAYYİP ERDOĞAN'IN TASARRUFUNDA DEĞİL

Bizi dışarıdan bazıları eleştiriyor, onu açıklamamda fayda var, parti içi demokrasi çalışmıyor filan diyorlar. Bizde vekil olmak Tayyip Erdoğan’ın tasarrufunda değildir. 7-8 kişilik ekip var sonunda ona riyaset (başkanlık) eder. Süreç, en alt kademede ilçe teşkilatlarında başlar. Aday adayları için de birinci eleme yapılır. Sonra oralara görevlendirdiğimiz bizim her ile yönelik kişiler vardır. Onlar adaylar üzerinde ayrıca çalışır. Puanlama yapar, bize bildirirler. Sonra o 8 kişilik ekip onlar üzerinde tek tek çalışma yapar. Sonra da o ilimizde kimlerin aday olacağına karar veririz. Tek başıma benim kararım değil. Tabii ki genel başkan olarak bizim de ihtiyaca göre “Şu alanda şu arkadaşı tavsiye ediyorum” demişimdir, o kadar hakkımız da olur.

- Mevcut vekillerden gelecek listeye girecekler ve çıkacaklar belli mi?

DEVAMSIZ VEKİLLER ELENECEK

İsimler noktasında çalışmamız yok. Mevcut kadroda elenenler tabii ki olacaktır. Şu 4 yıllık performans bunun çok açık, net şeyidir. Bunların içinde devamsızlık yapanlar tabii ki elenecektir. 336 kişi olacaksın, yeri gelecek toplantı yeter sayısı olmayacak, bize bu acıyı çektirenlerle yola devam edemeyiz. Hedeflerimiz içinde 25-30 yaş arası birkaç genci parlamentoya sokacağız. Bayanlarda daha çok arkadaşı parlamentoya taşıyacağız.

- Peki başörtülü vekil görebilir miyiz?

(Kadın iki gazeteciye dönerek) Bu yolu siz açacaksınız.

- Yani olabilir mi?

Siyasette her şey olabilir.

- Seçime 6 ay kaldı ama!

Siyasette 24 saat bile uzun süredir.

EMEKLİ OLMALARINI BEKLİYORDUK

- 3 generalin görevden alınması Türkiye tarihinde ilk kez yaşandı, ama aslında YAŞ’ta yapılmalıydı gibi eleştiriler var. Süreci değerlendirir misiniz?

Yüksek Askeri Şûra’da biz gerekeni yaptık. Askeri Şûra’da yaptığımız terfi istendiği halde terfi ettirmemekti. Yani benim ve Milli Savunma Bakanı ile İçişleri bakanımın ortak kanaati, danışmanlarımın ortak kanaati aslında 30 Ağustos’ta bu 3 arkadaşın (generallerin) emekli olması istikametindeydi. Çünkü terfi alamadılar ve dolayısıyla biliyorsunuz korgenerallerde bekleme süreleri 4 yıldır. Eğer 4 yılda terfi etmezlerse 4 seneyi doldurunca emekli olurlar. Bugüne kadar böyle uygulandı. Bugün ilk kez böyle bir karar çıktı. Bize düşen görev de -ki arkadaşlarımız onu uyguladılar- açığa aldılar. Eğer açığa aldıktan sonra farklı adım atılırsa bizim atacağımız adım var.

- Nedir bu adımlar?

3 GENERAL İÇİN YASA ÇIKARTIRIZ

O da şudur: Bir kere şunu bilmek lazım; sivil irade karar vermiştir. Sivil iradenin verdiği bu karar farklı yollarda aşılmaya çalışılırsa sivil iradenin de bu noktada atabileceği yasalar çerçevesinde veya yasama organı ile birçok adımlar vardır, bu adımı atar. Şu anda tabii ben nihai şeyi bilmiyorum, duydum. Tekrar Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’ne gideceklermiş bir üst mahkeme filan diye. Gideceklerse gerekçeleri nedir değerlendirmeleri yapacağız.

- Yasama organı ne yapacak, yasa mı çıkartacak?

Gerekirse çıkartırız. Sivil irade olarak değerlendirmelerimizi yaptıktan sonra bu arkadaşlardan ne denli istifade ederiz, içinde bulundukları yargı süreci vs. bütün bunların değerlendirmesini yaptıktan sonra zaten biz terfilerine uygun değildir diye baktık. Terfiye uygun değildir diye bakarken zorla terfi ettirilmesine yönelik yaklaşımı anlamakta zorlanıyoruz.

- Bu ısrarı nasıl açıkladılar?

Bir açıklaması yok zaten. Tabii ki kendilerine göre iyi olduklarını filan söylüyorlar, biz de tabii ki geçtiğimiz süreci, yaşadığımız süreci değerlendiriyoruz, onlara bakıyoruz.

YENİ ANAYASADA YARGIDAKİ İKİ BAŞLILIĞI DİKKATE ALACAĞIZ

- Askeri yargı, sivil yargı tartışması var. İki başlı yargı konusunda bir adım atmayı düşünüyor musunuz?
Yeni anayasada değerlendireceğiz. Yeni anayasa hepsini içerecek inşallah.

- Yani seçimden sonra?

Bazıları yeni anayasa için iktidar ipe un seriyor filan diyor. Bizim böyle bir sözümüz oldu mu? Ben 12 Eylül’ün akşamı da söyledim. Dedim ki, hemen buyurun çalışmaları başlatalım. Bu çalışmalar da haziranda yapılacak seçime kadar bitsin. Uzlaşma komisyonu kurabiliyorsak kuralım. Kuramıyorsak herkes kendi çalışmasını yapsın. Haziran sonu Meclis’teki tabloyla birlikte yeni anayasayı çıkaralım. Aksi sözümü bulsunlar, bulunduğum yeri bırakırım. Bir kere halkımıza sözümüz var. Uyum yasalarını çıkaracağız.

- Sizin bu çalışmalarınız mı Kılıçdaroğlu’nu fıtık etti?

Kendisini arayıp geçmiş olsun dedim.

Davos bayağı etkilemiş, ilgi çok farklıydı

LÜBNAN'DAKİ İLGİ HASSASİYETİMİZİ ARTIRIYOR

- Lübnan’da halktan büyük ilgi gördünüz, Hariri de buna değindi.

Doğrusu o kendi takdiridir. Ama ondan çok beni hastane etkiledi. Arkadaşlarımızın bu kadar kısa zamanda böyle bir projeyi gerçekleştireceklerini beklemiyordum. 100 yataklı bir hastaneyi burada yaklaşık 2 yıl içinde bitirmiş olması Türkiye’nin şanına yakışır bir netice oldu. İçeriyi gezdiğimizde de başarıyı gördük, bizleri mutlu etti. Burada ülkemize, milletimize karşı olan sıcak ilgi gayet güzel. Türkiye’nin bölgedeki bu durumu bizim de hassasiyetlerimizi daha çok artırıyor.

- 2006’da da gelmiştiniz. O gün ile bugün arasında fark var mı?

Var tabii. Ahmet Davutoğlu da, ben de o günden bu yana gelip gittik. Bu bölge epeyce toparlandı. Her yer harabeydi burada. Hatta havalimanında çukurlar vardı. İlgi açısından da çok farklı. Davos bayağı etkilemiş. Arkasından Gazze olaylarındaki tutumumuz...

- Davos’tan sonra ilk gelişiniz mi?

Davos’tan sonra ilk kez geliyorum. Bunlar anlıyor da bizim ülkedekiler anlamıyor. Füze kalkanı meselesinde bizim ortaya koyduğumuz tavrı, duruşu bölge anlıyor. İran gerek Ahmet Bey’le yaptığı görüşmede, gerek beni aradılar. Hatta büyükelçilerini özellikle yolladılar, geldiler, teşekkür ettiler. Oradaki duruştan, orada hazırlanan metinlerden filan bütün bunlar açık net ortada olmasına rağmen bakıyorsunuz Türkiye’deki emekli büyükelçiler filan bir yerlere çekiyorlar. Türkiye bekleneni alamadı filan. Onlar Türkiye’nin beklediği ne onu bilmezler. Füze Türkiye’ye yerleşecek filan. Nereden biliyorsunuz? Metinlerde var mı? Yok. Olmayan şeyi göstermeye çalışıyorlar. İran olsun, Ortadoğu ülkeleri olsun farkındalar ve takdir ediyorlar.

- Muhalefet liderleriyle de görüştünüz!

HİZBULLAH'LA GÖRÜŞMEYE ZAMAN AYIRMAMIZ GEREKİYORDU

İlk defa 8 liderle ayrı ayrı görüştük. Daha önceki gelişte ikili, üçlü görüştük. Hizbullah’la olan görüşmemize biraz daha zaman ayırmamız gerekiyordu. İşin önem arz eden bölümü orası. Zira Refik Hariri’yle ilgili gelişmeler burada belirleyici olacak.

- Görüşmelerin sonucu konusunda öngörünüz?

Hizbullah diyor ki, biz Lübnan’ın direnişçi ruhuyuz. Refik Hariri için de kullandıkları ifade ‘şehit Hariri’. Bizim böyle bir şeyi (suikast) düşünmemiz mümkün değil, diyorlar. Gerilimi azaltma noktasında da Suriye-Suud görüşmesini destekliyorlar. Görüştüklerimizin de böyle bir desteği var. Temenni ederiz ki Lübnan’da hükümet sağlıklı bir denkleme kavuşur.

- Erdoğan olmasa Hariri olamazdı yorumları da var. Sizden büyük güç aldığını düşünüyor Lübnan halkı. Ne düşünüyorsunuz?

Tabii Saad bize abi şeyiyle bakıyor. Kendisi de ifade ediyor. Fakat Saad’ın en önemli avantajı babası. Refik Hariri önemli bir liderdi. Başarılı bir işadamıydı. Siyasette de başarısı vardı. Döneminde de Lübnan çok ciddi bir sıçrama yaşadı. Özellikle ekonomide ve özgürlükler açısından. Mesela, ‘Ben babamın yakaladığı siyasi güçte değilim’ diyor.

Sözlerine sadık kalmazlarsa bir daha neden görüşeyim

- Kürt sorunu nereye gidiyor? Önümüzdeki 4-5 yılda ne olacak?
Şu ana kadar sorunu çözmek için attığımız adımları görmüyor musunuz? Bugüne kadar kimse bu adımları görmüyor. Biz dayattık onlar verdi, diyorlar.

- Bundan sonra nasıl bir yol yöntem?

DEVLET HERKES İLE GÖRÜŞÜR

Görüşme noktasında zaten bir sıkıntı yok. Zaten arkadaşlar da görüşüyor. Görüştüğümüz kişiler sözlerine sadık kalmayınca bir daha neden görüşeyim diyorum arkadaşlara, ‘Siz görüşün’. Ben görüşünce mesafe almalıyım. Alamıyorsam kayıp zamandır. Diyorlar ki niçin devlet görüşüyor? Devlet her yerle görüşür, sadece İmralı değil normal cezaevleriyle de görüşür. Sorunu çözeceksek bu işin tarihine baktığımızda hep görüşmüşler.

- Çözümde ne gibi enstrümanlarınız olacak?

Tüm bu yaptıklarımız çözüm değil mi? TRT-6 çözüm değil mi, billboardlarda Kürtçe afişler, ilanlar çözüm değil mi, kursların açılması değil mi?

- PKK’yı dağdan indirmek için?

Bizim mesajımız çok açık, net. Silahı bırak, dağdan in. 221’inci madde aslında bu işin önünü çok açıyor. Kalkıp da birilerinin PKK ağzıyla ordumun silah bırakmasını istemesi haksızlık değil mi?

2B İLİ İLGİLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

Bunları tabii çok tartıştık fakat 1, 2, 3, 4 milyar değil 10 milyarın üzerinde alacak var. Siz bu parayı tahsil edemiyorsunuz. Hiç olmazsa gecikme zammı faiz değil ama ağırlıklı ana para olmak üzere tahsilatı yapalım, bütçe açığı ve büyümede yeni bir sıçramayı yapalım istiyoruz, adımı atma nedenimiz bu. Mesela 2B. O da böyle bir sorun. 2B ile ilgili de adımımızı yoğun bir şekilde atacağız, yetiştirmeye çalışıyoruz. Yıllar yılı devletin arazisini işgal etmiş. Bazıları bir kuruş ödemiyor. Para kazandıkça orayı da sahipleniyor. Biz diyoruz ki, satalım onlara, parasını alalım. Bundan da ciddi rakamlar bekliyoruz. İşi yapılandırmanın amacı o.

Kaynak

Olamaması zaten bir garip durumdu.

kadınlarının yüzde 60 ı başörtülü olan bir milletin TBMM de temsil edilmemesi çok büyük bir ayıp ve da haksızlıktır

Video: YouTube - Sayın Bülent Ecevit - Bu Hanıma Haddini Bildiriniz

Türkiye'de hanımların giyimine kusamına başörtüsüne özel yasamında Hiç kimse karışmıyor! Ancak burası hiç kimsenin özel yaşam mekanı değildir! Burası devletin en yüce kurumudur! Burada görev yapanlar devletin kurallarına geleneklerine uymak zorundadırlar! Burası devlete meydan okunacak yer değildir! Lütfen bu hanıma hiddini bildiriniz!!
Bülent Ecevit

Böyle bir vaka geçmişte bir kere başımıza geldi ve olanlar ortadadır. Meclisten nasıl cıkarıldıqı ortadadır! Söylenen sözler ve yapılanlar ortadadır!

Burası Laik Türkiye Cumhuriyetidir! Burada yaşıyorsan eğer İstesende istemesende bu devletin KURALLARINA uyacaksın!

Bu ülke İran gibi Abartılı şeriat kanunlarıyla yönetilmiyor! Herkes istediqini serbestçe yaşamakta! Sınırlarını aşmadıqını müddetçe :smile:

Ben meclise basortulu milletvekili girmesine karsi degilim, ben ulkemde basortulu insan gormeninde karsisinda degilim, ama turban, karacarsaf gibi siyasi gerici ruhlu zihniyetli insanlardan nefret ediyorum. My Name Is Khan diye bir film var hint sinemasini takip edenler bilir, filmi zevkle izledim, rahatsizligi olan bir insanin amerikan baskanina gidip "My name is Khan and I'm not a terrorist" demesi beni cok gururlandirdi.

Ulkede degisen seyler ozgurluk olarak nitelendirilsede, cagdas kesimin ozgulurlugunun kisitlanmasi olarak goruyorum.

Bazi cemaatlerin, kurumlarin iclerine sizmasi ve resmen kontrolunu ele gecirmesi benim sinirimi bozan nokta.

Kimse bu ulkede basi ortulu insanlar olmasin demiyor, olsun elbet olacak musluman bir ulkeyiz. Fakat bunu siyasi simge olarak kullanan, cagdisi insanlara karsi savasiyoruz, savasimiz da devam edecek..

Ben ulkemin Iran gibi olmasini istemiyorum, Iran'dan kacip baska ulkelerde okumak, rahatca yasamak isteyen arkadaslarim gibi de olmak istemiyorum, ben basi acik birinin goruldugunde ulkemde taslanmasini istemiyorum. Asagilanmasini, dinsiz muamelesi gormesini de istemiyorum.

Bu ulkede, bu dunyada kimsenin kimsenin dini gorusleri hakkinda elestiri yapma hakki yok, bu sitede bazi arkadaslarimizin gozunde dini kimligimiz kemalist gorunuyor. Onlar kemalist.. Yani? Dinsiz..

Biz dinsizmiyiz? Bize dinsiz diyen bu insanlar bilmezlermi ki birini dinsiz diye suclamanin ne kadar agir bir kul hakki oldugunu?

Yazilacak aslinda o kadar cok sey var ki.. Mantikli tartisacak insanlar gelince tartisirim..

Bir dipnot duseyim : Asker ile ordu ile bu kadar ugrasilmasini da anlayamiyorum. Kafalarindan uydurulan bir darbe hayalinin pesinden kosan insanlar var. Darbe bu ulkenin gecmisinde vardir, ama gunumuzde ve gelecekte olacagini hic sanmiyorum. Devir degisti artik, Ama bu milletvekillerinin kendini herseyin uzerinde gormesi (Yargi da dahil) sadece ahmaklik. Eger cok yiyorsa biri RTE'ye soylesin, oncelikli is olarak milletvekillerinin ve cumhurbaskaninin dokunulmazligini kaldirsin.. Kaldirsin ki daha demokratik olalim :smile:

Bu ülkede deki hiç bir yasa da Meclise Başörtülü olarak girilemez diye bir hüküm yoktur geçmişte yapılan hukuksuz ve zorbaca hareketler ve engellemeler yapılan yanlışlığı meşrulaştırmaz

TBMM normal bir devlet dairesi değildir milltetvekilleri de devlet memuru değildir dikkat bu ayrımı bilebilseydiniz şayet mecliste sakallı yada uzun saçlı milletvekilleri olduğunu görürdünüz

Şuan ki Enerji Bakanımız bile Sakallı olduğuna göre dememki Milletvekilleri sıradan birer devlet memuru değillerdir

TürbanLı vekiL geLmeyecek,

Başı açık kadınLara baskı geLecek,

Zaten üLkemizde neredeyse yok denecek kadar az oLan kadın hakLarı kavramı; kapanmaya,erkek emri aLtına girmeye teşvik ediLecek..Kısacası özgürLük türban takmayLa mukayese ediLecek..

BöyLece;

Tayyip erdoğan kriterLerine uygun,erinin dediğini yapan,medeniyetten uzak,

Sözde Türk kadınını temsiL edecekmiş gibi Lanse ediLen,geriye gitmekte fayda oLduğu düşünen bir grup emir kadını oLmaktan öteye gidemeyecekLer..

Ve bunLarın hepsi özgürLükçü,çağdaş,atatürkçü ve miLLiyetçi oLarak bir üLkenin geLeceğinde roL aLacakLar...

Doğrumudur?..

sabredın az kaldı karacarsaflılar bıde haremlık selamlık baslar

Bence sıkıntı yaratmaz,
askere askerden korkanların yerine başı açık kadınları,
meclisede hırsızların yerine Allah dostu veli kullarından kara çarşaflıları dolduralım :)

birde böyle deneyelim yahu,Hoca'nın dediği gibi:

-Bana eşşekten düşeni getiriniz :) ,benim halimden o anlar.......

Eğer ağzından din düşmüyorsa
başımı Allah için kapatıyorum diyorsan sadece kendini müslüman olarak görüyor heryerde ahkam kesıyorsan ama siyasete atılıyorsan senın dininden şüpheye düşerim ben...O kadar ince düşünüyorsan zaten senin Mecliste olmaman gerekır.Orada ister istemez günaha düşecegın kesin..Bir kere mutlaka kul hakkı yıyeceksın öyle yada böyle , bilsende bilmesende , az yada çok ...
Kapalılıga karsı degılım isteyen kapanır ısteyen kapanmaz...Kımse kımseye karısamaz .Neden acaba onca normal kapalı ınsan şıkayecı olmuyor bırseyden de bazı türbanlılar yok eşitlik yok kapalıya özgurluk dıye dem vuruyor? Neden dıgerlerı kendını özgur göruyorda bunlar göremıyor? Çünkü amaç Allah a ınanc degıl...amaç sadece siyaset...farklı çıkarlar...
Kapalılıga karsı degılım ama kapalıların meclıste olmasına karsıyım ..Dısarda normal hayatını yasayan bır kapalı ınsana saygı duyarım ama dini siyasete karıstırmak ısteyene , dini sömürmeye çalısana bırak saygıyı iğrenırım ..

Halk isterse olur ve halk istiyor.. Öyleyse?

Biz halktan degilmiyiz Lazish :smile: oyle bir yorum yapmissin ki sanki herkes hemfikir olmus gibi be kardesim.

Dini siyasete alet eden su hukumetin yaptiklarini bazen istesemde desteklemiyorum. Destekleyemiyorum cunku.
Bu vatan icin kanini dokmus sehitlere sanki saygisizlik ediyorum gibi geliyor. Onlar kan dokerken biz parsel parsel satar olmusuz ya. Gururuma dokunuyor anlamiyorsun.

Benim buyuk dedem canakkale sehidi. Ismi Mehmet Partal. Giden olursa sehitlige mezarini gorur. Dedem askerdi, Babamda askerdi..

Benimde bir ismim Mehmet bilirmisin Lazish. Bende o kandan o soydan geliyorum.. Simdi kalkipta vatanin satilmasina goz yumup, yarin obur gun o buyuk dedemin mezarina gittigimde.. Ben ne soyleyecegim ona?

Dede sen canini verdin vatan icin, bizde o vatani satiyoruz simdi mi diyecegim?

Olayi baska boyutlara tasidigimi dusunebilirler.. Ama biraz genis bakan arkadaslar aslinda tamda olaydan bahsettigimi bilirler. Ben bu ulkede 90lara kadar turban tartismasi gormedim, ben bu ulkede dinin bu kadar kullanildigini, insanlarin bu kadar somuruldugunu gormedim. Benim babamda gormedi, dedemde gormedi..

Dedem darbe zamanindan sonra hapiste yatarkende bu ulkede birseyler degisecek diyordu, elbet degisecek diye umuyordu.. Evet degisiyor.. Git gide daha da kotuye dogru degisiyor. Ozgurluk, adalet, hur ifade adi altinda insanlar satin aliniyor, insanlar kandiriliyor.. Niye gormuyoruz bunlari? Niye anlayamiyoruz.

Illa anlamamiz icin is isten gecmesi mi gerekiyor?
Olaylar arasinda baglanti kurmak bu kadar mi zor? Yoksa ben mi cok guzel paranoya yapiyorum.

Mecliste turbanli milletvekili haberleri, RTE'nin kizinin milletvekili olacagi soylentileri.
Bir padisahlik kurulmus babadan kiza, bir devlet soygunu olmus kus gribiyle, gemiler alinmis, sirketler kurulmus.. Sadece ben mi bu kadar genis bakiyorum, yoksa insanlar mi dar goruslu..

Mecliste basortulu milletvekili olsun; ama basini orttugu gibi ayiplarini da ortsun, yok etsin.
Kul hakki yemesin, yalan soylemesin, durust olsun..

Yuzlerce siyasetci var ulkemizde, bana hangisi durusttur derseniz size cevabi cok acik bir sekilde vereyim.. Maddi durumu eskiye nazaran yukselmeyen birisi varsa. Iste o durusttur. Onu bulun alnindan opun..

Ben meclise basortulu milletvekili girmesine karsi degilim, ben ulkemde basortulu insan gormeninde karsisinda degilim, ama turban, karacarsaf gibi siyasi gerici ruhlu zihniyetli insanlardan nefret ediyorum. My Name Is Khan diye bir film var hint sinemasini takip edenler bilir, filmi zevkle izledim, rahatsizligi olan bir insanin amerikan baskanina gidip "My name is Khan and I'm not a terrorist" demesi beni cok gururlandirdi.

Ulkede degisen seyler ozgurluk olarak nitelendirilsede, cagdas kesimin ozgulurlugunun kisitlanmasi olarak goruyorum.

Bazi cemaatlerin, kurumlarin iclerine sizmasi ve resmen kontrolunu ele gecirmesi benim sinirimi bozan nokta.

Kimse bu ulkede basi ortulu insanlar olmasin demiyor, olsun elbet olacak musluman bir ulkeyiz. Fakat bunu siyasi simge olarak kullanan, cagdisi insanlara karsi savasiyoruz, savasimiz da devam edecek..

Ben ulkemin Iran gibi olmasini istemiyorum, Iran'dan kacip baska ulkelerde okumak, rahatca yasamak isteyen arkadaslarim gibi de olmak istemiyorum, ben basi acik birinin goruldugunde ulkemde taslanmasini istemiyorum. Asagilanmasini, dinsiz muamelesi gormesini de istemiyorum.

Bu ulkede, bu dunyada kimsenin kimsenin dini gorusleri hakkinda elestiri yapma hakki yok, bu sitede bazi arkadaslarimizin gozunde dini kimligimiz kemalist gorunuyor. Onlar kemalist.. Yani? Dinsiz..

Biz dinsizmiyiz? Bize dinsiz diyen bu insanlar bilmezlermi ki birini dinsiz diye suclamanin ne kadar agir bir kul hakki oldugunu?

Yazilacak aslinda o kadar cok sey var ki.. Mantikli tartisacak insanlar gelince tartisirim..

Bir dipnot duseyim : Asker ile ordu ile bu kadar ugrasilmasini da anlayamiyorum. Kafalarindan uydurulan bir darbe hayalinin pesinden kosan insanlar var. Darbe bu ulkenin gecmisinde vardir, ama gunumuzde ve gelecekte olacagini hic sanmiyorum. Devir degisti artik, Ama bu milletvekillerinin kendini herseyin uzerinde gormesi (Yargi da dahil) sadece ahmaklik. Eger cok yiyorsa biri RTE'ye soylesin, oncelikli is olarak milletvekillerinin ve cumhurbaskaninin dokunulmazligini kaldirsin.. Kaldirsin ki daha demokratik olalim :smile:

yazdıgın her sey laftan ibaret zeytunck.senin nenende siyasi simge olarakmı kullanıydu.yada ataturkun su surekli gosterilen ve tek resimden ibaret annesinin kapalı resmi.

cagdas insanların ozgurlugu kısıtlanıyormus ne gibi mesela...

alısmıssınız bu ulkeyi somurmeye simdi anadolu kendine geliyor ondan zorunuza gidiyor.onceden ucak zengin zuppelerin bindiği bi aractı ama simdi dagdaki cobanla plazadaki patron aynı ucaga binebilyor buda zorunuza gidiyor..

cemeatler bi yerler ele geciriyormus o yerler ele gecmişmiydiki birileri simdi ele gecirdi.

ayrıca bu ulkede annesi kapalı ack diyeherkesi askere alıyorsan kapalı acık gozetmeksizin vergi alıyorsan ona hizmet gotururkende acık kapalı ayrımı yapamazsın...

ve son olarak zeytun son kısımda daha ileri gidip zırvalamıssın nedenmi bu ulkede acıklar hiçbir zaman taslanmadı ama kapalı kızlar ikna odalarında sorgulandı sınıflarından robokoplarla alınıp sorgulandı.bu ulkede asker analarına kapalı ise tellerin arkasından evlatlarının yemin torenini izleme hakkı verldi.brakın su siyasi simge olayını velevki oyle olsun onu cıkarınca simge gidyor beynindeki dusunce emin ol eskisinden guclu hale geliyor.

kemalistler dinsizmi diye sormussun bi fıkra anlatıp geceyim..
cunku forum yoneticisi beni engeller yine bakarsın biraz bu konuda sorunu var...

bzim almanyaya goc eden gocmenlerden hasan bi gun hansa
hans gel musluman ol demiş
hans: musluman olursam içi içmemem gerek demiş
hasan : yav olur arasıra
hans : oruc tutmam gerek
hasan: basında ortasında sonunda tutarız bir gun
hans: namaz kılmam lazım
hasan : bayramdan bayrama
hans ne derse bizim hasan bi care bulur en son hans dayanamaz ve ellerini iki tarafa acıp
"yav hasan ben muslumanmısım da haberim yokmus" der simdi kemalistler biraz o safhada :))

Senin banin acilmis enderuncuk :smile: naptin biraz daha olgunlastinmi?

Turban bir siyasi simgedir, biraz daha eskiye bakarsak rahiplerin kullandigi bir cesit ortu tabiki :smile: isminin turban olmasina da karsiyim.

Insanlarin inancini tartismak sana mi kaldi koskoca dunyada? Sen kimsin ki benim inancimi sorguluyorsun? Sana bu hakki kim veriyor?

Kemalizm bir dusuncedir, nasil turbanli birisi televizyonlarda kalkip "ben humeyniyi seviyuuuuruuum Ataturk'u sevmiyuruuuum!" diye yayvan yayvan bir agizla laf ebeligi yapar, bu da oyle birsey iste..

Ayrica dusunce ozgurlugu gelmedimi bu ulkeye? Hani oyle diyordunuz ya :smile:

Zirvalamak pek bana gore birsey degil, ne oldu baban, amcan, abin milletvekilimi yoksa akp'den :smile:
Dokunulmazligin kalkmasinin ucu sana da dokunacak mi yoksa?

Askere alinanlarin annesi acik demissin cok guldum ya inan hala da guluyorum. Sana olmayan bir tane bile ornek sunsam rezil olur susarmisin acaba? :smile:

Hadi selametle ilk gunden bu kadar gerilme, sonra omrun uzun olmuyor :smile:

giyim şekilleri ve algılarda şartlanma :

aşağıda giyim şekilleri ve nerden geldiği ile ilgili bir açıklama yapmak istedim..

1.) uzaydan farklı bir ırktan dünyaya indiğiniz düşünün ..insanı ve insan kültürünü bilmiyorsunuz.. uzaylısınız ve insanı tanımaya çalışıyorsunuz ya karşınıza bir insan çıkıyor.. boynuna bir bez bağlamış.. soruyorsunuz bu bez ne?.. kravat diye cevap veriyor insan..uzaylı: ee ne işe yarıyor bu bez? boynuma bağlayınca ben "ciddi adam" oluyorum diye cevap geliyor.. Bu ne diyor peki..o da smokin diyor.. bu şekilde giyinince "daha da ciddi" adam olursun..uzaylının yorumu: hımmm bak sen :))

kıravata ve ceket aslında hırvat kültüründen geliyor.. ve sorgulamayınca bu bezi boynuna bağlayınca "ciddi" adam oluyorsunuz.. ve bu giyim şekli "milli kültürümüz" ve "modernlik" olarak kabul ediliyor.. aynı şekilde smokin .. aslında penguen kıyafetinden bir farkı yok..

2.) uzaylının karşısına başka bir insan çıkıyor.. başında bir bez var.. adamın başına sarmalanmış bir bez parçasını.. uzaylı soruyor..bu ne? sarık diye cevap veriyor adam..uzaylı soruyor ne işe yarıyor bu? sarık aslında insanın kefendir diyor insan.. insan ölünce kefene sarılır.. bu sarıkta açılınca benim kefenim oluyor... ben kefenimi başıma sardım dolaşıyorum yeryüzünde.. her an ölüceğimi aklımdan çıkarmıyorum.. bu sarık-kefen temsili olarak bana "ölüceğimi" hatırlatıyor.. o nedenle ben mümkün olduğunca şehvet, şöhret ve servet hastalığına tutulmamaya çalışıyorum..vs vs..tarih boyunca benim ırkıma padişahlık yapmışlar bile bunu kullanmıştır..

3.) bir kadın görüyor uzaylı.. örtülü.. bu ne diyor uzaylı.. örtü diyor kadın ..peki neden örtüyorsun.. ben inanıyorum diyor.. neye diyor uzaylı? Allah'a.. uzaylı diyor peki sen neden hırvatlar gibi giyinmiyorsun da bu şekilde giyiniyorsun? Bu şekilde giyinmek Allah'ın emri diyor kadın.. Ok diyor uzaylı

4.) uzaylı başka bir adam görüyor..başında bir şey var.. uzaylı bu ne diyor ..insan şapka diyor.. o ne diyor uzaylı.aslında güneşe ve yağmura karşı kafayı korumak için bulunmuş ama zamanla aksesuar olarak da kullanılıyor diyor insan.. inklapla sarık atılmış ve bunun kullanılması kanun olmuştur diyor ülkemde..bizim savşatığımız ingiliz liderinin churcilin başında da bu vardı..

kısaca olayın ne "milliyetçilikle" ne de "milli kültürle" alakası yok.. bırakın insanlar HERYERDE istediğini giysin.. kimse kimsenin giyim şekline karışmasın.. kimi kot-tişört; kimi mini etek-bluz; kimi sarık-cüppe; kimi türban-manto..

Artık devlet milletin çulu çabutuyla uğraşmasın.. adamın ne giydiği değil nasıl olduğunu konuşalım.. adam sarık-cübbelidir adam değildir; veya kıravat-gömleklidir beş para etmez.. adam çuval giyer belki hepimizi cebinden çıkarır...Ama herkes nasıl istiyorsa öyle giyinsin...

haa halk olarak ben neye bakarım.. diyelimki kadın bakan..türbanlı veya mini etekli olması umrumda bile değil.. işini iyi yapsın.. onun kıyafetini seçmesi onun özgürlüğü karışamam ama yaptığı işe karışırım.. işini iyi yapmıyorsa ne giyerse giysin işden kovarım (seçimde oy vermem) ..

derseniz ki herkes açık olacak..oraya buraya kapalı giremezsin ...hayır kardeşim sen bana karışamazsın..dersenki herkes kapalı olacak yine hayır kardeşim sen bana karışamazsın...

Çağlar abi halk istiyor derken çoğunluktan bahsettim.. Akp'li değilim ve dediklerinin bi kısmına katılıyorum.. Ama bu ülkede çok büyük bir çoğunluk başı kapalı bayanlar.. Ne yani onların hakkını kim savunacak sadece badem bıyıklı kocaları mı? Asıl onlara hakkını savunma imkanı verilmezse demokrasiden şüphe duyarım..

Ata Kızı'ın dediğine gelecek olursam; ne yani çok dindar bi insan siyasete karışmasın onların yerine az dindar olanlar gelsin ve bu ülkeyi sömürsünler öyle mi?

Sen anlatmak ıstedıgımı anlayamamıssın....
Benim kastettiğim dinin sömürülmesi. Anlamak isteyen de anladı zaten demek istediklerimi.
meclıstekılerde dinsiz değil sonuçta değilmi?Senin yoruma göre açık bayanlar müslüman sayılmıyor sanırım? Bır tek kapalılar mı müslüman ?hepsini ayrı ınsanlarmı temsil edecek meclıste?
Ne demek kapalıları kim savunacak?
İyi bari kapalıları savunan , açıkları savunan , hrıstıyanları savunan , ateıstlerı savunan , erkeklerı savunan vs vs vs...bu yuzadıkca uzar ...nasıl bir düşünce şekli bu anlayamadım ben kusura bakma Lazısh...Ülke ne hale geldi pes

Sen anlatmak ıstedıgımı anlayamamıssın....
Benim kastettiğim dinin sömürülmesi. Anlamak isteyen de anladı zaten demek istediklerimi.
meclıstekılerde dinsiz değil sonuçta değilmi?Senin yoruma göre açık bayanlar müslüman sayılmıyor sanırım? Bır tek kapalılar mı müslüman ?hepsini ayrı ınsanlarmı temsil edecek meclıste?
Ne demek kapalıları kim savunacak?
İyi bari kapalıları savunan , açıkları savunan , hrıstıyanları savunan , ateıstlerı savunan , erkeklerı savunan vs vs vs...bu yuzadıkca uzar ...nasıl bir düşünce şekli bu anlayamadım ben kusura bakma Lazısh...Ülke ne hale geldi pes

Hayır sen beni yanlış anladın.. :) ben herkese saygı duyarım..
Toplum kapalı kadınları niye dışlıyor? baskı yüzünden kapandı,kendi fikirleri yok diye.. İşte sırf buna inat o insanlara kendini savunabilme imkanı verilmeli dedim.. Yoksa bu ülkede eşcinselinden, kürdüne, alevisine olduğu gibi herkesin yerine konuşan belli kişilerden başka kimseyi göremeyiz siyasetin içinde bu da demokrasi değil oligarşi olur..

Toplum kapalı kadınları dışlamıyor .Benım annem kapalı , ablam kapalı , yiğenım kapalı , teyzelerım kapalı.( Hiçbiri hayatından şikayetcı degıl ..Kimse Özgür degılım vs demıyor.. =)Neyse bununla ılgılı ılk mesajımda acıklama yapmıstım )
ve kapalı olan arkadaşlarım da var , ateist olanda var , hrıstıyan olanda ...
Benim düşüncemi söylemem gerekirse ben başı kapalıları değil Türbanı siyasete alet edenlerı dışlıyorum.Hemde sonna kadar ...Arada çok büyük fark var.Türbanlıların % 90 nıda zaten sıyasi olarak kullanıyor basındakını.Aynı konuda durmadan yorum yapmayı pek sevmiyorum o yüzden bu konuya bu mesajımın son olmasını arzuluyorum , bakalım.....
Umarım benı anlamıssınızdır.

Hoop tartismayin bakim hiiii!! :smile:

Badem biyikli kocalarin lafi sandalyeden dusmeme sebep oldu Lazish :smile:
Ben karsi degilim olmali diyenlerdenim, ama bunu siyasi yonde kullanacaklarini biliyorum. Din ve devlet islerinin ayri olmasi durumu..

Bir yonden katiliyorum Ata kizi'na evet her millet kendisinin temsilcisini ister, cok uluslu ulke olmanin faydalarinin yaninda zararlarini da gorebiliyoruz..

Yalniz dikkatinizi cekmiyor sanirim, bunlar hep ulkeyi bolme cabalari icin, bunlar hep ayrim yapilmasi icin, sen sunlardansin ben bunlardanim deyip insanlari rahatca fisleyebilmek icin.

Uzuluyorum, bazen cok sinirleniyorum, gucsuz hissediyorum sonra hatirliyorum ki;

"Muhtac oldugum kudret damarlarimdaki asil kanda mevcutmus megersem :smile:"

Geri