Dev-C++ ile ilgili önemli bir sorun

aero

New member
Reaction score
0
arkadaşlar ben c ile programlamaya yeni başladım ve pusula yayınlarından günay karlı'nın c'de problem çözme mantığı adlı kitabını aldım. kitap gayet güzel ve açıklayıcı. kullandığım derleyici ise Dev-C++ 4.9.92 beta. benim sorunum şu:
Dev-C++ ekrana merhaba dünya yazısını yazdıran kodları böyle girerken;

#include <windows.h>
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int main(int argc, char *argv[])
{
printf("Hello World!\n");

printf("Press ENTER to continue...\n");
getchar();
return 0;
}

benim aldığım kitap ta daha önce karşılaştığım bütün kaynaklarda ise böyle yazılıyor:

#include<stdio.h>

int main()
{

printf("merhaba dunya \n");
printf(" C programlama diline hos geldiniz \n");

return 0;
}

fakat ben bu ikinci kodları dev-c ye girdiğimde ve derleyip çalıştırdığımda ekrana o yazı çıkan çerçeve geliyor ve hiç birşey görünmeden anında kayboluyor. yani o yazıyı yazdırmıyor. bunun nedeni ne olabilir sizce. ben acaba beta sürüm diye mi böyle oluyor diyorum ama bilmiyorum aslını. yardımcı olursanız çok çok sevinirim. hevesim kursağımda kalmasın. eğer siz de sorun derleyicide derseniz başka hangi derleyiciyi önerirsiniz. şimdiden çok teşekkür ederim.

programın sonunda getch() komutu kullanabilirsin. Bu komut herhangi bir karakteri entera basmadan kabul eden fonksiyondur. Maksat programın beklemesini saglamak. getch() <conio.h> icinde.

bunun sebebi sendeki kitaplar daki anlatimin eski dev c++ compiler lari için geçerli olmasından kaynaklanmaktadir bunun çözümü ise compilerindaki örnek projelere bakip anlayabilirsin

programın ana bloğunu kapatmadan önce getch(); koyarsan olacaktır...

evet arkadaşlarda demiş programını ana bloguna fonksiyonal işlemi ayptırdıgın kısmına getch(); koyarsan sorunun gidecektir kolay gele
ayrıca c# da böyle bir sorunun olursa Console.ReadLine(); programın sonuna bu komutu eklemen yeterlidir

Geri