Dernekler kendileriyle çelişiyor...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Muhayyer

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar şimdiye kadar gördüğüm ve tanıdığım Atatürkçü Düşünce Derneklerinin hepsinin amacları dışında işler yaptığını farkettim. Tamam, Atamızın ilkeleri savunuluyor ama maalesef hep demokrasi kelimesi altına gizlenerek bizlere empoze edilmeye çalışılan bir öğreti var gibi. Ayrıca şu soruyu hep merak etmişimdir; milliyetçi kesim Atatürk'ün ilkesini savunmasına rağmen neden Atatürk'ü sevmiyor?...

Bende ADDlerin içindeyim,genelde ADD'ler bildik dernek işleri yapıyorlar, yada birilerinin bir yerlere varabilmek için sıçrama tahtası olmuş durumdalar.
Belki bunca kaliteli üyesi katledildikten sonra sindiler, daha doğrusu sindirildiler.
Milliyetçi kesim neden Atatürk'ü sahiplenmiyoya gelince bence sahipleniyorlar. Ama tam olarak ilkelerin hepsini benimsediklerini söyleyemeyiz.

Bir ADD üyesi olarak şunu söyliyeyim sana, ADD son 4 senedir gerçektende amacından saptı ve baştakiler siyasi işlerle uğraşmaya başladı, yani bir nevi siyasi maşa görevi yapıyor. Diğer soruna gelince milliyetçi kesimin benimsediği milliyetçilik ilkesi Atatürk milliyetçiliğinden farklı bir milliyetçiliktir ama bu Atatürk'ü sevmiyorlar anlamına gelmiyor. Benim tanıdığım birçok milliyetçi, muhafazakar insanda ADD üyesi. Ancak az öncede dediğim gibi baştakiler işi siyasete döküyor ve bundan çok rahatsız oluyorum.
Edit : Bu konuya değindiğin için sana ayrıca teşekkür ederim

onlar sadece Atatürk'e komisnist damgası vurmaya çalışan yada bu yolla para kazanma hırslarını örseleyen tipler

'EĞER ONLAR ATATÜRÇÜYSE BEN ATATÜRKÇÜ FALAN DEİLİM'

Nazım Hikmet

milliyetçi kesimin çoğu cahil insanlar olduğu için bazıları Atatürk'ü sevmez..Çünkü adamlar daha sosyalizmin komunizmin ne olduğunu bilmezken nasıl milleyetçi olabilirler??

ikincisi bence osmanlı kafasına sahip olmalarından kaynaklarıyor Atatürkçü düşünce tarihini yok saymaz fakat osmanlı'nın yanlışlarından emperyalizme kaymaya başlamasından sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğunu unutmayalım..

Anlamsız bi tartışma ortamına girmeden konu locked.......

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri