Deniz Gezmiş'in Son AnLarı Ve Bıraktığı Mektup..

Dostum nezaketin için teşekkürler...Biz kimsenin kalbini kırmak ya da konuyu baltalamak için burda değiliz,tartışma olmuş cevaplar verilmiş sorular sorulmuş,ayrıca herşeyi bildiğimi idda etmiyorum sadece düşüncelerimi ve kendi özgün fikirlerimi sunuyorum...

Zaten Rusya komünist olduğu için destek alınmıştır demedim. Dönemin güçlü devleti olduğu için destek istenmiştir dedim.

Atatürk'ün yaptıklarına karşı çıkmak mı dedin?

1- Başkanlık sistemini getirmeye çalışmak.

2 - Türki dilinden başka bir dilde ana dil olarak eğitim vermek.

Sadece iki tanesini söyledim bu sayı onlarca ya yükseltilebilinir.

Al sana Atatürk ilke ve devrimlerinin karşısında ki iki eylem. Deniz ve arkadaşlarına yapılan tutum ne için sadece ve sadece bu iki maddeyi savunanlar için uygulanmıyor?

Kafe olayını da kapatmak istiyorum kendim için. Lakin söylemeden edemeyeceğim. Kimseyi sevdiği müziği gidipte bir yerde dinlediği için yaptalayamazsınız. Buna hiç hakkınız yok. Günümüzde bar ve diskolarda yaşanan rezillik ve rüsvalığın hiç biride o mekanlar da yok.

****Anayasal düzeni yıkarak yerine Marksist-Leninist ilkelere dayalı komünist bir düzen kurmaktır.*****

Anayasal düzeni yıkmak bunu gerçekleştirmeye çalışmak anayasal düzen gereği ölümle cezalandırılır....

Bu bukadar basittir.....sana göre senin doğrun bana göre benim doğrum..bu ülkede de bu ülkenin doğrusu.....Atatürk'ü alet etmeden kendinizi ifade edemiyor musunz???

(35) Emniyet mensubu, (23) asker ve (240) vatandaşımızı şehit etmiş*** bunlar normal mi???

Pkk lıların elinde Deniz resmi var!!.... evet köken olarak Pkk nın ideolojik yaklaşımıda aynıdır çünkü....farklılıkları elbet olabilir.. deniz pkklı demiyorum..

ama yaptıkları da onaylanabilir şeyler değil...

Eyvallah Türkiye için.... de..... Türkiye için Neeee????

Ben bi ideoloji peşinde koşulması gerektiğini savunuyorum ama bunu tarif edemiyorum kusura bakmayın....

Atatürk'ü hiç ama hiç sokmayın bari bu işe.....

Amerikaya emperyalizme haksızlığa eşitsizliğe bizde karşıyız bizde karşıyız..

ama bu ayağında amerakan marka ayakkabı ile üstünde amerikan marka kapşonlu ile mc donald's

taşlamakla olmuyo.........

Al sana engel dostum....

Bu yukarıdaki nedir?

Anayasa yani temeldir...Siz rejim kurmayı kumdan kale yapmak zannediyorsanız o başka tabi...

Anayasal düzen Cumhuriyet yönetimlerinde olur,Cumhuriyet ise Atamızın bize bıraktığı emanetidir,ona köstek olmak yerine yükseltmek bizim görevimizdir...

Görev ise herkesin elinden geldiğince ülke menfaatlerine çalışmasıdır...

Sen Doğruları yazarmıydın hakikat ? yada bu doğru senin işine gelio die mi?

Aynen doğru da

Hem komünist hem müslüman olan birsürü kişi vardır.

Marksizim ve Leninizm de Din yoktur.

Komünizmde Din oalbilir.

Komünizm sadece Sınıf ayrımına son vermek ve kapitalist yaşantının yanlış olduğunu savuınur..

Ateist olun demez..

Çarpıtmayalım..

Ayrıca Evrim die bişi vardır kimse inkar edemez..

Emeine sağlık mozole..

çok ii konu

o kadar komünist tanıdığım ve arkadaşlarım oldu..Hepsi yok dindarlar şöyle yok böyle..

Dine küfredenleri bile duydum..

O kadar madde saydım..Bunlar nasıl normal geliyor size ?..

Daha 2 hafta öncesindeki olaylar bile onların işiydi ? Yok molotofları atmak..Cam kırmak..Taş atmak..Wurmak ,kırmak..
Böyle düşünce mi olr ?

Haa solcu olursunuz beni ilgilendirmez..Ama aşırı solcu olmamalısınız..

Senin yazdığın mesaja bakalım..
http://www.hackhell.com/islam-ve-insan/552860-allah-cc-varliginin-ispati-2.html#post4126386

ALLAH BİLİMİN BİZZAT KURAMCISIDIR !

ee yok artık...

hatta herşey allah biz panteisttiz..

k.bakma ama burda yazdıklarının hiçbiri inandırıcı değil

bu wideoyu izlemedende geçmeyin lütfen..
YouTube - cezaevi operasyon

Hakikat yine getirdin konuyu Benim İnancıma Dinime.. Sana ne be bilader?

Ben diorum Komünizmde Ateizm olmak zorunda deilim die gidip yıllar öncesinin mesajını buraya yazıosun..

O komünist arakdaşlarından Bişi Öğrenememişsin Görüoruz Zaten..

Solcu da oluruz Aşırı Solcu da seni hiç ilgilendirmez..

Ben diorum Komünizmde Ateizm olmak zorunda deilim die gidip yıllar öncesinin mesajını buraya yazıosun..

hakikat arkadaş cennete gidecek böyle giderse fakat biz solcuyuz bizi almazlar artık hakikatın sırtına atlayacaz çaktırmadan :)

benim onlardan öğrencek bişiyim yok onlar benden öğrensin..

hakikat arkadaş cennete gidecek böyle giderse fakat biz solcuyuz bizi almazlar artık hakikatın sırtına atlayacaz çaktırmadan :)

:glare:

ya bu deniz ii ki ölmüş

ölüsü bi dert dirisi başka dert ...

ama ne demiş atalar

'' it ölür , kervan yürür '' ( doğrusu ürür ama olsun ben de modifiye yapayım dedim )

»»кαнιη¢σ¢υк««;4704897' Alıntı:
aynen şimdi hiç bişey bilmeyen okumayanlar burayı basacak ve konunun kapatılma ihtimali olacak...

o adam pkk yandaşı değildi pkk dan yıllar önce yaşadı ve asıldı...

pkk elindeki bez parçalarında resimlerinin olmasından dolayı onu suçlayamazsınız...

o adam elinde türk bayrağı ile 6.filo kovaladı

mustafa kemal yürüyüşünü düzenledi....

ve amerika ve işbirlikçi hükümete karşı çıktığından, darbeye karşı çıktığından asıldı...

vatan hainliğinden adam öldürmekten, asılmadı!!

aynen adam pkk la ilgisi yani ülkeyi bölmek gibi bi amacı yoktu o dönemde aşırı amerikan karşıtı görüşü olduğu için adam idam edildi o anayasal düzeni 3 -5 kişiyle yıkamazsın o zamanlar ülke amerika n derse onu yapıyodu gerçi şimdide bi farkı yok ama

bu evrime inananlara gelsin...

68 lerde devrim,anti-kapitalistler diye bağıranlar su anda holding sahibi oldu

bide yeni nesil anti-kapitalistlere bayılıyorm üstlerinde yerli malı yoq doğru ama deniz geşmiş üstündekide amerikan paltosu vardı dimi:Dzaten sizden de bu beklenir

denize anarşist diyenler, asker polis kanı döktüğünü iddia edenler. ha birde aklınca aşağılayıp milliyetçi geçinenler. Yani kafatasçılar.

sizin onu tartışmaya çapınız yetmez. Siz kendi dogmalarınıza inanmaya devam edin. Onun fikirlerini mücadelesini anlamanız zaten beklenmez, en azından bir tarafındanız uydurup b.k atmayın.

varsa söyleyeceğiniz bilgi fikir temelinde eywl.

deniz gezmiş ve arkadaşlarının çoğunun ailesinin ekonomik durumu iyiydi. Hepsi okumuş ve bilgili insanlardı. yani mevcut düzene(o zamanki) boyun eğselerdi rahat bir yaşamları olurdu. Niye diye bir sorun bir araştırın bakalım. Bu adamlara rahatmı battı.

belli noktadan sonra, birilerinin onların fikirlerini kendi çıkarlarına kullandıkları doğrudur. Kendi sözüyle, yaptığı yanlışları söylyebilecek kadarda yürekliydi ve açık sözlüydü o. Zamanı için fazlaydı.

ya kime konuşuyorumki ben...anlamasanızda, onaylamasanızda, kulaktan duyma bilgilerle, doğrusunu sorgulamadan kimseye, helede denize iftira atmayın.

ne garip yazı ve yorumlar dökülmüş..

konudan alıntı;

''Masanın başında bekleyen cellat ilmiği iki eliyle çekti, genişletti. Deniz`in boynuna geçirdi."-Yaşasın tam bağımsız Türkiye, yaşasın halklar, yaşasın isçiler, köylüler, kahrolsun emperyalizm." Ali Elverdi çek diye bağırdı. Cellat öne atıldı.. Tabureyi çekti..''

konuda geçen sırf şu parantez dahilindeki kırmızı ibareyi bugün saf yüreklilikle, inanarak,ve köylü olarak işçi olarak birisi çıkıp meydanda bağırsa şimdi burda denize övgüyle sözedenlerin hemen hepsi '' bu adam bölücü- kürtçü-örgüt yanlısı-pkk lı'' diye adamı yakapaça dövemszlerse bende bişey bilmiyorum.

dün sol'un hemde bilmem kaç fraksiyona ayrılmışta olsa hepsinin birden tek yürek tek ses olarak bağırdığı vazgeçilmez tek sloganıydı ''halklara özgürlük''...

şimdilerde işte o 40-50-60 larda tahrik edilen manipüle edilen o sloganı içselleştiren bir doğu halkı , devletinde aymazlığı ve istismar ettiği birazda umursamadığı doğu ve güneydoğudaki kürt yada pkk her nedenirse ,işte o sorunun çıbanını kaşıyan slogan olarak o günlerden temeli atılmış bir kanser gibi yayıldı da yayıldı .. şimdi o halklar özgürlüğün ucunu yakaldıkları o yıllardan beri , TÜRK e karşı biledikleri kin ve nefret tohumlarıyla saldırmaktalar devletin askerine insanına..

haaa bir yandan bakılırsa denize övgü düzenler aynı anda devletçi ve ordu yanlısı hatta milliyetçi hatta ulusalcı hatta solcu olarak samimi olarak savunurlar. ama aynı askere millete anarşizmi yaşatan bu pkk yı ve halkların özgürlüğü ütopyasının uçukluğu üzerinde durmazlar bile.

bugün tek bir millet olmanın tek bilek tek yürek olmanın birlik ve beraber olmanın önemini kavrayamayanlar, sloganlar üstünden, kışkırtılan halkların kaşıdıkları terörü bitiremeyen askeri ve siyasi gücü bile; senden olursa farklı benden olursa farklı eleştirilerle kendi içinde bile marjinal sporlar halinde ha bire bölünen sol ideolojinin slogandan başka bişey vermediğini, hiç olmasasA dünya haritasına bir bakıp, nostalji yapan devlet bile kalmadığını görmezlermi?

sol un yıllarca bugün şikayet edilen o yörelerde marksist yapılanmayı(tunceli dersim diyarbakır amed) gibi isimlerle kaşıdıklarını bilmeyenmi var?

biribirinden çoğalan ve bugün mihri bellisiyle perinçeğiyle sempatik bağlarının temelini hangi şartlarda pkk yı kuran yada kurduran güçlerin nedense aynı karede birbirine çiçek verdiğine hayret ediyoruzki? dün abd ye sövenler bugün aynı abd nin oyunu diye bağıranlar aynı karede , pkk yı doğurtuyordu..

40 yıl evvel kaşı- bugün dövün.. dün tahrik et -bugün küfret... dün alevi sünni oyunu oyna- bugün laik-dindar kavgasını körükle.... sol bildik sol... hala bölünüyor sonrada bu milleti bölmeye kalkanlara emperyalist güçler diye havaya slogan çakıyor.. millet neden yemiyor düşünen varmı? yokkk..
sloganlar hep tatlıdır... haydi sol yumruklar havaya.. ütopyalar dünyasında klişelerin dayanılmaz hafifiliği beni her zaman güldürür.. sağda olsa sol da olsa bu böyle... dünün o solda isim yapmışları bugün holdinglerin sırça köşklerinde boy gösteriyor semiriyor.. e yeni gençlerin özenti dünyası kahramansız olmaz tabii...denize sadece kullanılmış bir konjenktür fideliğinin çerçeveli bir idolü diyebiliriz. yazık olmuştur o kuşağa , ve üzülmemmek elde değil. bir nesli 70 lerde bir neslide 80 lerde kaybetti türkiye..

Deniz Gezmişin kullanılmış olduğuna inanıyorum. Tüm eylemleri protestoları Devrimlerin durdurulmuş olmasına amerikancı mandacı bir siyasetin izleniyor olmasınaydı.

Deniz Gezmişin en hatalı düşüncesi Halkların Kardeşliği fikriydi. Halkların kalleşliği ve soysuzluğunu işleseydi bu gün ülkemizdeki Ne Mutlu Türküm Demekten utanan arap özentisi embesillerin ,mandacı(abci abd ci) liboşların ve bölücülük için her fırsatı kollayan kahpelerin beli kırılırdı...

ya bide bu var ulan yıllardır siz anlamzsınız laflarını dinliyoruz beee tmm anasını satım siz daha cok zekisiniz,daha caliskansınız...

sizle aynı kafadan olanları imf olaylarında gördük üzerlerinde halk malk yazıo ama halkın an... si... ler o gün

uzun uzun yazmaya gerek yok birşeyleri anlamak , anlatmak için. Ama algılamaya direnç gösterenlere yapacak birşeyde yok şuan yazmaktan başka....

Bu ülkede idareyi dolaylı olarak ele geçirmek isteyenler cumhuriyet tarihi boyunca bu işi asker üzerinden yapmadılarmı? Peki askerin yaptığı darbelerden sonra, gösterilerin eksik olmadığı o tarihlerde, niye bir Allahın kulu çıkıpta darbelere hayır vs..türünden bir gösteri yapmadı? Çünkü halk askerin(mehmetcik) olarak bilir ve korkudan öte saygıdan sesini çıkartmaz. Bu tarihten gelen bir alışkanlık. ve bize has olan bu özelliği diyelim, bilenler çok iyi kullandılar. Ne yazıktırki halende kullanmaya devam ediyorlar.. İlk yıkılması geren de budur. Asker kavramı elbette halk için önemlidir. Ama bu bazı satılmışlara sessiz kalmakla olmaz. Ozamanlar millet darbelere ve bu işkencelere tepki koyabilseydi. Şimdi bu durumda olurmuyduk? Buna karşı çıkmak, nöbet tutan ere kurşun sıkarak olmaz. Denizde böyle birşey yapmadı. Asıl tepedeki (o zamanın) satılmışlarının başını almak gerekirdi.

ya deniz ve arkadaşlarını apo ve pkk ile bir tutabların cehaletine şaşıyorum doğrusu. Hiçmi araştırmazsınız hiçmi okumazsınız. Yoksa niyetiniz b.k atmakmı..

hiçbirşey yapamıyorsan en azından o tarihi anlatan(tanıkların ağzından) belgeselleri nette araştır ve izle de cehaletinden kurtul. Bu hadiseler yakın tarihte oldu, Olaylara işkencelere, kaçırılma, ve gösterilere katılan insanların birçoğu halen hayatta. Hatta deniz yakalandıktan sonra jandarma komutanını kaçırma girişiminde bulunan ve arabanın içersine otomatik silahını doğrultup yaşananları anlatan insanlar bile hayatta. Bir araştırın dinleyin bakalım bu adamlar tüm bu girişimleri ne amaçla yapmışlar, ellerine daha önce hiç silah almışlarmı, bütün yaşananlara rağmen hiçbir askeri bırak öldürmeyi yaralamışlarmı...

gelelim pkk ya..
cehalet ve bilinçli bilgisizlik burda da devam ediyor.

pkk ve denizin hareketini bir tutanlar, bir anlatsınlar bakalım. pkk nasıl kurulmuş? Kimler ne amaçla kurmuş ve desteklemiş? Kurulduktan sonra siyasi faaliyetlerini bırakıp suriyeye hangi zamanda kimlerin desteğiyle gitmiş ve silahlı eylemlere başlamış? Kürtleri savunduğunu iddia eden ve sözde denizlerin sloganlarını atan(halkların özgürlüğü) bu parti niye kendi amacını destekleyen diğer kürt partilerine savaş açmış ve şiddet baskı ile bunların hepsi yok edilip tek bunlar kalmış. Dahada ötesi niye kendi halkından çoluk çocuk herkezi katletmiş.? Sizin iddialarınızın, ta o tarihlerde yapılan ayrım ve kargaşa planının siz ve sizin gibiler sayesinde hala devam ettiğinin bir göstergesi olmasın.

o tarihlerde sağında solunda kullanıldığı ve el altındanda desteklendiği, yine ozamanı yaşayan ve işkence gören hem ülkücü camiadan hemde sol kesimden insanların beyanlarıyla sabittir. O zamanki siyasi tartışmayı bugüne taşımak saflık ve cehaletten öteye geçmez.

tartışılması gereken o ortamı hazırlayıp süreci işleten ülkedeki satılmışlardır. Akılsız siyasetçiler ve işbirlikçi komutanlardır. Bunları halen göremeyen insanla hangi fikri tartışabilirsinki....?​

uzun uzun yazmaya gerek yok birşeyleri anlamak , anlatmak için. Ama algılamaya direnç gösterenlere yapacak birşeyde yok şuan yazmaktan başka....

Bu ülkede idareyi dolaylı olarak ele geçirmek isteyenler cumhuriyet tarihi boyunca bu işi asker üzerinden yapmadılarmı? Peki askerin yaptığı darbelerden sonra, gösterilerin eksik olmadığı o tarihlerde, niye bir Allahın kulu çıkıpta darbelere hayır vs..türünden bir gösteri yapmadı? Çünkü halk askerin(mehmetcik) olarak bilir ve korkudan öte saygıdan sesini çıkartmaz. Bu tarihten gelen bir alışkanlık. ve bize has olan bu özelliği diyelim, bilenler çok iyi kullandılar. Ne yazıktırki halende kullanmaya devam ediyorlar.. İlk yıkılması geren de budur. Asker kavramı elbette halk için önemlidir. Ama bu bazı satılmışlara sessiz kalmakla olmaz. Ozamanlar millet darbelere ve bu işkencelere tepki koyabilseydi. Şimdi bu durumda olurmuyduk? Buna karşı çıkmak, nöbet tutan ere kurşun sıkarak olmaz. Denizde böyle birşey yapmadı. Asıl tepedeki (o zamanın) satılmışlarının başını almak gerekirdi.

ya deniz ve arkadaşlarını apo ve pkk ile bir tutabların cehaletine şaşıyorum doğrusu. Hiçmi araştırmazsınız hiçmi okumazsınız. Yoksa niyetiniz b.k atmakmı..

hiçbirşey yapamıyorsan en azından o tarihi anlatan(tanıkların ağzından) belgeselleri nette araştır ve izle de cehaletinden kurtul. Bu hadiseler yakın tarihte oldu, Olaylara işkencelere, kaçırılma, ve gösterilere katılan insanların birçoğu halen hayatta. Hatta deniz yakalandıktan sonra jandarma komutanını kaçırma girişiminde bulunan ve arabanın içersine otomatik silahını doğrultup yaşananları anlatan insanlar bile hayatta. Bir araştırın dinleyin bakalım bu adamlar tüm bu girişimleri ne amaçla yapmışlar, ellerine daha önce hiç silah almışlarmı, bütün yaşananlara rağmen hiçbir askeri bırak öldürmeyi yaralamışlarmı...

gelelim pkk ya..
cehalet ve bilinçli bilgisizlik burda da devam ediyor.

pkk ve denizin hareketini bir tutanlar, bir anlatsınlar bakalım. pkk nasıl kurulmuş? Kimler ne amaçla kurmuş ve desteklemiş? Kurulduktan sonra siyasi faaliyetlerini bırakıp suriyeye hangi zamanda kimlerin desteğiyle gitmiş ve silahlı eylemlere başlamış? Kürtleri savunduğunu iddia eden ve sözde denizlerin sloganlarını atan(halkların özgürlüğü) bu parti niye kendi amacını destekleyen diğer kürt partilerine savaş açmış ve şiddet baskı ile bunların hepsi yok edilip tek bunlar kalmış. Dahada ötesi niye kendi halkından çoluk çocuk herkezi katletmiş.? Sizin iddialarınızın, ta o tarihlerde yapılan ayrım ve kargaşa planının siz ve sizin gibiler sayesinde hala devam ettiğinin bir göstergesi olmasın.

o tarihlerde sağında solunda kullanıldığı ve el altındanda desteklendiği, yine ozamanı yaşayan ve işkence gören hem ülkücü camiadan hemde sol kesimden insanların beyanlarıyla sabittir. O zamanki siyasi tartışmayı bugüne taşımak saflık ve cehaletten öteye geçmez.

tartışılması gereken o ortamı hazırlayıp süreci işleten ülkedeki satılmışlardır. Akılsız siyasetçiler ve işbirlikçi komutanlardır. Bunları halen göremeyen insanla hangi fikri tartışabilirsinki....?​

silah sıkmadı diyorsunda benim yazdıklarım TEM 'den alıntıdır..Kaynak sağlam yerden..

silah sıkmadı diyorsunda benim yazdıklarım TEM 'den alıntıdır..Kaynak sağlam yerden..

hakikat bunlar için bizim kaynaklarımız olsa da yalan ama onların her dediği farz

o yüzden kasma bence boşver kum verelim oynasınlar

yoksa dirisinden hayır yoktu ölüsü de yine aynı anarşiyi hortlacak bu gidişle ...

baksana adamın demode düşüncesini kalıba oturtmak imkansız çünkü hayvanlar gibi bir yaşam amacı( evlenmeden mokoko, alt-alta üst-üste yaşama ) varken hala iteleye kakalaya götürmeye çalışanlar var

Geri