Deniz Gezmiş'in Son AnLarı Ve Bıraktığı Mektup..

Komünizmin dine düşman olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Marx, Engels, Lenin, Stalin, Trotsky, Mao,Deniz veya bir başka komünist ideoloğun yazılarına bakıldığında, bunun açıkça ifade edildiği görülebilir. Marx, dini kendince "halkın afyonu" olarak tanımlamış ve sözde "fakir halk kesimlerini uyutmak için yönetici sınıf tarafından oluşturulan bir kültür" diye tarif etmiştir. Dahası, komünizme ulaşmak için de dini inançların yok edilmesi gerektiğini öne sürmüştür. Engels, kitaplarında "insanın maymundan geldiğini" ileri sürerken, dinin de sözde bu evrim sürecinin bir aşamasında ortaya çıktığını iddia etmiştir.

Sen Doğruları yazarmıydın hakikat ? yada bu doğru senin işine gelio die mi?

Aynen doğru da

Hem komünist hem müslüman olan birsürü kişi vardır.

Marksizim ve Leninizm de Din yoktur.

Komünizmde Din oalbilir.

Komünizm sadece Sınıf ayrımına son vermek ve kapitalist yaşantının yanlış olduğunu savuınur..

Ateist olun demez..

Çarpıtmayalım..

Ayrıca Evrim die bişi vardır kimse inkar edemez..

Emeine sağlık mozole..

çok ii konu

kırarlar gülün boynunu bedeninde diken taşıyor diye ama göremezler yaprağındaki güzelliği ile türkiyede en uzun koşu ise devrim onlar bu yolun en güzel 100 metresini koştu sizi sevmeyenler istedikleri kadar konuşsun

yazıyı daha öncede defalarca okumuştum ama tekrar görmek ve okumak duygulandırdı beni, fakat yazıda yanlışlıklar var diye düşünüyorum birincisi deniz koridorda gardiyanlara bırakın diye bağırmıyor tam tersi cellata bağırıyor ve kendi taburesini kendisi düşürüyor diye biliyorum , ve parka olayı var parkası bildiğim kadarıyla cezaevinde kalıyordu

Bu adamlar eline silah alıp banka basmış daga çıkmış insanlar

onların yaptıklarına bugün terörizm diyorlar

asılmalarını stemezdim ama bunları başıma khraman yapmanın bir alemi yok

boş işlerle uğraşmışlar boşu boşuna gitmişler

Cevap budur,daha çıkıp sıkmamış etmemiş muhabbeti yapmayın...Bu ülkeyi gönülden seven birini örnek verecekseniz Atatürkü söleyin...

Ayrıca bahsettiğiniz rejim Atatürk değerlerine karşı(Hangi değer diyen cahillere Cumhuriyet diyoruz...)Böyle isimleri Atatürkle falan bir arada ana ana milleti Atatürk'e bile düşman ettiniz...Bu devrim falan uğrundaki arkadaşlar ancak Türkü kafelerde zaman geçirsin,polisi taşlasın,başka bildikleri var mı acaba....:durdurun

ya yapmayın bu adamlar silahı tek bir masum insana doğrultmamış kişiler ayrıca türkü kafelerde zaman geçirmeyle devrim de yapılmıyo ne kadar saçma yorumlar bunlar.

ya yapmayın bu adamlar silahı tek bir masum insana doğrultmamış kişiler ayrıca türkü kafelerde zaman geçirmeyle devrim de yapılmıyo ne kadar saçma yorumlar bunlar.

Arkadaşım banka soyarken su tabancası kullandılarsa ben kefil olurum yani...:durdurun

Zamanında Gazi Paşa'nın Osmanlı Bankası'ndan nasıl para aldığını bir araştırın bakalım. Zamanında dediysem Kurtuluş Savaşı sırasında. Çünkü paraya ihtiyaç vardı. O dönemde şartlar onu gerektirdi. Deniz'ler için ise bankayı soymak. Çünkü her ikisinde de paraya ihtiyaç vardı.

Zamanında Gazi Paşa'nın Osmanlı Bankası'ndan nasıl para aldığını bir araştırın bakalım. Zamanında dediysem Kurtuluş Savaşı sırasında. Çünkü paraya ihtiyaç vardı. O dönemde şartlar onu gerektirdi. Deniz'ler için ise bankayı soymak. Çünkü her ikisinde de paraya ihtiyaç vardı.

Dostum Gazi Paşa almış diyorsun,bak tarih gözüyle bak olaya lütfen dönem ve şartlar farklı birisi milli bir mücadele Vatan savunması var...Deniz kurtarılmış bir ülkenin çocuğuydu zaten,herhangi işgal ve dışa karşı savunma olmadığını benim kadar sende biliyorsun ama söyleyemiyorsun....:closedeyes: Lütfen biraz mantıklı olun Atatürk'ü her yerde öne sürüyor ve fikir parçalaması yapıyorsunuz ama daha kurmak istediğiniz rejimin Atatürk değerlerine karşı olduğunu bilmiyorsunuz...:smile:

gazi paşa zamanında yurt aleni olarak işgal altındaydı . denizlerin zamanında ise resmen sömürge olarak kullanılıyorduk , şimdi nasıl mı bence herşey çok daha kötü...

Komunizm nefret ettiğim bir ideoloji ve alta dalları.
Deniz Gezmiş'in düşündükleri ve istedikleride beni ilgilendirmez.
Ancak tek takdire şayan nokta inançları doğrultusunda ölümü dahi göze alabilmiş olması.
Gerisi faso fiso

Komunizm nefret ettiğim bir ideoloji ve alta dalları.
Deniz Gezmiş'in düşündükleri ve istedikleride beni ilgilendirmez.
Ancak tek takdire şayan nokta inançları doğrultusunda ölümü dahi göze alabilmiş olması.
Gerisi faso fiso

bence çok güzel bir yorum kimse kimseyi sevmek zorunda değildir ya da yaptıklarını da beğenmek mecburiyetinde değildir herkesin bir ideolojisi bir fikri vardır buna ne kimsenin karışmaya ne de kimsenin laf söylemeye hakkı vardır, herkes birbirinin fikrine saygı göstermelidir....

gazi paşa zamanında yurt aleni olarak işgal altındaydı . denizlerin zamanında ise resmen sömürge olarak kullanılıyorduk , şimdi nasıl mı bence herşey çok daha kötü...

Dostum devrim ve kargaşa çözüm değil ama....Herkes çıkıp adam gibi işini yapsa bu dış borçlar kapanır...Siz Türkü kafelerde oturun memleket kurtarın sıkışınca da Atatürkçüyüz,özgürlükçüyüz deyin...

Atatürk ülkeyi kurduğunda kalkınma hızı nasıl yakalandı o zaman komünist rejim mi vardı :durdurun Herkes işini dürüstçe yaptı Türkiye Cumhuriyetini yükseltti,siz ancak bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olun...Memleket Türkü kafelerde kurtarılıyor zaten...

Kimin türkü kafede oturduğu yada türkü kafelerde devrim yapıldığını sana kim öğretti bilemem ama söylediğin şeyler yanıldığının bildirgesi.

Atatürk komünist rejimi asla desteklememiştir ama Kurtuluş mücadelesi içerisinde en sıkıştığı anda da Lenin'den destek alacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. Ki silash desteği de almıştır. Senin o komünist diye eleştirdiğin rejim bağımsızlık mücadelesinin hep yanında, safında olmuştur.

ben ne türkü kafede oturuyorum dedim ne atatürkçüyüm ne de özgürlükçüyüm dedim bence sen bilgi sahibi olmadan ve ne söylediğimi anlamadan konuşuyorsun ayrıca dış borçlarla ilgili konuya da ne ben ne de bir başkası girdi ... sadece konuyu baltalamak için yazılar yazdığını düşünüyorum. Konu deniz gezmiş ama sen türkü kafe ,atatürkçülük , özgürlükçülük ve dış borçlardan bahsediyorsun bunların konuyla hiçbir alakası yok.

****Anayasal düzeni yıkarak yerine Marksist-Leninist ilkelere dayalı komünist bir düzen kurmaktır.*****

Anayasal düzeni yıkmak bunu gerçekleştirmeye çalışmak anayasal düzen gereği ölümle cezalandırılır....

Bu bukadar basittir.....sana göre senin doğrun bana göre benim doğrum..bu ülkede de bu ülkenin doğrusu.....Atatürk'ü alet etmeden kendinizi ifade edemiyor musunz???

(35) Emniyet mensubu, (23) asker ve (240) vatandaşımızı şehit etmiş*** bunlar normal mi???

Pkk lıların elinde Deniz resmi var!!.... evet köken olarak Pkk nın ideolojik yaklaşımıda aynıdır çünkü....farklılıkları elbet olabilir.. deniz pkklı demiyorum..

ama yaptıkları da onaylanabilir şeyler değil...

Eyvallah Türkiye için.... de..... Türkiye için Neeee????

Ben bi ideoloji peşinde koşulması gerektiğini savunuyorum ama bunu tarif edemiyorum kusura bakmayın....

Atatürk'ü hiç ama hiç sokmayın bari bu işe.....

Amerikaya emperyalizme haksızlığa eşitsizliğe bizde karşıyız bizde karşıyız..

ama bu ayağında amerakan marka ayakkabı ile üstünde amerikan marka kapşonlu ile mc donald's

taşlamakla olmuyo.........

Kimin türkü kafede oturduğu yada türkü kafelerde devrim yapıldığını sana kim öğretti bilemem ama söylediğin şeyler yanıldığının bildirgesi.

Atatürk komünist rejimi asla desteklememiştir ama Kurtuluş mücadelesi içerisinde en sıkıştığı anda da Lenin'den destek alacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. Ki silash desteği de almıştır. Senin o komünist diye eleştirdiğin rejim bağımsızlık mücadelesinin hep yanında, safında olmuştur.

İkili çıkarlarda Türkiye Cumhuriyetinin çıkarları söz konusudur...Burdan yola çıkarsak dönemin şartları ele alındığında Rusya gibi bir güç arkaya alınmıştır bu doğrudur....Bu bir çıkar için yapılmıştır Rusya komünist olduğu için değil,ben komünist rejimin Türkiye Cumhuriyetinde olamayacığını savunuyorum...

Benim soruma cevap veremiyorsunuz sadece detaylara takılıyorsunuz....Atatürk Cumhuriyet rejimini kurduğunda komünist rejim vardı zaten Atatürk Türk gelenek,görenek ve geçmişini iyi bildiğinden halkı için en iyi olanı Cumhuriyeyi seçmiştir...Sizin bu devrim deyip,rejim deyip öne attığınız şey Atatürkün yaptıklarına karşı bir harakettir...Bu Atatürkçülükle bağdaştırılamaz...

Kafe işine gelince kimin Türkiye'de ne yaptığını biliyorum şüphen olmasın...

Benim soruma cevap veremiyorsunuz sadece detaylara takılıyorsunuz....Atatürk Cumhuriyet rejimini kurduğunda komünist rejim vardı zaten Atatürk Türk gelenek,görenek ve geçmişini iyi bildiğinden halkı için en iyi olanı Cumhuriyeyi seçmiştir...Sizin bu devrim deyip,rejim deyip öne attığınız şey Atatürkün yaptıklarına karşı bir harakettir...Bu Atatürkçülükle bağdaştırılamaz...

Kafe işine gelince kimin Türkiye'de ne yaptığını biliyorum şüphen olmasın...

ya da bildiğini sanıyorsun , neyse sen herşeyi bilmeye devam et...

ben ne türkü kafede oturuyorum dedim ne atatürkçüyüm ne de özgürlükçüyüm dedim bence sen bilgi sahibi olmadan ve ne söylediğimi anlamadan konuşuyorsun ayrıca dış borçlarla ilgili konuya da ne ben ne de bir başkası girdi ... sadece konuyu baltalamak için yazılar yazdığını düşünüyorum. Konu deniz gezmiş ama sen türkü kafe ,atatürkçülük , özgürlükçülük ve dış borçlardan bahsediyorsun bunların konuyla hiçbir alakası yok.

Bana cevap verildi cevapladım,ben yeterince bilgi sahibiyim ortada bu :durdurun gerilmene gerek yok,ben sadece sığındığınız kelimelerin önünü kestim,ne yaptığınızı söledim,konu da böyle bir tartışma geçmiş cevap vermek herkesin hakkı dostum,cevap verildikçe cevabımız var köşeye sıkışınca o ne bu ne demeyiz senin gibi merak etme :durdurun

tamam ne söylüyorsan doğrudur bizim ya da benim bilgim seninle tartışmaya yetmiyo...ama şunuda bil ki ne sen ne de bir başkası benim sığındığım kelimelerin önünü kesemez...

Geri