deniz gezmiş ve arkadaşları hakkında ne düşünüyorsunuz?

edgo

New member
Reaction score
0
33yıl önce, 1972’de, 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece, devrimci gençlik hareketinin en önde gelen liderleri olan Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idam edildiler.

O günden bugüne geçen 33 yıllık süre içinde Denizler unutulmak bir yana, giderek daha da hatırlanır oldular. İdamlarının 33. yıldönümüne gelindiğinde Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının isimleri onurlu bir kuşağın gurur duyulan isimleri haline geldi.

Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu durum ve bunun karşısındaki çaresizlik, Türkiye’yi bu duruma getiren sürece daha en başında direnen devrimci gençlik hareketini ve onun önderlerini daha da değerli kılıyor

Halk Denizleri Neden Benimsedi?

Siyasal düzenin halkın güvenini kazanamadığı ölçüde Denizler de halk tarafından benimsenmiştir. Aradan geçen 33 yıla rağmen ne unutturulabilmişler, ne olumsuz bir örnek haline getirilebilmişler, ne de ulusal kurtuluş davalarından koparılarak “eşkıya” haline sokulabilmişlerdir. Halkın gözünde tek ve devrimci bir gençlik görüntüsü Denizler ile vardır.

Denizler ne şekilde halktan koparılmaya çalışılırsa çalışılsın bu mümkün olmamıştır. Durdukları yer doğrudur çünkü. Onlar parlamentarizmin demokrasi aldatmacalarına kanmamışlar, halkın sisteme olan inançsızlığının açık, net sözcüleri olmuşlardır.

Deniz’i bir efsane haline getiren olaylardan biri, yakalandığında dönemin İçişleri Bakanı kendisini aşağılamak isterken ona verdiği cevaptır. Bakan pejmürde kılıklı adam mı halk kurtuluş ordusunun komutanı?” dediğinde Deniz başı dik 0rdu muhtırayı verince sizin ne olduğunuzu da gördük” diyerek cevap verir.

Türk halkını temsil etme yeteneği olmayan, ondan olmayan, Batılı ve halk düşmanı bir parlamenter gelenek 27 Mayıs’tan sonra bu sefer elleri kelepçeli devrimci bir gencin bu sözleri altında ezilecektir.

Denizleri o parlamentarizmden ayıran ne varsa halk bugün ona sahip çıkıyor ve Denizler bu yüzden dimdik ayakta hatırlanıyor.

Devrimci Gençlik Olmak

Bunun yanında bugün halkın çoğunluğunun da gençliğe yönelik bir beklenti içinde olduğunu söylemek gerekli. Siyasal rejim ciddi bir krizde, ancak bunun dışına çıkmak için tüm yollar kapalı gözüküyor. Mevcut siyasal rejim dışında halkın en güvendiği kurum olarak ordu ortaya çıkıyor. Ancak tek başına ordunun halkın beklentilerini yansıtabilmesi mümkün gözükmüyor. Ayrıca halkın kendi bağımsız örgütlerinin olmadığı koşullarda mevcut siyasal mekanizmaya yönelik her müdahale çıkmazları daha da arttırmaktan başka bir şeye yaramıyor.

Gençlik bu yüzden kendini siyasetin zincirlerinden kurtardığı oranda halkın umudu olmaya devam ediyor. Devrimci gençlik hareketinin 50 yıla uzanan tarihi siyasal mekanizmanın halkçı eleştirisinde gençliğin kuvvetli bir unsur olduğunu gösterdi. Bu gerçek belleklerden henüz kazınabilmiş değil ve bu yüzden gençliğin attığı her adım coşkuyla karşılanıyor.

Gençliğin isteği, her şeyden önce bu beklentiye cevap verebilmek. Halkın istediği gençlik olmak. Devrimci gençlik olmak.

Halkın gençlikten beklentileri gençliğin de bugün ne istediğini belirliyor? Sermayenin ve emperyalistlerin çıkarlarından arındırılmış halkçı ve bağımsız bir Türkiye.

Gençliğin ne istemediği de ortada: Bugünkü siyasal yapının, düzenin devamı. Gençlik kesinlikle mevcut parlamenter yapıyla Türkiye’nin güzel bir geleceğe yönelmediğini görüyor. O günlerde halkın Denizleri benimsemesine temel olan “düzen karşıtlığı” bugün de Türk gençliğiyle halkın arasında bağların kurulmasını sağlıyor.

deniz deryada bir damla kan iken okyanusu görmeyenlere yazıklar olsun!

ben gelecem askere,polise kurşun sıkıcam,albay karısı yaralıycam,banka soyacam,dağlarda gezicem bide halk kahramanı olacam :)

Türklere yapılanları görmeksizin moskoflara kardeş kardeş diye yırtınmaları ayrı bir olay zaten.

deniz gezmiş ve arkadaşları hakkında ne düşünüyorsunuz?

hiç bir şey !!!!
:durdurun:durdurun:durdurun:durdurun:durdurun:durdurun:durdurun:durdurun:durdurun:durdurun

Her şey den önce Allah tekrar rahmet eylesin bundan sonra ne sağ dan ne soldan artık hiç kimse ölmesin.

hakkında saçma sapan yorum yapanların ağzını şöyle iyi bir çalkalaması gerektiğini düşünüyorum,birde öldürülen binlerce devrimciden hiç baysetmeyip de yaralanan 3-5 kişiden bahsedenlerden midemin bulandığını hissediyorum,vatanı uğruna gözünü kırpmadan kendi sandalyesine tekme atabilen biri karşısında dün doğmuş 3 kuruşluk veletlerin ahkam kesmeside sinirlerime dokunuyor,yav bu adam sizin için yaptı ne yaptıysa siz böyle,abd rüzgarı nerden estirirse oraya eğilmeyin diye kendini harcadı.24 yaşındaydı son sınıfa gelmişdi isteseydi sistemin içinde hızla yükselir en kral hatunları koluna takar rahat rahat yaşlanırdı,biraz düşünün be birşeyi yazmadan önce ayıptır,bi de dinden imandan ölüye,peygambere saygıdan bahsedersiniz,çok ağır şeyler yazıcam ama değmezsiniz.

Denizler,Mahirler ve tam bağımsız Türkiye için savaşan tüm devrimciler şunu bilsin ki
'''Dökülen kan yerde kalmaz,Soracağız hesabını''' ....
Ruhları şad olsun...

ben gelecem askere,polise kurşun sıkıcam,albay karısı yaralıycam,banka soyacam,dağlarda gezicem bide halk kahramanı olacam :)

Türklere yapılanları görmeksizin moskoflara kardeş kardeş diye yırtınmaları ayrı bir olay zaten.

haLk kahramanı oLursun oLmasına da
hangi haLkın kahramanı oLduğuna göre değişir güLüm mevzu
haLkLar farkLı oLduğundan kahramanLık dedikLerinin adı asLında şey :)

Faşistler topicin içine etmişler.
Bence bu tarz topicler açılmasın.Forumda fazlasıyla fettocu ve faşist var.

Denizler,Mahirler ve tam bağımsız Türkiye için savaşan tüm devrimciler şunu bilsin ki
Ruhları şad olsun...

kim soracak o kanın hesabını terörist amcaLarın mı?
merak ettim akan kanın hesabını kime soracaksınız?
O kanı T.C. hükümeti askeri mecLisi akıttı
Sen kimin tohumusun ki geLip benim üLkemde hesabını soracağız diyorsun?

Faşistler topicin içine etmişler.
Bence bu tarz topicler açılmasın.Forumda fazlasıyla fettocu ve faşist var.

Ruhları şad olsun...

Şimdi sen kimden soracaksın bunun hesabını onu pek anlamadım.Yani kana kanmı diyorsun.Kimi öldüreceksin bizlerimi yani ülkücüleri?Kan döken sadece karşı tarafmı, siz çokmu masumsunuz.Yorumun çok güçlü olmuş hakkını verebilecekmisin.

ya bence o ve arkadasları kullanıldılar aileleri bunun için bu kötü amac için büyütmemişti 55 dk falan sallanmıs boyu uzun oldugundan üzüldüm..sagcı yada solcu idam işte ama kötü bi amac ugruna ne yazıkki

yerden göğe kadar haklısın bu devletin bu milletin askerine hem ateş ediceksin hem banka soyucaksın sonrada kahraman olucaksın sırf şekil olsun diye bu adamı destekleyenler var ve bunun gibileri yüceltenler var bırakın onu bunu sizin koskoca bu memleketi kuran ATANIZ var ATATÜRK var gidicekseniz onun yolundan gidin ne olursa olsun askere kurşun sıkılmaz böyle kalleşlik yapılmaz bırakın şekil yapmayı artık özünüz neyse öyle davranın.......

Deniz Gezmiş Ve Arkadaşlarının Faşist 6.Filoyu Denize Dökmesi Taktire Şayan Bir Olay...Helal Olsun...Tekrar Allah Rahmet Eylesin....

altinci_filo.jpg

Buda Faşist 6.Filonun Denize Dökülen Askerlerini Toplarken....

أĸяα;3018576' Alıntı:
kim soracak o kanın hesabını terörist amcaLarın mı?
merak ettim akan kanın hesabını kime soracaksınız?
O kanı T.C. hükümeti askeri mecLisi akıttı
Sen kimin tohumusun ki geLip benim üLkemde hesabını soracağız diyorsun?

Atatürk kurtuluş savası sırasında dönemin padişahı tarafından vatan hainligiyle suçlanıyor ve yakalandıgı yerde kellesinin vurulması isteniyordu.
İşte o dönemde senin gibi şeriatçılar savaşmaktan korktukları için bütün gün evlerinde oturup ingilizlerin mi yoksa fransızlarınmı boyunduruguna girsek diye düşünüyorlardı.
Eğer Atatürkte o dönem sizin gibi düşünseydi şu an bu devletimiz olmayacaktı.

İşte bu yüzden Deniz Gezmiş gibi Mahir Çayan gibi tam bağımsızlıgı savunanlar terörist degil vatanseverlerdir.Sizler
gibi hayattaki tek özelligi cuma namazına gitmek olan ve tüm gün kahvede oturup cuma namazı çıkışında Cumhuriyet alehinde bagıranlardır asıl vatan hainleri...

Ve bizde bu kişilerden birgün hesap soracagız diyoruz.
Anlayana tabi...

deniz gezmiş hakkında bir kitap okumayıp, sagdan soldan duyduklarıyla gelenler yorum yazmıs yine

adam filistinde israile karsı savasmıs filistin halkına zulum yapılıyor diye. hangi musluman gitti de savastı onun gibi yahudilere karsı?ve orda gerillalar içinde komutan rutbesine ve keskin nisancı mertebesine ulasıyor.

boyle usta bir silahşör, istese kendini kusatan tum askerleri oldürürdü, hatta yakalanmadan once knedilerini karakola goturen bekciyi bile tenhaya cekip vurmuyorlar, havaya ates acıp kacıyorlar.istese öldürür müydü? evet.

bankada 3 metreden kadına ateş edicek keskin nişancı ve onu da olduremeyecek peh. orda da havaya ateş ettigini sahitlerde soyluyor ama siz ne hikmetse tersini iddia ediyorsunuz.

mahkeme de yargılanma ve ceza alma sebebi bile bunlardan hiç birisi degilken siz bunu nasıl soyleyebiliyorsunuz ey çok bilmişler?

bir istegi vardı , Tam bagımsız Türkiye, bu istek ülkesini seven vatanı için yaşayan herkesin ortak istegi olmalıdır ve bu amac ugruna gerekirse ölünmelidir.onlar bunu yaptılar ve öldüler.

başarılı ve liderlik ozellikleri inanılmaz yüksek birisi istese cok ama cok rahat meclise girer, parasını tıkır tıkır alır gezer tozar ve milletin gozune baka baka yalan soyleyebilirdi

o bunu yapmadı, o ölüme korkusuzca Tam bagımsız Türkiye için gidebildi.

o yuzden Deniz Gezmiş,Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı eleştirenlerden bazıları, kendileri vatanı satan halkı kandıran insanları destekledikleri için durup bir daha düşünmeliler.

gezmiş hakkında kitap okumadan yorum yazılmasın demişsinde, daha nice yorumlar yapıyorsunuz, yok fettocu, yok şerefsiz bilmem kim diye...
Allah aşkına siz ne okuyorsunuz o halde?
o 3 kişiyi eleştirenler şöyle böyle demişsin.. sen kimsin ki buna karar veriyorsun?
Tam bağımsız ne demek onu anlamıyorum. Yarım bağımsızlıkta mı var acaba?

BEN TATMİN OLMADIM BANA 3 ÇEYREK YAPARMISIN USTAAA???

Atatürk kurtuluş savası sırasında dönemin padişahı tarafından vatan hainligiyle suçlanıyor ve yakalandıgı yerde kellesinin vurulması isteniyordu.
İşte o dönemde senin gibi şeriatçılar savaşmaktan korktukları için bütün gün evlerinde oturup ingilizlerin mi yoksa fransızlarınmı boyunduruguna girsek diye düşünüyorlardı.
Eğer Atatürkte o dönem sizin gibi düşünseydi şu an bu devletimiz olmayacaktı.

İşte bu yüzden Deniz Gezmiş gibi Mahir Çayan gibi tam bağımsızlıgı savunanlar terörist degil vatanseverlerdir.Sizler
gibi hayattaki tek özelligi cuma namazına gitmek olan ve tüm gün kahvede oturup cuma namazı çıkışında Cumhuriyet alehinde bagıranlardır asıl vatan hainleri...

Ve bizde bu kişilerden birgün hesap soracagız diyoruz.
Anlayana tabi...

uLan bir gün size ÜLKÜCÜ yemini ettirip elinize 3 hiLaL resmini,bayrağını aldığınız zaman o hesap size soruLacak ...

Deniz miş kubilaymış dewrimciymiş.... pehhh !!!

Kendinizi devrimci diye niteleyenler, neyi devireceksiniz Türkiye Cumhuriyetini mi?

cehalet öyle boyutlardaki adamlar deniz gezmişle pkk aynı demeye getiriyor,demek ki daha deniz gezmişin yazdıklarını söylediklerini hiç bilmiyor demek ki deniz gezmiş kimdir bunu bilmiyor,anca sallıyor,eminim ve tecrübelerimle sabittir bu kendine ülkücü diyen çocuklara ülkünüz nedir diye sorsan onu da bilmezler öyle kitlenip kalırlar çünkü bu adamların en büyük özelliği bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmakdır,sağdan soldan kulağını doldurur sonra gelir bana vatan millet sakarya edebiyatı yapar,siz oralardan giderken biz dönüyorduk, biz abd yi ab yi protesto ederken bop projesine karşı çıkarken ülkücüsü,dincisi,pkk ve onun yalakası olan üç beş vatansız solcu diye tabir ettiğimiz çapulcu solcu bozuntuları,hep birlikte bize saldırıyor şunu çok açık belirteyim ki bu forumda deniz gezmişin arkasından konuşanlar onun mezarındaki toprak parçası kadar kıymeti olamayacak adamlardır,bunların vatanseverliği lafdadır bunlar rize çayı dururken niye ingiltereden çay geliyo diye sormazlar,bunlar petkimi,telekomu,tekeli niye elden çıkardık kim için kaça sattık diye sormazlar, bunlar emekçiden değil sermayeden kapitalistden yanadırlar,neden dünyada milyarlarca insan üç beş kişiye çalışıyo diye sormazlar aslına sorarsan ben bunların yeminlerini izlemiştim bi yerden,hem kapitalizme hem sosyalizme söven komik adamcık bunlar,bir kelimenin anlamını bile bilmeden cümle içinde kullanırsan böyle komik olursun,cehaletleri ettikleri yemindeki çelişkiden akan,hayatları boyunca hiç bir baltaya sap olamayacak zavallılar sürüsü...eğer bir şeyler tartışılacaksa adam gibi kaypaklık yapmadan iftira atmadan siyahla beyazı,pkkyla marksın yüce ideolojisini ve denizleri sakın ama sakın aynı cümle içinde kullanmadan yapın,atatürk bugün yaşasa suratına bile tükürmeye tenezzül etmeyeceği adamlar çıkıp da atatürkü cümle içinde kullanmasın,zaten denizi tanıyanlar bilir ki kendisi küçüklüğünden beri altı oka aşıkdır,zaten sosyalizm,atatürkün yaptığı milli demokratik devrimlerle başlar sosyalizme gitmek için önce kemalizm den geçilir deniz bunu çok iyi bildiği için atatürkden hep hayranlıkla bahsederdiki okumadan salladığınız için bunu bilmezsiniz.

gezmiş hakkında kitap okumadan yorum yazılmasın demişsinde, daha nice yorumlar yapıyorsunuz, yok fettocu, yok şerefsiz bilmem kim diye...
Allah aşkına siz ne okuyorsunuz o halde?
o 3 kişiyi eleştirenler şöyle böyle demişsin.. sen kimsin ki buna karar veriyorsun?
Tam bağımsız ne demek onu anlamıyorum. Yarım bağımsızlıkta mı var acaba?

BEN TATMİN OLMADIM BANA 3 ÇEYREK YAPARMISIN USTAAA???

Tam bağımsız demek senin gib Amerikan emperyalizmine esir olmuş gençlerin olmadığı hiçbir gücün iç işlerimize tesir etmediği tüm kararların halk tarafından alındığı bir Türkiye demektir eğer bunu anlayamayacak kadar da kafan çalışmıyosa yorum felanda yapma...

bız vatanı karsılıksız sevdık kımse ınanmadı bız vatan ugrunda canımızı verırız dedık bos konusma dedıler vatanın ugrunda olduk bu olmadı gıt ısıne dedıler polısın askerın gıremıdı yerlerere gırdık uzerımıze sılah sıktılar bır can verdık bın can aldık vatanı kurtarmak sızemı dustu dedıler sorguladılar sucladılar hukum guydırdıler ama yılmadık hıc bır zaman ne adeletten kortuk nede cakkallardan hep yuruduk hep yuruduk yururken vuruduk vurulduk bır olduk bın dırıldık bız vatanı sevdık sevmeyenlere sevdırdık omrumuzu verdık yıllarca bazen kendımızı savaslarda bazen hayatımızı yasadık ama her gunumuz her gecemız vatanı sevmekle gectı bız ıslam dedık vatan bayrak dedıkce bıze bazı kahpeler fasıst dedı basımıza dınsızler musalla oldu onları bıtırdık vatansızlar geldı onları da bıtırdık artık kahpeler bunları n kalesını ıcten yıkalım dedıler ama basaramadılar baramayacaklarda tekrar soyluyoruz bız bu vatanı karsılıksız sevdık bızden kolumuzu ıstesınler keselım verelım canımızı ıstesınler verelım ama bızden vatanımızı ısteyen varsa işte onun canını alırız kanını akıtırız bız buyuz boylede kalacaz kımse vatanımıza goz dıkmesın o gozlerı yerınde sokerız
..... Ülkücü Gençlik.....

Deniz gezmiş soyca Türk olmasına rağmen k.rtlerin oyuncağı olmuştur ve yazık etmişdir kendine..

yani bu devrim mevrim Türkden yana bi devrim olmayacaktı,, olayın arkasında her iç karışıklıkta olduğu gibi k.rtler vardı..

Geri