Deniz Baykal'a çok değil sadece 5 soru!

Allahını seversen birde işgüzarlık yapma.. yok başörtüsüne karşı değilmiş türbana karşıymış.. Ne farkı var Allahaşkına her ikiside senin gözünde iki metre bez parçası.. yok birine karşıymışta öbürüne değilmiş.

İşgüzarlıkmış. Asıl işgüzarlar sizsiniz be. Ayıp ayıp. Türban, çarşaf, bez parçasından, cam silmek için kullanılan üç beş metre kumaştan farklı şeyler değillerdir.

lan alican senin değerlerin senin kıymetli şeylerin arasındamıdır bilmiyorum ama çok aptalca bir açıdan bakıyorsun.o zaman bayrakta sadece bir bez parçasıdır dersin sen.bikaç mesaj önce ne dedim ne halt ediyorsanız edin karışşmayız ama mukaddesata dil uzatırsanız işte o zaman dilinizle vedalaşmak zorunda kalabilirsiniz

İşgüzarlıkmış. Asıl işgüzarlar sizsiniz be. Ayıp ayıp. Türban, çarşaf, bez parçasından, cam silmek için kullanılan üç beş metre kumaştan farklı şeyler değillerdir.

Güzel Arkadaşım.. Öncelikle benim kendi görüşlerimi belirttiğim mesajımı cevaplarken " asıl işgüzarlar sissiniz" diyerek genelleme yapmamanı rica ediyorum. Siz derken birçok kişiyidi benimle beraber yaftalamış oluyorsun bu çok hoşuma gitmiyor. Asıl konumuza gelirsek Türbanın yada başörtüsünün yada benim annemin dediği eşarp'ın yada üzerimize giydiğimiz Pantolonun vs.vs hepsinin temeli birkaç metre kumaştır. Fakat bazıları için Başörtüsü takıp gezmek İnanç ve edep gereğidir. Nasıl ki bazı insanlar Çıplaklar kampına gitmekten çekinmezlerse ve bunda garipsenecek birşey yoksa.. diğer bir insanında pantolon giyerek yolda gezmesini garipsememek lazımdır. Lütfen başkalarına karşı biraz daha iyimser ol. Bak dünya daha bir güzel görünecektir gözüne.

Allahını seversen birde işgüzarlık yapma.. yok başörtüsüne karşı değilmiş türbana karşıymış.. Ne farkı var Allahaşkına her ikiside senin gözünde iki metre bez parçası.. yok birine karşıymışta öbürüne değilmiş.

baş örtüsü anadolulu kadının örtüsü

türban şii filistinli kadının örtüsü

baş örtüsü askere giden oğluna

ele verdiği kızına dökülen göz yaşını sildiği örtü

türban iranlı ,filistili kadının erkekten sakladığı örtü

baş örtüsü şehit veren annenin gözlerini sildiği örtü

türban emperyalizme ( sömürü düzenine ) sıcak bakanın örtüsü

baş örtüsü emperyalizme ( sömürü isteyen ülkelere ) başkaldırışın örtüsü

baş örtüsü bizim halkımızın örtüsü

türban velev ki siyasi simge

-Я乇ddӨЩӨ刀-;4182402' Alıntı:
Bunları biliyor muydunuz ?

İngiltere’deki tüm kamu kuruluşlarında (okullar dahil) erkek ya da kadın olsun, çalışanların veya öğrencilerin, dini inançları gereği istedikleri geleneksel kıyafeti giyme özgürlüğü olduğunu biliyor muydunuz?
Evet Avrupa'da Hristiyan ülkelerinde serbestken biLe Müslüman Türkiye'de neden yasak?

baş örtüsü anadolulu kadının örtüsü

türban şii filistinli kadının örtüsü

baş örtüsü askere giden oğluna

ele verdiği kızına dökülen göz yaşını sildiği örtü

türban iranlı ,filistili kadının erkekten sakladığı örtü

baş örtüsü şehit veren annenin gözlerini sildiği örtü

türban emperyalizme ( sömürü düzenine ) sıcak bakanın örtüsü

baş örtüsü emperyalizme ( sömürü isteyen ülkelere ) başkaldırışın örtüsü

baş örtüsü bizim halkımızın örtüsü

türban velev ki siyasi simge

Seğmen Kardeşim seninle bu konuda aynı fikirde değilim. Türban'da bir başörtüsü çeşididir. Nasılki eşarp, yazma , tülbent vs.vs başörtüsünün diğer çeşitleri ise... ama nedendir bilinmez Türban'ı dilinize dolamışız.. Çarşaflı bir grup kadının CHP rozeti takmasıyla , Çarşaf nasıl ki CHP'nin siyasi simgesi olmadıysa , Bir kısım Türbanlı Akparti'ye oy verdi diye Türbanı bayraklaştırmak ta imkansızdır. Ezan , Bayrak , Vatan , Atatürk , Başörtüsü vs.vs. tüm bunlar evrensel kavramlardır. Bir veya birkaç kişi yada kurum tarafından simge olarak kullanılamaz. Ama Ülkemizde çıkar grupları bu kavramlardan bazılarını kendine malederek çıkar sağlamaya çalışmaktadır. Oysa ki ; "Türbanlı kızlarımızın karşısında Rektörler esas duruşa geçecek" diyerek sahiplenmeye çalıştığı zümreyi nasılda ayaklar altına aldığının farkına varamayan bir siyasetçinin bugün % olarak nerelerde olduğu gözönündedir. Gel gelelim bazı çevreler Akparti ve Başbakanı Türban konusunda aynı hataları yapmaları konusunda gaza getirmeye çalışmakta fakat Başbakanımız bu konuda sağduyulu davranarak önceki malum siyasetçinin düştüğü hatalara düşmemektedir.

üLkemizde CHP iktidara geLemiyorsa bunun en büyük sorumLusu (sorumsuzu) deniz baykaLdır..

Sayın Baykal;

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türk siyasi hayatına yeni gözlerini açan bir parti olduğunu ve sizin de çiçeği burnunda yeni bir genel başkan olduğunuzu varsayalım…

Farzedelim ki şu an başbakanlık koltuğuna oturmuş ve tek başınıza iktidarsınız…

hayırdır 23 nisan falan mı geldi?:durdurun

Evet Meslek Liseli Olarak Yıllarca İmam Hatip Yüzünden Hep Arka Planda Kaldık...Bzim Suçumuz Neydi?...Kendi Alanımızın Mühendisliğine Bile Gidemedik.. Adı Üstünde İmam-Hatip.. Doktor Olcaksan Düz Liseye Yada Anadolu Lisesine Git...

Ben de size 5 soru sormak isterim.
Üstelik 5 soruma vereceğiniz cevaplar sorduğunuz sorulara da cevap olacaktır.

1) Başörtülü kızların üniversitelere girmeleri ile eşitliği sağlayabilecek misiniz? Ya da kopya çekilmesini? Ya da siyasi emelleri?

2) İmam hatip öğrencilerine gerçek tarihi öğretecek misiniz? Gerçekleri gösterecek misiniz? (çünkü Kurtuluş Savaşını Humeyni kazandı biliyorlar)

3) Çocuklar üzerinizdeki kötü emellerinizi kaldıracak mısınız? (çünkü size kalsa çocuk 5 yaşında evlenmeli)

4) Kesintisiz eğitim öğrencilere zarar mı veriyor? Zaten zor ayakta duran eğitim sistemini parçalamak hoşunuza mı gidecek?

5) İmam hatip çıkışlı öğrencilere Atalarını, değerlerini, vatanını, milleti katkısız öğretecek misiniz? (çünkü kimileri TSK ya düşman)

Bunlara cevap verdiğinizde kendi içinizde oluşturduğunuz sorularında cevabını alacaksınız.Kolay gele...

r.t.e. bu sorulara cevap versin kolaysa

Kur'an kurslarına başlama sınırının 5.sınıf olması AKP döneminde getirilen bir uygulama. Sebebi de o zamana kadar çocuğun beynini kimlerin elinde oluşturuyorsa oluşturtmak ve Kur'an kurslarına gelen çocuğun yaşı zaten büyüdüğü için oradan hiçbir şey almamasını sağlamak veya hiç gelmemesini sağlamak var mı başka izahı?

r.t.e. bu sorulara cevap versin kolaysa

Teşekkür ediyorum bu nadide yorumun için ayrıca.

İnanç ayrı şeydir, inanç üstünden siyaset ve ticaret yapmak ayrı şeydir. İnanç bir insanın vicdanında güzeldir. Oradan çıkıp dünyanın günlük gailelerini düzenlemek için kullanırsanız, gün gelir "Deniz Feneri" olur. Gün gelir komşu Irak'ta 1,5 milyon müslüman katledilirken katillerle içli dışlı siyaset yapan islamcı muhafazakar bir iktidar olur.
Halbuki Hz. Muhammet (SAV) ne demişti; "Komşusu açken tok yatan bizden değildir!"
O halde komşun IRAK (üstelik %95'i Müslüman) ABD tarafından işgal edilirken, yüzbinlerce sivil çocuk, kadın, yaşlı demeden katledilirken katillerle müttefik olan AKP hiç bizden değildir.
Neymiş! Sadece "Ben Müslümanım" demekle, namaz kılmak, oruç tutmak, hacca gitmek, zekat vermekle müslüman olunmuyor. Bunları münafıklar da yapıyor.
Müslüman gibi davranacaksın. Zalimin değil mazlumun yanında yer alacaksın. Haksızlığa uğrayanı, güçsüzü kollayacaksın. "Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın" demeyeceksin. Kibirli olmayacaksın. Sade yaşayacaksın.
Bir "Münafık"ı bir "Müslüman" dan bunlar ayırır.

İnanç ayrı şeydir, inanç üstünden siyaset ve ticaret yapmak ayrı şeydir. İnanç bir insanın vicdanında güzeldir. Oradan çıkıp dünyanın günlük gailelerini düzenlemek için kullanırsanız, gün gelir "Deniz Feneri" olur. Gün gelir komşu Irak'ta 1,5 milyon müslüman katledilirken katillerle içli dışlı siyaset yapan islamcı muhafazakar bir iktidar olur.
Halbuki Hz. Muhammet (SAV) ne demişti; "Komşusu açken tok yatan bizden değildir!"
O halde komşun IRAK (üstelik %95'i Müslüman) ABD tarafından işgal edilirken, yüzbinlerce sivil çocuk, kadın, yaşlı demeden katledilirken katillerle müttefik olan AKP hiç bizden değildir.
Neymiş! Sadece "Ben Müslümanım" demekle, namaz kılmak, oruç tutmak, hacca gitmek, zekat vermekle müslüman olunmuyor. Bunları münafıklar da yapıyor.
Müslüman gibi davranacaksın. Zalimin değil mazlumun yanında yer alacaksın. Haksızlığa uğrayanı, güçsüzü kollayacaksın. "Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın" demeyeceksin. Kibirli olmayacaksın. Sade yaşayacaksın.
Bir "Münafık"ı bir "Müslüman" dan bunlar ayırır.

inanç üstünden siyaset yapanlar elbet bir gün hesap vereceklerdir ama o zamana kadar ezileceğiz sonumuz hayır olsun

. Gel gelelim bazı çevreler Akparti ve Başbakanı Türban konusunda aynı hataları yapmaları konusunda gaza getirmeye çalışmakta fakat Başbakanımız bu konuda sağduyulu davranarak önceki malum siyasetçinin düştüğü hatalara düşmemektedir.

düşmektedir,düşmektedir

bu yara kaşınacak yara değildir

kangren olur

kesmek gerekir sonra

ne güzel söylemiş üstad hazretleri..

Bu arada baykal a ise söylicek lafım bile yok ne mal olduğunu her gün kendi belli ediyo zaten..

düşmektedir,düşmektedir

bu yara kaşınacak yara değildir

kangren olur

kesmek gerekir sonra

Başbakanımız akıllı adamdır. Düşmeeezz. Geçen yıl MHP düşürmeye çalıştı . Aslında başarılıda oldu az daha kapattırıyordu Akpartiyi. Ama benim aklı başında halkım kimin bu konuda en samimi olduğunu iyi bilmektedir. Seçimlerde cevabı verilecektir. Kuru kuruya milliyetçili muhafazakarlık olmaz. İcraat lazım.

düşmemek için denge lazım

denge yoksa

DÜŞER

kesin düşer

ayakta uyutuyorlar

sevgili başbakanınızı

bana göre biz avrupanın haçlı seferlerinden sonra yaptığı devrimi ( "incil" i alm. , ing. , fran. çevirmesi)
yapamamış bilmediğimiz bir dilde kütürümüzden uzak bir dille ibadet eder olmuşuz , aynı osmanlıdaki gibi "halk" farsça arapça yazılısını bilmiyordu ezbere dua ve ibadet ediliyordu. Yani din hocalarda idi zamanımızda yine hocalarda hala türkçeye çevrilmedi...
olmaz demeyin hemen...
menkıbe :
acemlerin bir kısmı müslüman olmak isterler ve hz. Muhammedin huzuruna çıkarlar
- biz müslüman olmak istiyoruz Kur'an-ı Kerimi okuyup yazmak istiyoruz ancak
BİZ ARAP KÜLTÜRÜNÜ VE DİLİNİ İSTEMEDİĞİMİZ İÇİN FARSÇA KENDİ DİLİMİZDE OKUYUP YAZMAK İSTİYORUZ
-Yeterki siz okuyup öğrenip müslüman olun.....
ANLAYANA.......

burası laik bir ülke o yüzden allahın her dediğini yapamazsın yaparsan ülke batar çöker [HAşa] ...

o baş örtülü kızlar ünüversiteye girerse ülke geri gitmeye başlar....

Çünkü onlar normal insan seviyesinde deil...[Bu laiğiz diye geçinen insanlarca]

laiklik deyip her din karşıtı görüşü savunanlar bunlara vercek cvpta bulmıyorlar....

nie diyince LAİKLİK diyorlar...

Bana LAİKLİĞİN tam manasını bi söle bakam dostum o detekliyormu seni.

Atatürk elmalılıyı getirterek kuran meali yaptırdı.... Şİmdi atatürk çüyüz diye geçinenler o zaman yaşsalardı ne derlerdi ataya:
--- DUR BURASI LAİK BİR ULKE SEN NEYAPION BU ADAM DİNDAR KES KAFASINI mı ???----

gerçek yüzlerini ortaya koyamıyorlar laiklik diyorlar din düşmanlığı yapıyorlar....

---AHİRETTE O BAŞ ÖRTÜLÜ KIZLARIN HAKKI SORULUNCA HER ŞEY LAİKLİK İÇİN DERLER [[diyebilirlerse ...çünkü orada iç yüzlerde biliniyor]]

======================================================================================

yaw bilmeyen sussun nerede yazıyo cocuk 5 yaşında evlendirilmeli diye...

size göre dediğinde basit bişi deil...

dindarım diye geçinipte yanliş yapan vardır doru bana onları örnek verme

======================================================================================

akp getirdi demi 5.sınıf kuralını :DD:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D::Dxdxdxdxdxdxdxdxdxd

Geri