chp yi hiç sevmiyorum ama baykalında gitmesini istemiyorum emin olun o yukarda kürtçü şeriatçi .... diye bahsettiğin gruplarda gitmesini istemez
çünkü o durdukça chp kan kaybediyor ve buda bizim işimize geliyor baykal asla istifa etmesin etmesini hiç bir zaman istemem
ayrıca bu şeriatci dediğiniz grup -artık öyle bi grupda varmış yeni duyduk ayrı bi mesele- nasıl bi grupturki benim bildiğim şeriat=islam'dır yani bizim dinimizdir şimdi bu bizim dinimiz 751 yılında talas savaşı ile Türkler tarafından öğrenilmiş benimsenmiş ve kendi öz benliğine yerleşmiştir. ilk türk müslüman devleti karahanlılarla artık iyice yayılmaya başlamıştır.
ozamandan beri 1256 yıldır Türk'lüğe zarar vermemiş bi dini yani islamı=şeriatı sen Türk'lüğe karşı bir grup haline getirmişsin çok garip bir durum helal valla
Ve Son Olarak Sizin Şeriat deyip "tu kaka" diye nitelendirdiğiniz İslam hakıından Yüce ATATÜRK'ün Sözlerini yazdım buyrun okuyun :
‘‘ Dinimiz son dindir., ekmel dindir, Çünkü dinimiz akla, mantığa, hakikate tamamen uyuyor.’’
07,02,1923 Balıkesir
‘‘ Bizim dinimiz en makul ve en tabii bir dindir. Ve ancak bundan dolayıdır ki, son din olmuştur.’’
31,01,1923 İzmir
‘‘ Bir dinin tabii olması için akla, fenne, ilme ve mantığa tetabük etmesi lazımdır.’’
31,01,1923 İzmir
‘‘ İnsanların çarpışlarında en büyük istihkam iman dolu göğüslerdir.’’
21,11,1921 İzmir
- Yeryüzünün en büyük insanı Hazret-i Muhammet’tir.
- İslam dini ilmin ve fennin ışığında, tetkik edildiği zaman en büyük dindir.
- Benim dinim şuura muhalif, terakkiye mani değildir.
- İlmin olmadığı yer, her nerede olursa olsun, orada din istimrarcıları peyda olur, cehalet zararlı bir hale girer.
‘‘ Dinimiz en makul ve en tabii bir dindir. Ancak bundan dolayıdır ki; son din olmuştur. Dinin tabii olması için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması esastır. Dinimiz hiçbir vakit kadınların erkeklerden geri kalmasını talep etmemiştir. Kuran-ı Kerim’de Allah’ın emrettiği şey, Müslim ve müslimenin ilim ve irfanı birlikte kazanmalarıdır.’’
31,01,1923 İzmir
‘‘ Artık din ve şeriat oyunlarına sahne olmaktan çok yüksektir. Bu gibi oyuncular varsa kendilerine başka taraflarda sahne arasınlar.’’
M. K. Atatürk
‘‘ İnanıp bağlanmakla mutlu olduğumuz İslam dinini, yüzyıllardan beri alışılageldiği gibi bir siyaset aracı haline düşmekten kurtarıp yüceltmenin pek gerekli olduğu gerçeğini görüyor ve biliyoruz.’’
M. K. Atatürk
‘‘ Eğer bizim dinimiz aklın, mantığın uyduğu bir din olmasaydı mükemmel olmazdı, son din olmazdı.’’
Kaynak
saygılar arkadaşlar
nşallah büyük bi tartışma ortamı açılmaz
sadece biraz kanıma dokundu oyüzden biraz içimi boşalttım