deniz balığı avcılığı ile ilgili tüm sorularınız cevaplanır..

Ben istanbulda balık deneyimi olanlar hakkında bilgi almak istiyorum.Genelde misine veya olta ile istavrit yakalıyorum.Bazen günde 10 tane bazen 2 3 kilo.Belli olmuyor.Açıkcası büyük balıklar yakalamak istiyorum ama nereden nasıl yakalayacağıma dair net bilgilerim yok.Tecrübesi olan arkadaşlar biraz anlatabilirlerse sevinirim, teşekkürler...

önce hangi balığı yakalamak istediğini bilmelisin. her balık kıyıdan avlanmaz mesela. İstanbul'da büyük balık olarak nitelendirilebilecek pek fazla balık kalmadı. en iyi ihtimal çinekop veya lüfer, kefal, palamut(sırtı ile tekneden belli av sezonlarında), izmarit, levrek tutabilirsin.hepsinin avcılığı farklı farklıdır, anlayacağın balıkçılık baya zor bir iş kardeş:001_cool:

Zor olduğunu biliyorum ama zaten balık bir çok kişi için zevktir, hobidir.Bende eğlenme maksatlı balığa gidiyorum.Asıl amacım zaman geçirmek, balık tutmak hep ikinci planda kalmıştır benim için.Bu aralar çinekop yakalamaya çalışanlar var.Haftasonu bende gitmeyi düşünüyorum.İnşallah birşeyler yakalayabilirim bende :)

oltaya ne takacaz canli yem dahami iyi olur yoksa renkli pilastik baliklarmi?

kıyıdan avcılıkta her zaman en makbulü canlı daha sonra taze yem en son tercih olarak tuzlanmış yem olmalıdır..yalnız avlıyacağın balığın çeşidine göre bu değişiklik gösterir..örnek olarak teknede avlanan uskumru, yeme de atlar ama beyaz tüğden yapılmış oltalarla avcılığı daha seridir..ya da kıyıdan istavrit avında kullanılan tüğlü takımlar gibi..silikon veya plastikten yapılmış zokalar balığın çok olduğu yerde avantajlı olabilir..ama en makbulü canlı veya taze yemdir..rastgele..

Geri