Demokratik Açılım [ Tek Başlık ]

Uyarı

Arkadaşlar lütfen biraz sakin olarak kullandığımız kelimelere ve seviyemize dikkat edelim !

askerine kursun sıkan teröristlerin "kahraman" gibi karsılanması seni mutlu etmiş bakıyorumda.

terör örgütünü muhatab alıp teröristleri affediyorlar sende alkış tutuyorsun bir de güzel birsey yapmıs gibi burda yazabiliyorsun, vay bee:001_huh:

buraya karşılayanların kim olduğunu da yazarsan sevinirim o gelenlerin akrabasıdır bizim türk askeri veya hükümeti karşılamamıştır niye ortalığı bulandırmak istiyorsunuz

TuğяuL;4714664' Alıntı:
geçenlerde sağını solunu karıştırmış beyni CHP li gönlü MHP li bir arkadaş vardı oda seninle aynı şeyleri söylüyordu. ons verdiğim cevabı aynen sana da veriyorum. Çünkü o verdiğim cevabı duyunca hemen kıvır dı ben MHP liyim deyip kaçtı Bak sende MHP liyim deyip kaçma

Bu ülkede PKK nın uzantısı olan partilerle seçim ittifakları yapıp birleşip meclise sokan senin ziniyetin

Bu ülkede daha düne kadar PKK uzantısı DTP li Osman Baydemirle seçim ittifakı yaypıp Apo posterleri altında omuz omuza miting yapan MUrat Karayalçın senin zihniyetn

Şuan avrupa PKK sorumlusu Zübeyr Aydar la geçmişte aynı sıralarda oturan (Baykal) kişi senin zihniyetin

"Kürtler kendi devletlerini kursunlar" diyerek kürtcülük yaptığı için böücülük den dolayı partisi kapatılan şuan CHP li Kemal Anadol senin zihniyetin

Öcalan bebek katili değildir. Her yerde Türk bayrağı görmekten bıktım diyen Cumhuriyet Gazetesinin yazarı senin zihniyetin

Ülkenin askerine polisine silah sıkan terörsitlerin resimlerini sayfalarında basıp ölüm ilanlarını yayınlayan gazete senin zihniyetin

DTP liler kendi Partilerini kurmadan önce CHP ve SHP den milletvekili seçiliyorlardı. Bu partiler senin zihniyetin

BAK BOŞUNA UĞRAŞMAYIN ÜZERİNZE YAPIŞMIŞ BU BÖLÜCÜ İŞBİRLİĞİ ETİKETİNİ BAŞKASINA YAĞIŞTIRMAYA ÇAILŞMAKLA BU UTANÇTAN KURTULAMAZINIZ

ÇÜNKÜ BU SİZİN CİĞERLERİNİZE İŞLEMİŞ.PARÇANIZ OLMUş.

boşuna adımı verip yaygara koparmaya çalışarak bir şey elde emezsin. Herkes kimin ne olduğunu biliyor[/B][/COLOR]

kendin calıp kendin soyluyordun ben Mhp'ye oy verdim dedigimde hayallerin mi yıkıldı?

hayalperestlik yapıyorsun sonra da gerceklerle karsılasınca uzuluyorsun :crying:

herkes kimin kıvırdıgını iyi goruyor ozellikle pkk masalarında kıvıranları iyi seyrediyoruz bu aralarda :001_rolleyes:

dagdan inen teröristi kahraman gibi karsılattınız ve hala bunu savunabiliyorsun burada.gerci istiklal marsına saygısızlık eden adamı savunan birisinden bunu beklemek gayet normal.

dagdaki teröristi hükümet muhattab aldı, affetti ve su anda "kahraman" gibi icimizde dolasıyorlar. hani şu askerimize kursun sıkan teröristler.

bu ülkeye sevdalı, bayragına,istiklal marsına sonuna kadar baglı hiç bir Türk kaçmaz merak etme.

gun gelir devran doner pkklı hainlerin ve onların icimizdeki işbirlikcilerin zamanı biter asıl o zaman sen dusun nereye kacacagını:001_rolleyes:

fikir sahibi olmadan once bilgi sahibi olmak lazım. kulaktan dolma lafları burada kopyala-yapıstır yapmanıza hayranım ayrıca.

yarın basbakan 2-3 kelime birsey soyler sabah, burada goruruz hemen kopyala-yapıstırları.

ayrıca diger konuda sana verdigim cevap icine evlat acısı gibi oturmus sanırım.tatlı ruyandan uyandırdım diye kızma bana bu kadar:crying:

yine kendin calıp kendin soylemeye baslayacaksan alıstık artık, severek izliyoruz.

pkklı teroristlerin dagdan hiç bir sey olmamıs gibi inmeleri seni neden bu kadar sevindirdi bir daha sormak istiyorum?acaba aralarında akraban falan mı var?

simdi ben sevinmedim ya da ben bu olaydan mutlu olmadım da diyemezsin cunku herkes okudu senin yazdıgın mesajları. pkklı teröristlerin dagdan "masum bir halk kahramanı" gibi inmelerini içine sindirmiş ve bu olaydan hosnut olmussun yazdıgın mesajlara gore.
dikkatini cekerim " yazdıgın mesajlara gore" diyorum yani kendim calıp kendim oynamıyorum bazı hayalperestler gibi =)

benim askerime kursun sıkan pkklı teröristi muhattab alıp, dagdan elini kolunu sallaya sallaya inmesine musade eden hatta sevinen, kahraman gibi karsılanmasına ses cıkarmayan hatta" bunlar iyi güzel olaylar" diyen kısacası hainlerin AKlanmasını mutlulukla karsılayanlar o savundukları hainlerle aynı konumdadır.

"Geldikleri gibi giderler"

"Ne mutlu TÜRK'üm diyene"

arkadaşlar iki şeyi birbirine karıştırıyorsunuz;

bizim gibi gidip askerlik yapan insanlar. Görev(emir) adamıdır. Verilen görevi yapar. Ülke savunması, ve inandığı doğrular için çatışmaya girip çarpışması gerekiyorsa. Onuda büyük bir cesaretle ifa eder. emiri uygular, verilen mücadeleyi kutsal sayar. gerekirse canını verir ve şehit olur. millet bağrına basar. Bu insanlarımız en azından benim gözümde kahramandır. hertürlü övgüyü hakeder. o yüzden biz bu insanlarımızın tümüne asker değil, mehmetçik deriz. Bunda herkez hemfikir. heralde

asker emri sorgulamaz. kendi içndeki hiyerarşide böyledir. İstenilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışır.

emir gelir, Güneydoğuda, emir gelir korede, kıbrısta görev yapar. belki ileride kimbilir. başka ülkelerde.

bu işin ikinsi boyutu siyasettir arkadaşlar. Dış siyaset. Ülke menfaatleri herzaman silahla sağlanmaz. Sen askeri anlamda mücadeleni verirsin. amacın bellidir. Düşmanı yok et, etkisiz hale getir, vs, geri kalan kısmıyla asker fazla ilgilenmez. Onun işide değildir zaten. Ona ne vakt,i nede yetkisi vardır. olması gerekende budur. Yoksa askeriyede emir komuta zinciri sağlanamaz.

gelelim konumuza(pkk) yaklaşık 30 yıldır askeri mücadele veriliyor. Bazı dönemlerde yol alır gibi olduk, sonra geri sardı tekrar. Nekadar yol alındığı ortada. bu sürecin ekonomik sosyal kayıplarına hiç girmiyorum. Benim yüreğimi acıtan verdiğimiz şehitler. Daha 20-23 yaşında ülkenin geleceği gencecik insanlar..

Ben şimdi isim vererek insanları tartışmayacağım. Şu komutan olsa bu işi bitirirdi. Şu parti iktidar olsa kökünü kazırdı vs. Örgüte destek veren ülkeleri ve dış unsurları artık herkez biliyor zaten onlarıda konuşmayacağım.

arkadaşlar bu işin bitmesini istemeyen. Bu işten maddi, siyasi ve mevkii menfati olan ve bu ülke vatandaşı olup, devletin üst bürokrasi tabakasına yükselen ve ya siyasi, insanlar var asıl bunların bilinmesi, öğrenilmesi gerek.

bütün iş o satılmışları ortaya çıkartmakta, bu insanlar halk içinde sözde saygın gözüküyor. Tüm yabancı destekler ve ortak menfaatler(terörden) bu insanlarla birlikte yapılıyor.

yoksa yazılan postları okudum, doğu ve güneydoğuda askerlik yapan arkadaşların duygularını ve tepkilerini anlıyorum. Fakat diğer arkadaşlarla böyle millet için önemli bir konuda birbirlerine ithamları beni üzdü doğrusu.

ben doğuda askerlik yapmadım. Yapan yakın arkadaşlarım var. Hatta yaşıtım kuzenim var. kendi kararıyla gönüllü gitti. Ailesinin tek çocuk olması dolayısıyla tüm telkin ve endişelerine, girişimlerine rağmen
görev yeri değişikliğini kabul etmedi. Geldiğinde fiziksel olarak tanınmaz haldeydi fakat bir gıram pişmanlık yoktu.

ben eminimki hepimiz birgün ülke menfaati için göreve çağrılsak koşa koşa gider. gerekirse canımızı seve seve veririz. bu bizim kanımızda var. tarihimiz bunun sayısız örnekleriyle dolu. Bu duyguyu böyle dar siyasi kalıplara sokmanın anlamıda yok.

o bakımdan benim sizden ricam en azından bu konularda birbirimize daha dikkatli konuşalım. Ülke hepimizin.

işin siyasi kısmını, son gelişmeleri en alevli şekilde tartışalım. Ama en azından bir konuda hemfikir olalım. Bunda olamazsak hiçbir konuyu sağlıklı tartışamayız.

doğu güneydoğu da kelle koltukta mehmetçiğin(bizim) yaptığı iş takdire şayandır.

fakat bu işin(terörün) bitmesini istemeyen ve bundan nemalanan, yeri geldiğinde askeri, şehitleri kullanmaktan çekinmeyen, ülke içindeki kimi insanlar ve çevreler en sert tabirle haindir.

o bakımdan ikisini birbirine karıştırmayalım.. Saygılar

terörü yaratan insanları birbirine düşüren zihniyeti sistemi planları sorgulamak gerek nifak tohumları ekilmişti yıllar önce şimdi ise temizleniyor bazı gerçekleri görmek gerek bakmayı bilirsek görürüz ülkücü veya sol , sağ ,kemalist komünist gibi bir tutum bakışla yaklaşırsak olmaz perdelemiş oluruz kendmizi gerçekleri gizlemiş oluruz sorun nereye kadar uzatılır bunun üzerinden oy alanlar para yiyenler maddi çıkarı olanlar işlerine gelmeyecek ülkemiz için hayırlısı olsun.
sorgulamak gerek arkadaşlar her yönden bakmak gerek siyasi sosyal ve hukuk ekonomi olarak tıkanıyorduk daha çok önümüz açılacak ülkemizin geleceği ve refahı için olumlu bir adım. Önemli olan sonuç inşallah kökden çözülür.

Yemin ediyorum boşuna okuyoruz. Boşuna çabalıyoruz. Boşuna didiniyoruz. Analarımız babalarımız onlarca yıl boşuna bize masraf yapıyor.

En güzeli çık dağa. Oooohhh keyfin kebap. Düze inince de al sana iş, al sana ev. Ben yıllarca okuyarak debelenerek didinerek çalışıp çabalayarak bir yerlere gelmeye çalışarak ve hatta aylardan beri işsiz olarak iş arayarak boşu boşuna zaman geçiriyorum. Bu ... ..... ...... evlatları keyfini sürüyor dağdan inmenin. Allah sizinde, size bu imkanları sağlayanlarında topunuzunda belasını versin...

bu devlete silah kaldıran asker öldüren yaranılıyor malesef... baksanıza adamları sanki kahraman gibi karşıladılar.... bunu yapanlara da bunu yaptıranlara da lanet olsun 1000 kere.... son osmanlı dönemleri gibi olduk ona buna açılım... Allah sonumuzu hayretsin....

İşlerine geldiği zaman Milliyetçi, işlerine geldiği zaman Sosyalist
işlerine geldiği zaman faşist, İşlerine geldiği zaman komunist oluyorlar TuğruL
Acı ama gerçek bu malesef =)

Saydığına göre Herşey olmuşlar da; Bi tek sizin kadar PİŞKİN YALAKA olamamışlar. Yazııkkkk Büyük kayıp.:thumbdown:

:cursing:

Küfür etmiyeceğim. Küfür etmeyeceğim. Küfür etmeyeceğim. Küfür etmeyeceğim.......

Ya sen önce ne olduğuna karar ver de sonra gel. Sıkışınca

ben MHP liyim deyip kaçan ama neden se CHP li ve sözde devrimci Marksist

Leninistçilerin her daim destekçiliğini yapan birisine cevap vermek bile benim için zül

dür.Yani git sen önce sağını solunu öğren de gel.

Benim cevabım diğerine sen aradan çekil.birde bilgi sahibi olmadan gibi klasik ezber

cümlelerini kullanmaz mı .Yahu senin ne fikrin var nede bilgin sıkışınca ben MHP liyim

ama savunmaya gelince CHP li olanlarla eğlenecek vaktim yok.

Daha düne kadar PKK nin arka bahçesi terörist sol gruplara devrimci gözü ile bakanlar

ülke de Marksist Leninist bir devrim hayali peşinde koşanlar. PKK nın uzantılarını meclise

sokanlar. Şimdilerde MHP ile bozkurtluk yarışına girmiş de haberimiz yok. Bir ulumanız

eksik şöyle aya karşı kafanızı kaldırıp birde ulursanız anca çakma bozkurt olursunuz.

Bu ülkede yaklaşık 27 yıldır terör var. Konuşurken mangalda kül bırakmayanlar bu

sürede için de bitirselerdi. Ama siyasi varlıklarını teröre borçlu olanlarla ile her daim

onlarla kirli ittifaklar yapanlar asla ve asla terörün bitmesini istemez.Çünkü bilir ki terör le

beraber kendisi de tarih olcak.

Sizin en büyük korkunuz “ Eğer terör de AKP zamanında biterse biz bunlardan bir daha

kurtulamayız” korkusu

Sizin zihniyetinizden olan bir kişinin bana dediği aslında her şeyi anlatıyor.

BU TERÖR AKP ZAMNINDA BİTMESİNDENSE SE HİÇ BİTMESİN DAHA İYİ

İşte sizin bütün derdiniz bu. Boşuna sahte milliyetçilik naraları atmayın burada.

akpnin gücü neye yetiyor?

Azeri Türk bayrağını yasaklıyıp pkki itlerinin bayrağını serbest bırakmaya yetiyor...
Hangi başbakan döneminde Azeri Türk bayrağı yasaklandı?
Hangi başbakan döneminde pkkli itler kahraman gibi coşkuyla karşılandı?
Bazı dangalaklarda pkknın akp döneminde biteceğini idda edip bundan rahatsızlık duyulduğunu söylüyor.
Soruyorum sana ey maymun... O itlerin kahraman gibi coşkuyla karşılanmasına, otobüslere tepesine çıkarılıp siyasetçi gibi gezdirilmesine nasıl bir tepki gösterdin?Ne hissettin?
Bunu hoş karşılamak ancak vatansızlığın ancak kansızlığın göstergesidir...

Teslim olmaya değil teslim almaya gelir gibi geldiler.
Terörist gibi değil kahraman gibi karşılandılar.
Türk bayrağına değil pkk bayrağına selam durdular.
Sanki benim mehmedime o kopası elleriyle kurşun sıkmadılar.
Olanları başarı olarak görenlere, bizi bu hale getirenlere, mehmedimin kanını yerde koyanlara, kurşunlara hedef olan, yetim kalan bebeleri unutanlara YAZIKLAR OLSUN !..

Olaylara siyasi bir boyut kazandırmak bizleri bir noktaya getirmez. Mevzuyu AKP yada MHP yandaşlığı olarak değerlendirmek sadece var olan bir sorunu küçültmek ve hatta görmezden gelmektir.
Bugün sözde anlaşarak ininden çıkartılanlar yarın istediklerini elde edemediklerinde mehmetçiğe kurşun sıkmaya devam edeceklerdir.
Siz hangi anlaşmadan, hangi terörün bitmesinden bahsediyorsunuz.
Otuz kişiyle mi bitecek bu terör ? Bu kadar samimilerse insin dağdaki insanlıktan yoksun olan diğer varlıklar.

Akp'nin savunucusu olacağınıza biraz da doğru olanı alkışlayın. Bir AKP liden duyduğum söz gibi AKP eşeği aday olarak koysa ona oy veririm zihniyetinden kurtulun. Ön yargılarınızdan kurtulup olayları evladını şehit veren annenin, sevdalısına kavuşamayan bacılarımızın, yetim kalan yavruların gözüyle değerlendirin.

bu mantıkla bu millet hiç bir yere varamaz bırakın bunları arkadaşlar bu teslim olan pkk lılar dediğimiz insanlar cahil olan akıllarına girilmiş beyinleri yıkanmış denen kısaca sol kesimin kandırdığı benim eğitimi tam olarak verilmemiş kürt vatandaşımdır bir zamanlar bundan 20 yıl öncesine gidelim ortadoğu üniversitesinden çıkan bu dava başlangıçda sağ ve sol davasıydı yani bi tarafını sol hangi partinin desteklediğini hala daha anlayabilmiş değilim ama genellikle hepsinin fikrinin bir oldğunu düşünüyorum diğer tarafının da sağ yani hala daha pkk yı bitireceğiz apo yu asacağız nidaları atarak aponun imralıya tıkılmasını sağlayarak asılmaması yönünde imza basan mhp nin ta kendisidir kısaca bu dava dediğimiz dava aslı sağ sol davası dır şimdilerde pkk olmuştur bu insanlar diş güçlerin oyununa bizleri alet ederek hepimizi birbirimize kırdırmaktır amaçları o yüzden arkadaşlarım kardeşlerim bırakın bunları bu pkk lı dediğimiz insanlar ne yazıktır ki bizim kenara ittiğimiz arkamızda durmasını istediğimiz kürt dediğimiz kendi vatandaşlarımızdır bu davaları bırakalım dostlarım bizim asıl karşısında durmamız gerekenler başımızda bizim yanımızda gibi görünen aslında dış güçlerin maşası olan yöneticilerimizdir pkk denilen illet neticede ergenokon davasında ap açık ortaya çıkmıştır kısaca arkadaşlarım çıkaralım at gözlüklerini bu dış güçlerin bizi ablukaya almış zincirlerini kıralım pkk nın başları maşadır bunu bilin ama piyonları çoğu kandırılmış vatandaşımızdır

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

SAYGILARIMLA

Sorguda ‘sayın’ ve ‘önderlik’ pazarlığı

Savcılar ve hâkim, 34 kişinin tutuklanmaması için her türlü hukuki yardımı yaptı. Gözaltı olmaması için Habur Sınır Kapısı’nda mahkeme kuruldu. Yargı, gelenlere “Sayın Öcalan” ve “önderlik” ifadelerini kullanmaları halinde çıkacak sıkıntıyı anlattı. Hâkim, “Sayın Öcalan” ifadesini de tutanağa geçirmedi

Yargı, terörist Abdullah Öcalan’ın çağrısıyla, Mahmur Kampı’ndan gelen 26 ve Kandil’deki örgüt kamplarından gelen sekiz kişinin tutuklanmaması için seferber oldu. Grubun gözaltına alınmaması için Habur’da mahkeme kuruldu. Savcılar, sorguladıkları isimleri, “Sayın Öcalan” ve “önderlik” ifadelerini kullanmamaları konusunda ikna etmeye çalıştı.
Sorgularında bu ifadeleri özellikle kullanan beş kişi, “örgüt üyeliği” suçundan tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Savcılık, mahkemeye “talepte bulunmamalarına rağmen bu kişilerin etkin pişmanlıktan yararlanabileceklerini” anımsattı.
Hâkimin, avukatlara yönelik, “Suça konu kelimeler kullanılmasın. Üsluplara dikkat edilsin. Bu kritik süreçte, kimse zor durumda kalmasın” uyarısının ardından, beş kişi, hâkimlik ifadelerinde “önderlik” ifadesini kullanmadı. Beş kişiden bazıları, “Sayın Öcalan” ifadesini sorgusunda da kullanmakta ısrar etti. Ancak, hâkim bu ifadeleri tutanağa geçmedi.
Yüzlerce kişiyi çok daha hafif eylemlerden tutuklayan yargı beş kişiyi serbest bıraktı.

Sivil karşılama
Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giren 34 kişi, 1999’da Türkiye’ye gelen ve tuğgeneral komutanlığındaki askeri birlik tarafından karşılanan grubun aksine, Şırnak Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş başkanlığındaki bir grup sivil yetkili tarafından karşılandı. Akdaş, “Hoşgeldiniz” dedi. Olağan şartlarda, örgütle bağlantılı olanların gözaltına alınarak Diyarbakır’a götürülmesi ve sorgulanması gerekiyordu.
Bu kez özel yetkili 4 savcı Diyarbakır’dan Habur’a geldi. Grup, sınır kapısının 200 metre ilerisindeki Tarım İl Müdürlüğü binasına götürüldü.

Ortak ifade
Önceden hazırlanan odalarda tutulan ve sağlık kontrolünden geçirilen grup, özel yetkili savcılarca akşam saat 21.00’den gece saat 02.00’ye kadar sorgulandı. Sorgu sürerken, polis bariyerleriyle çevrilen binanın önünde sürekli olarak bir ambulans bekletildi. Binanın, güvenlik şartları uygun olduğu için önceden hazırlandığı bildirildi.
Sorgulanan beşi Kandil, 24’ü Mahmur’dan gelen 29 kişi, “Örgüte ne zaman katıldın?”, “Nerelerde bulundun?”, “Neden geldin?” sorularına karşılık, ortak bir ifade kullandı ve “Tıkanan barış sürecini açmak için Öcalan’ın çağrısıyla Türkiye’ye geldik” dedi.
Türkçe bilmeyenlerin sorgusu sırasında tercüman yardımı alındığı bildirildi. Sorgulananlara, “Pişmanlıktan yararlanmak isteyip istemediği” sorulmadı. Üçü Kandil, ikisi Mahmur’dan gelen beş kişi ise, sorgularında bu 29 kişiden farklı olarak, “Kürt halkının önderi sayın Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine, barışa katkı sağlamak üzere Türkiye’ye geldim” şeklinde ifade verdi.

Savcılar sıkıntıda
“Önderlik” ve “sayın” kavramlarının kullanıldığı bu ifade, savcıları sıkıntıya soktu. Sabaha karşı, “beş kişinin tutuklanması istemiyle hâkimliğe sevk edildiği” haberleri kamuoyuna yansıdı. Ancak, beş kişinin tutuklanmadan önce “ifadelerini değiştirmeleri” konusunda ikna edilmeye çalışıldığı, ikna edilemeyince hâkimliğe sevk edildikleri ileri sürüldü.
Savcılığın müzekkeresinde, beş kişinin verdiği ifadeler sıralanarak, TCK’nın “örgüt üyeliği” başlıklı 314. maddesi uyarınca tutuklanmaları talep edildi. Müzekkereye, beş kişinin herhangi bir talepte bulunmamasına rağmen, “TCK’nın 221. maddesinde düzenlenen etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanabilecekleri” notu düşüldü.
Savcılar, müzekkereyi Silopi’den gelen sulh ceza hâkimine sundu. Kandil’den gelen PKK’lı Hüseyin İpek, Vilayet Yakut ve Elif Uludağ ile Mahmur’dan gelen Musa Tomak ve Nurettin Turgut’un avukatları, tutuklama talebini değerlendirecek olan hâkim ve savcılarla görüştü. Hâkim ve savcılar kendi aralarında da görüştü.

Hâkimin ‘ifade’ telkini
Hâkimin, savcılarla yaptığı görüşmede, “Bu ifadeleri mahkeme huzurunda tekrarlarlarsa, tutuklamak zorunda kalırım. Hâkim huzurunda böyle söylememeleri gerekir” dediği belirtildi.
Hâkimin, avukatlarla yaptığı sohbette de “Suça konu kelimeler kullanılmasın. Üsluplara dikkat edilsin. Kimse zor durumda bırakılmasın. Biz de sürece katkı sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştuğu ifade edildi.
Hâkimin örtülü uyarısı üzerine beş kişiyle görüşen avukatlar, “önderlik” ve “sayın” kelimelerinin kullanılması halinde tutuklanabileceklerini, diğer 29 kişi gibi ifade vermeleri halinde serbest kalacaklarını müvekkillerine söyledi. Ancak, İpek, bu kavramları kullandı.

‘Önderlik’ gitti
Hâkim önüne çıkan beş kişi, “önderlik” ifadesini kullanmadan, “Sayın Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine barışa katkı sağlamak üzere Türkiye’ye geldim” dedi. Hâkim, sadece “suçluyu övme” suçunu oluşturan “Sayın Öcalan” ifadesini tutanağa geçmeyeceğini belirtti. Tartışma sonunda, tutanağa “Sayın Öcalan” ifadesi yazılmadı. Tutanakta, beş kişinin, “Öcalan’ın çağrısı üzerine Türkiye’ye geldiklerini” söyledikleri açıkça belirtildi.

Aynı sözlerden tutuklandılar
BUGÜNE kadar, yüzlerce kişi, düzenlenen yasal basın açıklamalarına katıldığı gerekçesiyle tutuklandı. Buna, bu eylemlere katılım konusunda PKK’nın da çağrı yapması ve eylemde PKK sloganları atılması gerekçe gösterildi. Açıkça, “Öcalan’ın talimatıyla Türkiye’ye geldiğini” söyleyen ‘Barış Grubu’ üyesi PKK’lılar ise, demokratik açılım sürecinin etkisiyle serbest bırakıldı.

Kaynak

30 bin vatan evladının bu topraklar için doktuğu kanlar boşaymış demekki aslında başbakandan başka ne beklenirdi ki
askerimize KELLE apo piçine de SAYIN diyen bir başbakandan başka ne beklenirdi hiçbir ülke yoktur ki teroristleri kahraman gibi karşılıyan heleki savcılarımız gelen teroristleri tutuklamamk için önceden akıl vermeleri akıl işi değil ölen o kadar şehidimiz ve aileleri için kendimden utanıyorum AKP yi destekleyen onu savunanlara selam olsun

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

ülkenin ipi koptu artık nereye gittiği belirsiz. Devlet Bahçeli'nin bir basın mensubuyla olan konuşması ile yorumuma nokta koyuyorum.

MHP Basın toplantısında bir gazeteci sorusunda "Sayın Öcalan" ifadesini kullandı.
Ardından özür dileyen gazeteciye Bahçeli ise

"Üzme kendini. Başbakan söylemiş, sen söylesen ne olacak" diye karşılık verdi.

Pişman mısınız diye soru bile yöneltmeden pişmanlık yasasından yararlandırıldı bu aç köpekler..

Şehit anaları sizin birlik projenize ne diyor?

Geri