Demokratik Açılım [ Tek Başlık ]

Yılmaz'dan, Kürt açılımına karşı Türk açılımı

ANKARA (ANKA)- MHP Genel Başkan adayı Ahmet R. Yılmaz, Genel Başkan Devlet Bahçeli'den, Kürt açılımına karşı önerdiği Türk açılımını Meclis'e taşımasını istedi.

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Bahçeli'ye seslenerek “Bugünkü tablonun sorumlusu sizsiniz. 12 yıldır başka bir ülkede mi siyaset yapıyordunuz Sayın Bahçeli” dedi. “Şahsi iktidar ve saltanatının devamı için il ve ilçelerde delege markajı ile uğraşmak yerine Öcalan'ı, DTP ve Erdoğan'ı markaja al” diyen Yılmaz, “Türklerin ana yurdunda uğradığı zulüm, hakaret ve şiddete yönelik sözde Kürt açılımına karşı Büyük Türk açılımını Meclis'e getirin” görüşüne yer verdi.

Yılmaz, açıklamasında şunları kaydetti:

“12 yıllık Genel Başkanlığınız hüsrandan öteye gitmeyerek Türk Milliyetçiliğine vurmadık darbe bırakmamıştır. Görevde kaldığınız süre içerisinde milletimizin haklarını gereği gibi ve layığı ile koruyamadığınız gibi AKP ve DTP'nin ilerleyişinin yolunu açan beceriksiz politikalara imza atacak kadar basiretten yoksun davranış sergilediniz.
Şu başlıklarda Türk açılımını Meclise götürün ve artık Türk Milletine karşı yapılan bu hayâsızca zulme bir dur deyin. Terörist başı için bir kereye mahsus idamla yargılanabilmesinin yolunu açabilmek için Meclisten referandum kararı çıkartılsın. Terörist başı Öcalan'ın akıbetine siyasiler değil, referandum yaparak, acının ve yere düşüp şehit olan evlatlarımızın sahibi olan milletimiz karar versin. Siyasiler sandıktan çıkacak olan karara saygı duysun. Söz milletin olsun. Terör ve bölücülüğü destekleyen doğuda belediye başkanı veya milletvekilliği ya da kamu görevi yapanların kamu sorumluluğunu ihlal nedeniyle ağırlaştırılarak yargılanmasının yolu açılsın.
Bölücü terör suçuna istinaden idam yeniden Meclise getirilsin ve bu kapsamda teröre bulaşacak ve aktif olarak dağda faaliyet içinde olanların idamla yargılanması kabul edilsin. Şehit aileleri için tazminat talebinde bulunun. Güneydoğudaki kamuya ait mülklerden şehit çocuklarına işlenebilir tarım arazisi olarak belli miktarlarda tahsiste bulunulsun. Türkler tarihte hiç olmadığı kadar kendi ana yurtlarında mağdur ve haksızlığa uğratılmaktadır. Bu utanç verici durum ne yazık ki siyasilerin eliyle yapılmaktadır. MHP Genel Başkanı olarak görevinizi yerine getirmediniz. İhmal ve kusurlarınız var. Gelinen noktada sorumluluğunuzu inkâr edemezsiniz. Bu hesap büyük kongrede Türk Milliyetçileri tarafından sorgulanacak ilk meseledir. Kişisel saltanatınız uğruna İl il delege markajı ile uğraşacağınıza Diyarbakır teşkilatını açın. Gerekirse Genel Başkan sıfatıyla MHP Diyarbakır Fahri İl Başkanı da kendiniz olun.”

Kaynak

daha önce şehitlerimize kelle dedi ya ve şehit annelerine sahtekar diyecek kadar düştü ya ondan artık yoğurdu üfleyerek yiyor ama geçti artık şehit annelerinin gözündeki değeri burada yazarsam banlanırım

Der kardeşim der bizim kör milletimiz oy vermeye devam ederse her şeyi der...

O Zaman Ben de Lazistan İsterim

O Zaman Ben de Lazistan İsterim

Görüyorsunuz ki Kürt sorunu nereden nerelere kadar uzadı. Bir zamanların masum istekleri şimdilerde milletin istikbaline hançer sokacak kadar tehlikeli bir hale geldi.
Sözde üniter devlet ama özde özerklik istiyorlar.
İstemek o kadar kolaysa, o zaman ben Lazistan derim, başkaları da Çerkezistan niçin demesin?
Konuya iktidarın Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan’dan girelim.
E şimdi bu kardeşim tutturmuş, kanın durması için İmralı muhatap alınmalıymış.
Onsuz olmazmış!
Hatta, dağlarda Mehmetçiğe mayın döşeyip kanına girenlerin de devlet baba cenazelerine sahip çıkmalı, onların ailelerine de diğer şehit ailelerine yaptığı gibi yakın durmalıymış.
Daha neler...
Kürt Hakları demek sanki PKK demekmiş gibi bir yanılgının içerisine düşenler şimdi kalkmışlar devleti aynı yanılgı deresinde boğmak istiyorlar. Devlete demek istiyorlar ki, “dibi görünmeyen dereden geç ve boğul”.
Şimdiye kadar o dağlara döktüğümüz 350 milyar dolar yetmedi, şimdi de Güneydoğunun zengin petrolleri üzerinde Özerk bir devlete razı olun da aklınız başınıza gelsin.
Güneydoğu, Irak da dahil Batı emperyalizminin silah pazarıdır.
Bu pazarı göz ardı edip devletin içerisine İttihat ve Terakkiden bu tarafa çöreklenen bir takım zihniyeti bozuklar şimdilerde PKK’yı aklamak istiyorlar.
Tanıdığım İhsan Arslan köyü yakanla, Kürtçeyi yasaklayanın bu milletle uzaktan yakından alakası olmadığını pek ala bilir. Bilir de bu “Kürt Hakları” neyin nesi?
İhsan Arslan!
Kızını okulun kapısından içeri almadıklarında sana “Kürt müsün, Türk müsün?” Diye soran oldu mu Allah aşkına? Veya eşinle giremediğin yerlerde aynı sorularla karşılaştın mı?
Akıncı Ana Jet üssündeki bir sünnet düğününe hanımla birlikte gittiğimizde rütbeliler bizi de içeri almadılar. Sormadılar güneyden misiniz, kuzeyden misiniz...
Başörtüsünü gösterdiler içeri almadılar, hepsi o kadar.
Sorun varsa müşterektir; Kürdü, Türkü yok...
Sen “Kürt Hakları” dersen, ben de “Laz hakları” derim.
Kürdistan dersen, Lazistan derim...
Şunun için derim.
Gidin bakın, Lazların da köy isimleri kamilen değiştirildi. Dilleri var, değişik kültürleri var. Eskiden Lazistan’ın başkenti Pazar ilçesiydi.
Benim de köyümün eski ismini değiştirdiler...
Çerkezlerin dilleri var, Boşnakların dilleri var.
Öyledir diye, hiçbir Laz veya Çerkez eline silah alarak dağa çıkmadı.
Polis öldürmedi, asker öldürmedi.
İhsan Arslan, istersen bu konuyu salim kafa ile bir sefer daha düşünelim.
Sen şu anda AK Parti milletvekilisin, Davutoğlu da aynı partiden Dışişleri Bakanı.
O diyor ki: “Konunun görüşüleceği zemin bellidir, MGK'dır, Bakanlar Kurulu'dur. Bu konuda kimse başka bir zemin aramasın”.
Sen de diyorsun ki Öcalan olmadan PKK çözülmez.
Hanginizin sözü geçerli?
Ayrıca sayın Başbakan da fena bozuluyor bu Öcalan meselesine...
DTP de Öcalan diyor, Karayılan da Öcalan diyor...
“Kürdistan’ın haritasını çizdik”.
“Van’ı, Diyarbakır’ı kurtardık”.
Geriye Türklere ne kalıyor?
Domaniç yaylaları, otlakiyeler...
İşte Kuzey Irak...
Dün Talabani Peşmerge başı idi, bugün diktatör Saddam’ın makamında oturuyor. Daha doğrusu, oturtturuldu. Keyfe de hoşa...
Anlatır mısınız Irak’da kan ve gözyaşından başka değişen ne oldu?
Kuzey Irak da dahil Kürt halkı yine bir avuç bulgura muhtaç, aç ve sefil; her gün cinayetler, cesetler, ölüler... Osmanlı’dan geride kalan, ırz ve namusu kirletilmiş bir Irak var yanıbaşımzda.
Zamanında birisi dikta çekti, diğerleri de özerklik peşinde koştuklarından parçalanmanın hikayesi işte buraya kadar gelebildi.
Gümrük kapılarını açsanız Irak’ta bir kişi kalmaz, kaçar giderler...
Bu zümre perişan hali ile devlet olsa ne olur, olmazsalar ne...
Oyun bu, Osmanlı’yı oydular, sıra Anadolu’ya geldi...
Geldik özerklik meselesine... Şimdi birtakım kalemşorlar sanki ülkede 40 bin insanın canına kıyılmamış gibi kalkmışlar İmralı diyorlar.
Bir kısım sorumsuz politikacılar da bir avuç PKK’nın tabanına sahip çıkmak yarışındalar.
O kapmasın, ben kapayım....
O bakımdan diyorum ki, madem yağlı börek kapışılıyor, bu arada biz de yakınımızda olan Lazistan’ı kaçırmayalım, başkaları da Çerkezistan’ı kursun, sonra da kaplumbağaya döneriz!

Nusret Çiçek
VAKİT

K.http://www.habervaktim.com/yazar/16235/o_zaman_ben_de_lazistan_isterim.html

Parti yandaş medyası tarafından bu derece sert muhalefete uğrayıp hala devam ediyorsa o partinin geleceği hiçte parlak değildir.

Bunun açıklığı tartışılmayacak kadar net ve görünürdür. Kimse kendini kandırmasın bu açılım meselesi uzarsa akp ve yönettiği ülke kaybedecektir.

Benim aziz milletimin bir parçası olan Kürt vatandaşlara ayrı bir ırkmış muammelesi yapmak onu dışlamak demektir. Ona imtiyazlar vermek, haklar vermek sanki sen bizden değilsin demektir. Oysa onlar bizden birisi. Onlar kökenin bir ucunda Türk, bir ucunda Kürt. İsimlerinden bile belli oluyor. T ve K harfleri yer değiştirince kimse değişmiyor. Ya da konuştuğumuz dil değişince. Nitekim dil canlı bir varlıktır ve Kürtçe bölge halkının kullandığı Jargon dillerindendir. Örneği dikkatle irdeleyiniz. Kazakistan'da yaşayan Türklerin konuştuğu dile kazakça diyoruz ama onlarada kazak diyoruz ama onlar aslen Türk. Çünkü taşıdığı kültür itibariyle Türk kimliğine sahipler değişilmez.

Kürtlere gelince onlarda taşıdıkları kültür itabiriyle Türktürler. Birileri bunları konuşsa ve aslında ayrımcılığı yapanın pkk olduğu söylense ve dağ kadrosu temizlense bölgede dtp oyları yüzde 10'u bile geçemez. Çünkü bölgede hakim kuvvetin olay çıkarıp düzeni bozma, eğer sandıktan dtp dışında biri çıkarsa köylerin basılması gibi bir korku hakim. Bu korku dtp'ye oy kazandırıyor. Bunu 2002 seçimlerinde gördük. dtp ve uzantı partilerinin oy potansiyeli nasılda düşmüştü değil mi? Neden? Çünkü apo yakalanmış ve dağ kadrosu gevşemişti.

İşte sorunun ne olduğu ortada. Sorun başlı başına pkk'dan ibarettir.

TEŞEKKÜR EDERİM.

Lazlar bu ülkenin temel taşlarındandır lazistana ne gerek var ülkem onlara feda olsun çünkü onlar Ne Mutlu Türküm Diyebiliyor Bunu diyen Lazların anası benim anamdır babası benim babamdır.

En Aykırı Ülkücü "Apo da Haklı Olabilir"

swck6d.jpg

En aykırı ülkücü: Apo da haklı olabilir

Eski MHP'liden gelen açıklama şaşırttı: Öcalan da haklı olabilir..

DİYARBAKIR'da MHP'den milletvekili adayı olan eski İl Başkanı Abdullah Arzakçı, Kürt sorunun çözümü konusunda suçlu dahi olsa bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın doğru söylediklerini değerlendirmek gerektiğini savundu. Arzakçı, "Sorununu çözümünde, bölge halkı ve çocukları dağa çıkanlar muhatap alınmalıdır. Onlarla görüşülmelidir. CHP ve MHP ülkenin birlik ve bütünlüğünden söz ederler, ancak bu ülkeyi kendileri bölmüştür. Ankara'nın dışına çıkamıyorlar" iddialarında bulundu.

ÇOCUKLARI DAĞA ÇIKAN KÜRTLERİN SORUNU VARDIR

Diyarbakır'da 6 yıl MHP İl Başkanlığı yapan ve genel seçimlerde milletvekili adayı olduktan sonra, parti yöneticilerinin bölgeye gelmemesini eleştiren Abdullah Arzakçı, partisinden istifa etti. Kürt sorunun çözümü konusunda ilginç değerlendirmelerde bulundu. Arzakçı, Türkiye'de sorunu olmayan Kürtler olduğunu anlatırken şöyle dedi:

BEN KÜRDÜM VE ZAZAYIM

"Ama çocukları dağa çıkan Kürtler'in sorunu vardır. Öncelikle dağa çıkan bu çocukların dağdan indirilmesi için, aileleri ile görüşülmelidir. Kürt sorunun muhatabı önce bölge halkı, sonra çocukları dağa çıkmış bu ailelerdir. Kalkıp, bu sorunu inkar etmek doğru değildir. Ben de Kürt'üm ve Zaza'yım. Bunu, bu her zaman söyledim. Aslımı inkar edecek halim yok."

ÖCALAN DA HAKLIL OLABİLİR

Arzakçı, Kürt sorunun çözümü konusunda suçlu dahi olsa, `Abdullah Öcalan'ın doğrularını' değerlendirmek gerektiğini anlatırken, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, sayın Başbakanımız herkes bu konuda konuşuyor. Herkesin doğrularını değerlendirmek gerekir. Suçlu dahi olsa Öcalan'ın doğru söylediklerini dikkate almak gerekir. Yoksa `doğruları o söylüyor' diye, peşinen reddetmek doğru olmaz. Ama Kürt sorunun çözümü konusunda muhatap olarak, direkt Öcalan'la da, başlarsanız sorunu çözemezsiniz. Muhatap bölge halkıdır, muhatap çocukları dağa çıkan ailelerdir. Bunları dikkate alınması lazım."

DENİZ BEY, DEVLET BEY NE ZAMAN HAKKARİ'YE GELDİ

Abdullah Arzakçı, istifa ettiği MHP'deki yöneticilerin Ankara dışına çıkmaması ve bölgeye gelmemeleri nedeniyle partiden istifa ettiğini anlatırken, "MHP ve CHP ülkenin birlik ve bütünlüğünden bölünmezliğinden söz ediyorlar. Ama aslında kendileri Ankara'nın dışına çıkmayarak, bu ülkeyi bölüyorlar. Bu doğru bir yaklaşım değil, böyle siyaset yapılmaz. Devlet bey ve Deniz bey ne zaman Hakkari'ye gelmişler? Bunu merak ediyorum" dedi.

Kaynak

konuşmuş adam ne yaparsın işte.. mhp ile chp liler cevaplasın.. ya sev ya terketmi derler, susturun şu hainimi derler artık ne lazımsa.. demekki rozet işi çözmüyor gönlünde yatanı saklamıyor.. hadi hayırlsı..

seninde apo itininde ona hak vereninde pkkyı savunanında askere kurşun sıkıp demokrasi talep edeninde bu talebi haklı göreninde diye başlayan bi cümle kursam kesin ban yerim
bu yüzden çocukları dağa çıkanlara sormak yerine çocukları vatan haini bölücüler tarafından kalleşçe şehit edilen ailelere soralım derim

ülkücüymüş tevbe tevbe ,yalan olurda ancak bu kadar kuyruklusu olur ..

devam edin bunlara siz sorun değil bi b... çözemezsiniz türkiyede iç savaş olan ülkeler listesinden sonsuza dek çıkmaz

ee musulu almassan diyarbakırı verirsin demişler daaa

Wifi_Slax

Noktalı virgüllü kelimeler kullanmadan seviyeli bir şekilde yorumlar yapalım

yeni bir üye olmanızdan dolayı sizi uyarmak istedim aklınızda bulunsun !

Geri