Demokratik Açılım [ Tek Başlık ]

Türkiye Cumhuriyeti Atatürk ilke ve inkilapları ve cumhuriyet kurallarıyla kurulup yönetilen bir ülke. Keşke her parti Atatürk ilke ve inkilapları esas alarak siyaset yapabilse.

"camiler kışlamız minareler süngümüz" gibi bişey demişti rte. Bu en basit örnek. Hatta bu yüzden ceza yattı.

Kardeş Atatürk ilke ve inkılaplarını örnek aldığını söylediğin parti Türkiye Büyük Millet Meclisinin Cumhurbaşkanı seçebilmesini engellemek adına meclisten kaçtı. Bu Meclisin sececeği Cumhurbaşkanı bizim cumhurbaşkanımız değildir diyerek. " EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR " sözü Ulu Önder Atatürk'e ait değil mi. Bu meclisi de Madagaskar halkı seçmedi. Türkiye Cumhuriyeti halkı son derece çağdaş bir seçimle hür iradesini kullanarak seçti. O zaman ne olmuş oluyor . Sözkonusu Parti Atatürkün vasiyetine karşı çıkmış oluyor.

Gelelim Tayyip Erdoğanın şiirine. Bu şiir yüz yıldır her vatandaş tarafından okunabilen bir şiir. Bu şiiri Tayyip Erdoğan okudu diye dini sömürmüş mü oldu. O zaman istiklal marşımızı her okuduğumuzda laiklik elden gitmeli. Öyle ya Ne diyor Mehmet Akif .?

BU EZANLAR Kİ ; ŞAHADETLERİ DİNİN TEMELİ.
EBEDİ YURDUMUN ÜSTÜNDE BENİM İNLEMELİ.

türkiye cumhuriyeti atatürkün ilkeleri ile kuruldu bu ilkeleri yok etmeye kalkan kim be kardeşim! daha savunmayın şu ampul kafaları, bu arada ben sana chp ile ilgili bişeymi dedimki chp yi savunduğumu çıkardın. Bu ülke hiçbi hükümette bu kadar ranta kurban gitmedi, hiç bir hükümette düşmanlara bu kadar taviz verilmedi, hiçbir hükümette teröristle masaya oturulmak düşünülmedi bile, sen şimdi kalkıp bunumu savunuyorsun, çocukluğunu çok fakir geçirdiğini iddia eden adamın oğlunun üniversiteyi bitirir bitirmez gemicik alabileceğine mi inanıyorsun? o kadar çıkan resimleride mi görmezden geliyorsun, hadi hepsini geçtim bu partiyi amerikanın kurduğunu vede onun kuklası olduğunuda mı bilmiyorsun, sende çok safmışsın be kardeş. kürdistan kurulduğunda senden toprak gitmeyecekmi sanıyorsun? bugün yavaş yavaş ilerleyen mahalle baskısı yarın şeriat seslerini yükseltmeyecekmi sanıyorsun
bu ülkeyi atatürk bu ilkelerle kurdu işine gelmiyosa git başka ülkeye benim ülkemi niye bölüyorsun ve buna ses çıkarmama neden şaşırıyorsun? sizce dtp nasıl bu kadar ilerledi? bi düşün be kardeşim hiç bu kadar büyük bölünme tehdidi yaşadımı bu ülke! bu kadar mı safsınız. vah ülkem vahhhh, atam mezarında takla atıyo bu zihniyet yüzünden ahhh ahhhh. kalkmış bide heykeli dore yapmışlar :) bide anlayamadığım bu kadar hak din eşitlik diyen bir parti gökçek gibi bir dolandırıcıdan ne medet umuyorki bırakamıyor. sakın menfaat olmasın? yada gökçeğin elindeki bazı belgeler? ne dersiniz? alın size bi bomba oynaya oynaya patlatın.

Kardeş Atatürk ilke ve inkılaplarını örnek aldığını söylediğin parti Türkiye Büyük Millet Meclisinin Cumhurbaşkanı seçebilmesini engellemek adına meclisten kaçtı. Bu Meclisin sececeği Cumhurbaşkanı bizim cumhurbaşkanımız değildir diyerek. " EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR " sözü Ulu Önder Atatürk'e ait değil mi. Bu meclisi de Madagaskar halkı seçmedi. Türkiye Cumhuriyeti halkı son derece çağdaş bir seçimle hür iradesini kullanarak seçti. O zaman ne olmuş oluyor . Sözkonusu Parti Atatürkün vasiyetine karşı çıkmış oluyor.

Gelelim Tayyip Erdoğanın şiirine. Bu şiir yüz yıldır her vatandaş tarafından okunabilen bir şiir. Bu şiiri Tayyip Erdoğan okudu diye dini sömürmüş mü oldu. O zaman istiklal marşımızı her okuduğumuzda laiklik elden gitmeli. Öyle ya Ne diyor Mehmet Akif .?

BU EZANLAR Kİ ; ŞAHADETLERİ DİNİN TEMELİ.
EBEDİ YURDUMUN ÜSTÜNDE BENİM İNLEMELİ.

Abdullah gül dediğin kişinin geçmişini araştırmak lazım. Yaptığı her eylemde söylediği her sözde Atatürk ilke ve inkilaplarına karşıtlığını açıkça göstermiştir. akpden önceki partisinin izlediği yola, kapanış sebeplerine bakalım. anayasa mahkemesinin akp hakkında aldığı karara bakalım.

Bumudur ilke ve inkilaplara cumhuriyete bağlılık.

Abdullah gül dediğin kişinin geçmişini araştırmak lazım. Yaptığı her eylemde söylediği her sözde Atatürk ilke ve inkilaplarına karşıtlığını açıkça göstermiştir. akpden önceki partisinin izlediği yola, kapanış sebeplerine bakalım. anayasa mahkemesinin akp hakkında aldığı karara bakalım.

Bumudur ilke ve inkilaplara cumhuriyete bağlılık.

Araştırıldı kardeşim araştırıldı. Hatta Ergün Poyraz isimli satlık bir yazar birilerinden aldığı bolca sıfırlı bir çek karşılığında sözde araştırmalarını sözde belgeleriyle kitaplaştırdı 2007 yılında. İlk zamanlar başarılı da oldu gibi insanları etkilemek için. Ama sonuç hüsran , daha bir yıl geçmeden Hakkında açılan bir davada mahkum oldu. Hatta mahkum olmakla kalmadı kendisine O bolca sıfırlı çeki uzatan eli de deşifre etti. Bugün ergenekon kapsamına girdi o dava. Bakalım sonu nereye varacak. Yani Geçmişini araştıralım derken Bu adam Üç bin yaşında değil ki mısır'daki taş kitabeler üzerinde araştırılsın. Varsa bir tanıdığın Kayseride Babası belli Anası belli sorarsın araştırılır.

Araştırıldı kardeşim araştırıldı. Hatta Ergün Poyraz isimli satlık bir yazar birilerinden aldığı bolca sıfırlı bir çek karşılığında sözde araştırmalarını sözde belgeleriyle kitaplaştırdı 2007 yılında. İlk zamanlar başarılı da oldu gibi insanları etkilemek için. Ama sonuç hüsran , daha bir yıl geçmeden Hakkında açılan bir davada mahkum oldu. Hatta mahkum olmakla kalmadı kendisine O bolca sıfırlı çeki uzatan eli de deşifre etti. Bugün ergenekon kapsamına girdi o dava. Bakalım sonu nereye varacak. Yani Geçmişini araştıralım derken Bu adam Üç bin yaşında değil ki mısır'daki taş kitabeler üzerinde araştırılsın. Varsa bir tanıdığın Kayseride Babası belli Anası belli sorarsın araştırılır.

Neyse kardeş. Boşver. Belliki aşk bacayı sarmış. Ne desem boş. Bak keyfine.

Hadi iyi forumlar.

türkiye cumhuriyeti atatürkün ilkeleri ile kuruldu bu ilkeleri yok etmeye kalkan kim be kardeşim! daha savunmayın şu ampul kafaları, bu arada ben sana chp ile ilgili bişeymi dedimki chp yi savunduğumu çıkardın. Bu ülke hiçbi hükümette bu kadar ranta kurban gitmedi, hiç bir hükümette düşmanlara bu kadar taviz verilmedi, hiçbir hükümette teröristle masaya oturulmak düşünülmedi bile, sen şimdi kalkıp bunumu savunuyorsun, çocukluğunu çok fakir geçirdiğini iddia eden adamın oğlunun üniversiteyi bitirir bitirmez gemicik alabileceğine mi inanıyorsun? o kadar çıkan resimleride mi görmezden geliyorsun, hadi hepsini geçtim bu partiyi amerikanın kurduğunu vede onun kuklası olduğunuda mı bilmiyorsun, sende çok safmışsın be kardeş. kürdistan kurulduğunda senden toprak gitmeyecekmi sanıyorsun? bugün yavaş yavaş ilerleyen mahalle baskısı yarın şeriat seslerini yükseltmeyecekmi sanıyorsun
bu ülkeyi atatürk bu ilkelerle kurdu işine gelmiyosa git başka ülkeye benim ülkemi niye bölüyorsun ve buna ses çıkarmama neden şaşırıyorsun? sizce dtp nasıl bu kadar ilerledi? bi düşün be kardeşim hiç bu kadar büyük bölünme tehdidi yaşadımı bu ülke! bu kadar mı safsınız. vah ülkem vahhhh, atam mezarında takla atıyo bu zihniyet yüzünden ahhh ahhhh. kalkmış bide heykeli dore yapmışlar :) bide anlayamadığım bu kadar hak din eşitlik diyen bir parti gökçek gibi bir dolandırıcıdan ne medet umuyorki bırakamıyor. sakın menfaat olmasın? yada gökçeğin elindeki bazı belgeler? ne dersiniz? alın size bi bomba oynaya oynaya patlatın.

O kadar çok soru sormuşsun ki başım döndü istersen numaralayalım.

1-) Atatürk'ün bir sözünü örnek verdim ve CHP'nin bu söze nasıl karşı geldiğini izah ettim. Anlayan anlar anlamayan yine CHP Atatürk taraından kurulmuş Cumhuriyrtin sigortası gibi sıloganlar atmaya devam eder bunda özgürdür.

2-)CHP'yi savunduğunu açıkça söylemedim ama MHP milliyetçiliği kullanıyor ve Akparti dini kullanıyor deyince burada bir eksiklik olduğunu farkettim Sanırım Atatürk ve Cumhuriyeti kullanma konusunda kimse CHP' nin eline su dökemez.

3-)Bu ülke hiç bu kadar ranta kurban gitmedi derken 7 yaşında olduğunu düşünüyorum. Çünkü 10 yıl öncesine kadar bu ülkede siyasi parti yandaşlarının herbirisi bir banka kurup vatandaştan topladığı mevduatı cukka yapıyordu. Ardından bu bankaya kefil olan Devlet kuzu kuzu bu paraları vatandaşa ödüyordu. sadece 2001 deki krizde 37 bankanın battığını düşünürsek Rantın boyutlarını anlamak zor olmasa gerek. Şubat ayının 17 si ile 25 arasında dövizin üç katına çıktığı ve 17 sinden bir gün öncesinde kimlerin yüklü miktarlarda döviz alarak krize Hazırlıklı (!) yakalandıkları da işin diğer boyutu.

4- Hiç bir hükümet düşmanlarına taviz vermedi demişsin. Her yıl milyarlarca dolar para harcadığımız terör örgütüne yardım ve yataklık yapan Suriyenin artık terörü beslemesi şurada dursun Türkiyeye dair yaptığı siyasi ve ekonomik güzellikleri görmemek kör olmakla eşdeğerdir. Bunun yanında hep rejimimize düşman diye düşman gözüyle baktığımız iranın Türk Lirası ile bölgede ticaret yapılmasını tavsiye etmesi ve ardından 100 milyar doları bulan ticaret anlaşmaları için üst düzey heyetlerinin gece gündüz Ankarada olmaları da takdire şayan bir dış ticaret başarısıdır. Daha düne kadar sözde soykırımı yalanlayabilmek için ciğerlerimizi yırtarcasına bağırarak elde var sıfırla dönen heyetlerimizi emekliye sevkedip suyu gözünden kesme mantığı ile Ermenistanın C.Başkanını sözde soykırımın karşısında en canlı delil olarak gösteren karşılıklı imzaladığımız protokoller henüz yepyeni dumanı üstünde belgeler. Eskiden gıkımız çıkmadan her seferinde Tank uçak helikopter vs. gibi mallarını almak zorunda olduğumuz israile bırak ses çıkarmak fiyatına bile itiraz edemediğimiz ihaleleri vermek zorunluluğumuz varken artık her üç-beş ayda bir incir çekirdeğini doldurmayacak kadar küçük sebeplerle başbakanın şamar oğlanına dönderdiği bir ülke konumuna dönüşmesi senin için ne ifade ediyor bilmiyorum.

5-) Bu partiyi amerikanın kurduğunu gerçekten bilmiyorum. Hatta bu konuda senin iddialarına dayanak oluşturan yalancı kaynaklara da inanmayacak kadar saf olmadığım konusunda seni teemin ederim kardeşim.

soruların bir kısmını yemekten sonra cevaplamama müsaade edermisin. ?

akp göreve geldiğinde terör bitmek üzereydi. ama çok bilen tayyip 7 yılda türk-kürt ayrımını oluşturup geliştirmekle kalmadı diğerlerinede zıplattı virüsü.lazmış, çerkezmiş vs.. şu anda türk-kürt çatışması yakınmı değilmi bunun cevabını versin..bunun adı bölücülük değilde nedir??
birde kürt kardeşlerimizle alakasının olmadığı tescilli olan pkk yı kürtlükle bağdaştırmak hangi akla hizmettir?? şunu bilinki kürtlerle pkk nın amaçlarının mantıklı bir bağı yoktur..öyle olsaydı güneydoğudaki köylerimizde katliam üüstüne katliam yapmazlardı..

Türkiye Cumhuriyeti Atatürk ilke ve inkilapları ve cumhuriyet kurallarıyla kurulup yönetilen bir ülke. Keşke her parti Atatürk ilke ve inkilapları esas alarak siyaset yapabilse.

"camiler kışlamız minareler süngümüz" gibi bişey demişti rte. Bu en basit örnek. Hatta bu yüzden ceza yattı.

Atatürkte kurtuluş savaşını yapmadan önce halkı savaşa hazırlamak için ilk olarak camilerde imamlar vasıtasıyla halkı bilinçlendirdi.yani bir nebze kışla olarak kullandı.bir müslüman ülkesinde camilerin kışla gibi görülmesi seni neden rahatsız ediyor anlayamadım.

Günü kurtarmaya dayalı günübirlik siyaset yapılmasın artık ülkemde.
birsey dogruysa dogrudur degilse degil.
adam haklı.
ortamı karıstırmak icin beyaza siyah demenin alemi yok.
birkerede yapılanı taktir edin arkadaslar.
adamlar ikinci defa iktidar oldular.
bunları basa getiren de sen ben..
demekki birsey var bunlarda.
yoksa bunlara rey verenlerin hepsi mi deli?

a.jpg

aa.jpg

gg.jpg

h.jpg

l.jpg

mhp chp de siyasetle hiç bir alakası olmayan iki parti biri benim partimi atatürk kurdu biz ne yaparsak doğrudur zihniyeti diğeri milliyetçilik çatısı altında milliyetçileri sömürmek vatananı bölmek isteyenlerde bölücüler bunlardır

başbakan zahmet etmiş ,bölücüyüde namussuz şerefsizide gözümüz görüyor ....

imralı p.çine saygı gösteren şehitlerimize dil uzatan ordumuza bulaşan kahpe enikleri vatansever olmuşta onu buna yafta takıyor....

ulusalcılık vatanseverlik milliyetçilik kim perinçek kim
tasvip ettiğim iki hareketi var avrupada yaptığı onlarda şov amaçlı
söyleyerek olsaydı birileride padişah olurdu
hoş saltanat sürüyorlar o ayrı

Peki benim partimi Atatürk kurdu diyerek her ortamda Atatürk'ün ve Cumhuriyetin arkasına sığınmak çok hoş mu sence. Hem Akpartinin dini kullandığını ima etmişsin bana tek bir örnek verirmisin bu konuda. Örn: Namaz kılmayanları Anayasa mahkemesine göndermek , Yada oruç tutmayanları üniversitelere almamak gibi..

Yakındır onun için de bi açılım yaparlar. NAMAZ ve ORUÇ Açılımı da derler utanmadan. Allah'tan önce (Haşa) yargılamaya bile kalkarlar Müslümanlığı ki; yapmadıkları şey değil

Geri