Demokratik Açılım [ Tek Başlık ]

Anlatayım..

Kürt açılımı, bebek katili apo itinin yol haritasını beklemektir.

Dtp' ye pkk deyip, ayaklarına gitmektir.

Barzani' yi sevindirmektir.

Özgürlük yalanları ile ülkeyi bölmektir.

Pkk' nın bizi tehdit etmesini izlemektir.

Şehitlerimizin, gazilerimizin kemiklerini sızlatmaktır.

Türk Milletini hiçe saymaktır.

sadece bazıları.

Anlamadığın yer olursa sor..

vay be mit bile hain desene o zaman
bu abest sözler sölemeyin ya mit bile katkıda bulunuyor ordu da o zaman ordu da hain bi siz vatan perversiniz bu ülkede....vatan severlik atatürkçülük cumhuriyet demokrasi hatta bütün açılımlarda sizin tekelinizde....en doğru sizsinizdir siz en mükemmelini düşünür en güzelini yaparsınız hatanız sıfırdır...hayatı hatasız yaşıyıp mükemmelikte ölçüleriniz ve karekteriniz vardır en güzelini ve doğrusunu siz düşündüğünüz için diğerlerinin düşünmesine ve konuşmasına gerek yok bütün halk ve aydınlar sanatçılar salak bidon kafalıdır...demokrasi özgürlük cumhuriyet sizsinizdir siz olmazsanız türkiye olmaz halk olmaz devlet olmaz ordu olmaz iktidar olmaz....

vay be mit bile hain desene o zaman
bu abest sözler sölemeyin ya mit bile katkıda bulunuyor ordu da o zaman ordu da hain bi siz vatan perversiniz bu ülkede....vatan severlik atatürkçülük cumhuriyet demokrasi hatta bütün açılımlarda sizin tekelinizde....en doğru sizsinizdir siz en mükemmelini düşünür en güzelini yaparsınız hatanız sıfırdır...hayatı hatasız yaşıyıp mükemmelikte ölçüleriniz ve karekteriniz vardır en güzelini ve doğrusunu siz düşündüğünüz için diğerlerinin düşünmesine ve konuşmasına gerek yok bütün halk ve aydınlar sanatçılar salak bidon kafalıdır...demokrasi özgürlük cumhuriyet sizsinizdir siz olmazsanız türkiye olmaz halk olmaz devlet olmaz ordu olmaz iktidar olmaz....

Söylediklerime bir tane dahi cevap yazamadan, bizim kim olduğumuzdan bahsetmişsin.
Yani demek istiyorsun ki, biz yanlış düşünüyoruz ama düşünüyoruz. Saygı duy, şu ana kadar ses çıkarılmadıysa bu saygının alasıdır.

Bana yüreğin varsa şu yanlış de..

Ben 70ler de 80ler de bu halkın çok çektiğini, kültür yüzünden ne mücadeleler verdiğini iyi biliyorum.

Aynı ülkenin vatandaşı olmak için aynı amaçlar doğrultusunda, ülke çıkarları adına hareket edilmelidir. pkk' nın elinden silahını almadan pkk ile masaya oturulamaz.

Benim buraya yazdığım ilerleyen zamanlarda yine karşınıza çıkacak şeydir.

Bu işten en büyük karı pkk elde edilecek, yine pkk eliyle Kürt halkı daha fazla zorluk çekecektir. Bekle ve gör..

Söylediklerime bir tane dahi cevap yazamadan, bizim kim olduğumuzdan bahsetmişsin.
Yani demek istiyorsun ki, biz yanlış düşünüyoruz ama düşünüyoruz. Saygı duy, şu ana kadar ses çıkarılmadıysa bu saygının alasıdır.

Bana yüreğin varsa şu yanlış de..

Ben 70ler de 80ler de bu halkın çok çektiğini, kültür yüzünden ne mücadeleler verdiğini iyi biliyorum.

Aynı ülkenin vatandaşı olmak için aynı amaçlar doğrultusunda, ülke çıkarları adına hareket edilmelidir. pkk' nın elinden silahını almadan pkk ile masaya oturulamaz.

Benim buraya yazdığım ilerleyen zamanlarda yine karşınıza çıkacak şeydir.

Bu işten en büyük karı pkk elde edilecek, yine pkk eliyle Kürt halkı daha fazla zorluk çekecektir. Bekle ve gör..

sana yanlışını ata sözümüzle söyliyim...

"" dereyi görmeden paçayı sıvama "" daha orta fol yok yumurta yok...

yok pkk yla masaya oturuluyor yok öcalana af yapılcak....

arkadaş ezbere konuşmayın deliliniz varmı yayınlanmış bişey varmı yok...

ha sen diyorsanki açılımın içeriği belli değil nasıl destek veriyim...tamam ona bişey demem

ama komplo teorileri üretmeyin hiç değilse bekliyin zaten yanlış bişey varsa beraber karşı

mücadeleye geçeriz bu ülkenin vatandaşları zamanı gelince birleşip savaşmayı bilir

unutmayın bunu...

sana yanlışını ata sözümüzle söyliyim...

"" dereyi görmeden paçayı sıvama "" daha orta fol yok yumurta yok...

yok pkk yla masaya oturuluyor yok öcalana af yapılcak....

arkadaş ezbere konuşmayın deliliniz varmı yayınlanmış bişey varmı yok...

ha sen diyorsanki açılımın içeriği belli değil nasıl destek veriyim...tamam ona bişey demem

ama komplo teorileri üretmeyin hiç değilse bekliyin zaten yanlış bişey varsa beraber karşı

mücadeleye geçeriz bu ülkenin vatandaşları zamanı gelince birleşip savaşmayı bilir

unutmayın bunu...

Ya kardeşim, hergün haberlerde öcalan yol haritasını beklemiyor musun?
Dtp' yi muhattap almıyor musun?
Öcalan' ın, dtpnin ne istediğini bilmiyor musun?
Herşey ortada ne içeriği, sizler içeriği bilmeden destek veriyorsunuz.
Ne bekliyorsunuz içerikten anlatsanız da bilsek.

Ya kardeşim, hergün haberlerde öcalan yol haritasını beklemiyor musun?
Dtp' yi muhattap almıyor musun?
Öcalan' ın, dtpnin ne istediğini bilmiyor musun?
Herşey ortada ne içeriği, sizler içeriği bilmeden destek veriyorsunuz.
Ne bekliyorsunuz içerikten anlatsanız da bilsek.

yoo ben beklemiyorum ondan yol mol demekki gözü kara muhalefet bu

ayrıca dtp ile görüşülmiycekse milletvekillerin parasını niye ödüyoruz yahu adı üstünde

""millet vekili"" polis meclisede almasın bunları...

eğer siz terör olmasını istemiyarsanız silah istemiyorsanız kürtlerin bu partisinede karşı

çıkmıycaksın çıkarsan adam demez yahu bu adam siyasette bile beni görmek istemiyor

o zaman ben haklıyım silahlı mücadele yapmaya...o adama o fırsatı vermiyceksin

ha bu demek değil ki pkk gelsin siyasi mücadele versin...demek istediğim kürt halkına

bu fırsatın verilmesi...inkar değil inkar ederek kanıyan yarayı kangrene çevirmeyelim...

yani artık devletin eski politikaları bu sorunu çözmekten uzaktır...

eğer açılımın içi dolucaksa bunu mhp chp akp dtp yapıcaktır alsında tüm halk yapıcaktır

mhp kendi istediği çözümü yada istemediği noktaları söyliycek.

chp de aynı herkes muhalif dahi olsa görüşücek ve karşıysa karşı olduğunu hükümete

yüz yüze söyleyerek yapıcak böyle edepsizce değil...

ama komplo teorilerine takılmadan sadece uyararak aman bu olmasın şu olmasın

ama sen bunu yapmak istiyorsun aslında senin amacın bu diyerek kendini küçük düşürmiyceksin

Neden anlamadan çevresinde dolaşıyorsun.
pkk çıkar peşinde koşan bir grup mudur evet. Silah, uyuşturucu kaçakçılığı evet.
Kürt halkı için bir şey yapmış mıdır? hayır.
dtp nin pkk bağlantısı açık mıdır? evet.

Bu Kürt halkını sindirememek falan şeklinde düşünülemez.
Kürt halkı yararına bir şey olmayacak ben bundan eminim.

Gerçekten Kürt halkının haklarına ömrünü adamış insanlar şimdi pkk haklarına karşı geliyorlar.
Neyse bu benim düşüncem, bu konuyu biraz daha derinlemesine düşünmelisiniz.

Neden anlamadan çevresinde dolaşıyorsun.
pkk çıkar peşinde koşan bir grup mudur evet. Silah, uyuşturucu kaçakçılığı evet.
Kürt halkı için bir şey yapmış mıdır? hayır.
dtp nin pkk bağlantısı açık mıdır? evet.

Bu Kürt halkını sindirememek falan şeklinde düşünülemez.
Kürt halkı yararına bir şey olmayacak ben bundan eminim.

Gerçekten Kürt halkının haklarına ömrünü adamış insanlar şimdi pkk haklarına karşı geliyorlar.
Neyse bu benim düşüncem, bu konuyu biraz daha derinlemesine düşünmelisiniz.

sence dtp kürtlerin tamamını temsil mi ediyor...tabi ki hayır

ama bu gün hangi kürt olursa olsun pkk yanlısı ve karşıtları yani tüm kürtler

devletin artık eski yöntemlerle değil de daha özgürlükçü bir tavır takınmasını istiyor...

eğer pkk yı kürt halkının tamamına mal edersen başta hata yaparsınız...

chp mhp dtp akp dsp nasıl tüm türkiyeyi temsil etmiyorsa dtp ve pkk da tüm kürtleri temsil etmez

ama dtp meclisin hukuki bir partisidir miletvekilleri hukuki olarak tbmm de görev yapmaktadır o halde

onlarla görüşmekte hukuken bir sakınca yoktur devlete zarar vericek bir davranış değildir...

sence dtp kürtlerin tamamını temsil mi ediyor...tabi ki hayır

ama bu gün hangi kürt olursa olsun pkk yanlısı ve karşıtları yani tüm kürtler

devletin artık eski yöntemlerle değil de daha özgürlükçü bir tavır takınmasını istiyor...

eğer pkk yı kürt halkının tamamına mal edersen başta hata yaparsınız...

chp mhp dtp akp dsp nasıl tüm türkiyeyi temsil etmiyorsa dtp ve pkk da tüm kürtleri temsil etmez

ama dtp meclisin hukuki bir partisidir miletvekilleri hukuki olarak tbmm de görev yapmaktadır o halde

onlarla görüşmekte hukuken bir sakınca yoktur devlete zarar vericek bir davranış değildir...

dtp' nin pkk bağlantısı inkar edilir cinsten değil.
Kimseyi kimseye mal etmiyorum. Nasıl insan öldürerek özgürlükçülük olmazsa, ülkenin zararına olabilecek özgürlükçülük olamaz.

Dedim ya neyse içerik bekleyin.
Şeytan Ayrıntıda Gizlidir

Benim anlam veremediğim şey şu :
Başbakan 10 yıl önce bu adımlar atılsa idi biz bu sorunu çözerdik dedi bir röpörtajında. İyi de 7 yıldır iktidardasınız. Hangi 10 yıl :) Bir Kürt açılımıdır aldı yürüyor. Yahu ne açılımı ? Sen devlet olarak iktidar olarak topraklarını özelleştirme adı altında Avrupaya peşgeş çekeceğine yada anlamsız rant kapılarını anlamsız şekillerde kullandırtacağına, bu ülkenin 4 bir yanına yapsana yatırımını. Güney Doğu Anadolu'da ki insanlar AÇ İŞSİZ !! Doğu Anadoluda'ki insanlar AÇ ve İŞSİZ. Ekonomik anlamda yatırımlarını yap, yaptır. Avare avare bakanlarını abuk subuk medya karşısında kapı kapı gezdireceğine, ver talimatını yapsınlar yada yaptırsınlar yatırımları. İş adamlarına yaptırımını uygula, rica et, ne bileyim yönlendir bu bölgelere... Kısacası önce ekonomisini düzelt ki bu insanların, açlıktan dağa çıkmasın. İdeolojisini DAĞA çıkmaktanbaşka yönlere çek. O insanlar PKK isimli TERÖR ÖRGÜTÜNE gönülden bağlı değil ki !! O insanlar çaresiz. O insanlar Kürtlük yada Kürtçe peşinde değil ki !!! Bu bölgelerde seçim dışında kimse görmüyor DEVLETİ oralarda. Menfaatçi bir iktidar çizgisi hakim o bölgelerdeki halkın kafasında. Ne sosyal ne kültürel nede ekonomik bir yatırımın, etkinliğin, turizmin hiçbirşeyin yok bu bölgede. Kuru Kuru Kürt Açılımıdır tutturmuş gidiyor İktidar partisi... Hayır işin garibi olur olmaz Sezen AKSU'suna kadar karışmayan açılımlarda bulunmayan kalmadı. Bu ne aymazlık bu ne gaflet ve delalet. Böyle bir devlet yapısı ve zihniyetimi olur ? YAZIK tüm o insanlara yazık. İktidarın gündeme getirdiği bu konu hakkında bir çoğunun bir fikri bile yok. Çünkü adam ne dilinin nede Açılımın peşinde. Adam aç yahu orda. İşsiz, a sosyallik tavana vurmuş. Biz ise kim pkk'ya yardım etmiş ? Yok efendim İmralıdan harita gelecekmiş....
Bırakın allah aşkına yaaa... Kim sallar imralı'da kini ve haritasını. Benim devletimin en üstündeki Başbakan PKK yandaşlarını meclise almış ise (sözüm ona demokrasi imiş) bitmiştir benim için. Benim Cumhuriyetimin Başbakanı meclise giren bu kötü niyetli insanlar ile demokrasi adı altında gizli kapılar ardında KÜRT açılımı konuşuyor ise bitmiştir benim için. Dünyadaki demokrasi örneklerine bakarsanız en yeni DEMOKRASİ ülkelerinden b iri olduğumuzu anlarsınız. Bir Fransa, Almanya gibi ülkeler 250-300 yıllık demokrasi sürecnde ne evrelerden geçmiş ne kanlar dökülmüştür... Peki söylermisiniz bizimde illa kan dökerekmi bazı noktalara ulaşmamız gerek ? İktidar partisi geçtiğimiz senelerde Türban adı altında da bir takım açılımlara vs.. lere gitmişti noldu ? Açılım açılamadan Kaçılım oldu !!! unutuldu bu konu hep Fresh tutuluyor gündem. Her gün yad hafta değişik Kamu oyu manşetleri ve gündem. Gerçek yıllardır önümüzde duruyordu. Ama biz etrafında dolaşmaya devam ettik. Şimdi ayamıza dolndı bahanesi ile onu alıp gereğini yapmak yerine alsak mı almasak mı tarzında bir takım gönüllü gönülsüz oyunlar tripler içerisindeyiz. Çıkmayacakmı bu ülkede ADAM gibi ADAM ? Çıkmayacakmı çalmayan, dürüst, Ülkesine bağlı, Vatanperver ve Sosyalist bir lider ? Hayallerim yıkılıyor. Geleceğim mahfoldu. Torunum bile belki borçlu doğacak, bu zamana kadar iktidara gelen ve hep sömüren bazı çevreleri ve çevrelerini zengin etme hırsıyla tüm sevdiklerimi ve yurttaşlarımı resmen soyanlar yüzünden... Yazıklar olsun hepsine. M.Kemal'in ölmesini beklemişler sanki. Tarihe bakınca boğazım düğümleniyor bazen. Allahım diyorum neden yaa ? Bukadar hırs bukadar aymazlık ve Cehalet ? Offf neyse öyle hırslıyım ki . 70'lere dönmek istiyorum bazen. İhtilal zamanında öğrenci olmak istiyorum. Sırf Öfkemi ve isyanımı o yıllardaki gibi en uç ölçülerde gösterebilmek için. Toplumun silahlanmasını istiyorum bazen. Hırsızı, arsızı, Namussuzu, Vatan hayinlerini, bölücüleri hata yapanları kişisel cezalandırma kanunu çıksın istiyorum. Sorgusuz anti Demokratik bir infaz istiyorum bazen... Bazen bu ülkeyi TEXAS'a çevirmek istiyorum...Sona insani yanım ağır basıyor ve bir bakıyorum gene 19:00 ana haber bülteni. Başa sarıyorum ister istemez....
Arkadaşlar ne olur bazı serzeniş ve şahsi isyanlarımı hoş görün. Bunalıyorum bunca hainliği görünce tansiyonum çıkıyor :)
Hepinize sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim...

Herzamanki Gibi Ülkemiz Üzerinde Oynanan Oyunlardan Bir tanesi ve en tehlikelisi...ne oluyorda açılım diye birşey aniden fışkırıyor ? Dünya üzerinde türk nüfusu çok fazla.Almanya gibi bir ülkede milyonlarca türk vatandaşı var peki biz orda açılım yok özerklik istiyormuyuz ?? Eğer Bir Adım Atılıcaksa İlk Önce Meclisteki Dokunulmazlık Duvarını Yıkmaları Gerekir..Ozaman anırabiliolarsa anırsınlar bağımsız kürdistan özerklik vb vb...ak parti 7 yıldan beri ülkemizde abdnin yönettiği oyunu oynadı...abdnin bazı islerden sıyrılması için türkiyede kaos ortamları (türban,açılım vbvb) oluşturuluyor...ekonomimizde vurabilceğimiz kadar dibe vurduk...düşünün halimizi vatan toprağını kiralatmaya bile kalkıstılar baskılar yüzünden yapamadılar...akp türkiye cumhuriyetinde oligarşik bir yapı kurdu.buda ayrılıklara neden oldu..Yönetimi belli bir kesim eline geçirmiş,allah ile aldatanlar çoğalmış,hocalar pörtlemiş ve ulu önderimizin yolundan gidileceğine hocaların hacıların yolundan ilerlemeye çalısan örümcek beyinli gençlik doğmustur...Biz bu vatan için çok şeyler feda ettik haa bizden fazla kan can feda edebilcek varsa buyursun alabiliosa alsın...

Forum sakinleri begenmediler galiba oysa ki ben cok begenmiştim bu diyalogu

eeee her sey basta bitiyor
simdikiler basa geldi acilim üstüne acilim yapmaya basladi
basbakanliga oturdu son sefer oda biliyor bunu oldu olacak bu isede el attilar
ayrimi kim yapiyorsa devlete ülkeye kim zarar veriyorsa bu ölkeyi terk etsin ler o zaman
herkes kardesce senelerdir yasarken
bunlar bas kaldirdi
bas kaldiranin bu ülkede basi kesilmeli diyorum kahrolsun ayrimcilik ayrim isteyenler ve onun yandaslari olan PKK lilar sonlari yaklasiyor
aslinda ellerinden gelse katil öcalan serefsizini basbakanda yapar bunlar
akillarinca yakinda böyle giderse pasaport cikaririz bu serefsizlerin acilimi yüzünden artik güneydoguya gitmek istesek sinir kapisi kurarlar bunlar ellerinden gelse
simdide sarkicilar artik kimliklerini acikliyorlar sahnelerde sanki biz bilmiyorduk yasak diyen vardi onlarada
neyse konu uzamasin
Ay Türkiyenin sanli insanlari evlatlari el birligiyle bu ülkemize sahip cikalim
Vatan Millet Sakaryaaaaaaaaaaaaa
ola bu kadar kolay
vataninda ayrimcilik özellik isteyenler bu vatanin evladi olamazlar artik sabun sabrikalari yapmak icin gec kalinacaga benziyor almanya örnekleri cokkk yahudiler yakildiysa vardi bir bildikleri
Hitler fransada dediki her askerimi öldügünde 20 kisiyi vurun diye emir vermisti
her asker icin 20 kisi hesaplasak 600000 bin kisi yapar o zaman verecekler hesabini kaybini problem yok
amerikada hala o söz gecerli kanunlarda
Göze göz dise dis anlayan anladi
selametle

adama sormazlar mı elinde hertürlü askeri ve teknik donanım varken nasıl oluyor üç beş çaulcu ellerini sallaya sallaya gelip senin karakollarını bukadar rahat basıyor

evet ben de içinden çıkamadım nasıl nasıl nasıl

O Çapulcuların arkasında Türk milletinin en büyük düşmanı amerikanın olduğunu görür seniz nasıl sorusuna gerek kalmaz....

Ulu Önderimiz İleri Görüşlü Olduğunu Bu Dialogunda Bir Kez Daha Öğrendik.Atam Ne Güzelde Söylemişsin İktidar Sahipleri Gaflet Ve Dalalet İçinde Olabilir Diye.

єℓ_мαяια¢нι;4567507' Alıntı:
Herzamanki Gibi Ülkemiz Üzerinde Oynanan Oyunlardan Bir tanesi ve en tehlikelisi...ne oluyorda açılım diye birşey aniden fışkırıyor ? Dünya üzerinde türk nüfusu çok fazla.Almanya gibi bir ülkede milyonlarca türk vatandaşı var peki biz orda açılım yok özerklik istiyormuyuz ?? Eğer Bir Adım Atılıcaksa İlk Önce Meclisteki Dokunulmazlık Duvarını Yıkmaları Gerekir..Ozaman anırabiliolarsa anırsınlar bağımsız kürdistan özerklik vb vb...ak parti 7 yıldan beri ülkemizde abdnin yönettiği oyunu oynadı...abdnin bazı islerden sıyrılması için türkiyede kaos ortamları (türban,açılım vbvb) oluşturuluyor...ekonomimizde vurabilceğimiz kadar dibe vurduk...düşünün halimizi vatan toprağını kiralatmaya bile kalkıstılar baskılar yüzünden yapamadılar...akp türkiye cumhuriyetinde oligarşik bir yapı kurdu.buda ayrılıklara neden oldu..Yönetimi belli bir kesim eline geçirmiş,allah ile aldatanlar çoğalmış,hocalar pörtlemiş ve ulu önderimizin yolundan gidileceğine hocaların hacıların yolundan ilerlemeye çalısan örümcek beyinli gençlik doğmustur...Biz bu vatan için çok şeyler feda ettik haa bizden fazla kan can feda edebilcek varsa buyursun alabiliosa alsın...

banaa ABD nin nasıl sandık başında 15 milyon (15.000.000) seçmenin beynine girip mührü seçim pusulasında AKP ye bastırttığınıı söyle bende sana hak veriyim dedin doruysa o zaman CHP ye MHP ye 2 kat kolay hükmediyor demektir ama ispatlayamıyosan hinzipçilik atmasyon karalama demogoji yapıyosun demektir....

"İspat Edemeyen ALçaktır Namussuzdur"

Hükümetin Kürt Açılımını 'ABD Projesi' Diye Eleştirenlere Sert Bir Dille Cevap Veren Erdoğan, "Bunu İspat Edemezlerse Alçaktırlar, Namussuzdurlar" Dedi.

ispat-edemeyen-alcaktir-namussuzdur_6415_o.jpg

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Siyasi iktidar olarak her tür sorunun üzerine gitmek durumundasınız. Bu olayı bir terör sorunu olarak ele almayı önemsiyorum. Çünkü ülkemizde, bizim için şu andaki sıkıntı terör noktasındadır'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Beşiktaş'taki Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'ndeki Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''Demokratik açılım'' çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan'ın verdiği yanıtlar satır başlarıyla şöyle:

''Siyasi iktidar olarak her tür sorunun üzerine gitmek durumundasınız. Bu olayı bir terör sorunu olarak ele almayı önemsiyorum. Çünkü ülkemizde, bizim için şu andaki sıkıntı terör noktasındadır. Bu terör sorununu yok edebilmenin gayreti, çalışmasıdır bu. Tüm bunlarla beraber ülkemizdeki tüm etnik unsurların birbiriyle dayanışmasını sağlamaya yönelik bir adımdır.''

''Ben Sezen (Aksu) Hanıma döndüm ve Sezen Hanımla görüştüm. Gerçekten ben sezen hanımın hassasiyetine özellikle teşekkür ettim. Aramızda geçen görüşme, konuşma... Sürece her şeyiyle katılacağını söyledi. Ve bu tabii bizi ayrıca mutlu etti. Tüm sanat dünyamızdan biz bu duyarlılığı bekliyoruz. İnanıyorum ki bu duyarlılığı paylaşan birçok sanatçılarımız da var zaten. Bunu aldığımız diğer olumlu tepkilerden de görüyoruz. Ha olumsuz tepki gösteren yok mu? Var tabii ki, bu konularda ön kabulleri olanlar da var. Bunlar da olacak bu da demokrasinin cilveleri bunlara da saygı duyacağız.''

Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin son açıklamalarına ilişkin bir soru üzerine de, şunları söyledi:

''Bu konuda fazla konuşmak istemiyorum. Çünkü biz şu anda bir barış sürecini sürdürmenin gayreti içerisindeyiz. Fakat ben bütün medyaya ve Türk halkını şunu söylüyorum. Türkiye'de idam cezası kalkmadan önce bu ülkenin iktidarında kim vardı? DSP vardı. MHP vardı. ANAP vardı... Ve yakalanıp getirildiği zaman Öcalan idamı ile alakalı olarak kararı sümen altında bekleten iktidar kimdi? Bunlar değil miydi? Bunlardı. Bunlar şimdi neyi konuşuyorlar? Nasıl kendilerinde bu tür bir şeyi konuşma hakkını buluyorlar ve onların iktidarı döneminde yine AB müktesebatına göre idam cezası kaldırılmıştı. Hatta o dönemde parlamentoda olan ve şimdi milletvekilimiz olan arkadaşlarımızın bir çoğu da idam cezasının kaldırılmasına yönelik olarak AB müktesebatına bunlar da destek vermişlerdi, bu yapılmıştı.

Şimdi kalkıp da bu tür şeylerin konuşulmasını anlamak mümkün değil. Bakın, ben çok açık, net bir şey söylüyorum. Bir kağıt almış dolaşıyorlar; 'Amerika'nın bir projesidir bu...' Bunu ispat ederlerse her şeye varım. Ama ispat edemezlerse alçaktırlar, namussuzdurlar. Bu kadar açık, bu kadar ağır konuşuyorum. Çünkü artık bu kadar iftiraların, bu kadar hakaretlerin altında bu iktidar kalmaz. Bu iktidar Türkiye Cumhuriyetinin iktidarıdır. Herhangi bir ülkenin temsilcisi değildir''

Başbakan Erdoğan, yapımı planlanan 3. Boğaz Köprüsü'nün güzergahına ilişkin soruya da şu karşılığı verdi:

''Açıklanan şey üçüncü köprünün güzergahı değil. Biz bunun üzerinde çalışmaları yapıyoruz. Orada farklı bir kaç güzergah var. Nihai çalışmamızı Ulaştırma Bakanım, Belediye Başkanım, ben üçlü olarak bir helikopterle bölgeyi dolaşacağız. Dolaştıktan sonra hazırlanan alternatifleri de görerek kararımızı vereceğiz. Burada malum bir partinin il başkanının yapmış olduğu açıklamalar sadece durumdan vazife çıkarmak veyahutta bir rol kapmaktan öte bir şey değil.''

Bozdağ, BahçeLi'ye ÖyLe Bir Soru Sordu ki...

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Bahçeli'ye yaptığı açıklamalarla ilgili öyle bir soru sordu ki...

resim84078_2.jpg

"Sayın Bahçeli kendisini tarif ediyor. Türkiye'nin birilik ve bütünlüğünü temin etmek için atılmış bir adımı, MGK'nın ve toplumun değişik kesimlerinin destek verdiği adımları ihanet olarak tanımlamak ne kadar doğrudur?" diyen Bozdağ, şöyle devam etti: "Bir siyasi partinin genel başkanı devletin kurumlarının bu çalışmalarını ihanetle suçlamasını anlamak mümkün değil. Kanın durmasını isteyenler hain devamını isteyenler nedir? (Bahçeli) Kanın durmasını mı istiyor, şehit cenazelerinden mahrum kalacağı için telaşa mı düşüyor?" İhanet kelimesin çok kolay kullanıldığını söyleyen Bozdağ, "Herkes bu milletin birliğini, bütünlüğünü istemektedir. Daha güçlü bir Türkiye için uğraşmaktadır." dedi.

Bahçeli'nin sözlerini "Hastalıklı bir ruhun dışa vurumu." olarak değerlendiren Bozdağ, Bahçeli'nin Öcalan'ın idamı ile ilgili sözlerinin de çarpıtma olduğunu öne sürdü. Bozdağ şöyle konuştu: "ABD projesini uygulayan MHP'nin kendisidir. Yakalayan ABD, teslim eden ABD. Bölücübaşının boynuna geçirilen ipi o çıkardı. 27 Aralık 1999'da idam kesinleşti, 3 Ağustas 2002'de idam kalktı. Bugüne kadar Başbakanlıkta idam dosyası bekleyen tek kişi vardı, o da Öcalan'dı. Samimi olan çözüm için öneri getirir. Nereden biliyor ne olup ne olmadığını. Bu konuya destek veren herkesi itham ediyor."

A Bozdağ'ım benim. Oy avcılığı diye ben buna derim.

Bakın ne diyor. Kanın devam etmesini isteyen parti diyor.

Yahu kim burada kanın devamını istiyor ki. Bu yöntemlerin yanlışlığını ifade eden partiye böyle saçma ithamlarda bulunmak ve sokaktaki çocukların ağzına indirgeye indirgeye konuşmak ne kadar komik.

Efenim bir kere hala hiç bir akpliden yanıt alamadığım bir soru var.

akp kurulurken bu Başbakan nerelere gitti? Nerelerle temasta bulundu? Aynı şekilde Sayın Gül hangi konsolosluklara telefon açtı? Bir araştırın bakalım. Oy vermiş olduğunuz parti gerçektende Türkiye partisi mi yoksa abd partisi mi?

Abd planlarını Mhp uyguluyor diye bize deli saçması dediğimiz laflar etmenin mantığını hala yukarıda sorduğum sorularda arıyorum. Daha kurulurken bu kadar pisliğin içine gömülmüş halde oraya buraya laf saçmak acaba nedendir, niyedir? Bilmiyoruz.

Eee artık siz düşünün gerisini. Çözüm sizin. Biz soruyoruz sizi araştırmaya itiyoruz. Siz araştırmıyorsunuz. Gogıl amcanıza sorun o size söyler merak etmeyin. Sonra sandıklara giderken "EVET" mührünü basacağınız partiyi iyi seçersiniz.

Tabi eğer sabit fikirli olmayıp yukarıda sorduğum soruları gogıl amcanıza sorarsanız.

Umarım sorarsınız.

Teşekkür ederim.

Geri