admiral
New member
- Reaction score
- 0

Beşiktaş Başkanı olduğu dönemde 'vergi usül kanununa muhalefet' suçu işlediği iddiasıyla yargılanan Yıldırım Demirören, dün hakim karşısına çıktı.
Ciddi bir ekonomik krizden geçen Beşiktaş’ta başkanlık süreci tartışılan Yıldırım Demirören, dün hakim karşısına çıktı. Başkanlık yaptığı dönemdeki icraatları, bağımsız bir denetim firması tarafından mercek altına alınan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı’nın, 2005-2007 yılları arasında muhasebe kayıtlarında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla hakkında dava açılmıştı. Dün Siyah-Beyazlılar’ın eski idarecileri Murat Aksu, Kıvanç Oktay ve Ertuğrul Kumcuoğlu’yla hakim karşısına çıkan Demirören, başkanlığı amatör olarak yaptığını söyledi.
3 yıl hapsi isteniyor
Aylık gelirinin 50 bin TL olduğunu dile getiren Demirören, “Bizler diğer yönetici arkadaşlarımızla birlikte bu işi amatör olarak yapıyoruz. Kimi zaman kendi cebimizden harcamalar yapmaktayız. Yoğunluktan dolayı muhasebede hata yapılmış olabilir. Hata fark edildiğinde de vergi dairesine borçlar ödenmiştir. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum” diye konuştu. 9 sanık hakkında ‘vergi usül kanununa muhalefet’ suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.