Delikanlı Hayırcıları görelim____

LOOPUSED

Altın Üye
Reaction score
0
Delikanlı hayırcıları görelim

Biri, “Evetçiler arasında gıcık olduklarımın sayısı fazla olduğu için referandumda hayır oyu kullanacağım” diye yazmış.

Biri de, “oluşturulmakta olan korku imparatorluğuna hayır demek için” hayır diyeceğini açıklamış.

Demek ki “hayır”larını gerekçelendirecek iki cümle kurmaktan acizler ve buraya kadar düştüler.

Ben de göğsümü gere gere “evet” diyorum.

Gerekçelerim de şunlar (Aksiyon dergisinden araklanmıştır):

BİR- 29 Mayıs 1977’de İzmir’de Başbakan Ecevit’e polis memuru Mehmet Çetin tarafından ateş edildi. Silahın Özel Kuvvetler Komutanlığı’na ait olduğu belirlendi. Menemen’deki özel yetkili savcı Semih Kaynakçıoğlu olaya el koydu ama suikast silahı soruşturma makamlarına teslim edilmedi. Derken, dönemin HSYK’sı devreye girdi ve savcıyı sürgüne yolladı. Soruşturma, “tedbirsizlik sonucu adam yaralamak” suçundan dava açılmasıyla son buldu. Şüpheli polis serbest bırakıldı.

İKİ-
Susurluk kazasından sonra ortaya çıkan kirli ilişkiler yargıya taşındı. Davaya bakan İstanbul 6 No’lu DGM Başkanı Sedat Karagül’ün devlet birimlerinden istediği belgeler gönderilmedi. Yine HSYK girdi devreye ve Karagül’ü daha alt bir göreve atadı. Yerine gelen Metin Çetinbaş, yüzlerce klasörlük davayı üç ay içinde karara bağladı. Sadece özel timci Ayhan Çarkın ceza aldı. Çetinbaş, emekli olduktan sonra Ergenekon davası sanıklarından Kemal Alemdaroğlu’nun avukatı oldu.

ÜÇ-
Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya, 2005’te Şemdinli’deki bombalama hadisesiyle ilgili soruşturma açtı. Hazırladığı iddianame mahkemece kabul edildi ve dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın “iyi çocuklar” dediği bombacı astsubaylar 39.5’er yıl ceza aldı. Ardından HSYK, mesleki yeterlilikten uzak olduğu gerekçesiyle Sarıkaya’yı meslekten ihraç etti, avukatlık yapmasını bile yasakladı. Astsubayların cezası ise kaldırıldı. Sarıkaya’nın ihracı Büyükanıt’ın adının iddianamede yer almasına bağlandı. Oysa Sarıkaya Büyükanıt ismini iddianameye koymamış, onunla ilgili belgeleri askeri savcılığa göndermişti.

DÖRT- Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanması üzerine HSYK “olağanüstü gündemle” toplandı ve yargı tarihine geçecek bir karara imza attı: Erzurum özel yetkili savcıları Osman Şanal, Rasim Karakullukçu, Mehmet Yazıcı ve Başsavcı Vekili Tarık Gür’ün yetkilerini aldı.

BEŞ- Yargıyı eleştiren çıkışlarıyla tanınan Necati Özdemir Bayrampaşa Cezaevi Savcılığı’ndan 1998’de istifa ederek İstanbul Barosu’na kayıt yaptırarak avukatlığa başladı. Ancak HSYK’nın 2001’de aldığı meslekten çıkarma kararı sonucu avukatlık ruhsatı iptal edildi.

ALTI- Adana Cumhuriyet Savcısı Sacit Kayasu, 12 Eylül darbesinin lideri Kenan Evren hakkında iddianame hazırladı. HSYK, “gazetecilere açıklama yaptığı ve iddianame sureti dağıttığı” gerekçesiyle Kayasu’nun yargılanmasını istedi. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Kayasu’yu “görevi kötüye kullanmak ve askeri kuvvetleri tahkir ve tezyif” iddialarıyla para cezasına mahkûm etti. Kayasu, daha sonra HSYK kararıyla meslekten ihraç edildi.

Benim gerekçelerim bunlar.

Bu HSYK’nın değişmesini istediğim için “evet” diyorum...

Şimdi delikanlı “hayır”cıları görelim.

Bizi “hayır”larına inandıracak bir cümle kursunlar, Türk yargı sistemine biat edelim...

Bir tek cümle...

kaynak

:D:D bu işin sonunu görmek lazım geçin bu demokrasi palavralarını

Hazır ol Ahmet Efendi,

Benden kocaman bir HAYIR geliyor sana.

Biat etmeni bekliyorum.

Bizim çakma Osmanlı Padişahımız Recep Bey bir gün çıktı dediki, Suriye sınırındaki mayınlar temizlenecek temizleyen şirkete 49 yıl arazi verilecek.
Gariptir, karar meclisten geçerken ergenekon davası patladı, bilmem kaçıncı dalga.
Bizim mayın yasası gündemden düştü mü?
Tekrar gündeme geldi, bizim Cumhurbaşkan'ı tam yasayı uygun görüp kabulleneceği zaman.
Muhalefet bağırıyor Cumhurbaşkan'ına, geçirme yasayı diye.
Tabi gazeteler bunu yazıyor filan.
Tam geçmek üzere Ergenekonda bir dalga daha patlıyor. Tabi bizim mayın yasasıda sessiz sedasız geçiyor.
Muhalefet hangi maddesine karşıydı bu yasanın.
Uluslararası kurum maddesine. Yani ihalenin en büyük yatırımcısı İsrailli bir firmanın olmasından dolayı.

Hazır ol beyefendi.
Bu yasa ANAYASA MAHKEMESİNDEN döndü. Sizin o ANA MUHALEFET MAHKEMESİ dediğiniz mahkeme var ya işte oradan döndü.

Biat et Ahmet efendi.

Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk olunamaz...

akp iktidarının düştüğü bu gaflettende ANAYASA MAHKEMESİ sayesinde kurtulduk...
Bunları yazmayı unutma.

Kendine göre bir şeyler yazma.
Delikanlıysan sen bunları yaz...

İşte bu yüzden sana kapı gibi HAYIR.

Gerekçelere bak ve bu gerekçeler ile evet arasında bir bağ kurmuş :)

1) Bu gün hava çok sıcak öyleyse evet
2) Susurlukta ayran içtim o zaman evet
3) sarıkaya oldu fısskaya o zaman efet
4) cihaner cemaatı öptü o zaman evet
5) ruhsatsız inşaat nedeniyle evet
6) görevini kötüye kullanan memur atıldı o zaman evet

Yazar eksik bile yazmış. Kadir Özbek'in bir muhalefet lideri edasıyla yaptığı konuşmalar ( ki Safını çok net belli ediyor ) , Ali Suat Ertosunun basına akseden ses kayıtları , çarpık ilişkileri ,vs.vs...

Ve HSYK'da kriz diye nitelenen yaz kararnamesinde görevden almak istediği 21 isim aşağıdaki gibidir.

1-Turan Çolakkadı (İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili): Ergenekon soruşturması kapsamında Cumhuriyet savcılarının bağlı olduğu isim. Daha önce de çeşitli nedenlerle HSYK tarafından görevden alınmak istenmişti.

2-Mehmet Ali Pekgüzel (İstanbul Özel Yetkili C. Savcısı): Dosyaya hâkimiyeti, sorduğu soruların sanıkları zor durumda bırakması, verdiği mütalaalar nedeniyle sanıklarda rahatsızlığa neden oldu.

3-Fikret Seçen (İstanbul özel yetkili Cumhuriyet savcısı): Ergenekon soruşturması kapsamında, Ergenekonla ilişkili hâkim ve savcılar ile ilgili dosyayı yürüttü.

4-Zekeriya Öz (İstanbul özel yetkili Cumhuriyet savcısı): 2005 yılından bu yana özel yetkili savcı olarak çalışıyor. Ümraniye'de 12 Haziran 2007 tarihinde jandarma telefonuna yapılan ihbar üzerine bir gecekonun çatısında bulunan 27 adet el bombasına ilişkin evrakın işbölümü gereği tesadüfen soruşturma kendisine verildi. Soruşturmada şüpheli yönlerin üzerine giderek Ergenekon operasyonlarının başlamasına neden oldu.

5-İdris Asan (İstanbul özel yetkili 9. ACM üyesi): Ergenekon operasyonlarında arama kararlarına imza attı. Bir çok Ergenekon sanığı hakkında tutuklama kararı verdi.

6-Ali Efendi Peksak (İstanbul özel yetkili 10. ACM üyesi): Balyoz soruşturmasında yapılan ilk operasyonda nöbetçi hakimdi. Sanıklar için ilk tutuklama kararını verdi.

7-Davut Bedir (İstanbul özel yetkili 10. ACM üyesi): Balyoz iddianamesi kapsamında 102 sanık hakkında yakalama kararı çıkartan heyette yer aldı.

8-Metin Özçelik (İstanbul özel yetkili 11. ACM üyesi): 102 sanığın yakalama kararının kaldırılmasına mu ha le fet etti.

9-Mehmet Karababa (İstanbul özel yetkili 12. ACM üyesi): Kafes, Poyrazköy ve Amirallere Suikast davalarında görev yapıyor. Hakim Oktay Kuban'ın tahliye ettiği 19 Balyoz sanığı hakkında itiraz üzerine yakalama kararı çıkaran heyette görev aldı.

10-Hasan Hüseyin Özese (İstanbul 13. ACM üyesi): Ergenekon davasında sanıkların duruşma salonunda şov yapmalarına izin vermedi. Ergenekon sanıklarının tahliye taleplerine karşı çıktı.

11-Rüstem Eryılmaz (İstanbul 14. ACM üyesi): İrticayla Mücade-le Eylem Planı'nın altında ıslak imzası bulunan Albay Dursun Çiçek hakkında ilk tutuklama kararını veren hakim oldu.

12-Resul Çakır (İstanbul 14. ACM üyesi): Dursun Çiçek'i tahliye eden heyette yer alıp tahliye kararına muhalefet şerhi düştü.

13-Mustafa Karatay (Erzurum 2. ACM Başkanı): Yargıtay 11. Ceza Dairesinin tüm basılarına rağmen İlhan Cihaner dosyasını Yargıtay'a göndermeyerek İstanbul 13. ACM ile birleştirme kararı veren hâkim.

14-İsmail Şahin (Erzurum 2. ACM üyesi): Erzincan'daki Ergenekon soruşturmasında Cihaner'in makamında ve evinde yapılan arama kararını veren ve sonrasında tutuklama kararını nöbetçi hâkim olarak verdi.

15-Tarık Gür (Erzurum Başsavcı Vekili): Erzincan'daki Ergenekon soruşturması ilk olarak ona bağlı başladı. Cihaner'in gözaltına alın-masının ardından HSYK tarafından görevden alındı.

16-Taner Aksakal (Erzurum Özel yetkili Başsavcı Vekili): Cihaner'in tutuklanmasının ardından HSYK tarafından bu göreve getirildi. Ancak HSYK'nın beklentisinin aksine Erzincan'daki Ergenekon soruşturmasının iddianamesini hazırlayıp davayı açtı. Saldıray Berk bu iddianamenin 1 numaralı sanığı oldu.

17-Osman Şanal (Erzurum Cumhuruyet Savcısı): HSYK'nın tepkisi ılhan Cihaner soruşturmasını yürütmesinden kaynaklanıyor. Cihaner'in makamındaki aramayı yaptı. HSYK tarafından görevden alınma yazısı eline geçmeden dosyayı İstanbul Başsavcılığına gönderdi.

18-Mehmet Yazıcı (Erzurum Cumhuriyet Savcısı): Özel yetkili savcı olarak mahkeme kararı üzerine, Cihaner in makamındaki aramaya Osman Şanal ile birlikte yaptı. HSYK'-nın tepkisin çekti.

19-Rasim Karakullukçu (Erzurum Cumhuriyet Savcısı): Özel yetkili savcı olarak mahkeme kararı üzerine ılhan Cihaner in evindeki aramayı yaptı. Ev araması sırasında Kadir Özbek sicilini ve ismini sordu. Bu yaşananlar polis kamerası tarafından kaydedildi.

20-Durdu Kavak (Diyarbakır cumhuriyet savcısı): Faili meçhullerin üzerine ısrarla gitmesi ve Cemal Temi-zöz soruşturmasının arkasını bırakmaması ile biliniyor. Habur dan gelerek teslim olan PKK'lıların sorgulanması işlemi için Habur sınır kapısına özel yetkili savcıları gönderen kişidir.

21-Sinan Kuş (Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı): Cihaner'in gözaltına alınması ve ev ile makamındaki aramalara Başsavcı olarak müdahale etmediği gerekçesiyle HSYK üyelerinin tepkisini çekti.

kaynak

cemil çiçek savcıya telefon edip " tarikatçıları serbest bırakmasını söylüyor"
iki cümle değil ama bu tek cümle neden hayır diyerek bu gerici iktidardan
kurtulmamız gerektiğini sanırım açıklar.
kendi düşüncesine uygun karar vermeyen danıştaya,yargıtaya,hukuk kurumlarına,
hergün küfür eden kafaları söküp atmak için hayır diyorum.
bölünmeye ve iç savaşa gidişata dur demek için hayır diyorum.

Kardeşim bu konuda aşırı derecede bilgi eksiği var. Hukumet bana bir broşür dağıtsın şu maddeler şu şekilde değiştirilecektir diye bana detaylı bilgi versin bende evet diyeyim

Ortaya cins cins gerekçeler atıp bizden evet dememizi istiyorlar ama detaylı bilgi olmadığı sürece HAYIR demeye devam ediyorum

canım evet demek istedigi için evet diyom başka bi maksadım yok beni ilgilendirmez devlet millet ne yapıyo :D

Üzümünü ye bağını sorma diyorlar, maksatları yargıya direk müdahalede bulunmak. Kendi yandaşlarını memurlarını yargıda etkin konuma getirerek adalete hesap vermekten kurtulmayı hedefliyorlar.

TRT nin durumu ortada, valilerin durumu ortada ,üniversitelerin durumu ortada 300 oy alan rektör olamıyor 3 oy olan rektör oluyor sağolsun cumhurbaşkanımız şeriatçıları tek tek seçiyor yargıdada böyle bir şey yapmaya çalışıyorlar buna mecburlar çünkü şu an mecliste hırsızlık yolsuzluk üçkağıtçılık dosyaları iyice yığıldı bu dosyalar bunların başına bela olacak ilerde . Şimdilik dokunulmazlık zırhıyla korunuyorlar yarın dokunulmazlık kalkarsa vay bunların haline.

Kardeşim bu konuda aşırı derecede bilgi eksiği var. Hukumet bana bir broşür dağıtsın şu maddeler şu şekilde değiştirilecektir diye bana detaylı bilgi versin bende evet diyeyim

Ortaya cins cins gerekçeler atıp bizden evet dememizi istiyorlar ama detaylı bilgi olmadığı sürece HAYIR demeye devam ediyorum

Eğer sözlerinde ciddiysen ki ; öyle gibi duruyor , Buyur anayasada değişen maddelerin eski ve yeni halleri kırmızı ve mavi yazıyla belirtilmiş. Ama herhangibir yorum yok. Dolayısıyla Yorumsuz en yalın hali ile okuyup karar vermek daha kolay oluyor. Okuyarak birilerinin bilgilendirmesine gerek kalmadan karar verebilecek zekaya sahip olduğumuzu düşünüyorum. Bu konuda çılgınca fikirler üretip insanların kafasını bulandıranlarada " KAPAYIN ÇENENİZİ " diyorum.

Anayasa Değişiklik Paketi

12 Eylül zaten tek başına yetmezdi. Bi de HSYK olayı lazımdı ki iyice balık çeşitleri artsın.

Ben nasıl hayırcı oldum - Ahmet Hakan

- Etrafıma şöyle bir bakınca, kıl kaptığım “evetçi” sayısının, kıl kaptığım “hayırcı” sayısından çok fazla olduğunu fark ediverdim. Hemen “hayırcı” oldum.

- Bazıları işi bir “iman oylaması” olarak gösterip, “Muhterem kardeşim, eğer hayır dersen dinden imandan çıkarsın maazallah” havasını estirince... Hem Müslüman kalınıp hem de “hayırcı” olunabileceğini göstermek için “hayırcı” oldum.

- “Evet” cephesinin olayı “Ne sihirdir ne keramet / el çabukluğu marifet” ustalığıyla “12 Eylül'le hesaplaşma” noktasına getirmesine sinirlenip “hayırcı” oldum.

- “Evet” demek kadar “Hayır” demenin de bir hak olduğuna kesin iman etmiştim. Bu yüzden “Hayır diyenler öldü de evet diyenler ölmedi mi?” mesajının altını çizmek için hayırcı oldum.

- “Hayır dersen PKK'cı olursun” şeklindeki “öcü masalı”nın beni zerre kadar ırgalamadığını göstermek ve “Hayır diyorum ve PKK'cı olmuyorum” diyebilmek için “hayırcı” oldum.

- “Hayır” oylarının yüksek çıkmasının bugünkü iktidarın demokrasi çerçevesi içinde kalmasına yardımcı olacağını umduğum için “hayırcı” oldum.
- 12 Eylül'e meydan okuyanların, referandumdan yüzde 99 oranında “evet” çıksa dahi Kenan Evren'in kılına bile dokunamayacaklarından yüzde 99 emin olduğum için “hayırcı” oldum.

- Parlamentonun yargıç seçmesinin, “Başbakan'ın yargıç seçmesi” anlamına geldiğini gayet iyi bildiğim için “hayırcı” oldum.

- “Türkiye'ye demokrasi getirmek” dışında bir tutkusu olmayanların, Anayasa'yı nasıl değiştireceklerini bildiğim için “hayırcı” oldum.

kaynak

Hukuku niye sevmiyorlar?

“Mayınlı araziyi el âleme verelim” yasası çıkardılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “YÖK kadrolarına kimi istersek, onu alırız” yönetmeliği çıkardılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti.

“Maaşlı çalışanlar kümesteki yolunacak kazdır, bunların gelir vergisini artıralım” dediler, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Orman arazileri boş boş duruyor, oralara otel kurulsun” kararı aldılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Türkler kerizdir, tahvil gelirlerine yüzde 10 stopaj ödesin, yabancılar canımız ciğerimizdir, hiç ödemesin” uygulaması başlattılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Askeri yargıyı boşver, tanımayız” düzenlemesi yaptılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Memur ölene kadar çalışsın, çok istiyorsa, öldükten sonra emekli olsun” yasası çıkardılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Yabancı gelsin, canı ne kadar çekiyorsa o kadar toprak alsın” yasası çıkardılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Herkesin telefonu dinlensin, bu işin denetlemesini, Başbakan kimi görevlendirirse o yapsın” hükmüne vardılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Memur kessin sesini, topluca şikâyet başvurusu yapmaya kalkarlarsa maaşları kesilsin” yasası çıkardılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Milli park hikâyedir, çevre raporuna filan gerek yok, nerede altın varsa, orayı siyanürlesinler” yasası çıkardılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Çiftçilik belgesi olmuş olmamış hiç önemli değil, ben kafama göre, kime istiyorsam ona tarımsal destek vereyim” dediler, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Erkek yapıyorsa çapkınlıktır, kadın yapıyorsa
zinadır” yasası çıkardılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti.

*

“Ahali uyanmadan GDO sokuşturalım” yönetmeliği çıkardılar, Danıştay durdurdu. “Kanun benim... İstediğim hâkimin, savcının telefonunu dinlerim” yönetmeliği çıkardılar, Danıştay durdurdu. “Devlete ait arazileri canım kime istiyorsa ona tahsis ederim” dediler, Danıştay durdurdu. “Enflasyon oranı filan beni ırgalamaz, belediye otobüsüne yüzde 30, yüzde 50, istediğim kadar zam yaparım” kararı aldılar, Danıştay durdurdu. “Sınava gerek yoktur, liyakate ben karar veririm, kimi istiyorsam onu milli eğitim müdürü yaparım” dediler, Danıştay durdurdu. “İşime gelmeyen, biat etmeyen eczacının sözleşmesini feshederim” hükmüne vardılar, Danıştay durdurdu. “Elde avuçta ne varsa sattık zaten, Seydişehir Alüminyum'u da satalım” kararı aldılar, Danıştay durdurdu. “Doktorlar ukalalık yapmasın, alayını taşeron yapalım, mal gibi kiralayalım” dediler, Danıştay durdurdu. “Maç başladıktan sonra kuralı değiştirelim, imam hatipler bu seneki sınava farklı katsayıyla girsin” kararı aldılar, Danıştay durdurdu. “Tekel'i şakır şakır yabancıya sattık, bu işçileri ya kapının önüne koyalım ya da köle gibi çalışsınlar” hükmüne vardılar, Danıştay durdurdu. “Şeker fabrikalarını da Tekel gibi yabancıya satalım, nasıl olsa işçilerini 4C yaparız” dediler, Danıştay durdurdu. “Öyle her yerde içki içilmesin, sarhoş bunlar, karantina bölgeleri yapalım, vebalı gibi orada içsinler” kararı aldılar, Danıştay durdurdu. “Özürlülerin ne kadar özürlü olduklarını nüfus cüzdanlarına yazalım, kimliğini gösterdiğinde bilelim ne kadar özürlü olduğunu” yönetmeliği çıkardılar, Danıştay durdurdu. “İlköğretim çocuklarına okutmak için, içinde Atatürk'ün olmadığı Türkçe kitabı” yaptılar, Danıştay durdurdu.

*

Örnek çok.
E niye sevsinler ki hukuku?

kaynak

en delikanlısı bile korkudan genelge yayınlamış EVET çilerin,
gerisi,
eskisi,
çakması
boş işler bunlar....

korkunun giydiğin gömleğe faydası yok efendiiiiii :)

upoqv.jpg

siz KAYNAK da istersiniz şimdi. :thumbup:

ben hayatımda böyle sazanlık görmedim mizah sitesinin birisi bir şaka yapmış başbakanın genelgesi diyerek o belgeyi yayınlamış ama bizim sazanlarda gerçek diye hemen atlamış

bir olta alsak ta balığa mı gitsek ortalıkta baya sazan var :)

Bu sazanlara inat Evet!!!!!!

ancak sizden bu beklenir evetciler..artık kral cıplak herkezin gözü acıldı millet uyanıyor artık siz hala nelerden bahsediyorsunuz...neden hayır olduğunu binlerce madde dökerim buraya siz evet için kaç madde dökerseniz acaba..topu topu en fazla 10 geçmez tutturmuşsunuz erganokonmuş balyozmuş falan filan gecin kardeşim bunları...sizden su deniz feneri ne oldu önce onu cevaplayın da göreyim...ama yapamazsınız abileriniz kızar sonra....

Kellesini koydu dedim de inanmadınız :D

Bu sazanlar Tayyip Erdoğanın Davosta milleti tokatladığını sanıyorlar , Niye mi ; Levent Kırca olacak okadar da öyle skeç yaptı ya. Bunlar hep mizah malzemelerini gerçek sanır. Kart sazanlar dan bir tanesi de beni ilköğretim çocuğu olmakla itham etmişti. Güleyim de komiklik yaptığını sansın.

Geri