DB: Öğretmen Maaşlarını Düşürün

ChaMuR

Altın Üye
Reaction score
0
DB: Öğretmen maaşlarını düşürün

DB Türkiye Direktörü Zachau, cari açıktaki riske dikkat çekerek, yüksek faiz dışı fazlanın sürmesi gerektiğini söyledi. Kıdem tazminatlarının azaltılmasını isteyen Zachau, öğretmen maaşlarının OECD standartlarına göre yüksek kaldığını belirtti.

Dünya Bankası’na göre Türkiye’nin Gayri Safi Milli Hasılası’ndaki büyüme yüzde 5.1’den yüzde 5.4’e yükselecek. Bankanın Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, başarılı reform ve makroekonomik gelişmelere rağmen cari açığın önemli bir risk teşkil ettiğini söyledi. Risklerin azaltılması içinse yüksek faiz dışı fazla vermenin gerekliliğine işaret etti.

Türkiye’nin önündeki en önemli iki konunun iş piyasası ve eğitim olduğunu belirten Zachau, uyarı ve önerilerini de şöyle sıraladı:

* Kapsamlı bir işgücü piyasası reformu yapılmalı. Çok fazla olan kıdem tazminatları aşağı çekilmeli.
* Çalışma şartları esnetilmeli. yarı zamanlı işler getirilmeli. Sosyal güvence prim katkı payları azaltılmalı.
* Öğretmenlerin maaşları Türkiye’nin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası göz önünde bulundurulursa OECD standartlarına göre yüksek kalıyor, bu düzeltilmeli.
* Öğrenci başarısı sistematik olarak ölçülmeli ve herkese duyurulmalı. Ortaöğretim müfredatı değiştirilerek, dershaneler sistemden çıkarılmalı.

Bu önerileri sıralayan Dünya Bankası Türkiye Direktörü, öğrenci başarı seviyesinin, Türkiye’yi OECD ülkeleri arasındaki en başarısız ikinci ülke haline getirdiğine dikkat çekti.

Zachau ayrıca yetişkinlerin sadece yüzde 40’ının istihdam edildiğini belirterek, bu oranın uluslararası ortalamaların çok altında kaldığını ifade etti.

Ntv​

OECD'yi duyunca çıldırasım geliyor artık... Bir aydır canımı aldı :(

Ne Standardı, Hangi Standart, Manyak Bunlar Yahuu...

bilgi için tskler...

Yaklaşık 600.000 öğretmen bir ülkenin kaderini değil eğiterek ,aile üyleriyle beraber, oy kullanarak bile değiştiremiyorsa her türlü ezilmişliğe layıktır.....

oy kullanaraktan bahsettigin anliyamadim oy kullanarak a we ya b partisi basa geldiginde ulkenin ekonemisi goz onunune alindiginda onlar farkli biyseyler yapabilcekler mi

900 YTLlik Öğretmen Maaşının Daha NE KADARINI DÜŞÜRECEKLERSE Verdikleri %2 yi mi Geri ALacaklar ki ..... NE OLSA BU ÜLKEDE GİDEN HEP MEMUR OLUYOR BU NASIL İŞSE...

artık ooha diyesim geliyor ulan ne alıyorlar ki zaten ne düşüreceksin maaşlarından be . Telekoma da aynısı oldu adamlar 1 ay grev yaptı. Sıra öğretmenlerlerde herhalde

dünyada en fazla fazi dışı fazlayı veren ülkelerden biriyiz ve daha fazlasını vererek elimize ne geçeceğini anlayabilmiş değilim.öğretmenin maaşını düşürse belki diğer gelir grupları daha az bir enflasyon oranıyla karşı karşıya kalırlar,ancak zaten geliri az olan bir gruba bu kadar baskı yapılmaz.
öğretmenlerin maaşlarındaki bir düşüş, dolaylı olarak eğitim kalitesini düşürecektir

öğretmenlerin maaşlarına gelene kadar yolsuzlukla mücadeleden bir gelir elde edilse?
öğretmenlerin maaşlarına gelene kadar daha yüksek maaş alanlardan bir miktar azaltılsa?

eğitim ülkenin can damarı, tıkanıklık yaşanırsa sonuçları çok vahim olur.

bu gidişle öğretmen maaşları asgari ücretin altına inecek :mad:

OECD kim oluyo diyecem ama boşuna söz etmiş olacam.OECD söyler!! Kervan yürür

sanki para öğretmenlerin cebinde çiftleşiyorda. aylıklarını düşürüyorlar
birine mi batıyor öğretmenlerin aldığı dişlerinin kovuğunu doldurmaya yetmeyen maaş...

Yaklaşık 600.000 öğretmen bir ülkenin kaderini değil eğiterek ,aile üyleriyle beraber, oy kullanarak bile değiştiremiyorsa her türlü ezilmişliğe layıktır.....

ne saçmalıyorsun sen. 600000 kişi ne yapabilir. hangi birlikte toplayabilirsin? senin mesleğin öğretmenlik mi? bilip bilmeden konuşun sadece...

bu mesleğe 8 senedir hizmet ediyorum kolay mı sanıyorsun? aldığımız maaşla bir işe kalkışmak için 1-2 sene para biriktirip kalkışıyoruz. evde tamirat mı var, para biriktir, bir şey mi alınacak para biriktir. kenarda ne var? koca bir sıfır. OECD de senin gibi "bekara kız boşamak kolaydır" mantığı ile konuşuyor. gelsin o herif aldığımız maaşla 1 ay geçinsin göreyim... biz bir de bu halde öğrenci eğitiyoruz. derse kafamızı verdiğimize şükretsinler...

Geri