Darbecilere halktan taş yağmuru

Serdengeçti

Banned
Reaction score
0
Darbecilere halktan taş yağmuru

Orta Amerika ülkelerinden Honduras'ta Devlet Başkanı Manuel Zelaya'nın darbeyle indirilmesine kızan halk, asker ve polise büyük tepki gösteriyor.

Sivil toplum örgütleri, devlet başkanına destek için ülke genelinde eylem düzenliyor. Güvenlik kuvvetleri vatandaşlara yönelik göz yaşartıcı bomba ve plastik mermi kullanırken, Honduraslılar da askerlere taşlarla karşılık veriyor.

Olaylarda 30'dan fazla kişinin yaralandığı bildirildi. Ülkede birçok televizyon kanalı kapatıldı, gelişmeleri aktaran 7 yabancı gazeteci de gözaltına alındı. Sürgüne gönderilen Zelaya ise ülkesine döneceğini açıkladı. BM, askerî müdahaleyi kınarken, dünyadan da tepki yağdı.

2v2ccjc.jpg

29fp4b4.jpg

35ckaci.jpg

2d1r4ic.jpg

2wedzsk.jpg

KAYNAK

bir bizim postal boyama ve yalama meraklısı darbecileri birde bu hondursalı onurlu insanları düşünüyorum

FARK VAR şarkısı geliyor aklıma

€lyesa;4432753' Alıntı:
bir bizim postal boyama ve yalama meraklısı darbecileri birde bu hondursalı onurlu insanları düşünüyorum

Halkın istemediği darbelerle istdiği darbeler arasında fark var.

€lyesa;4432753' Alıntı:

bende bu cumhuriyet düşmanı .ıçı yalama meraklısı ümmetçileri bide onurlu Türk Ordusunu ve gerçek vatanseverleri düşünüyorumda

gerçekten FARK VAR

eee tabi yine bazilari gafil avlanacaklar.arkadaslar biraz arastirma yaparlarsa honduras devlet baskaninin sosyalist bir devlet baskani oldugunu ogrendiklerinde biraz uzuleceklerdir sanirim.tabiki hic kimse darbelerden hoslanmaz.honduras ordusu amerikan gudumunde ve sosyalist devlet baskanini devirdi tabiki halk buna karsi cikacaktir.bizim ulkemizdeki fark bizim devletimizin basindakiler amerikan gudumunde.yani bakarsaniz oradaki halk buradaki mualefettir.kaynak alinan gazete tabiki honduras devlet baskaninin sosyalist bir devlet baskani oldugunu ve halkin amerikanin gudumundeki bir orduya karsi tas yagmuru yagdirdigini soylemez.cunku amac ufak bir kiyaslama ile turk ordusunu yipratmak.keske bizde ulkemizdeki amerikan gudumlulerine taslari firlatabilsek.

eee tabi yine bazilari gafil avlanacaklar.arkadaslar biraz arastirma yaparlarsa honduras devlet baskaninin sosyalist bir devlet baskani oldugunu ogrendiklerinde biraz uzuleceklerdir sanirim.tabiki hic kimse darbelerden hoslanmaz.honduras ordusu amerikan gudumunde ve sosyalist devlet baskanini devirdi tabiki halk buna karsi cikacaktir.bizim ulkemizdeki fark bizim devletimizin basindakiler amerikan gudumunde.yani bakarsaniz oradaki halk buradaki mualefettir.kaynak alinan gazete tabiki honduras devlet baskaninin sosyalist bir devlet baskani oldugunu ve halkin amerikanin gudumundeki bir orduya karsi tas yagmuru yagdirdigini soylemez.cunku amac ufak bir kiyaslama ile turk ordusunu yipratmak.keske bizde ulkemizdeki amerikan gudumlulerine taslari firlatabilsek.

Askeri darbe ister sosyalist başkana isterse sağcı bir başkana yapılsın benim için farketmez

ben askeri darbelerinin hepsinin kim tarafından yapılırsa yapılsın halkın özgürlüğüne yapılmış bir saldırı olarak görüyorum ve ayrım yapmıyorum.

İşte aramızda ki fark bu.

Dün BM genel kurulunda bütün devletler Honduras daki darbeyi kınadı.Destekleyen kimse hiç bir ülke çıkmadı

Ayrıca sen bizim orduya Amerikan güdümünde olduğunu mu ima etmek istiyorsun

eskiden yapılan darbelerin hepsini Amerikadan aldığı izinle yaptı ordu.

Şuan yapamamasının sebebi Amerikanın izin vermemesi

sen bu gerçeği bilmiyorsan git kendin araştır da öğren bazı şeyleri

€lyesa;4433051' Alıntı:
Askeri darbe ister sosyalist başkana isterse sağcı bir başkana yapılsın benim için farketmez

ben askeri darbelerinin hepsinin kim tarafından yapılırsa yapılsın halkın özgürlüğüne yapılmış bir saldırı olarak görüyorum ve ayrım yapmıyorum.

İşte aramızda ki fark bu.

Dün BM genel kurulunda bütün devletler Honduras daki darbeyi kınadı.Destekleyen kimse hiç bir ülke çıkmadı

Ayrıca sen bizim orduya Amerikan güdümünde olduğunu mu ima etmek istiyorsun

eskiden yapılan darbelerin hepsini Amerikadan aldığı izinle yaptı ordu.

Şuan yapamamasının sebebi Amerikanın izin vermemesi

sen bu gerçeği bilmiyorsan git kendin araştır da öğren bazı şeyleri

sen yazimi biraz daha dikkatli okursan amerikan gudumundeki ordunun honduras ordusu oldugunu ogrenirsin.bizim ordumuz su an hic kimsenin gudumunde olmayan ataturk'un ordusu.amerikan gudumunde olanlar ulkemizi yonetenler.eger sen turkiye'deki butun darbelerin amerika gudumunde yapildigini saniryorsan lutfen once git cumhuriyet donemi turk tarihi'ni arastir.tabiki amerika su an turkiye'de bir darbe istemez.su an turkiye'yi yonetenler amerika tarafindan kullanilan kisiler.buna hic itiraz etme cunku hic birisi amerika izini olmadan adim atmiyor.darbelerin iyi birsey olmadigini ben yazdigim yazida belirtmissin.sen benim yazimi bir daha oku istersen.o cok ovdugun BM genel kurulu daha israile soz geciremezken sen kalkmissin BM genel kurulundan bahsediyorsun.israili defalarca kinadilar ne oldu ? israil istedigini yapti.BM dedigin kurul bile amerikanin gudumunde.amerika yaptirim yapma hakkina sahip birkac ulkeden biri.sen kalkmissin hala BM genel kurulu diyorsun.

bizim ordumuz su an hic kimsenin gudumunde olmayan ataturk'un ordusu.amerikan gudumunde olanlar ulkemizi yonetenler.eger sen turkiye'deki butun darbelerin amerika gudumunde yapildigini saniryorsan lutfen once git cumhuriyet donemi turk tarihi'ni arastir.tabiki amerika su an turkiye'de bir darbe istemez.su an turkiye'yi yonetenler amerika tarafindan kullanilan kisiler.buna hic itiraz etme cunku hic birisi amerika izini olmadan adim atmiyor.darbelerin iyi birsey olmadigini ben yazdigim yazida belirtmissin..

Eğer sen geçmişte ülkemizde yapılan askeri darbelerin Amerikanın izni ve onayı olmadan yapıldığını söylüyorsan inan ki benim senin le konuşacak hiç bir şeyim yok

2003-2004 yıllarında Ergenekoncu Şener Eruygurun çok isteyipde yapamamasının sebebi Amerikan izin alamamasıdır.

sana sadece tavsiyede buluna bilirim.Git o darbeleri bir araştır sonra gel tartışalım

€lyesa;4433137' Alıntı:

Eğer sen geçmişte ülkemizde yapılan askeri darbelerin Amerikanın izni ve onayı olmadan yapıldığını söylüyorsan inan ki benim senin le konuşacak hiç bir şeyim yok

2003-2004 yıllarında Ergenekoncu Şener Eruygurun çok isteyipde yapamamasının sebebi Amerikan izin alamamasıdır.

sana sadece tavsiyede buluna bilirim.Git o darbeleri bir araştır sonra gel tartışalım

evet bir zamanlar amerikanin destekledigi bir lidere karsi yapilan bir darbe vardi.arastirirsan sende bulacaksin.amerikaya karsi yapilmis bir darbe ve o darbe sonunda insan haklarina ve kisisel ozgurluklere buyuk bir destek veren bir anayasa hazirlanmisti.bu anayasadan rahatsiz olan amerika ulkeme kaos ortami yayarak bu darbeye karsi yillar sonra cok kanli bir darbeyle karsilik vermisti.eger bu ulkede birisi darbe yapmak isterse yapar.onu kimse durduramaz.ne kagitla ugrasirlar ne raporla.bir emir verilir ve darbe yapilir.ulke degisti onlar eskidendi diyenler yollarda askerlerin insanlari evlerine geri gonderdigini gorunce o zaman anlarlar hicbirsey degismedi diye.insallah ulkemiz boyle gunleri bir daha yasamaz.sener eruygurun amerikadan izin alamadigini ispatlarsan cok sevinirim.lutfen tarihi iyi ogren.tarih gazetelerden degil kitaplardan ogrenilir

Bizim darbeci postal yalayıcıları şu fotoğraflara bakınca yüzleri hiç kızarmıyor mu

Aslında bizim ergenekoncu darbecileri silivride yargılamak yerine Honduras a gönderip bu
darbe karşıtı gösteri yapan halka teslim etmek lazım

inan ki onlar en güzel cezayı verir

Halkın istemediği darbelerle istdiği darbeler arasında fark var.

halkın darbesi DEMOKRATİK LAİK TÜRKİYEDE SADECE DEMOKRASİ SİSTEMİNİN İŞLEYİŞİDİR halkın istediği darbe yoktur HALKIN DARBESİ VARDIR ...oda sokaklarda kardeş kardeşi öldürerek değil sandıkta oy vererek sağlanır .... bunun aksini düşünen herkezzin Atatürkçülüğünden demokratikliğinden laikliğinden medeniyetinden adaletinden eşitliğinden şüphe duyarım...

bu gün okduğum güzel bir söz aslında gerçeği gayet güzel anlatıyor

Sivilleşme bir dalga gibidir, enerji biriktirerek gelir, enerji biriktikçe büyür, gelir, gelirken vurur, giderken de…

"Elyesa zgrksk akerme it_elektro basiclife"

5 nüzüde son kez uyarıyorum tartışmayı bilmiyorsanız bu bölümün huzurunu kaçırmayın baska eglenceli bölümlerimiz var oralara gidiniz.

herkes birbirinin görüşlerini benimsemek zorunda degil ama saygı göstermelisiz..

herkes seçtigi kelimlere dikkat etsin..

"bu uyarı mesajından alıntı yapıp cevap vermeyin derdi olan pm atsın"

iyi günler iyi forumlar

:gulumseCocuk:

ABD Amerika kıtasında SOSYALiST - KoMuNiST ülke görmek istemediği için Darbe Yaptırıyor .
Türkiyedeki Bazı kesimlerde HALK Buna KARŞI - Diye seviniyor .
Abd Güdümündeki Honduras Askeri Gücü - Sosyalist - ( komunist ) Devlet Başkanını ABD çıkarları için devirmiştir .
ABD Yakınında Sosyalist Devlet Yapısı Görmek istemiyor .
Daha bunu kavrayamayanlar gelmiş HALK Darbelere Karşı diyor
:hhmanD

HALK Darbeye Tabiki karşı ama HALK ilk Başta ABD ve Onun Ordusuna KArşı .
Adamlar Tam Bağımsız Olmak istiyor .

Bakın Amerika Kıtasındaki Darbeler - Hep SOLCU Başkanlara Karşı yapılmıştır .

Bu Darbelerden Nasibini alıp Tekrar Tekrar DEVRİMLE göreve Gelen Başkan ise SOMUT ÖRNEK - Hugo Chavez'dir .

Chavez ve Castro ABD'nin başını ağrıtan iki büyük Lider ve Ülke başkanıdır .

Ülkemizdeki Darbelere de değinmişler onlarada değinelim .
Ülkemizdeki Darbelerde de ABD parmağı vardır ama Darbe Ortamı hazırlamada ve oluşturmada .
80 Darbesinde bunu bariz belli etmişler ve Darbe yapanlar için - Our Boys - Bizim Çocuklar . Demişlerdir .
:goz:

eee oldu mu şimdi beyler.. :D
ABDye karşıysanız darbecilere karşı olamazsınız..
Destek çıkın ki darbecilerin sizi sokacağı durumu
çocuklarınız size DUA ederek teşekkür etsin..

Geçin bunları.. Hukuğun geçerli olup tam çalıştığı yerde
gerekli darbe diye bir kavram yoktur. Adaletin üstünde
kimse tutulmadığı sürece darbenin gereği savunulamaz.

Geri