Danimarka densizliğine Danimarkalı'nın cevabı

ikRa

Banned
Reaction score
0
Danimarka'da Peygamber Efendimiz'e yönelik hakaret içeren karikatürlerin yeniden basılmasına tepki olarak Danimarkalı gençlerin kurduğu gruba iki haftada 7 bin kişi üye oldu.

gdan1661fc77165ef020by.jpg

Hakaret karikatürlerinin tekrar basılmasına tepki göstermek için bir grup üniversiteli gencin, internette kurduğu 'Özür dileriz Muhammed (sas)' adlı grup iki haftada 7 bin üyeye ulaştı. Ailesinin ve çoğu arkadaşının kendisiyle gurur duyduğunu söyleyen grubun kurucusu Anders Bötter Yeni Şafak'ın sorularını cevapladı.

KÜFÜR DE ALDIM DUA DA

Dinler hakkında fazla bilgisi bulunmadığını çünkü ateist olduğunu söyleyen Bötter, fakat hangi dinden olursa olsun insan haklarına saygı duyulması gerektiğini düşündüğünü belirtti. Dua ve dinin çok özel olduğunu bu nedenle poltikayla karıştırılmamasını belirten Bötter, “Ama bu politikacıların dindarlara ve onların yaşam tarzlarına saygı duymaması anlamına gelmez. Bilakis bütün dinlere ve onların kutsallarına saygı göstermeleri gerekli” dedi. Dünyanın farklı yerlerinde Müslüman arkadaşları olduğunu belirten Bötter, grubu kurduktan sonra çok daha fazla Müslüman arkadaşı olduğunu söyledi. Grubu kurduğu gün aynı anda tüm gazetelere ve televizyonlara da bir basın açıklaması gönderen Bötter, 'Yaptığım davranış medyanın ilgisini çekti ve beklenmedik oranda tepki aldım. BBC, El Cezire, Türk televizyon ve radyoları, Afrika kanalları ve Danimarka gazeteleri benimle röportaj yaptı. Bunun yanı sıra, bir çok nefret maili de aldım. Ama onlar beni pek etkilemiyor, çünkü Müslümanlardan, Hıristiyanlardan, o kadar güzel dualar alıyorum ki, çok mutluyum. İyi şeylerin olmasına yardımcı olmak için mücadele etmeye devam edeceğim” dedi.

Gençler İslam'a karşı duyarlı

Arkadaşlarının bir kısmının yaptığı davranışı onaylamadığını belirten Bötter, “Güçlü bir şekilde benim görüşüme karşı çıkan arkadaşlarım var. Onlarla aramızda arkadaşlığımızı zedelemeyen anlamlı tartışmalar yaşanıyor. Bu tartışmaların bizi zenginleştirdiğini düşünüyorum. Tartışma olumlu birşeye dönüşüyor.Nerede görülmüş zaten arkadaşların her konuda hem fikir olduğu! Arkadaşlık içinde anlaşmazlığı da barındırır” dedi.Çoğu Danimarkalı gencin yaşlılara oranla daha fazla, müslüman kültürünü anlamaya çalıştığını ifade eden Bötter, “Gençler okulda ya da bir spor salonunda Müslümanlarla birlikte büyüyorlar. İşte o zaman Müslümanlar anlaşılmaz olmaktan çıkıyor. Ben kişisel tecrübeme dayanarak söyleyebilirim ki, genç Danimarkalılar ailelerinden daha fazla toleranslı ve çok kültürlülüğe açıklar” diye konuştu.

Saygılı insanın gözünü seviyim..Samimiyetine güveniyorum açıkçası....Ayrıca açık açık ataistim demiş...

Paylaşım için saolasın üstat..

Herkesin birbirine saygı ile yaklaşması kadar güzel bişey var mı?

Ateist olmasına rağmen bunları söylemesi yadırganacak bir durum değil,açıkçası akıllı birisiymiş,kendi inancına saygı gösterilmsi için başka inançlara saygı göstermesinin esas olduğunu biliyor.
her ne kadar sesimizi duymuyorsa da teşekkürler

Geri