Danıştay'dan Türban Freni !

Türbana sonsuza kadar gidecek anahtarsız kilit bu Cuma günü geliyor.
Yobaz taifesi gözyaşları için mendil hazırlasın şimdiden.

Arkadaşlar Lütfen Tartışmalarla Konuyu Bloke Etmeyelim

Tartışmak Isteyenler Lütfen özel Msjı Kullansın

Anlayışınız Için Teşekkürler

Yanlış olmamış mı? Bu rumuz bende olduğuna göre almışım. Satıcılar başka, yanlış yerdesin sanırım:goz:

ben sadece incecik bi yorumda bulumdum amacım seni rencide etmek değil şapkanı önüne al ve bu yaptığım eleştiriyi mantık çerçevesinde değerlendir,satıcılar kısmına gelecek olursak senin nickini sattığın fln yok sadece kafiye amaçlı yazmıştım:melek

siz cehennem ateşiyle korkutulmussunuz ve sesiniz hiç bir seye cıkmıyor cunku yanarım korkunuz var bir kez bile düşünmüyorsunuz, zorda kalınca allah bilir diyorsunuz işin içinden cıkmaya kalkısıyorsunuz.

dinciler burda konuscagına once kurandaki miras bolumunden bahsetsinler, ama sormak lazım acaba okumuslar mıdır kuranı?

kurana gore olen erkegin 2 den fazla kızı varsa kızların toplamına mirasın 2/3 u kalır, eşine 1/8, annesine 1/6 ve babasında 1/6

bu durumda 3 kızı 1 eşi annesi ve babası hayatta olan merhumun miras dagılımı:

2/3 + 1/8 +1/6 +1/6=27/24
BU NE ŞİMDİ? KURANDA MATEMATİK HATASI VAR APAÇIK hala inanın siz devam!!!

bunu örtbas etmek icinde avliye metodu vardır onu da bilir misiniz dini bütün kardeşlerim , onu da soyliyim 24 olan payda 27 ye cıkarılır, bu da kuranın insan eliyle düzeltilmesidir onu eger allah yolladıysa , insan bu hatayı eliyle düzeltiyor =)))
hatta süleyman ateşinde bu konuyla ilgili yazısı var hemde bu düzeltilmenin yani, allahın kitabının hatasını insan eliyle düzeltmenin dogrulugunu savunuyor =))))

matematikte tek dogru vardır :)

UYANIN ARTIK BEYİNLERİNİZ KÖRELDİ CEHENNEM ATEŞİNE MARUZ KALIRIZ KORKUSUYLA OKUMAMAK VE DÜŞÜNMEMEKTEN

http://www9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=15.01.2008&Newsid=156819&Categoryid=4&wid=31

alın buda süleyman ateşin yazısı o da savunmaya calısmıs ama insan eliyle düzeltildigini acıklaması bu savunmayı kendi icinde curutuyor...bu kuranla ilgili sadece 1 olay =))

okuyun ve düşünün bu kadar zor olmamalı bu iki eylem =)

Yakinda buraya da adam gibi adamlar gelecek
ve adam gibi kararlar alinacak.. Hic yakin olmadigi kadar yakinda..

kadrolaşma her zaman vardı bu hükümetin zamanında da olcak bu normal valla ülkemiz için hayırlısı neyse o olsun ama eninde sonunda türban demeyeyim ben bu kelimeyi hiç bir zaman sevmedim başörtüsü bu ülke de serbest olacak... olacak ki demokrasi doğacak... İnanç özgürlüğü gelecek ama bugün ama yarın

kadrolaşma her zaman vardı bu hükümetin zamanında da olcak bu normal valla ülkemiz için hayırlısı neyse o olsun ama eninde sonunda türban demeyeyim ben bu kelimeyi hiç bir zaman sevmedim başörtüsü bu ülke de serbest olacak... olacak ki demokrasi doğacak... İnanç özgürlüğü gelecek ama bugün ama yarın

evet evet
zaten demokrasinin iki esası:
1-başörtüsü/türban özgürlüğü
2-parmak hesabı

bu esaslar sağlam olduğu sürece dünyanın en demokrat ülkesi oluruz =)

zamanı gelecek inanç özgürlüğü diyerekten kamu çalışanları içinde böyle haklar isteyecekler sanırım

benim gözlemlediğim yasak tekrar uygulanmıyor
en azından gördüklerim Danıştay kararının uygulanmadığı yönünde

millet; işi kendi bakış açısına çekince, alakasız laflar doldurmuş ortalığı.
bir de, sanal ortam diye üslubu bozmalar filan..

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;2704330' Alıntı:

evet evet
zaten demokrasinin iki esası:
1-başörtüsü/türban özgürlüğü
2-parmak hesabı

bu esaslar sağlam olduğu sürece dünyanın en demokrat ülkesi oluruz =)

zamanı gelecek inanç özgürlüğü diyerekten kamu çalışanları içinde böyle haklar isteyecekler sanırım

benim gözlemlediğim yasak tekrar uygulanmıyor
en azından gördüklerim Danıştay kararının uygulanmadığı yönünde

insanlarımız inanclarını özgürce yaşayamayınca daha mı demokrat oluyoruz ?

herkes istediği gibi giyinmesi neden kötü bişey olsun ki ? Müslümanlığın yayılması herkes inancını özgürce yaşaması illa parmak hesabından mı geçmek zorunda ki kaldı ki burası bir müslüman ülke yasak sadece zaten türkiye nin batısında anadolu da bu sorunlar yok ki zaten karadeniz de hiç yok baş açıklığı sadece batı bölgelerimizde var doğuda karadenizde hemen hemen herkes kapalı onlar parmak hesabı ile mi başlarını kapadılar ?
insanlar inançlarını özgürce yaşayamayınca mı demokratik olacaz valla bu demokrasi kimden yana ben anlamadım bu yaşıma geldim...

majeste msjına tesekkur ettim cunku demokraside insanlar ozgurluklerini yasamalıdırlar dedigin gibi ancak baskalarına zarar vermeden...

ama turban bir siyasi arac olarak kullanılıyor bu da bir gercek.o yuzden karsı olanlar bu noktaya dikkat cekiyor

herkes istediği gibi giyinmesi neden kötü bişey olsun ki ? Müslümanlığın yayılması herkes inancını özgürce yaşaması illa parmak hesabından mı geçmek zorunda ki kaldı ki burası bir müslüman ülke yasak sadece zaten türkiye nin batısında anadolu da bu sorunlar yok ki zaten karadeniz de hiç yok baş açıklığı sadece batı bölgelerimizde var doğuda karadenizde hemen hemen herkes kapalı onlar parmak hesabı ile mi başlarını kapadılar ?
insanlar inançlarını özgürce yaşayamayınca mı demokratik olacaz valla bu demokrasi kimden yana ben anlamadım bu yaşıma geldim...

Sorun herkesin istediği gibi giyinmesinden daha farklı bir noktada
türbanın siyasi simge mi dini simge mi olduğu tartışılıyor
kaldı ki; söz konusu yerler kamusal alanlar olduğunda kişilerin "istedikleri gibi giyinmeleri" sözü çok farklı yöne çekilebilir.kimi karaçarşafla gelir kimi paçalı donla gelir, kimi üstsüz gelir vs. vs.
Bu yüzdendir ki; kamuda çalışanlar için kılık kıyafet yönetmeliği var
benzer şekilde YÖK ün de kılık kıyafetle ilgili 40 küsür maddelik uzun bir yönetmeliği var
ayrıca yasak sadece Türkiye'nin batısındadır , Ankara'dan doğusu özgürdür gibi varsayımda doğru değil.Doğu olarak kastettiğimiz illerdeki üniversitelerin bir kısmında da türban yasağı sürüyor.
Kimsenin başını parmak hesabı ile açıp kapaması söz konusu olmadığı gibi, bir bölgenin tamamı kapalıdır, şu bölge açıktır gibi tespitlerde bulunmakta onlar arasında bir ayrım yapıyormuşun izlenimi verdi bana.Demokratik bir yaklaşımda insanlar arasında şunlar açıktır bunlar kapalıdır gibi ayrımlar yapılmaması lazım.

daha önceki mesajımda bahsettiğim kamu çalışanlarının giyimi ile ilgili konuya tekrar gelecek olursak.Açık konuşmak gerekirse üniversitelere türbanla girilmesinde pratikte büyük bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum.Üniversitelerdeki bu yasağı kesin bir dille savunan birisi değilim.Ancak öğrenciler üniversitelere türbanla girsinler denilince şu sorular aklıma gelmiyor değil:

1-)Üniversiteleri bitiren türbanlı öğrencilerin büyük bir kısmı mezun olduklarında her vatandaş gibi kendilerine iş arayacaklar.Mevcut yasalara göre kamuda böyle çalışmaları söz konusu değil.Türban yasağının kesinlikle kalkması gerektiğini düşünenler bu tip olası bir soruna ne gibi bir çözüm önerisi getiriyorlar (bahsettiğim şekildeki mezunların sadece özel sektörde çalışmalarını beklemek ne kadar mantıklı olur?)

2-)Birinci sorudan devam edersek...Devlet memuru olarak çalışanların türbanlı olarak bir şekilde hizmet vermesi ne kadar doğrudur? Devletin memuru devleti temsil etmektedir ve devlet hiçbir şekilde türbanlı/türbansız tartışmasına taraf olmamalıdır.Yani olay sadece üniversitelerle sınırlı mı kalacak? yoksa ilköğretim,lise ve kamu çalışanlarını da kapsamalı mıdır?

3-)Üniversitelerde türbanla girilmesinde pratikte büyük bir sorun yaşanmaz demiştim.Fakat bu sorunların çıkmayacağı anlamını taşımıyor ya da buna bir kanıt olamaz.Farz edelim ki türbanlı olmayan bayan öğrencilere türban takması yönünde baskı yapıldı veyahutta türban takan öğrencilere üniversitede türban taktıkları için çeşitli baskılar yapıldı; mevcut kanunlarda bunlar vb. olumsuz durumlarda suçlu olanlara, suçları kesinleşince verilecek cezalar var mı? Benim bildiğim kadarıyla yok (eğer bu konuda aksi bir bilginiz varsa kaynağı ile birlikte paylaşın, bende yanlışsam düzeltiyim)

Unutmayalım ki; özgürlük dediğimiz kavram sınırsız değildir.Kişiler inanç özgürlüğü diyerek her istediklerini yapma lüksüne de sahip değillerdir.Tabi ki inanç özgürlüğü kısıtlanmamalıdır.Ancak bulunması gereken bir "orta yol" vardır ve bu toplumun birlik beraberliğini bozmayacak, çeşitli kesimlerin kaygı ve endişelerini giderecek ve de uzlaşmacı bir çözüm olmalıdır.Çünkü parmak hesabı ile yöneticilerin dayattıkları kararlar mevcut soruna çözümden çok çözümsüzlük yaratacak türdendir.Eğer ki bu iş gerçekten özgürlük adına yapılıyorsa demokrat olduğunu iddia eden yöneticiler özgürlükleri sadece bu konuyla sınırlı görmemelidirler.

Başörtü özgürlüğü nün çıkması

Katsayı ların kaldırılması

Öss yerine alternatif bir sistem bulunması

Bunlar yapılırsa Türk eğitim sistemi Avrupada lider konuma gelecektir ;)

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;2707557' Alıntı:

Unutmayalım ki; özgürlük dediğimiz kavram sınırsız değildir.Kişiler inanç özgürlüğü diyerek her istediklerini yapma lüksüne de sahip değillerdir.Tabi ki inanç özgürlüğü kısıtlanmamalıdır.Ancak bulunması gereken bir "orta yol" vardır ve bu toplumun birlik beraberliğini bozmayacak, çeşitli kesimlerin kaygı ve endişelerini giderecek ve de uzlaşmacı bir çözüm olmalıdır.Çünkü parmak hesabı ile yöneticilerin dayattıkları kararlar mevcut soruna çözümden çok çözümsüzlük yaratacak türdendir.Eğer ki bu iş gerçekten özgürlük adına yapılıyorsa demokrat olduğunu iddia eden yöneticiler özgürlükleri sadece bu konuyla sınırlı görmemelidirler.

bu konuda hemfikiriz benimde anlatmak istediğim bu zaten kardeşim diğer konulara gelince onlar tartışılır ama dediğin gibi toplumu ikileme sürüklemek yanlış olur mevcut iktidara bende oy verdim iyimi ettin dersen bana kötünün iyisi şuda vardı deyin bende vereyim biri gelmiş atatürk den siyaset yapıyor öteki türban diyor bunlarla zaten bir yere gelemeyeceğimiz kesin uzlaşma olmalıdır ama nasıl olacak bende bilmiyorum.. Diğer konularda dikkatimi çeken çarşaf a kesinlikle bende karşıyım kılık kiyafet dediğin gibi devleti temsil edecek biçimde olmalı... Türkiye ne İran nede Arap ülkesi bana kızanlar olacaktır benimde eşim kapalı parantez açıyorum kapalı türban kelimesini asla kabul etmiyorum etmem de devlet eğer bu şekilde yanlış hata görüyorum derse de devlet istediği şekilde kapanır ( bugün türban dediler dünde başörtüsü diyorlardı ) sorunda etmem ama bir iran ülkesindeki gibi biri gelip şuran açık kapa diyemez yanisi inanç özgürlüğü olmalı ve devletin öngördüğü biçimde... Tabi buda devletin kurumlarında olur dışarda kimse kimseye asla bişey diyemez

Geri