Daha çok Atatürk göreceksiniz

MARCUSX

New member
Reaction score
0
Daha çok Atatürk göreceksiniz

Son günlerde medyada Atatürk’ün ne kadar fazla yer aldığını fark ediyor musunuz? Sadece Cumhuriyet Bayramı’nda ya da 10 Kasım’da değil, diğer zamanlarda da Atatürk’ten söz edilmeyen gün yok gibi...

Unutma, unutturma çabalarına inat, bir Atatürk fırtınası esiyor adeta.

On yıllar boyunca Atatürk’ü önemsizleştiren iki süreç baş başa yürüdü.

Bir yanda, “Nasıl olsa Atatürk’ün kurduğu bu cumhuriyet ilelebet yaşayacak, ona bir şey olmaz” kolaycılığı... Atatürk’ün bir “mit”, devrimlerinin “alışılmış” yasal değişiklikler olduğu inancını yerleştiren eğitim sistemi...

Öte yanda, bu ülkeyi ya Sovyetler Birliği’ne karşı “yeşil kuşak” projesinin bir parçası olarak biçimlemeye ya da ona “ılımlı İslam” projesine göre elbise biçmeye çalışanların inatçı, kararlı, bol yalanlı, çok paralı kampanyaları...

Ama bu projelerin dikiş tutmadığı artık anlaşıldı. Anlaşıldı ki, bu projelerin yönü geriye doğrudur. Anlaşıldı ki, tarih ileri akar. Anlaşıldı ki, projeleri demokratikleşme olarak yutturmaya çalışan iç ve dış güçler tarihin doğal akışını tersine çevirmek için beyhude bir çaba içindeler.

Anlaşıldı ki, Türkiye’nin kimyasını bozmak isteyenlerin ilk ve en büyük engel olarak gördükleri Atatürk’ü ortadan kaldırmak mümkün olmuyor. Çünkü mümkün değil. Çünkü “Atatürk olayı” bir devrimdir ve her devrim ileri doğru bir atılımdır. Hayatın diyalektiği ilk günden bu yana ileriyi gösterir, geriyi değil.

Dünkü Hürriyet’te Atatürk’ün büyüklüğünü gösteren çok çarpıcı bir haber vardı. Ünlü Amerikalı gazeteci Clarence Streit’in 88 yıl önce Mustafa Kemal’le yaptığı söyleşinin, o gün bugündür açıklanmayan notları...

Streit, “Tarih Mustafa Kemal Paşa’yı yeni Türk devletinin kurucusu olarak tanıyacak” diyor ve onu şu sözlerle tanımlıyor: “Böyle adamlara az rastlanır. Kendine güvenen biri. Yakışıklı, idealist, hayallerini gerçekleştiren bir hayalperest. Kültürlü, hep iyi giyiniyor. Anadan doğma bir centilmen. Nazik. Doğuştan lider. Onunla konuştuktan sonra halkının ona neden güvendiğini anladım.”

Atatürk’ten övgüyle söz eden çok yabancı gazeteci, siyasetçi biliyoruz. İlginç olan, bu söyleşinin daha Kurtuluş Savaşı’nın başında yapılmış olması. Ortada henüz ne Sakarya Zaferi var ne Büyük Taarruz. Ve o gazeteci, o gün karşısında, geleceği belli olmayan herhangi bir generali değil, “Yeni Türk devletinin kurucusu” nu görebiliyor. Görebiliyor, çünkü söylediklerini, planladıklarını birer birer gerçekleştirecek irade ve kararlılıkta bir liderle konuşuyor. Görebiliyor, çünkü ülkesini işgal eden düşmanı kovmak için kolları sıvayan bir askerin, aynı zamanda ülkesini ve halkını, tarihin çarkları doğrultusunda ileri götürecek düşüncelerin sahibi olduğunu da görüyor.

Böyle bir kişiyi yaşamdan silmek mümkün mü?

Gelecek günlerde daha çok Atatürk okuyacak, Atatürk duyacak, Atatürk göreceksiniz.

Felluce’nin iki başlı bebekleri

Irak’tan hemen her gün bombalama, öldürme haberleri almaya alıştık. 20 ölü, 40 ölü, 150 ölü... Ama son gelen haber diğerlerinden daha farklı, hatta daha vahşice... Savaşın vurduğu kentlerden biri olan Felluce’de bebekler artık “hilkat garibesi” olarak doğuyor. Bombaların geride bıraktığı zehirli maddeler yol açıyormuş bu sakat doğumlara.

İki başlı bebekler, tümörlü bebekler, akla hayale gelmeyecek şekil bozukluğu olan bebekler, sayısız sinir bozukluğu problemiye doğan bebekler...

İnsan üzülüyor ister istemez... Ve bir babayiğit arıyor, bütün bunlara neden olan Amerikalı’yı karşısına alıp, “Siz ancak öldürmeyi bilirsiniz, zehirlemeyi bilirsiniz!” diye tavır koyacak.

Yok mudur, Iraklı bu gariban Müslümanların insan gibi doğma ve yaşama hakkını savunacak bir Müslüman?

HİKMET BİLA

birazdan bazıları burayada dolaşır Atatürk üzerinden prim yapmaya çalışıyosunuz diye. gülüp geçiyorum tayyipi onna kıyaslıyolar bide. İZİNDEYİZ ATAM

. A . T . A . T . ü . R . K.

Atatürk ü unutturmaya ve onu tarihten silmeye çalışan ilk Parti CHP ve onun başkanı İnönüdür.

Atatürkçü geçinen sahtekarlar bunu çok iyi bilir

€lyesa;4775387' Alıntı:
Atatürk ü unutturmaya ve onu tarihten silmeye çalışan ilk Parti CHP ve onun başkanı İnönüdür.

Bu sözleri bir Atatürkçü biri söylese samimiyetinden söyler ancak Atatürkçü olmayan birinin böyle sözler etmesi takkıyeden başka bir şey değildir.

Atatürkçülüğünüz bizi çok duygulandırdı sana inanıyoruz :)

Atatürk'e saldırmaya cesareti olmayanlar Atatürkçülere saldırıyor.

Kim İnönü mü Atatüğrk çü . Bu Türk tarihinin en büyük palavrasıdır.

belkide haklısınız. İnönü Atatürkü çok sevdiği için cenazesi bile henüz soğumadan paralardan Atatürk ün resmini kaldırtıp kendin kileri bastırdı.

sadece paralardan mı. Tüm resmi kurumlardan da Atatürk ün resimlerini indirtip depolara gönderdi onun yerine kendininkileri astırdı.

Pulları hiç söylemiyorum bile

Düşündüm dee haksızlık ettim galiba. bence tüm bunları Atatürk e olan sonsuz sevgisi yüzünden yapmıştır İnönü.

Bu sözleri bir Atatürkçü biri söylese samimiyetinden söyler ancak Atatürkçü olmayan birinin böyle sözler etmesi takkıyeden başka bir şey değildir.

Tamam ozaman Madem sen ve senin gibiler gerçek Atatürk çü siz söyleyin ozaman.

neden söyleyemiyorsunuz İnönün ün ve partisi CHP nin aslında Atatür kü silmeye çalıştığını

buyurun siz söyleyin biz sualalım madem öyle. Söyelemezsiniz çünkü ne demiştim mecburiyetten Atatürçü oldunuz. Yani Sizin Atatürkçlüğünüz bir maskeden ibaret

İnönü için bende iyi şeyler düşünmüyorum ölünün arkasından konuşmak ne kadar doğru bilmem ama bir fotoğrafı var meclisten çıkarken Atatürk İnönü ve bir iki kişi daha adamdaki tipe bakıyorum mümkün değil ona güvenmem ve aynı kareden uzaklaşma hissi var sanki

€lyesa;4775387' Alıntı:

yazdığına kendin de inanmıyorsun komiksin lakin; söylediğinin doğru olduğunu dahi farzetsek;
Atatürkçü geçinen sahtekarı, demokrat geçinen takiyyeciye tercih ederim...

yazdığına kendin de inanmıyorsun komiksin lakin; söylediğinin doğru olduğunu dahi farzetsek;
Atatürkçü geçinen sahtekarı, demokrat geçinen takiyyeciye tercih ederim...

14-6.jpg

13-7.jpg

16-5.jpg

26-1.jpg

ben yazdıkları mı herzaman inanrak yazarım ama sen gördüklerine inanmıyorsan ozaman bir gözlük al arkadaş

€lyesa;4776052' Alıntı:
Tamam ozaman Madem sen ve senin gibiler gerçek Atatürk çü siz söyleyin ozaman.

neden söyleyemiyorsunuz İnönün ün ve partisi CHP nin aslında Atatür kü silmeye çalıştığını

buyurun siz söyleyin biz sualalım madem öyle. Söyelemezsiniz çünkü ne demiştim mecburiyetten Atatürçü oldunuz. Yani Sizin Atatürkçlüğünüz bir maskeden ibaret

İnönünün Atatürkü silmeye çalıştığını ben Atatürkçüyüm diyen bilinçli bir insan söylemezde onun için duymamış olabilirsin. Bu lafları Gerici çevrelerde bolca duymak mümkündür....

Bu iftiranın patenti gericilere mahsusdur malum dinciler için iftira atmak ve attıkları iftiraya iman etmek gibi bir eğilimleri var.

Dincilerin öbür iftirasıda Atatürkün ilah olduğu iddasıdır, yıllardır Atatürke Atatürkçülerin ilahı olduğu iftirasını atarlar ancak hiç bir Atatürkçü Atatürke ilah nazarıyla bakmaz ondan günahlarını bağışlamasını istemez vs. Onu Türklerin Atası Önderi nazarıyla bakar, dolayısıyla dincilerin bu iftirasınıda Atatürkçülerden duyamazsın.

Bizim Atatürkçülüğümüz maskeden ibaret olsaydı takkıyeciler gibi Atamızın devrimlerini savunmaz her fırsatta Laikliğe düşmalığımızı kusardık demokrasiyi amaç olarak değil araç olarak görürdük .Cumhuriyeti küçük görüp Osmanlıyı yüceltirdik vs....

Geri