Dagdan inene 5 bin TL

KorsanhabeR

Editör
HH Üyesi
Reaction score
0
09112009094522.jpg

Demokratik açilim kapsaminda beklenen dagdan inise ekonomik yardim dopingi yapilacak. Her aileye 5 TL yardim yapilacak....

Ak Parti Hükümeti'nin, "Demokratik Açilim" kapsaminda bosaltmaya hazirlandigi, 11 bin kisinin yasadigi Kuzey Irak'taki Mahmur Kampi'nin tahliye plani netlik kazanmaya basladi. Aksam Gazetesi'nin haberine göre, Mahmur'un Kampi'nin bosaltilmasi sürecinde Türkiye'ye gelecek olan binlerce kisinin, sosyal yasama entegrasyonun ekonomik boyutu belirginlesiyor. Eve dönecekler için iki kanalli yardim sistemi isletilecek. Hükümetin planladigi destek paketinin ilki, Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsaminda gündeme gelecek. Hükümet, Türkiye'ye giris yapan her aileye SRAP yoluyla 5 bin TL'ye kadar maddi yardim yapilmasini düsünüyor.

TERÖR TAZMINATINDAN FAYDALANMA YOLU
Ikinci kanal ise kamuoyunda "Terör Tazminati" olarak bilinen "5233 sayili yasa" üzerinden olacak. Terör eylemleri veya terörle mücadele kapsaminda yürütülen faaliyetler nedeniyle olusan maddi zararlarin tazminini öngören yasa, köylerine geri dönecek ailelere "evlerini yaptirma, eski tarlalarini kullanma" imkani gibi ol...

Devami...

Geri