Dabbet-ul Arz Nedir ?[Tek Başlık altından]

arkadasım Allah ın gonderdigi ayetlerde oyun aramayın artık cok dindar bi insan olmasamda bu beni rahatsız eder acıkca kıllı gagası war deniyor ordan sarj aletine baglıo yuzu insan yuzune benziyordan bilgisayarı cıkarmakk bunada universiteye giden bi insanın inanması gercekten beni benden aldı oda ayrı mesele

bu arada sana gelince hepsi buhari ve numaralı hadislerdir iftira buyuk gunahtır ickidende fazla

gagası kıllı mesela içinde kıl gibi bir sürü kablo var.
Efendimiz(sav) beyni karıncaya benzer diyor.Bakıyorsun işlemciye aynı karınca gibi ayakları var zaten yapısıda benziyor.
Sen heralde şu yukarıdakiler falan zannettin.Daha var evlat bu kadar değil.Ama kayıt etmedim....

gagası kıllı mesela içinde kıl gibi bir sürü kablo var.
Efendimiz(sav) beyni karıncaya benzer diyor.Bakıyorsun işlemciye aynı karınca gibi ayakları var zaten yapısıda benziyor.
Sen heralde şu yukarıdakiler falan zannettin.Daha var evlat bu kadar değil.Ama kayıt etmedim....

tamam ben yannız anlamısım dabbe bilgisayarmıs ama elektrikler gidince dabbeligi kalmıo yada virus fln bide arada cok dolunca format tamam benim dabbe sapasaglam

tamam ben yannız anlamısım dabbe bilgisayarmıs ama elektrikler gidince dabbeligi kalmıo yada virus fln bide arada cok dolunca format tamam benim dabbe sapasaglam

Alemsin ne diyeyim bak mesela ne peygamberler geçti hepside Allah'ın bizden üstün tuttuğu mubarek insanlardır.Ama hepsi çile çekmiştir.Peygamber=çile çile=peygamber.
Mesela insanda hasta olur şifayı kapar işte bilgisayarda öyle o yönden ünsana benzer.Şaka falan mı yoksa vakit geçirmek için mi yapıyorsun anlamış değilim.....Ben Kur'an ın tabiriyle dabbe diyorum sen ne dersen de yada neye inanırsan inan seni birşeye zorlamıyorum.Zaten Müslüman kesim tarafından ayet ve hadislere inanılır.Herkes bunu kabul etmek zorunda değildir....

=)Yahu tamam senin dabbe güzelmiş.Ama;

Aslında mantıksız değil çünkü şöyle birşeyde var.

1)Hz peygamberimiz bazı şeylere gerçekten açık açık bildirseydi insanların kafası çok karışacaktı bu fitne doğurabilirdi.Akla yatkın benzetmeler yapması doğal.Yanhi şimdi dabbe internet,kablo ve elektirik sayesinde çalışır dese bir sürü sıkıntı olurdu.

2)örneğin tek gözlü gagası kıllı gibi birşe direk karşımıza çıksa tanımlamasını yaparız o kadar kafirde bak bu İslamda vardı der ee işin sınav boyutu gider bu seferde.müslüman gayba inanır.yani görmeden Rabbe inanmak,görmeden peygamberimize inanmak gibi şartlar var.hiç bilgimiz olmasa bile(misal meleklerin cinsiyetinin olmaması) inandım itaat ettim demek mecburiyetimiz var.

Tüm bunları topladığımda yanlışsam Allaha sığınır,doğruysam yolundan ayırmamasını dilerim.

İslama doğru hizmet eden yada bana öyle görünen herkesede dua ederim.Zaman kötü en zor sınav sanırım ahir zaman ümmetinin.Kim doğru kim yanlış! bir hoş olduk ya:mellow:

=)Yahu tamam senin dabbe güzelmiş.Ama;

Aslında mantıksız değil çünkü şöyle birşeyde var.

1)Hz peygamberimiz bazı şeylere gerçekten açık açık bildirseydi insanların kafası çok karışacaktı bu fitne doğurabilirdi.Akla yatkın benzetmeler yapması doğal.Yanhi şimdi dabbe internet,kablo ve elektirik sayesinde çalışır dese bir sürü sıkıntı olurdu.

2)örneğin tek gözlü gagası kıllı gibi birşe direk karşımıza çıksa tanımlamasını yaparız o kadar kafirde bak bu İslamda vardı der ee işin sınav boyutu gider bu seferde.müslüman gayba inanır.yani görmeden Rabbe inanmak,görmeden peygamberimize inanmak gibi şartlar var.hiç bilgimiz olmasa bile(misal meleklerin cinsiyetinin olmaması) inandım itaat ettim demek mecburiyetimiz var.

Tüm bunları topladığımda yanlışsam Allaha sığınır,doğruysam yolundan ayırmamasını dilerim.

İslama doğru hizmet eden yada bana öyle görünen herkesede dua ederim.Zaman kötü en zor sınav sanırım ahir zaman ümmetinin.Kim doğru kim yanlış! bir hoş olduk ya:mellow:

Helal olsun.Mesela Tv gibi radyo gibi şeyleri anlatırken hep üstü kapalı bir uslup kullanmış.İstersen araştır ahir zamanda teknoloji diye.Direk isim verebilirdi.Hatta Allah istese kimin cennete kimin gitmeyeceğinide isim olarak yazardı.Ama o zaman işin srrı güzelliği şanı kalmaz...
Selametle...

acıklamaktan sıkıldım bi mantık cercevesiyle bakın dabbe daha cok bir yaratık canavar gibi resmedilmis...

bu arada sana gelince hepsi buhari ve numaralı hadislerdir iftira buyuk gunahtır ickidende fazla

hiçbirisi sahih- buhariden alınma değildir
elindeki 2-3 sahte ,kaynağı belirsiz site ne sana ne bi başkasına kılavuzluk edebilir

internetteki her bilgi doğru değildir bunu unutma :goz:

içkinin günah olduğunu bilmene sevindim , yalan peki ne :goz:

hiçbirisi sahih- buhariden alınma değildir
elindeki 2-3 sahte ,kaynağı belirsiz site ne sana ne bi başkasına kılavuzluk edebilir

internetteki her bilgi doğru değildir bunu unutma :goz:

içkinin günah olduğunu bilmene sevindim , yalan peki ne :goz:

numaralarda burda haadislerde burda eee yalancı nerde

vs vs vs burayı editliyorum çünkü doğru değil ( by tozkoparan )

numaralarda burda haadislerde burda eee yalancı nerde

şimdi burda numara var diye doğru mu oldu ?
her numarası olan şeyi doğru mu kabul edeceğiz ?

yapma desamo , bariz bi şekilde kendi inkar ettiklerinde inandırmaya çalışıyorsun
insanları bu şekilde sapkınlaştıranlar masonlardır , sen niye olasın ki

ayırca sorun numara değil , bir tane sahih-i buhari alıp ondan taratıp gösterebilir misin ?
veya onaylı bir sahih-i buhariden gerçek sayfaları , gerçek metinleri verebilir misin

yoksa burda 2-3 numara da ben sallarım ardından da uyduruk söz
sonra tartışsınlar diye atarım kuyuya bi taş

buna anca kargalar güler ...

şimdi burda numara var diye doğru mu oldu ?
her numarası olan şeyi doğru mu kabul edeceğiz ?

yapma desamo , bariz bi şekilde kendi inkar ettiklerinde inandırmaya çalışıyorsun
insanları bu şekilde sapkınlaştıranlar masonlardır , sen niye olasın ki

ayırca sorun numara değil , bir tane sahih-i buhari alıp ondan taratıp gösterebilir misin ?
veya onaylı bir sahih-i buhariden gerçek sayfaları , gerçek metinleri verebilir misin

yoksa burda 2-3 numara da ben sallarım ardından da uyduruk söz
sonra tartışsınlar diye atarım kuyuya bi taş

buna anca kargalar güler ...

walla bencede sacma hadisler aynı fikirdeyiz ama gunumuze gore git arastır ben acıp bakmadım ama bunlar war bunlara sacma demiyecek yobazların sitelerinde .......

walla bencede sacma hadisler aynı fikirdeyiz ama gunumuze gore git arastır ben acıp bakmadım ama bunlar war bunlara sacma demiyecek yobazların sitelerinde .......

zaten benim kızdığım da o

onlar yobaz değil yozlaştırıcı ve kısmen de mason çünkü yobaz'ın anlamı

yobaz

sf. 1. Dinde bağnazlığı aşırılığa vardıran, başkalarına baskı yapmaya yönelen (kimse): �Bu memleketi de dört buçuk yobaza bırakamayız.� -A. Gündüz. 2. mec. Bir düşünceye, bir inanca aşırı ölçüde bağlı olan (kimse). 3. hlk. Kaba saba, inceliksiz (kimse).
Güncel Türkçe Sözlük

zaten bunları paylaşmanın anlamı da yok boşver , zaten zihinler bulandırılmaya çalışılıyor bizler de yardımcı olmayalım ...

Millet takmış kafayı kıyamete sayfa sayfa hadis, ayet yorumluyo.
Ne kıyameti ne alameti?
Yokede yokede kıyamet kopacak dünya bırakmıcaz. İnsandan büyük dabbemi olur...

Geri