Dünyanın son yüzyılı içindeyiz!!!

Bi sürü zırıltı yaa. Sanmıyorum ben hiç bi insan bunu bilsin hesaplasın. Kahinmiş falan hikaye geçerim.

al işte ömer çelakıllar türedi yine ... kardeşlerim nerden biliyosunuz iki yüzyıl daha varsa ????? :glare:

yaa kıyamet şimdi de kopabilir ne bilim milyonlarca yıl sonra da.. bende binlerce söz copy-paste yapacaktım; vazgeçtim..uzatmaya gerek yok.. sen bunlara inan.. benim imanın 6 şartından biri olan Kuran-ı Kerim-e imanım tam.. Kuran'da Allah ben bilirim diyor.. bunun sırrı bende gizli diyor.. yok eger sen diyorsan ki yok yukarıdaki zat'ların dediği doğru.. Nasa doğru..ben ne diim sana.. ama şuna acayip sinir olurum yukarıdaki olaylar binlerce sendir oluyor.. dünyadaki kıtalar mağmanın üstünde yüzüyor.. bazen milyonlarca yıl süren bu harekette tüm kıtalar bir tek kıta haline geliyor(pangea).. örneğin hindistan eskiden ada iken yüze yüze asyaya güneyden yapışmış; ikisi de aynı yoğunlukta olduğundan everet tepesi oluşmuş.. bazı kıtalar suyun altında kalmış(arcadia)... yaa dünya sular altında kalmış (musa a.s. tekne olayı) bunların hiçbirinde kıyamet kopmamış; kopa dabilirdi.. Allah bilir diyorum..ben demiyorum.. Kuran diyor.. sen eski zamanlarda yasaklandığı gibi bir takım işaretleri kendine baz alıp falcılık yapmaya devam et....

yaa kıyamet şimdi de kopabilir ne bilim milyonlarca yıl sonra da..

Doğru aksini söylemedim.Ama tarihi belli...

bende binlerce söz copy-paste yapacaktım; vazgeçtim..uzatmaya gerek yok.. sen bunlara inan.. benim imanın 6 şartından biri olan Kuran-ı Kerim-e imanım tam..
Tamam zaten Kur'an söylüyor ayrı bişi mi istiyorsun kardeş bu incil değil ki 4 tane ayrı olsun...

Kuran'da Allah ben bilirim diyor.. bunun sırrı bende gizli diyor..

Doğru ama istediğime de bildiririm diyor.Peygamberimize bütün olacak olayları bildirmiştir.

yok eger sen diyorsan ki yok yukarıdaki zat'ların dediği doğru..

Genelde Peygamberimizin dediği çıkar hiç olmayana rastlamadım ama rastlarsanız bana haber verin.

Nasa doğru..ben ne diim sana.. ama şuna acayip sinir olurum yukarıdaki olaylar binlerce sendir oluyor..

Kardeş yalan söylüyorsun bunlar binlerce sendeir olmuyor bu zaman diliminde olan şeyler.
İstersen kanıt ver beni yalancı çıkar.

dünyadaki kıtalar mağmanın üstünde yüzüyor.. bazen milyonlarca yıl süren bu harekette tüm kıtalar bir tek kıta haline geliyor(pangea).. örneğin hindistan eskiden ada iken yüze yüze asyaya güneyden yapışmış; ikisi de aynı yoğunlukta olduğundan everet tepesi oluşmuş.. bazı kıtalar suyun altında kalmış(arcadia)... yaa dünya sular altında kalmış (musa a.s. tekne olayı) bunların hiçbirinde kıyamet kopmamış; kopa dabilirdi.. Allah bilir diyorum..ben demiyorum.. Kuran diyor.. sen eski zamanlarda yasaklandığı gibi bir takım işaretleri kendine baz alıp falcılık yapmaya devam et....

Genelde hadis diyorlar ama falcılık diyeni ilk defa görüyorum tabi enteresan bir kelime fal.Ama hadis demeyi yada ayet demeyi tercih ederim.

kısaca şunu söliyeyim.. falcılık değil ayet, hadis diyorsun o zaman 1.) Kuran'da şu zaman kıyamet kopacak diye söyleyen bir ayet yazarmısın? biz de öğrenelim lütfen..hani diyolarya bazı zatlar 1000-1500 sene içinde kopacakmış diye.. hangi ayete dayanarak bunu sölemişler 2.) peygamberimize bizden daha çok gayp hakkında bilgi verilmiştir.. ama gaybın tamamını ancak Allah bilir.. Kuran bile gayb'ın sadece bize nakledilen kısmıdır.. Kıyametin tarihi peygamberimiz aracılığıyla insanoğluna aktarılmış kısımda mıdır? yoksa Allah'ın bildiği kısımda mıdır.. bunun cevabını Kuran'daki ayetinde Allah açıklamış ama neyse.. 2.) peygamberimizin şu zaman kıyamet kopacak diye hiç salih bir hadisine rastlamadım; haa zaman içinde yorum yapanlar olmuştur eskiden aynen şimdi senin yaptığın gibi.. ama şunu sölüyeyim müslümanca düşünce sisteminde şöyle bir sistematik vardır..eğer bir sorunun cevabını arıyorsan önce kuran'a bak (=Allah'a danış) , bir fikir edinemedin mi? salih hadislere bak.. gene mi fikir edinemedin herkes tarafından kabul görmüş din büyüklerinin fikrini al.. gene mi fikir edinemedim aklını kullan.. bu sistematik de Allah bu sorunun cevabını Kuran'da vermiş ..Ben bilirim.. eğer varsa bir ayet yazarsan öğrenelim..

kısaca şunu söliyeyim.. falcılık değil ayet, hadis diyorsun o zaman 1.) Kuran'da şu zaman kıyamet kopacak diye söyleyen bir ayet yazarmısın? biz de öğrenelim lütfen..hani diyolarya bazı zatlar 1000-1500 sene içinde kopacakmış diye.. hangi ayete dayanarak bunu sölemişler 2.) peygamberimize bizden daha çok gayp hakkında bilgi verilmiştir.. ama gaybın tamamını ancak Allah bilir.. Kuran bile gayb'ın sadece bize nakledilen kısmıdır.. Kıyametin tarihi peygamberimiz aracılığıyla insanoğluna aktarılmış kısımda mıdır? yoksa Allah'ın bildiği kısımda mıdır.. bunun cevabını Kuran'daki ayetinde Allah açıklamış ama neyse.. 2.) peygamberimizin şu zaman kıyamet kopacak diye hiç salih bir hadisine rastlamadım; haa zaman içinde yorum yapanlar olmuştur eskiden aynen şimdi senin yaptığın gibi.. ama şunu sölüyeyim müslümanca düşünce sisteminde şöyle bir sistematik vardır..eğer bir sorunun cevabını arıyorsan önce kuran'a bak (=Allah'a danış) , bir fikir edinemedin mi? salih hadislere bak.. gene mi fikir edinemedin herkes tarafından kabul görmüş din büyüklerinin fikrini al.. gene mi fikir edinemedim aklını kullan.. bu sistematik de Allah bu sorunun cevabını Kuran'da vermiş ..Ben bilirim.. eğer varsa bir ayet yazarsan öğrenelim..

Yazıyorya işte.
Bak senin sayende aklıma bişi gedli onu söyleyeyim arka sayfada bazı yorumlar yazmışlar.
Bende ona cevaben yazyım senin içinde geçerli tabi...

Beyler Verdiğim hadisler ki 8 tane kıyamet tarihi ile ilgili dir.Haşa onlar Hz.Muhmmed(sav) ait değildir.Böyle zihniyetsizlik olmaz.Vahiydir yani ayetle farkı yoktur ayırma olmaz.Hadi zayıf deyipp şin içinden kurtulalım deseniz 8 tane hadis var hangisinden kurtulacaksın.
Bir insan ben müslümanım diyorsa harfiyen uyacak gerisi küfre düşürür.
Daha önce ayet vermiştim

Sana gelince ayet ve hadisler mevcuttur ama senin bakmadığın ve takmadığın belli.Kısaca söyleyeyim 1400-1500 arası Ahir zamandır yani Kur'an da meryem 13 ve zuhruf 61 de geçtiği gibi Hz.İsa(as) nuzulu yani gelişi ve yüzlerce hadise göre Hz.Mehdi(as) gelişi gibi binlerce alametin olacağı yüzyıldır bir nevi son yüzyıldır.Sonraki yüzyıl yani hadise göre ikinci yüzyıl kıyamet kopacaktır inşaAllah ama tam tarih yok Bedüizzaman 1545 diyor şu ana kadar dediği şeylerin haddi hesabı geçti büyük küçük hepsi çıktı ama inanmak mecburi değil.Tabi 1545 in hangi ayında hangi mevsiminde hangi haftası hangi günü saaati dakikası bilemeyiz Allahu Alem Kur'anda şifrelenmiştir ama bizim bulabileceğimiz bir şekilde değildir.

Ha bu arada bildiğin başka bir hicri 1500 varsa haber ver.Şimdide saçmalaman dileğiyle çünkü EyvaAllah demek zorunda kalrırım zaten yeternce ayet ve hadis var beni yorumum doğru olmaz...

ben yazayım sen cok arama:

Mekke müşrikleri zaman zaman Peygamberimizden gayb ile ilgili hususlarda bilgi istiyorlardı. Allah Teâlâ onları bu konuda uyarmasını Peygamberine emretmiştir.

''(Ey Muhammed) De ki, ben size Allah'ın hazineleri benim yanımdadır demiyorum. Ben gaybı da bilmem. Size ben bir meleğim de demiyorum. Ben sadece bana vahyolunana uyarım."5

"Gaybın anahtarları O'nun katındadır . Onları, O'ndan başkası bilmez."2

''De ki, göklerde ve yerde Allah'tan başka gaybı kimse bilmez.

''(Ey Muhammet) De ki: Ben kendi kendime Allah'ın dilediğinden başka ne bir menfaat elde etmeye ne de bir zararı önlemeye malik değilim. Ben eğer gaybı bilseydim daha çok hayır yapardım ve kötülük denilen şey yanıma uğramazdı. Ben inanacak bir kavme müjde veren ve onları uyaran bir Peygamberden başka biri değilim."6

Nitekim Kur'an-ı Kerim'de:

"Sana, ne zaman kopacak diye kıyamet vaktini soruyorlar. De ki: Onun bilgisi yalnızca Rabbimin katındadır."8

Ebû Hureyre (r.a.) anlatıyor: Bir gün Peygamberimiz açıkta oturuyordu. Yanına birisi gelerek:

- İman nedir? diye sordu. Peygamberimiz:

- İman, Allah'a, meleklerine, Allah'a kavuşmaya, Peygamberlerine ve öldükten sonra dirilmeye inanmandır, buyurdu, Adam:

- İslâm nedir? dedi. Peygamberimiz:

- Allah'a ibadet edip O'na hiçbir şeyi ortak koşmaman, namazı kılman, farz olan zekâtı vermen ve Ramazan ayı orucunu tutmandır, buyurdu. Adam:

- İhsan nedir? diye sordu. Peygamberimiz:

- İhsan, Allah'a sanki O'nu görüyormuş gibi ibadet etmendir. Sen Allah'ı görmüyorsan O seni görüyor, buyurdu. Adam

- Kıyamet ne zaman? dedi. Peygamberimiz:

- Bu konuda sorulan, sorandan daha bilgili değildir, buyurdu11

Evet, Kur'an-ı Kerim, gaybı yalnız Allah bilir diyor. Peygamberimiz de gaybı bilmediğini ifade ediyor. Şimdi bu durumda bir kimse gelecekten haber almak ve ilerde karşılaşacağı olayları öğrenmek için kâhine, falcıya ve Arrafa giderse durumu ne olur? Bunu da Peygamberimizden öğrenelim. Şöyle buyuruyor:

''Kim Kahine veya Arrafa (yitiğin veya çalınan malın yerini haber verdiğine inanılan kimse) veya sihirbaza gider ve onun söylediğine inanırsa, o kimse, Muhammed (s.a.v.)'e indirileni inkar etmiş olur."16

Bir başka hadisi şerifte şöyle buyurulmuştur:

''Kuş uçuran ve kendisi için kuş uçurulan, fala bakan veya baktıran, sihir yapan veya yaptıran bizden değildir. Kim bir falcıya gider de söylediğine inanırsa o kimse Muhammed (s.a.v.)'e indirileni inkar etmiş olur."17

la yeride get.. 2000 geldiğindede gördük sizin gibi bağnaz kafalıları.. yok öldük yok bittik.. hani nerde.. al 2010..

elbet sonu gelicek dünyanın.. ancak bu tamamen bilimsel olarak son bulucak..

yok ben ona da karşıyım..eğer bilimsel olarak olacak dersen=önceden tahmin edilebilir, bulunabilir demektir.. Allah deki diyor ben de emrine uyup diyorum; kimseyi kırmak gibi bir amacım da yok..Aşağıdaki ayet çok açık..

"Sana, ne zaman kopacak diye kıyamet vaktini soruyorlar. De ki: Onun bilgisi yalnızca Rabbimin katındadır."

ben yazayım sen cok arama:

Mekke müşrikleri zaman zaman Peygamberimizden gayb ile ilgili hususlarda bilgi istiyorlardı. Allah Teâlâ onları bu konuda uyarmasını Peygamberine emretmiştir.

''(Ey Muhammed) De ki, ben size Allah'ın hazineleri benim yanımdadır demiyorum. Ben gaybı da bilmem. Size ben bir meleğim de demiyorum. Ben sadece bana vahyolunana uyarım."5

"Gaybın anahtarları O'nun katındadır . Onları, O'ndan başkası bilmez."2

''De ki, göklerde ve yerde Allah'tan başka gaybı kimse bilmez.

''(Ey Muhammet) De ki: Ben kendi kendime Allah'ın dilediğinden başka ne bir menfaat elde etmeye ne de bir zararı önlemeye malik değilim. Ben eğer gaybı bilseydim daha çok hayır yapardım ve kötülük denilen şey yanıma uğramazdı. Ben inanacak bir kavme müjde veren ve onları uyaran bir Peygamberden başka biri değilim."6

Nitekim Kur'an-ı Kerim'de:

"Sana, ne zaman kopacak diye kıyamet vaktini soruyorlar. De ki: Onun bilgisi yalnızca Rabbimin katındadır."8

Ebû Hureyre (r.a.) anlatıyor: Bir gün Peygamberimiz açıkta oturuyordu. Yanına birisi gelerek:

- İman nedir? diye sordu. Peygamberimiz:

- İman, Allah'a, meleklerine, Allah'a kavuşmaya, Peygamberlerine ve öldükten sonra dirilmeye inanmandır, buyurdu, Adam:

- İslâm nedir? dedi. Peygamberimiz:

- Allah'a ibadet edip O'na hiçbir şeyi ortak koşmaman, namazı kılman, farz olan zekâtı vermen ve Ramazan ayı orucunu tutmandır, buyurdu. Adam:

- İhsan nedir? diye sordu. Peygamberimiz:

- İhsan, Allah'a sanki O'nu görüyormuş gibi ibadet etmendir. Sen Allah'ı görmüyorsan O seni görüyor, buyurdu. Adam

- Kıyamet ne zaman? dedi. Peygamberimiz:

- Bu konuda sorulan, sorandan daha bilgili değildir, buyurdu11

Evet, Kur'an-ı Kerim, gaybı yalnız Allah bilir diyor. Peygamberimiz de gaybı bilmediğini ifade ediyor. Şimdi bu durumda bir kimse gelecekten haber almak ve ilerde karşılaşacağı olayları öğrenmek için kâhine, falcıya ve Arrafa giderse durumu ne olur? Bunu da Peygamberimizden öğrenelim. Şöyle buyuruyor:

''Kim Kahine veya Arrafa (yitiğin veya çalınan malın yerini haber verdiğine inanılan kimse) veya sihirbaza gider ve onun söylediğine inanırsa, o kimse, Muhammed (s.a.v.)'e indirileni inkar etmiş olur."16

Bir başka hadisi şerifte şöyle buyurulmuştur:

''Kuş uçuran ve kendisi için kuş uçurulan, fala bakan veya baktıran, sihir yapan veya yaptıran bizden değildir. Kim bir falcıya gider de söylediğine inanırsa o kimse Muhammed (s.a.v.)'e indirileni inkar etmiş olur."17

Efendi efendi itirazım yok ama Allah bak ne diyor;

"Şüphesiz, kıyamet saati yaklaşarak gelmektedir. Herkesin harcadığı çabanın karşılığını alması için, onun (koşup haberini) neredeyse gizleyeceğim."Taha suresi 15

Gizledim demiyor az daha gizleyeceğim diyor.

(O bütün) gaybı bilendir, gaybına kimseyi muttali kılmaz. Ancak peygamberlerden, bildirmek istediği bunun dışındadır" (Cin, 72/26-27).

(Allah size gaybı bildirmez; fakat dilediği Peygamberine gaybı bildirir.) [Al-i imran 179]

Kimse gaybı bilemez Ama Allah(cc) bildirir yada tecelli eder.

TÂHÂ 15. Kıyamet günü mutlaka gelecektir. Herkes peşine koştuğu şeyin karşılığını bulsun diye neredeyse onu (kendimden) gizleyeceğim.

TÂHÂ 20/15. Herkes işlediğinin karşılığını görsün diye, zamanını gizli tuttuğum kıyamet mutlaka gelecektir.

diğer gayp la ilgili ayetlere zaten ok.. bi sorun yok.. Gayp dan Allah'ın bir şey tecelli ettirmesi demek eşit değildir tüm gaybı bildirmesi demek.. bildirdikleri, tecelli ettirdiği konular , kişiler olabilir...olmuştur da ama bir gayp bilgisi olan özellikle kıyamet için ne diyor?

Sana, ne zaman kopacak diye kıyamet vaktini soruyorlar. De ki: Onun bilgisi yalnızca Rabbimin katındadır."
aslında şimdi daha önce yazdığım yazının anlamını kavradın:

paradigm Nickli Üyeden Alıntı

TÂHÂ 15. Kıyamet günü mutlaka gelecektir. Herkes peşine koştuğu şeyin karşılığını bulsun diye neredeyse onu (kendimden) gizleyeceğim.

TÂHÂ 20/15. Herkes işlediğinin karşılığını görsün diye, zamanını gizli tuttuğum kıyamet mutlaka gelecektir.

diğer gayp la ilgili ayetlere zaten ok.. bi sorun yok.. Gayp dan Allah'ın bir şey tecelli ettirmesi demek eşit değildir tüm gaybı bildirmesi demek.. bildirdikleri, tecelli ettirdiği konular , kişiler olabilir...olmuştur da ama bir gayp bilgisi olan özellikle kıyamet için ne diyor?

Sana, ne zaman kopacak diye kıyamet vaktini soruyorlar. De ki: Onun bilgisi yalnızca Rabbimin katındadır."
aslında şimdi daha önce yazdığım yazının anlamını kavradın:

paradigm Nickli Üyeden Alıntı

Neyse dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz.
Zaten şaka yapmıştım Kur'ana uymak mecburi değildir.Hadislerde biz uydurduk.Ben misyionerim.Hatta museviyim ki zaaten museviyim ama isevi gibi musevi.
Şimdi dilediğini yazabilirsiniz.
EyvaAllah.

museviler,iseviler..vb. için (kitaplılar) bir ayet daha naklediim..

“Ama hepsi bir değildir. Kitab’lılar içinde, gece

saatlerinde ayakta durup Allâh’ın âyetlerini okuyarak

secdeye kapanan bir topluluk da vardır. Onlar, Allâh’a

ve âhiret gününe inanırlar, iyiliği emreder, kötülükten

men’ederler; hayır işlerine koşuşurlar.

İşte onlar iyilerdendir.” (Al-i İmrân 3:113-114)

“Kitâb ehlinden öyleleri var ki, Allâh’a inanırlar, size

indirilene ve kendilerine indirilene - Allâh’-tan korkarak

inanırlar; Allâh âyetlerini birkaç paraya satmazlar.

Onların mükâfatı da Rab’leri katındadır. Şüphesiz Allâh,

hesâbı çabuk görendir.” (Al-i İmrân 3:199)

“Fakat içlerinden ilimde ileri gitmiş olanlar ve müminler,

sana indirilene ve senden önce indirilene inanırlar. O

namazı kılanlar, zekâtı verenler, Allâha ve âhiret gününe

inananlar... İşte onlara büyük bir mükâfat vereceğiz.”

(Nisâ 4:162-163)

iyi geceler...

Geri