Dünyanın en ucuz bilgisayarı...

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Hindistan, ekonomik büyümeye destek olmak için gençlerin daha iyi eğitim almaları ve teknik deneyim edinebilmeleri amacıyla 35 dolarlık dokunmatik ekranlı bir bilgisayar geliştirdi.

Hindistan İnsan Kaynakları ve Kalkınma Bakanı Kapil Sibal basın mensuplarına yaptığı açıklamada, güneş enerjisiyle çalışabilen, internet tarayıcısı, medya player, video-konferans fonksiyonları bulunan bu bilgisayardan ilkokuldan üniversiteye kadar tüm öğrencilerin faydalanabileceğini belirtti.

2011'den itibaren kullanımına başlanacak bilgisayarın, eğitimin geliştirilmesi için ulusal düzeydeki bir girişimin parçası olduğunu söyleyen Hintli bakan, "Yarın için çözümler Hindistan'dan gelecek" diye konuştu.

Sibal, yoksul öğrencilere yardım için bilgisayarın yüzde 50'sinin hükümet tarafından karşılanabileceğini kaydetti.

Hükümet sözcüsü Mamta Verma da öğrencilerin bin 500 rupi (35 dolar) tutarındaki bu yeni cihazı kullanabilmeleri için bakanlığın Hindistan'daki 22 bin üniversite ve yüksekokulun tamamına yüksek hızlı internet bağlantısı kuracağını söyledi.

Bilgisayarın değişik bileşenlerinin maliyetinin bir gün 10 dolara kadar düşmesini ümit eden Hint hükümeti, cihazın büyük ölçekli üretimine başlanması için çeşitli bilgisayar firmalarıyla görüşmelerini sürdürüyor.

Çin'in yüzde 94 oranındaki okuryazarlığına karşılık nüfusun yüzde 63'ünün okuryazar olduğu Hindistan, maddi ve öğretmen yetersizliğinden ötürü zayıf ve kaotik bir eğitim sisteminin acısını çekiyor.

kaynak ve video

Adamlarda 22bin üni var . biz 1 tane açıyoruz ismini 6 ay tartışıyoruz .

Lamagro dai'm oraların iyi şeylerini al , ülkemize getir , senden beklentim yüksek (=

Şu Hindistan bile bizden ilerde olmaya başladı daha ne diyim ki..

Hindistan dedıgınız yerı okadar kucuk bıryer olarak almayın en iyi yazılımlar felan ordan cıkıyor : )

biz neden hep böyleyiz ki doğru düzgün bişey yapalım ya artık

Human Resource Development (HRD) projesi kapsamında yapılan tabletlerin tüm parçaları ve yazılımları hepsi açık kaynak kodlu yani yapımında profesörler,öğrenciler,ev kadınları payı var.Bunlara bakarak vay be diyerek iç çerek üzülmektense bizlerin ne yaptığı önemli

hindistan fakir ve zengin ayırımının en büyük olduğu ülke ve elinde atom bombası bulunduran ülkelerden bir tanesi.

Adamlarda 22bin üni var . biz 1 tane açıyoruz ismini 6 ay tartışıyoruz .

Lamagro dai'm oraların iyi şeylerini al , ülkemize getir , senden beklentim yüksek (=

hindistanın nüfusuna bakarsan neden o kadar çok üni. olduğunu anlarsın güzel kardeşim :D

Yazılımda çok önce oldukları doğru ama hindistanın üniversiteleriyle bizim üniversiteleri kıyaslanmamalı, bence fazla olması iyi eğitim verdileri anlamına gelmez. önemli olan kaliteli eğitim verilmesi. üniversilerini bizim liselerle kıyaslayabiliriz bence. Eğitim sistemleri farklıdır büyük ihtimalle

ne olursa olsun adamlar faydalı bir şeyler yapmak için uğraşıyolar o yeter

o pc bize dayanmaz 2 cod bi word
2günde anasını aglatırız

Geri