Dünyadan Eğitim Manzaraları

sonsuzluğa

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Ayağın taşa mı çarptı, dön kalbine bak. ETTİN Mİ B
21.jpg

Dünyanın farklı köşelerinde bir çok öğrenci değişik koşullarda eğitimlerini sürdüyor. İşte dünyanın çeşitli yerlerinden derlenen şaşırtıcı okul manzaraları...

20.jpg

Mağara Okulda Ders Vakti!

Çin'in güneybatısındaki Guizhou bölgesinde, mağaralarda yaşam hâlâ sürüyor.

19.jpg

Ziyun eyaletindeki Miao Kasabası'nda, binlerce yıl sonunda rüzgâr, su ve sismik hareketlerle oluşmuş Dongzhong adı verilen mağara okulda, 150 öğrenci öğrenim görüyor.

18.jpg

17.jpg

16.jpg

15.jpg

Köylerinden yola çıkan bu iki öğrenci okula gidebilmek için nehri geçmek zorunda.

14.jpg

Köprünün olmadığı nehirde, yerel halk taşımacılık yöntemini kendisi geliştirmiş. Nehrin iki yakasına gerilen çelik halatla öğrenciler askılar üzerinde okullarına ulaşmaya çalışıyor.

13.jpg

12.jpg

11.jpg

Darfur mülteci kampında öğrenciler açık havada eğitim görüyor. 2 öğretmenin ders verdiği okulda toplam 75 bulunuyor.

10.jpg

Senegal'de ders başı yapan bir sınıf...

9.jpg

Asya'da barakadan yapılmış bir okul...

8.jpg

7.jpg

6.jpg

5.jpg

Vietnam'ın bölgelerinden biri olan Halong Bay irili ufaklı 2 bin adadan oluşuyor. Bu yüzden en ufak bir kara parçası dahi değerlendiriliyor. Yüzen okul da bunlardan birtanesi. Öğrencilerin saldalla geldiği okulda zorunlu ders ise balıkçılık.

4.jpg

3.jpg

Hindistan'da özel servisle okula giden öğrenciler...

2.jpg

1.jpg

insanlar ne şartlarda okumaya çalışıyor ama bizlerde hala bilinçsizce okula giden öğrenciler bilinçsiz veliler okul beğenmezler sınıf beğenmezler görsünlerde biraz ders alsınlar

Halimize hem şükredip hemde bu fırsatları değerlendirmediğimiz için kendime kızıyorum...

Geri