"Dünyada Yılın adamı Erdoğan"

icemen

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
yilin-adami-recep-tayyip-erdogan.jpg

Lübnanlı ünlü gazeteci-yazar, tarihçi ve edebiyatçı Samir Atallah, dünyada yılın adamının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu yazdı.
Lübnan'da yayınlanan El Nahar gazetesindeki köşe yazısında Atallah, Erdoğan'ın "İslam'ın Bağdat'ı her gün kana bulayan El Kaide olmadığını" dünyaya gösterdiğini vurguluyor. "Fevkalade yıl 2009 ve Sultan Recep" başlıklı yazısında Atallah, Erdoğan'ın Avrupa'nın hasta adamı Türkiye'yi dünyanın sağlıklı ülkelerinden biri haline getirdiğinin altını çiziyor.
Atallah, kese kağıdı gibi değersiz olan Türk Lirası'nın dünyanın en güçlü ekonomilerinden birinin para birimi haline dönüştürüldüğünü, Atatürk'ten beri dondurulan Kürt sorununa çözümler arandığını, Ermeni sorunun acil servise kaldırıldığını ifade ediyor.
Ortadoğu'nun en önde gelen gazetelerinden Şark'ul Avsat'ta günlük yazılar da kaleme alan Atallah, Türkiye'nin Suriye ve İran'la ilişkilerini güçlendirdiğini, İsrail ile de realist bir seviyeye indirdiğini de vurguluyor. Atallah, Türk-ABD ilişkilerinin de artık 50 yıl öncesi gibi olmadığını ifade ediyor.
The Economist'in "İstanbul müezzini" olarak adlandırdığı Erdoğan'ın komşularıyla sıfır problem politikası güttüğünü de vurgulayan Atallah, Türkiye'nin dünyaya İslam'ın Şii Safevi'lerden Ortodoks Ermenistan'ına herkesi olduğu gibi kabul ettiğinin mesajını tekrar verdiğinin de altını çiziyor.
Erdoğan'ın yaptığı anayasal değişikliklerle daha önce 'Hıristiyan Kulübü' olarak tanımladığı Avrupa Birliği'ne girmek için gösterdiği gayretin birliğin liderleri Almanya ve Fransa'yı şaşırttığını da ifade eden Atallah, Türkiye'nin Atatürk tarafından ortaya konan temel esaslara dokunmadığını da söylüyor.
Türkiye'nin daha önce Süveyş'te, Cezayir'de, Aden'de Batı yanlısı politikalar izlediğini ya da en azından Batılıların bu politikalarını kınamadığını belirten Atallah, Mısır Devlet Başkanı Cemal Abdulnasır'ın Türkiye'nin içinde bulunduğu Cento ve Bağdat Paktı'na karşı mücadele ettiğini de vurguluyor. Atallah, Erdoğan'ın selefi Erbakan'ın da Türkiye'nin içinde bulunduğu statükoyu değiştiremediğini ifade ediyor.
"Anadolu'nun hakimi ve bereketin kaynağı iki nehrin sahibi her yerde hatta Lübnan'da hükümetin kurulması için bile arabuluculuk yapıyor." diyen Atallah, Erdoğan'ın görevinin Golan'ın işgalden kurtarılması olduğunu da ifade ediyor.​

KAYNAK

Ekli dosyalar

• JHG.GIF
    JHG.GIF
    15 KB · Görüntüleme: 8,391
türkiyenin sahip olduğu en iyi başbakansın sen helal sana

arkadaşlar haklı boyu uzun :S büyük adam yani

Lubnanda bile akplıler var demekki : )

yazının birçok ksımına katılmamak elde değil
erbakan'dan farklı , vizyonumuzu değiştirdi , batı yalakalığı yapmıyor
eskiden piyon bile olamayan Türkiye şimdilerde piyonluğunu da aşıyor :thumbup1:

Lubnanda bile akplıler var demekki : )

:durdurun :durdurun :durdurun :durdurun :durdurun
koptum yaw:durdurun :durdurun :durdurun :durdurun​

helal be, en büyük tayyip baska büyük yok .

ulaaannn yalakalar taaa lubnana kadar ulasmıs helal

Lübnanlıya kömür torbası mı yolladılar acaba?yoksa deniz feneri yardım kolisi mi götürdü?

Mami Doğru SöyLe Bu Konuyu Açarken Kaç Saat GüLdün ?? :lol:

MıLLetı KekLıyorLar AkıLLarınca...

Erdoğan'ında haliyle hataları oldu ama şunu çok net söyleyeyim.
Özal'dan sonra onun gibisi gelmedi.Buraıs kesin.Atatürk harici tabiki.
Erdoğan kadar taşlanan olmadı ama neden olduğunu herkes biliyor aslında =)
Başarılı çünkü.İşinde başarılıysan taşlıyan fazla olacak. =)

Erdoğan'ında haliyle hataları oldu ama şunu çok net söyleyeyim.
Özal'dan sonra onun gibisi gelmedi.Buraıs kesin.Atatürk harici tabiki.
Erdoğan kadar taşlanan olmadı ama neden olduğunu herkes biliyor aslında =)
Başarılı çünkü.İşinde başarılıysan taşlıyan fazla olacak. =)

Katılmakla beraber şunu eklemek isterim.
Ecevit olsun Demirel olsun Özal olsun bu başkanlarımız ergenekon yapılanmasından çekinmiştir ve bu yapılanmalarının yargıdaki ve medyadaki üzerindeki gücü görüp üzerine mahalesef gitmemiştir.Sevdiğimiz insanlar olmasına rağmen mahalesef bildiğimiz üzere böyledir.Ama hiç değilse Erdoğan'ın bu tutumu takdir edilmeli.Bakınız ergenekondan çekinme korkma bir tavrı varmıdır hayır asla tersine konuşmalarında göndermelerle birlikte ahkam kesmektedir.

Bari bu yönüyle takdir edilmesi gerek.Eğer hala uydurma diyorlarsa hiç ağzına bile almasın o zaman bu konuları.Ergenekon yapılanması ve bunu destekleyenler çökertilmeden bu iş çözülmez millet rahat etmez.Bu konuda birlik olmaya davet ediyorum....

lan hala akp diyen var iyi besliyo demekki akp sizi 2 paket makarna 2 çuval kömüre vatan satan adamlarsınız helal size.

lan hala akp diyen var iyi besliyo demekki akp sizi 2 paket makarna 2 çuval kömüre vatan satan adamlarsınız helal size.

Sözlerine dikkat et vatan satma hain kelimesini hadi başbakana kullandın ama bize kullanman hiç hoş değil kişiliğin hakkında yanlış yorumlar alırsın senin içinde iyi olmaz.
Ben bir kere vatanımı milletimi seviyorum ve Ak Partiliyim farketmez Chp lide olurum bu sefer başkaları hain diyor herkes birbirine hain vatan satıcısı derse nasıl anlaşacağız nasıl birlik olacağız.Mutlaka hemfikir olmamız gereken konular olmalı bu böyle gitmez sen muhtemelen chpli yada mhplisin benimde arkadaşlarım var mhpli chp li hepside çok harika güzel insanlar inşaAllah.Burda klavye başındasın diye bunları sarfetmen hiç hoş değil......

bazı demokratik adımları daha çok atsaydı ben daha çok sevecektim ama yine de içlerinde en iyisi erdoğan

Evet toprak satışlarıyla ,yaptığı bütün özelleştirmelerle,Kıbrıs tutumuyla ,azınlıklarla ilgili çıkardığı yasalarla,alt kimlik üst kimlik tartışmalarıyla ,Şehit'e kelle ite sayın sözleriyle,avrupa yalakalığı ile, amerikan uşaklığıyla,kürt açılımı ile ,Haburda (dünyada hiç eşine rastlanmamış bir olay) teröristler için kurduğu maykeme ve itlerin pişman değiliz demelerine rağmen serbest bırakmasıyla ,teröristleri Türkiye'de kahraman yapmasıyla ve benim MEHMET'ime dün kurşun sıkan itler için yapmayı planladıkları ile ve şu an ülkeyi sürüklediği kaos için ne demeli ......... lider.Lider buysa sözümüz yok..........

Hadi Bizimkiler Övse Neyse Diyecem,
Başkaları Övüyor,
Demek Ki Başbakan Çok İyi İşler Yapmış.

ulan fetoşçular yalakalıkta hala üstesiniz

Geri