dünyada kötülüklerin temel kaynagı nedir ?

topatan

New member
Reaction score
0
hayat her dakika aleyhimize işliyor ve biz hergün bir problemle uyanıyoruz, zamanımız yaşamımız hep kaygı içinde geçiyor. en sıradan isteklerimizi bile karşılıyamadan çogumuz göçüp gidiyor bu dünyadan. bazıları insanlıgın tüm olanaklarından sınırsızca ve korkmadan istifade ederken bizler neden hala yarınımızı görmekte güçlük çekiyoruz. nedir bu dünyadaki eşitsizligin ve kötülügün kaynagı ? hepinizin o degerli yorumlarını bekliyorum.

walla biçok neden var da bence birincisi yokluk fakirlik derim

BEnce arkadasım tam tersi bir durum oluyor

Mesela babam ve babamla yasıt bütün büyükler hep aynı şeyleri söylüyorlar
Bizim zamanımızda sizdeki kadar imkan yoktu mesela
-Lise de bile okumak zordu okurken calısırdık cogumuz
-Okula gitmek için 3 km yürüdügümü bilirim hergün
-Arkadaslarınla yazın tatile gitmek bizim icin imkansız hatta hayal olan birşeydi
-Ünivsersiteye gitmek cok istedim ama sartlar imkan vermedi

BU gibi birçok örnek verebilirim bundan 20-30 sene önce sahibi olmadıgımız birçok şeye sahibiz

Bence sorun bizde bazı şeylerin degerini bilmiyoruz yada görmek istemioruz

dünya git gite kaptilazme esir düşüyor
Büyük balık küçük balık olayı

Ama bizdede cok hata var mesela ben işletme okuyorum ve sınıfımdaki arkadsların birçoğu okulu bitirsek te kpss den ii bi puan alıp devlete kapagı atsak yani kendine güveni yok taşı sıksam suyunu cıkarırım mantıgı yok
işi devletten bekleyen bir genclik türüyor halbuki kendine güvensen içindeki enerjiyi ve cevheri farketsen neler neler yaparsın

Dünyadaki kötüLükLerin TemeL Kaynağı EmperyaLizm,Faşizm we buna bağLı oLarak Terörizm dir..
Eğer Günümüzde Fa$istLer,EmperyaListLer we ßunun gibi dü$ünen ki$iLer oLmasaydı KötüLükte oLmazdı ZuLümde..ABD'yi GöRün Ne HaLde <---EmperyaList bir üLke...
İsraiLe ßakın ne haLde<---EmperyaList bir üLke...
We DiğerLeri...

hiç öyle sonu istli biten kelimeler kullanmaya gerek yok faşsitmiş,emparyelistmiş,komünistmiş boş şeyler

kötülüğün kaynagı para sadece para

''insanlar sadece bir kaç adam öldürmek için savasmazlar kan kimseyi doyurmaz ama para herşeydir bu yüzden zengin ülkelere saldırıyoruz''
ADOLF HİTLER

neden sovyetler birliği gibi güçlü bi devlete savaş açtınız sorusuna cevabı

SELAM
Guzel kardesim,
Gercekten bunu merak ediyorsan ... Kendimize bakmamiz yeterlidir...
Allahin Kuran ehli ile uyanmadik Allahda cc de bizi boyle uyandiriyor.. en kisacasi budur detaylelere gerek yok herhalde ...........

Allah cumlemizi dogru yolla sevk etsin insallah................

Dunyevi aciklamasi taaa Firavunun sihirbazlarindan basliyor ve kabalada isim aliyor tapinak sovalyelerinden geciyor ve Masonlukda gedigine oturuyor...... Amerikayi kuran insani dusun.... Koku seytan ama sebebi insan....

Biz kendimize zulm ediyoruz...... Kusura bakmayin guzel kardeslerim biraz felsefe yaptim herhalde Kusura bakmayin

ßence Çalısıp İsteyene Allah verir Kardesim.Yeterki Can gönülden İstesin Yapsın.Gerisi TEvekküldür.

Kötülüğün kaynağı insanların kendi içindedir. Parayı da ideolojileri de kullanan insanların kişilikleriyle bunları nasıl kullandıklarıdır olayların kilit noktası. Sadece faşizm gibi ideolojilerin uygulandığı ülkelerde belki sorun çıkabilir ama kötülüğün kaynağı bunlar değildir. Daha doğrusu başka ideolojileri destekleyenler de yeri geldiğinde faşizan uygulamlarda bulunmaktadırlar.
Dünyadaki kötülüklerin kaynağı insanın hoşgörüsüzlüğü, bencilliği gibi erdemsiz davranışlardır.
Fakat bu başlık siyaset ve politikadan daha farklı bir forumda olmalı değil mi? Daha çok felsefi bir konu sanki

fare_07' Alıntı:
hiç öyle sonu istli biten kelimeler kullanmaya gerek yok faşsitmiş,emparyelistmiş,komünistmiş boş şeyler

kötülüğün kaynagı para sadece para

''insanlar sadece bir kaç adam öldürmek için savasmazlar kan kimseyi doyurmaz ama para herşeydir bu yüzden zengin ülkelere saldırıyoruz''
ADOLF HİTLER

neden sovyetler birliği gibi güçlü bi devlete savaş açtınız sorusuna cevabı

sana katılıyorum fare
napolyonda boşu boşuna para para para dememiş herhalde...

kİBİR(şeytanın en sevdiği günah, boşuna değil heralde) şeytanın kibri olmasaydı bugün bunları yaşamayacaktık sanırım.....

Geri