Dünyada İslam'a Dönüş - 9

GemaR

Banned
Reaction score
0
islamuniversitesi_yasya270510a.jpg

islamuniversitesi_yasya270510b.jpg

13 yıl önce temelleri atılan Rotterdam İslam Üniversitesi'nin (IUR) Manevi Rehberlik Yüksek Lisans Bölümü, Hollanda- Flaman Akreditasyon Kurumu (NVAO) tarafından resmen akredite edildi.

IUR, bu kararla Hollanda Yüksek Eğitim Kanunu'na göre diğer resmi Hollanda üniversiteleri gibi hak ve yükümlülükleri olan bir kurum haline geldi. Üniversite Rektörü Prof. Ahmet Akgündüz, "Hollanda'da üniversitelerin bir bölümünün tanınması, tüm üniversitenin tanınması anlamına geliyor. Karardan dolayı çok sevinçliyiz. Bu, Avrupa'da bir ilktir ve tarihi bir olaydır." dedi.

Yeni Asya / 27.05.2010​

İslam'a Dönüş - 60 (İngiliz bayanlar İslam'a yöneliyor)

İngiliz bayanlar İslam'a yöneliyor

ingkizislam_haber7com310510.jpg

Halkının yalnızca yüzde 2'sinin kiliseye gittiği İngiltere'de ise İslamın yükselişi dikkat çekiyor. Regent's Park'taki Londra Merkez Camii, İslamı seçen İngiliz kadınların üçte ikisinin -ki bunların çoğunluğu 30 yaş altında- "yeni dinlerini resmen ilan ettikleri yer" konumunda.

2001 yılındaki nüfus sayımına göre İngiltere'de İslam dinine geçen kadın sayısı 30 bin civarındayken, Swensa Üniversitesi Göç Politikaları Araştırma Merkezi'nden Kevin Brice şu anitibarıyla bu sayının 50 bini aşmış olabileceğini söylüyor.
Haber7 / 31.05.2010​

İslam'a Dönüş - 61 (İngiltere'de mahkumlar İslam'ı seçiyor )

ingmahkum_yasya090610a.jpg

mahkummusluman_hbrtrk090610.jpg

Haber7.com
inghapishane_haber7com090610.jpg

hapishanelerdeislam_vakit090610.jpg

mahkumislam_yasya090610b.jpg

İngiliz Times gazetesi, ülkedeki hapishanelerde din değiştirerek, Müslümanlığı seçenlerin sayısında artış olduğunu yazdı.

Cezaevleri başmüfettişi Anne Owers’ın hazırladığı ve gazetenin yer verdiği rapora göre, 1994 yılında 2,513 olan İngiltere’deki Müslüman mahkum sayısı, 2008 yılında 9,795 oldu.

Yeni Asya / Habertürk / Haber7.com /​

suc isleyenler degilde sucsuz insanlarin muslumanligi secmesinden yanayim.. insanlarin canina kiy mallarina goz koy namuslarina goz koy.. ondan sonra islami sec... bence pek yakisik almamis..

suc isleyenler degilde sucsuz insanlarin muslumanligi secmesinden yanayim.. insanlarin canina kiy mallarina goz koy namuslarina goz koy.. ondan sonra islami sec... bence pek yakisik almamis..

... Bundan sonra size BENDEN BİR HİDAYET GELDİĞİNDE, kim benim hidayetime uyarsa, onlara korku yoktur ve onlar mahzun olmayacaklardır." (Bakara Suresi, 38)

Ve onları, Kendi emrimizle HİDAYETE YÖNELTEN ÖNDERLER KILDIK ... (Enbiya Suresi, 73)

İşte ALLAH'IN HİDAYET VERDİKLERİ BUNLARDIR; öyleyse SEN DE ONLARIN BU HİDAYETLERİNE UY... (Enam Suresi, 90)

(Allah'a yemin ederim ki, Cenab-ı Hakkın senin aracılığınla bir tek kişiyi hidayete kavuşturması, en kıymetli dünya malından, kırmızı develere sahip olmaktan daha iyidir.)
[Buhari, Müslim]

(Allahü teâlâ buyurdu ki: Ey kullarım! Benim hidayet ettiklerim hariç, hepiniz yanlış yoldasınız. Benden hidayet isteyiniz ki, sizi doğru yola eriştireyim.) [Müslim]

Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Sen sevdiğini hidayete erdiremezsin. Allahü teâlâ dilediğine hidayet verir ve hidayete girecek olanları en iyi o bilir.) [Kasas 56]

(Biz onlara gökten melekleri indirsek ve karşılarında ölüleri konuştursak ve her istediklerini onlara versek, biz dilemedikçe yine iman etmezler.) [Enam 111]

(Allah, dilediğini hidayete kavuşturur, dilediğini dalalette bırakır.) [İbrahim 4]

(Eğer Rabbin dileseydi, yeryüzündeki insanların hepsi iman ederdi. O halde inanmaları için insanları zorlayacak mısın? Allah’ın izni olmadıkça, hiç kimse, iman edemez.) [Yunus-99,100]

(Allah, kime hidayet etmek isterse, onun göğsünü İslamiyet için genişletir. Dalalette bırakmak istediğinin göğsünü de, o derece dar ve sıkı bulundurur ki, oraya hakikatin girebilmesi, sahibinin göğe çıkması gibi mümkün değildir. Böylece, inanmayanları küfür bataklığında bırakır.)
[Enam 125]

([Nuh aleyhisselam] Ben size nasihat etmek istesem bile, Allah dalalette kalmanızı dilemiş ise, size faydası olmaz.) [Hud 34

(Kur’an-ı kerimde bildirilen misaller, çoğunu küfre sürüklediği gibi, çoğunu da hidayete ulaştırır.)
[Bakara 26]

Allah'ın emri dilediğine iman nasip eder dilediğine etmez.Binbir suç işlesede Hz.MEvlana'nın dediği gibi ne olursan ol yine gel...
Selametle...

... Bundan sonra size BENDEN BİR HİDAYET GELDİĞİNDE, kim benim hidayetime uyarsa, onlara korku yoktur ve onlar mahzun olmayacaklardır." (Bakara Suresi, 38)

Ve onları, Kendi emrimizle HİDAYETE YÖNELTEN ÖNDERLER KILDIK ... (Enbiya Suresi, 73)

İşte ALLAH'IN HİDAYET VERDİKLERİ BUNLARDIR; öyleyse SEN DE ONLARIN BU HİDAYETLERİNE UY... (Enam Suresi, 90)

(Allah'a yemin ederim ki, Cenab-ı Hakkın senin aracılığınla bir tek kişiyi hidayete kavuşturması, en kıymetli dünya malından, kırmızı develere sahip olmaktan daha iyidir.)
[Buhari, Müslim]

(Allahü teâlâ buyurdu ki: Ey kullarım! Benim hidayet ettiklerim hariç, hepiniz yanlış yoldasınız. Benden hidayet isteyiniz ki, sizi doğru yola eriştireyim.) [Müslim]

Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Sen sevdiğini hidayete erdiremezsin. Allahü teâlâ dilediğine hidayet verir ve hidayete girecek olanları en iyi o bilir.) [Kasas 56]

(Biz onlara gökten melekleri indirsek ve karşılarında ölüleri konuştursak ve her istediklerini onlara versek, biz dilemedikçe yine iman etmezler.) [Enam 111]

(Allah, dilediğini hidayete kavuşturur, dilediğini dalalette bırakır.) [İbrahim 4]

(Eğer Rabbin dileseydi, yeryüzündeki insanların hepsi iman ederdi. O halde inanmaları için insanları zorlayacak mısın? Allah’ın izni olmadıkça, hiç kimse, iman edemez.) [Yunus-99,100]

(Allah, kime hidayet etmek isterse, onun göğsünü İslamiyet için genişletir. Dalalette bırakmak istediğinin göğsünü de, o derece dar ve sıkı bulundurur ki, oraya hakikatin girebilmesi, sahibinin göğe çıkması gibi mümkün değildir. Böylece, inanmayanları küfür bataklığında bırakır.)
[Enam 125]

([Nuh aleyhisselam] Ben size nasihat etmek istesem bile, Allah dalalette kalmanızı dilemiş ise, size faydası olmaz.) [Hud 34

(Kur’an-ı kerimde bildirilen misaller, çoğunu küfre sürüklediği gibi, çoğunu da hidayete ulaştırır.)
[Bakara 26]

Allah'ın emri dilediğine iman nasip eder dilediğine etmez.Binbir suç işlesede Hz.MEvlana'nın dediği gibi ne olursan ol yine gel...
Selametle...

konu hakkinda yorum yaptim yani suclularin secmesi derken yanlis anlasilmasin.. ingiltere dicek ki islam suc dini oldugu icin suclular islami seciyorlar.. yani aslinda burda baglayacaktim ama bir yandan da msn de yazistigim icin kisa kestim bu yuzden de anlam kaymasi oldu..

Allah ın rahmeti merhameti Kıyamet gününe kadar hidayete erenlerin üzerine olacaktır İnşallah .. Dünya dolusu insanı da öldürse af ve mağfiret Allah katındadır ...
İsterseniz bazı şeyler Yaradan karar versin olurmu

Allah ın rahmeti merhameti Kıyamet gününe kadar hidayete erenlerin üzerine olacaktır İnşallah .. Dünya dolusu insanı da öldürse af ve mağfiret Allah katındadır ...
İsterseniz bazı şeyler Yaradan karar versin olurmu

en son cvb imda nedeni belirttim.. bence yaptigim ikinci yorumuda oku ondan sonra cvb ver.. :=) ilk yorumu eksik yaptim.. neyin ne oldugunu biliyorum mrk etme... hemen kilic cekmeye gerek yok...!!!!

konu hakkinda yorum yaptim yani suclularin secmesi derken yanlis anlasilmasin.. ingiltere dicek ki islam suc dini oldugu icin suclular islami seciyorlar.. yani aslinda burda baglayacaktim ama bir yandan da msn de yazistigim icin kisa kestim bu yuzden de anlam kaymasi oldu..

yok yok merak etme zaten o gölge yavaş yavaş kalkıyor ülkemizde ki özellikle ülkemizde bu düşünceyi Allah'ın dilemesiyle yok eden birçok insan ve kuruluş var en başında HarunYahya f.Gülen ve Erdoğan'ın Avrupada konuşmalarıda var diğer birçok alim olsun dini cemaatlerde var tabi onlarıda unutmamak lazım ve Avrupada kendini islam için adamış insanlar var harıl harıl çalışıyor burdada yayınlamıştım avrupanın göbeğine hadis panoları koymuşlardı.
Bende elimden geldiğince burda yayınlıyorum ki kimse karamsarlığa düşmesin kötü günlere değil iyi günlere gidiyoruz ben yaşadım bu duyguyu inan çok kötü be kardeş 2010 gelmesin diye dua ederdim ama şimdi çabuk geçsinde Hz.İsa(as) görmek için dua ediyorum...

Andolsun, Kitap ehlinden, ölmeden önce ona (İsa) inanmayacak kimse yoktur. Kıyamet günü, o da onların üzerine şahit olacaktır. (Nisa Suresi, 159)

en son cvb imda nedeni belirttim.. bence yaptigim ikinci yorumuda oku ondan sonra cvb ver.. :=) ilk yorumu eksik yaptim.. neyin ne oldugunu biliyorum mrk etme... hemen kilic cekmeye gerek yok...!!!!

kılıç anlamında anlaman beni şaşırttı , ayriyeten ben bu yorumu yazarken senin 2. yorumun ya yoktu yada gözden kaçırdım

İslam'a Dönüş - 62 (İsrailli aktivist Müslüman oldu)

Haaretz Daily Newspaper, 09.06.2010

dailynewspaper_israelnews.jpg

islamisrail_vakit090610.jpg

yahudimusluman_radikal090610.jpg

israilfehime_yasya100610.jpg

Batı Şeria'daki El Fetih'in askeri kanadı El Aksa Şehitleri Tugayı'nın Cenin'deki liderlerinden Zekeriye Zubeydi ile dostluğuyla gündeme gelen ve bu nedenle "düşmana bilgi sızdırdığı" gerekçesiyle cezaevine de giren İsrailli ünlü solcu aktivistlerden Tali Fahima İslamiyeti kabul etti

Haaretz Daily Newspaper / Vakit / Radikal / Yeni Asya / 09.06.2010​

İslam'a Dönüş - 63 (Prens Charles: Dünyayı kurtarmak için İslam'ın izinden gidin)

prenscharles_takvim110610.jpg

prenscharlesislam_radikal110610.jpg

İngiltere veliaht prensi çevrecilere seslendiği konuşmasında “Dünyayı kurtarmak için İslam’ın izinden gidin” dedi. Prens Charles önceki gün Oxford Centre İslami Çalışmalar Bölümü’ndeki ‘İslam ve Çevre’ konuşmasında, “Çevreyi korumak için İslam’ın manevi prensiplerini takip etmeliyiz” diye konuştu.

Tahta geçince İngiltere Kilisesi’nin de başına geçecek olan Prens Charles, Kur’an-ı Kerim’e ilişkin kendi yaptığı çalışmayla ilgili de derin bir konuşma yaptı ve Kur’an’ın insan ve doğa arasında ayrım olmadığını anlattığını söyledi.

Akşam/ Radikal / 11.06.2010​

üstad boşuna dememiş "avrupa islama gebe" diye inşallah o günleri hep birlikte göreceğiz.

bu adam bariz bir şekilde gizli müslüman takılıyor

bu adam bariz bir şekilde gizli müslüman takılıyor

Tanıdığınız birçok ünlü yerli olsun yabancı olsun gizli gizli islama yönelmiş durumda hatta devlet adamlarının bile İslama karşı muhabbeti var İslam ile ilgili sözleri var.

Bu arada üstad ne demişte olmamış.
Şunu söyleyeyim Bediüzzaman İttihadı İslam feveran edecektir demiştir ve geçtiğimiz günlerde bu gayba ait bilgide gerçekleşmiştir.Tamda söylediği gibi önce kırmızı sonra yeşil bayraklar açılmıştır.(Türkiye-Filistin).Sonra İslami birleşme olacak demiştir oda oluştu birçok lider bunu akesidiyor tüm Nur talebeleri birden en büyük Farzın ğzerşnde durdular aynı zamanlama içinde bu büyük bir keramettir.

Böyle bir cemaat-ı azime (Peygamber Efendimiz (sav)'in soyundan gelen büyük seyyidler cemaati) içindeki mukkades kuvveti tehyic edecek (harekete geçirecek) ve uyandıracak HADİSAT-I AZİME (büyük olaylar) VÜCUDA GELİYOR (meydana geliyor). Elbette O KUVVET-İ AZİMEDEKİ (büyük kuvvetteki) BİR HAMİYET-İ ALİYE (yüce bir gayret) FEVERAN EDECEK (harekete geçecek) ve HAZRETİ MEHDİ BAŞINA GEÇİP, TARİK-I HAK (hak yola) VE HAKİKATE (gerçeğe) SEVK EDECEK. (Mektubat, s. 473)

bir gün herkes anlayacak. İnşaAllah işi işten geçmeden anlarlar.....

Geri