Dünyada İslam'a Dönüş - 3

bır gun dunyada musluman alemı kalıcak yazı ıcın tesekkurler

bildiğim kadarıyla o dediğin olmayacak yanlış biliyorsamda bu konuda bilgilendirilmek süper olur. bütün müslüman alemi bitirilcek diye biliyorum.

bence lucıan kıyamet alametlerını bır oku muslumanlar cogunlukta olucak dıye bılıorum yanlıs hatırlamısta olabılırım bence detaylı bır oku cok onemlı 4 5 olay ve kuranı kerımde gecen olaylar mevcut...

bildiğim kadarıyla o dediğin olmayacak yanlış biliyorsamda bu konuda bilgilendirilmek süper olur. bütün müslüman alemi bitirilcek diye biliyorum.

Allah, aranızdaki iman edip iyi ameller işleyenlere, kendilerini tıpkı daha önceki mü'minler gibi yeryüzünde egemen kılacağım, kendileri için seçtiği dinlerini sarsılmaz temellere oturtacağını ve korkularını güvene dönüştüreceğini vadetti. Çünkü onlar bana kulluk ederler, hiçbir şeyi bana ortak koşmazlar. Bu a,amadan sonra kâfir olanlara gelince, onlar yoldan çıkmışların ta kendileridirler." (Nur 55)

Şüphesiz O(isa), kıyamet-saati için bir ilimdir. Öyleyse ondan yana hiç bir kuşkuya kapılmayın ve bana uyun. Dosdoğru yol budur. (Zuhruf Suresi, 61)

Andolsun, Kitap ehlinden, ölmeden önce ona (İsa) inanmayacak kimse yoktur. Kıyamet günü, o da onların üzerine şahit olacaktır. (Nisa Suresi, 159)

İslam'ın Dünyaya hakimiyetine işaret eden ayetlerden bir kaçı.
Kesinlikle İslam dünyaya hakim olmadan kıyamet kopmaz.Hem ayet hem hadislerde çokça geçer.Allah son bir kapanış yapacak ve hak din olan İslam'ın tüm dünyaya hakim edecek ve herkeside iman ettirecek.
Selametle...

Büyük ihtimalle bu mesaj silinecek çünkü gerçekler yine insanları rahatsız edecek.

Getirilen haberlerle dünyanın islama döndüğü sonucunu nasıl çıkarıyorsunuz hayret ediyorum. Siz dinlerin nasıl yayıldığını bilmiyorsunuz sanırım. Yada dünyada kaç müslüman var kaç hristiyan var?

Ortalama 6.5 milyar insan nüfüsünün 2 milyarı hristiyan 1.5 milyarı müslüman 10-20 milyonu yahudi. Peki geri kalan 3 milyar??? Hadi bunu geçelim 1.500 yıllık bir din islamiyet ve 1.5 milyar müslüman. Siz diyorsunuz ki 80 seneye kadar dünyanın tamamı müslüman olacak. Yahu 5 milyar insanın kafasında şimşekler çakıp birden müslüman olacağınımı sanıyorsunuz? 1.500 seneye karşı 80 sene gibi komik bir rakam...

Peki müslümanlık nasıl yayıldı? İslamiyet Avrupa kıtasına nasıl geçti? 1.500 senede? Kaçtane toplum yada millet savaşmadan islamı kabul etti tarih boyunca? Osmanlı yıkıldıktan sonra islam avrupaya ne kadar yayıldı? Pardon siz dinlerin netür koşullarda yayıldığını, nasıl şartlarda kabul edildiğini biliyormusunuz???

İşin özeti buraya getirdiğiniz 20-30 haber, bilmem kim müslüman olmuş aaa bak buda müslüman olmuş tarzı yazılar hiçbirşeyin kanıtı değildir. Türkiyede misyoner faaliyetler ile yılda kaç Türk genç hristiyan oluyor biliyormusunuz. İnsanlar elbet dinlerini değiştirecek doğaldır. Bunlar hiçbirşeyin kanıtı değildir.

Gerçek olan ne biliyormusunuz, dinlerin artık zamanını doldurduğudur. Artık insanlar din yalanlarına inanmıyor. Bu haberleri okuduktan sonra insanların müslüman olacağınımı sanıyorsunuz? Siz bu haberlerle gerçeği ve mantığı saptırıp kendiniz çalar kendiniz oynarsınız. Bir nevi kendi egonuzu tatmin edersiniz. İçinizi rahatlatırsınız...

Büyük ihtimalle bu mesaj silinecek çünkü gerçekler yine insanları rahatsız edecek.

Getirilen haberlerle dünyanın islama döndüğü sonucunu nasıl çıkarıyorsunuz hayret ediyorum. Siz dinlerin nasıl yayıldığını bilmiyorsunuz sanırım. Yada dünyada kaç müslüman var kaç hristiyan var?

Ortalama 6.5 milyar insan nüfüsünün 2 milyarı hristiyan 1.5 milyarı müslüman 10-20 milyonu yahudi. Peki geri kalan 3 milyar??? Hadi bunu geçelim 1.500 yıllık bir din islamiyet ve 1.5 milyar müslüman. Siz diyorsunuz ki 80 seneye kadar dünyanın tamamı müslüman olacak. Yahu 5 milyar insanın kafasında şimşekler çakıp birden müslüman olacağınımı sanıyorsunuz? 1.500 seneye karşı 80 sene gibi komik bir rakam...

Peki müslümanlık nasıl yayıldı? İslamiyet Avrupa kıtasına nasıl geçti? 1.500 senede? Kaçtane toplum yada millet savaşmadan islamı kabul etti tarih boyunca? Osmanlı yıkıldıktan sonra islam avrupaya ne kadar yayıldı? Pardon siz dinlerin netür koşullarda yayıldığını, nasıl şartlarda kabul edildiğini biliyormusunuz???

İşin özeti buraya getirdiğiniz 20-30 haber, bilmem kim müslüman olmuş aaa bak buda müslüman olmuş tarzı yazılar hiçbirşeyin kanıtı değildir. Türkiyede misyoner faaliyetler ile yılda kaç Türk genç hristiyan oluyor biliyormusunuz. İnsanlar elbet dinlerini değiştirecek doğaldır. Bunlar hiçbirşeyin kanıtı değildir.

Gerçek olan ne biliyormusunuz, dinlerin artık zamanını doldurduğudur. Artık insanlar din yalanlarına inanmıyor. Bu haberleri okuduktan sonra insanların müslüman olacağınımı sanıyorsunuz? Siz bu haberlerle gerçeği ve mantığı saptırıp kendiniz çalar kendiniz oynarsınız. Bir nevi kendi egonuzu tatmin edersiniz. İçinizi rahatlatırsınız...

80 çok uzun...
Bekliyeceğiz ve göreceğiz...

Arkana yaslan ve izle Allah ömür verirse neler göreceğiz...

Bumu yani olay. Bekleyip görecekmiyiz. Peki siz beklemeye devam edin. Zaten size emredilende bu öyle değilmi. Sus, düşünme, bekle... Evet bekleyin. Dünyanın içine ediosunuz ama siz bekliosunuz. Güzel günler gelecek... Aç insan sayısı 1milyarı geçti ama siz bekleyin, ozonu deldik ama siz bekleyin mesih gelip tamir eder, açları doyurur. Kese kese orman bırakmadık ama siz bekleyin, katlede katlede hayvan bırakmadık ama siz bekleyin. Hala nükleer santraller kurmaya çalışıyorlar ama siz bekleyin. Elbet mesih gelir kurtarır sizi. Sakın hiçbirşey yapmayın, beyinlerinizin fişini çekin oturun bekleyin siz. Güzel günler gelir belki, mesih gelir belki bekleyin siz...

At sırtında uzun sürmüş olabilir , ama artık bilim çağındayız hak olan bilgisayar kadar uzak insanlara...
ve bilgisayar kadar yakın...
Biz diyoruz ki dünya insanlığının manevi açlığı var ve doyacaklar ...
Sense açlığı da maneviyatı da yok sayıyorsun , biri bu dünyanı diğeri öbür dünyanı kahredecek...

Bumu yani olay. Bekleyip görecekmiyiz. Peki siz beklemeye devam edin. Zaten size emredilende bu öyle değilmi. Sus, düşünme, bekle... Evet bekleyin. Dünyanın içine ediosunuz ama siz bekliosunuz. Güzel günler gelecek... Aç insan sayısı 1milyarı geçti ama siz bekleyin, ozonu deldik ama siz bekleyin mesih gelip tamir eder, açları doyurur. Kese kese orman bırakmadık ama siz bekleyin, katlede katlede hayvan bırakmadık ama siz bekleyin. Hala nükleer santraller kurmaya çalışıyorlar ama siz bekleyin. Elbet mesih gelir kurtarır sizi. Sakın hiçbirşey yapmayın, beyinlerinizin fişini çekin oturun bekleyin siz. Güzel günler gelir belki, mesih gelir belki bekleyin siz...

Tamam birader biz bekliyoruz ama beklediğimiz tarihide sonucda biliyoruz.
Bizz ortam hazırlarız.Örneğin ben Hz.Mehdi(as) geldiğini biliyorum bunu kim sölüyor Efendimiz(sav).Hz.Mehsih(as) da belki gelmiştir ama gelmeside an içindedir.
Hatta 2012 de bir alameti olacaktır istersen bu yazıyı kaydet o zaman olunca haa dersin hakikateni mi.Zannediyorum Aralık ayında tüm gezegenlerin inci tanesi gibi sdizilmesiyle insanlardaki feraset kalkacaktır ve dine yöneliş başlayacaktır.

Neyse diyeceğim o ki 2019 ve 2021 de bu iş sonuçlanır eğer 10 yıl içinde neyin ne olduğu anlaşılmaz ise Hz.Mehdi(as) ve Hz.Mesih(as) 10-15 içinde çıkmazsa bana ne dersen de ama aklına ne gelirse.Ben Allah'a ve PEygambere tam güvenirim o olacak demişse olmaması imkansızdır ki olmuş olan şeyleri söylerler olmamış olayları söylemezler.
Bu sözümdende cayarsam Allah kahretsin beni...

Arkadaşım önüne gerçekleri koyuyoruz inanmıyorsun soru soruyorsun cevap veriyoruz herşeye bir kılıf uyduruyorsun...

Bizde diyoruzki en azından bekle izle ver gör ona bile yazdığın cevaba bak...

Sevgili arkadaşlar, merhabalar.

Bu konu hakkında görüşlerini bildiren sevgili oscs kardeşimize katılıyorum.

Konu içeriğinde bolca sunulduğu gibi farklı düşünce sistemlerinden çıkıp İslamiyet düşünce sistemine giren insanlar olacaktır. Fakat burada şunuda göz ardı etmemek gerekir. Bir zamanlar müslüman olup sonradan bu sistemden çıkan insanlarda var. Bu konulara gerçekçi yaklaşmak istiyorsak diğer gelişmeleride bilmek zorundayız.

Haaa her zaman olduğu gibi tek taraflı bakıp, tek taraflı düşünerek, tek taraflı hayal kurarak kazanmış olmanın mutluluğu içinde kendimizi manevi bir huzurun kucağına bırakırız diyorsanız buda güzel bir şey. Çevremizde ne kadar çok mutlu, huzurlu insan olursa bizlerde o anlamda mutlu oluruz.

İnanmak bazı insanlar için bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyaç şekil ve şiddet açısından her insanda veya her toplumda aynı olacak diye bir kural yoktur. Herkesin inanç konusunda tek bir anlayışa onay vereceğini sanmak gerçekçi ve akılcı değildir.

2010 yılı itibariyle dünyada yaşayan yaklaşık 7 milyar insan var. İnsan; Ekonomik, Siyasal, Ahlaki-dini, Bilim ve sanat yönleri olan sosyal bir canlıdır. Bireysel anlamda sahip olduğu bu değerlerin dereceleri düşük, orta, yüksek de olsa her zaman için hayatında bu unsurları taşıyacaktır.

Kısacası bütün her şeyi tek bir unsura dayandırarak açıklama yapabilmek, doğru bir çıkarım yapabilmek mümkün değildir.

Bu konular kendi kafalarında kurdukları dünyaya hayran kalmak ve kendilerini huzurlu, mutlu hissetmek isteyen insanların yazıp çizdiği şeylerdir.

Gerçekler böyle değil. Hiç bir inanç sisteminin yıkıldığı yada saf değiştirdiği henüz tespit edilmemiştir. İlerleyen zaman içerisinde de olacağını pek sanmıyorum.

Artık şunu beyinlerinize sokun. Mesih gelmeyecek. Asasını savurup dünyayı değiştirmeyecek. Bunlar masaldan ibaret. Siz inanmak istiyorsanız inanın. Bu sizi mutlu ediyorsa yapın. Ama artık gerçekleride görmeye başlayın. İnsan ırkı ilkeldir. En aciz hayvandan bile ilkeldir. Çünkü biz yapıcı değil yokediciyiz. Biz birbirimizden, bizden olmayandan nefret ediyoruz. İnsan mecbur olduğu için değil aç gözlülük için öldürüyor. Bunların artık farkına varın. İnsan ırkı uzayada çıksa, marsada gitse ilkeldir. Bu kılıf uydurma değildir. Bunları sizinle ilk tartışmaya başladığımız konulardan beri söylüyorum.

Birtanesi islamiyetin yayılışı atsırtında uzun sürmüş olabilir demiş. Evet at sırtında, kılıçla, savaşla, kanla bukadar yayılmış. Zorla 1.500 senede bukadar yayılmış. Güzellikle 80 senedemi yayılacak. Güldürmeyin beni... Peki islam yayılınca ne olacak. Hangi islam ülkesi medeniyetin doruklarında yaşıyor. Hangi islam ülkesinde kan ve vahşeten başka bişey var. Hangi islam ülkesi insan haklarını aşmış eşitlik ve adalette 1 numara olmuş? Hiçbiri... Hatta tümü bu ilkel insanlık medeniyetinin bile en altında kalmış.

1.5 MİLYAR müslüman ve Afkanistan, Arabistan, Irak, Suriye, İran, Filistin... Bumu cennet dini müslümanlık. Kendini geliştirememiş toplumlarmı dünyayı cennete çevirecek...

Arkadaşım artık anlayın. Beklemek istiyorsanız bekleyin ama beklerkende harekete geçin. Yanlışları düzeltmeye çalışın. Artık yokedici değil yapıcı olmaya çalışın. Çünkü yaşam şeklimiz yoketmek üzerine kurulmuş. Artık sahiplerinize başkaldırın. Çünkü sizler kölesiniz. Bir ürünsünüz. Seri numaraları olan barkotlu ürünlersiniz. Sadece çalışmak ve elit bir guruba hizmet etmek için üretilen kendini özgür sanan modern kölelersiniz. Amacınız olduğunu sanıyorsunuz, kendiniz için cabaladığınızı sanıyorsunuz ama tek amacınız hizmet etmek.

Siz sadece cebinizdeki kimlik numarasısınız. Siz birey değil sadece bir numarasınız. Ve siz bir numaraysanız özgür değilsinizdir. Çünkü eşyaların, ürünlerin seri numarası olur insanların olamaz... Bir karınca bile doğada sizden daha çok özgürdür. Bir karınca... Siz hükümetlerin, devletlerin size söylediği kadar özgürsünüz. Siz kanunların emrettiği kadar özgürsünüz. Bu düzen size doğduğunuz ilk günden beri öğretiliyor. Doğru olarak yansıtılıyor. Ama yanlıştır. Belki siz eşşek gibi çalışıp yada bir kaç üçkağat yapıp bir gün zengin olacağanız hayalini kuruyorsunuz. Belki hizmetçileriniz olacağı hayalini kuruyorsunuz. O yüzden bu çarpık, ilkel düzeni korumak için elinizden geleni yapıyorsunuz.

Halbuki bu kölelik sistemini yıkıp, çok daha güzel bir medeniyet kurmak için gerekli olan herşeye sahibiz. Yapmamız gereken tekşey beklemeyi bırakıp harekete geçmek. Hayal kurmak yerine birşeyleri yapmaya başlamak. Aç gözlülük ve bencilliklerimizden sıyrılıp, insanlar arasındaki farklılıkları görmezden gelip eşit olduğumuzu anlamak... Bukadar basit...

Sen öyle zannet inkar ettiğin kişi geldiği vakit göreceksin zaten sadece biraz sabret ...

ayrıca senin tanıdığın islam ile gerçek islam dini arasında çok fark var...

İslam kölelik sistemi emretmez aksine köleliğin kaldırılması için bazı emirler verir...

BAKARA : 177 - Yüzlerinizi bazan doğu, bazan batı tarafına çevirmeniz erginlik değildir. Fakat eren o kimselerdir ki, Allah'a, ahiret gününe, meleklere, kitaba ve bütün peygamberlere iman edip, yakınlığı olanlara, öksüzlere, yoksullara, yolda kalmışa, dilenenlere ve esirleri kurtarmaya seve seve mal verirler. Namazı kılarlar, zekatı verirler. Bir de andlaştıkları zaman sözlerini yerine getirenler, hele sıkıntı ve hastalık durumlarında ve harbin şiddetli zamanında sabır ve kararlılık gösterenler var ya, işte doğru olanlar da bunlardır, korunanlar da bunlardır.

NİSA : 92 - Hata dışında bir mümin, diğer bir mümini öldüremez. Ve kim bir mümini yanlışlıkla öldürürse, mümin bir köle azad etmesi ve ölenin ailesine (varislerine) teslim edilecek bir diyet vermesi gerekir. Ancak ölünün ailesinin bağışlaması müstesnadır. Eğer öldürülen, mümin olmakla beraber size düşman bir kavimden ise, o zaman, öldürenin bir köle azad etmesi gerekir. Eğer öldürülen sizinle aralarında antlaşma olan bir kavimden ise, öldürenin, ölenin ailesine diyet vermesi ve mümin bir köle azad etmesi gerekir. Bunlara gücü yetmeyenin de Allah tarafından tevbesinin kabulü için arka arkaya iki ay oruç tutması gerekir. Allah, Alimdir (her şeyi bilendir), Hakimdir (hüküm ve hikmet sahibidir).

MAİDE : 89 - Allah sizi, kasıtsız olarak yaptığınız yeminlerinizden sorumlu tutmaz. Fakat kasıtlı yaptığınız yeminlerinizden sizi sorumlu tutar. Bozulan yeminin keffareti (cezası), ailenize yedirdiğinizin ortalamasından on yoksulu yedirmek veya giydirmek yahut da bir köle azad etmektir. Verecek bir şey bulamayan kimse için de üç gün oruç tutmaktır. İşte yemin ettiğiniz zaman yeminlerinizi bozmanın cezası budur. Yeminlerinizi koruyun. İşte Allah âyetlerini size böyle açıklar ki, şükredesiniz.

TEVBE : 60 - Sadakalar ancak şunlar içindir: Fakirler, yoksullar, o işte çalışan görevliler, müellefe-i kulûb (kalbleri İslâm'a ısındırılacaklar), köleler, borçlular, Allah yolundakiler, yolda kalmışlar. Allah tarafından böyle farz kılındı. Allah her şeyi bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

NUR : 33 - Evlenme imkanını bulamayanlar ise, Allah, lütfu ile kendilerini varlıklı kılıncaya kadar iffetlerini korusunlar. Ellerinizin altında bulunanlardan (köleler ve cariyelerden) mükatebe yapmak isteyenlerle, eğer kendilerinde (hürriyete kavuşmalarında kendileri için) bir iyilik görüyorsanız, hemen mükatebe yapın. Allah'ın size vermiş olduğu malından siz de onlara verin. Dünya hayatının geçici menfaatlerini elde edeceksiniz diye, namuslu kalmak isteyen cariyelerinizi fuhşa zorlamayın. Kim onları zor altında bırakırsa, bilinmelidir ki, zorlanmalarından sonra Allah (onlar için) çok bağışlayıcı ve merhametlidir.

MÜCADELE : 3 - Kadınlardan zıhâr ile ayrılmak isteyip de sonra söylediklerinden dönenlerin, karılarıyla temas etmeden önce bir köleyi hürriyete kavuşturmaları gerekir. Size öğütlenen budur. Allah, yaptıklarınızdan haberi olandır.

diyorumya çok uzak değil izle ve gör

Ben kölelik konusunda islamandan bahsetmemiştim. Tüm insanlığı kasdetmiştim. Eğer cebinde bir kimlik numarası taşıyorsan bu senin bir ürün olduğunu gösterir ve bu yüzden sen kölesin arkadaşım. Olay bukadar basittir.

Senin bu köle olma sevdan yüzünden de ben etkileniyorum. Bu iğrenç sistemde de yaşamak zorunda kalıyorum. Kendi haklarını gasp ettiğin gibi benim haklarımıda gasp ediyorsun. Ama ben sadece kendimin değil toplumun yani senin haklarını savunmaya çalışıyorum. Ama bunu anlayamıyorsun. Sanki kötü ediyormuşum gibi birde cevap yetiştirmeye çalışıyorsun.

Ama kölelik konusunu islama göre yorumladığın için sana şunu söyleyim büyük günahlar konusu var biliosun orda bak, kölenin sahibinden kaçması büyük günahtır. Öğren... Getirdiğin dökümanda da kölelik direk haramlanmamış. Farkettinmi köle azat etmenin koşulları var. Şunu ettiysen bir köle azad et diyor. Yani köleliği kaldırmaamış, dikkatini çekerim. Çalmak direk haramdır diyebiliyorsun ama kölelik yada cariyelik haramdır demiyorsun, ne iş kardeşşşş???

Hic bir sey yokki insana hakiki huzur verir
En büyük sanat bile insana ancak ne verir
En etkili edebiyat sözleri kimi mutlu eder
En güzel topraklar olsa dahasini hayal eder

Bir gercek varki ancak o seni mutlu eder
En büyük sanatida gözler önünde sergiler
Edebiyat degil dogru ve etkili sözler o dur
Allah´ta yoksa gönlünde kuru toprak budur

Nice toplumlar zengin olup hakkada kördürler
Dünya emeli icin gercege karsi duvar ördüler
O duvari yikmazlarsa birgün kendisinden yikilir
Istegin ile ulasmaz isen boynuna yanildi yazilir

Alinti: ridliged

..:.. bütün dünyaya isLam yayıLacak sonra noALcak tabıkı kıyamet ..:..

kıyamet islam bütün dünyaya yayılınca değil artık dünyada din namus diye birşey kalmadığında artık dinine biraz bağlı olanların bile bu olan bitene dayanamayıp dağlara kaçıp orada yaşayacağı zamanın geldiğinde kıyamet kopacak. insanlar sokak ortasında cinsel ilişkiye girebilecek kadar arsız olacak olduğu söylenir hep ve o zaman artık zamanı gelmiştir diyecekler

buraya yazarken hep katlettik bırakmadık demişin.sende mi vardın işin içinde kendi kendine vermişsin cevabını...RABBİM bizi İSLAM yolundan ayırmasın.burda çoğul kullanmak daha makul:goz: ben köle değilim.Sadece Allahın kölesiyim ve bundan dolayı memnunum çok şükür merak etme.. ben özgür bi insanım hayatta hiçbi zaman yapmak istemediğimi yapmadım ve yapmak istediğim herşeyi neredeyse yapabildim..ama kurallar dahilinde tabiki senin dediğin gibi bir yaşam sitili olsunda istemezdim..bi sistem olacak bi kural olacak..bu ülkede bu gibi şeylerin uygulanabilirliği düşük olduğundan hak verebilirim belki ama benim Dinimde koyulan kurallar ve örnekler her zaman doğruyu söyler gene merak etme..ben sadece kendimi bi kimlikden ibaret görmüyorum..ben kendimle barışık bi insanım sanada bu yolu tavsiye ederim.İslam bu konuda çok yardımcı olacaktır..İslamda kölelik diye bir şey yoktur..Cariyelikte bak gentle man arkadaş çok güzel şeyler yazmış kendi çizgilerinden kurtulupta yorumlarsan bişeyler elde edebilirsin..yok o çizgilerde dönüp durursan bana yorum yapmak düşmez

Geri